Amazon.nl

Gebruikers over webshop Amazon.nl

Ik heb op 31-10-2020 een Canon Pixma TS5050 bij Amazon.nl besteld. De TS5050 was op voorraad en de prijs met verzenden is voor dit moment erg laag t.w. € 74,90. Ik heb via ideal betaald. B.v. de TS5050 kostte op 31-10-2020 bij 123inkt € 116,45 inklusief verzenden.Tot nu toe d.d. 13-11 is de TS5050 niet geleverd. Status van het produkt in mijn account bij Amazon is sinds 31-10: "WORDT VOORBEREID VOOR VERZENDING". Volgens de klantenservice van Amazon ligt de TS5050 voor mijn bestelling in de voorraad. Echter lijkt het er volgens de klantenservice op dat het ergens vastloopt en dat er een vertraging is en dat wil de klantenservice natuurlijk voorkomen. De verzending loopt vast. Ze zijn al 2 weken aan het voorbereiden. Wat zijn ze aan het doen? Willen ze nog wel leveren of kunnen ze het voor meer geld verkopen.

De verzending van de Canon Pixma TS5050 heeft tot nu toe niet plaats gevonden.

Ik geef ze 1 ster omdat ze aardig deden. Behalve annuleren heeft de klantenservice geen oplossing.

Eerste d.d. 5-11 aan mij toegestuurde Email van de klantenservice van Amazon :

"Bedankt voor het vriendelijke telefoongesprek.
Het spijt me dat uw bestelling 406-4149243-4703502 nog niet verzonden is.
Echter lijkt het erop dat dit ergens vastloopt en er een vertraging is en dit wil ik natuurlijk voorkomen.
Daarom heb ik direct een melding gemaakt en deze doorgestuurd naar het desbetreffende magazijn.
Deze melding kan een week duren dat hier antwoord op komt maar u wil hier uiterlijk zaterdag of eerder een antwoord op hebben.
Ik gaf al aan dat ik er zelf persoonlijk niet ben en daarom deze case ook bij een collega neer legt die zaterdag contact met u hierover opneemt."

Tweede d.d. 7-11 aan mij toegestuurde Email van de klantenservice van Amazon :

"Goedenavond An,
Zoals beloofd neem ik namens mijn collega contact met je op met betrekking tot bestelling 406-4149243-4703502.
Je had aangegeven dat als er op zaterdag (vandaag) 7 november nog geen beweging was in de bestelling. Dat je de bestelling dan wilt annuleren.
Helaas moet ik de mededeling doen dat er inderdaad nog geen beweging in de zending zit.
Mijn vraag aan jou is dan ook of je de bestelling nog wilt annuleren. Echter zie ik wel dat je de bestelling een week geleden hebt besteld, en er een grote kans in zit dat het snel word verzonden."

Mijn antwoord:
Mijn antwoord op beide Emails is dat ik de bestelling op dit moment niet ga annuleren. Ik heb ook via een Email aangegeven dat als de bestelling door Amazon wordt geannuleerd ik een schadevergoeding wil.

Ik heb twee computer onderdelen besteld een daarvan was een case met tempered glass toen dit pakket aan kwam lag het hele paneel in stukken. De andere verpakking met een CPU er in was helemaal in elkaar gedrukt en zag er niet goed uit. Echter heb ik de cpu nog niet kunnen testen omdat ik dus nog op een nieuwe case moet wachten. Dus let op bestellingen die kwetsbaar zijn worden niet altijd zo behandeld.

Bizar slechte levering beide pakketen die ik besteld had waren beschadigd de een van binnen en bij de ander de verpakking ik hoop dat de inhoud het nog doet maar die ziet er eigenlijk goed uit

Ik heb niet veel van klanten service gezien of kunnen beoordelen alles wat ik moest doen was op een retour knop drukken en zelf mijn pakket terug sturen. Verder helemaal geen contact gehad met amazon.

Ondertussen 15+ producten via Amazon.nl besteld. Website werkt snel maar is niet altijd even overzichtelijk, sommige producten staan er dubbel, titels bevatten fouten ("singaalfluitjefluitje" bij een RX 5600 XT) en de specificaties kloppen niet altijd.

Echter is het aanbod van Amazon groot en vaak tegen scherpe prijzen.

Tweemaal problemen gehad met de verzending. Een keer door een breekbaar product in een brievenbuspakketje te stoppen (zeg maar gerust proppen) en eenmaal dat DHL aangaf dat zij langs waren geweest (wat zij niet waren).

Verzendingen zijn voor de rest altijd goed ingepakt en komt op tijd aan. Via de Amazon website is eenvoudig het pakket te traceren, scheelt weer een stapnaar de website van de vervoerder toe.

Aangegeven via de website dat mijn product beschadigd was gearriveerd. Binnen 30 minuten had ik een bevestigingsmail met de verzendbevestiging van het nieuwe product.

Het product was net zo duur als op AliExpress, verzending slechts €2,50, dus een no-brainer. Pakketje was de volgende dag al in huis zoals beloofd. Het paste door de brievenbus en was ook nog traceerbaar via DHL.

Snel verzonden, goed verpakt, traceerbaar. Envelop was van Amazon.de geen idee of het daar ook echt vandaan kwam of dat ze gewoon nog geen eigen verpakkingsmateriaal hebben.

Met de launch van de nieuwe NVIDEA videokaarten deed Amazon.nl ook mee in de verkoop. Na het aanbieden van een goede prijs heb ik daar besteld. Echter na enkele weken kon men mij zowel telefonisch en per chat niets aangeven over levering, hoeveel zou zijn besteld, wanneer verwacht een zending binnen zou komen en hoeveelste ik in de rij van wachtenden ben. Dit allemaal nadat ik het volledige bedrag had overgemaakt met IDEAL. Dit riekt naar fraude om geld te ontvangen, een prima cashflow te krijgen en na bijna 10 weken wachten "mag" ik kosteloos annuleren waarna ik mijn geld retour ontvang.

Er is dus niets geleverd en ben ruim 10 weken mijn geld kwijt geweest.

Ze staan netjes te woord maar geven 0,0 informatie. Volgende keer besteld ik bij een betrouwbare firma waar men mij ook inhoudelijk op de hoogte brengt.

Niet echt nette uitstraling, oogt allemaal heel goedkoop en verouderd qua UI.
Is een hele grote jongen in het buitenland, maar heeft meer dan genoeg bekwame concurrentie in Nederland en stelt hier erg weinig voor.

Amazon Prime zodat ik snelle levering heb, dezelfde dag nog! Uiteraard maken ze dit niet waar

Heel snel en net te woord gestaan, maar kunnen uiteraard vrij weinig

Amazon is vaak super scherp geprijsd, zeker de aanbiedingen en ze hebben een groot assortiment. Nadeel is dat de levertijd vaak wat langer is aangezien het per product verschilt uit welk distributie centrum het moet komen. De levertijd staat er echter wel bij dus daar kan je rekening mee houden.

DHL is geen PostNL en de kwaliteit van de bezorging is echt afhankelijk waar je zit, bij ons is hij prima, en verzending vanuit Amazon is prima, goed verpakt (en uitgevuld waar nodig) en prima status updates

Kreeg een lege envelop binnen waar een sport shirt in hoorde te zitten.. foutje in het dc, envelop was geseald etc.
Via de app navraag gedaan, uurtje later reactie en bestelling werd opnieuw verstuurd. Prima service en super snel, vooral dat laatste is bij veel webshops een dingetje. Enige punt is wel dat de Klantenservice in het Engels reageeerde

Ik kocht een nieuwe Intel processor en betaalde hiervoor de volle prijs. Maar de 'factory seal' bleek al door gesneden. Product is dus al open geweest. En aangezien ik dan niet zeker weet of de processor het nog doet zat er niets anders op dan deze terug te sturen. Nu wachten tot ik mijn geld terug krijg.

Het duurde een week voordat het pakketje uit Spanje kwam. Als ik van tevoren had geweten dat het zo lang zou duren had ik het ergens anders besteld.

Komt levertijd niet na. Week erna nog niet. Ondertussen is product nog te koop. Theoretisch had ik het product nog een keer kunnen kopen en eerder binnen gehad. Klantenservice kon geen informatie geven over een update en nieuwe indicatie. Amazon Prime had geen effect.

Nog niet binnen. Had week al binnen moeten zijn. Product opnieuw kopen zorgt er voor theoretisch dat ik het eerder binnen heb dan eigen bestelling.

Kan geen informatie geven over de bestelling anders dan geduld hebben. Indicatie over bestelling kan niet, ook al zegt productpagina dat er wel indicatie is, maar geldt dus niet voor een eerdere bestelling.

De meeste winkels hebben het goed voor elkaar. Je bestelt iets online en meestal staat er de volgende dag al een koerier voor de deur met je spullen.
Het wordt pas echt interessant als je support nodig hebt. In mijn geval ging het fout bij DHL. Zie verder naar beneden.

Vanwege de drukte duurde het al wat langer dan 24 uur. Ik bestelde een Synology DS920+ op vrijdagavond. Uiteindelijk zou die op dinsdag voor 1500 uur worden afgeleverd op mijn werkadres. Ik heb tot 17:30 uur gewacht, helaas. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik 's avonds mail van DHL dat mijn pakket om 20:19 uur was afgeleverd. Zeer bijzonder want dan is er niemand meer en is de deur op slot. Zie verder onder klantenservice.

Donderdagochtend maar meteen gebeld. Je kunt je bij Amazon terug laten bellen. Binnen 30 seconden had ik een echt persoon aan de lijn. Zeer vriendelijk geholpen en afgesproken dat er een nieuwe DS920+ (560 Euro) zou worden opgestuurd als er die dag niets binnenkwam. De volgende dag weer contact opgenomen want er was nog niets geleverd. Inderdaad werd begin vd middag (door Amazon) een nieuwe bestelling geplaatst zodat ik zondag alsnog mijn nieuwe Syno zou ontvangen. Maar verrassing: om 16:45 uur kwam het originele pakket alsnog binnen. Gelukkig kon ik zelf de nieuwe bestelling nog cancellen. Doorgegeven aan Amazon, zij bevestigden dat de annulering was gelukt.

Ik ben dus zeer tevreden over Amazon, minder tevreden over DHL.

'Nieuwe' muismat ontvangen die helemaal onder het stof en de witte plakkerige aanslag zat. De seal zat gewoon nog op de productdoos. Dit doet mij vermoeden dat de doos opnieuw gesealed is met een retourproduct, zonder deze te controleren. De enige andere optie is dat de muismat al bij de fabrikant onder het stof en de plakzooi de verpakking in is gegaan.

Prima geholpen met mijn probleem. Uiteraard volgens het karakter 'klantenservice anno 2020' bijna onmogelijk om daadwerkelijk een persoon te spreken.

Net als andere shared market places wel even kijken of je iets bij Amazon koopt of bij een partner (kan zowel goed als slecht zijn in beide gevallen) maar als je weet waar je op let een fijne webshop/platform.

Helaas voldoet amazon.nl niet aan de nederlandse standaarden van webshops. De verzending is echt traag. gaat bijna altijd met DHL (die dan vervolgens alles letterlijk over mijn schutting heen gooien als ik er niet ben). Gebeurt bij postnl nooit!
Ook wordt er soms niet geleverd krijg je vage berichten... Het is dat ze scherp geprijst zijn anders zou niemand hier kopen. De coolblue en bol.com geven echt een andere ervaring. Is de prijs gelijk kies dan lekker voor onze nederlandse ondernemingen en laat dit slecht functionerende bedrijf links liggen. Als het echt veel goedkoper is ga ervoor maar verwacht geen 9+ ervaring.

Liet mij opbellen door amazon.nl wordt ik gebeld door een UK nummer. Ben benieuwd naar de rekening.

Wel een breed aanbod en met prime kun je redelijk goedkoop dingen uit andere landen importeren waar je anders verzendkosten moet betalen. Retourbeleid is ook best goed, heb soms het vermoeden dat ze je al geld terug doen voordat het pakket goed en wel is ontvangen bij Amazon.

the delivery is not fast enough, what i receive is actually a return package, but it is easy to return and change.

not really fast, it takes couples of days

Ernstig gedateerde website met irritante opdringerige manier van sugereren van producten die je ook kunt kopen ("Mensen bestellen vaak X, Y & Z") terwijl ik die producten net bekeken heb.

Levering op de website is totaal afwijkend van de daadwerkelijke leverdatum. Ga uit van 1,5 week later. Absoluut waardeloos!

Stuur je een mailtje over het verschil in beloofde en daadwerkelijke levertijd: krijg je als reactie "er staat verwachte levertijd, alles kan veranderen". Inderdaad het werd nog veel later. Dit is geen service!

Voor de bestelling van een MSI gaming X trio 3080 heb ik meer dan een maand in de wachtrij gestaan, zoals zovelen natuurlijk.
Echter op geen enkel moment communicatie van Amazon over de plek of bestelling progressie, om dan een annulering te krijgen met de uitleg:
De fabricant produceert deze kaart niet meer.

Dit is natuurlijk grootste larie en apekool, en dus een chat gestart en na veel doorvragen kwam dit naar boven:
Sander: Echter is dit informatie wat de leverancier heeft doorgegeven, wegens schaarse van het product kan dit ook een reden zijn dat het tijdelijk niet leverbaar is geworden

Ik ben zwaar teleurgesteld omdat dit niet het enige verhaal is en ze je eerst voorliegen.
Nooit meer .nl maar altijd terug .de voor mij.

Geen info en liegen...
Echter bij doorvragen komen ze schoorvoetend op het echte verhaal terug

Ondanks dat je een overeen komst heb voor het leveren van een product annuleren ze het eenzijdig.

De reden:

"Helaas kunnen we dit item niet langer te koop aanbieden. Onze leverancier heeft ons laten weten dat dit item uit productie is genomen en niet meer beschikbaar is. Het kan zijn dat het nog steeds beschikbaar is bij externe verkopers op Amazon.nl Marketplace, maar ik ben bang dat we geen voorraad van deze verkopers kunnen kopen."

Ik heb nergens kunnen vinden dat Asus de kaart, na 2 maanden, uit productie gehaald heeft. Dus de reden die opgegeven is kan ik niet legitiem vinden. Er zijn genoeg alternatieven te leveren maar dat willen ze niet (want prijzen zijn hoger).

Via telefoon te horen gekregen dat hun leverancier de kaarten niet aan hun wil leveren.

Hun vinden dat je pas een overeenkomst hebt als het product op de post gaat.
Het moment dat je besteld en alle bevestigingen in je mail stellen dus niks voor!
Volgens mij denkt de Nederlandse wetgeving daar anders over.

Je word te woord gestaan. Helaas kunnen die mensen niet meer info geven dan wat op de website staat. Als dus navraag doet wat de status is van je bestelling krijg je eigenlijk net zoveel antwoord als op de website.

Dus bellen heeft geen zin. als de website aangeeft dat de levering datum onbekend is dan zullen hun dat ook zeggen.

Op 7 oktober een Asus Strix rtx3080 besteld die op 3 november eenzijdig wordt geannuleerd omdat " de productie is stopgezet". Dat ze het annuleren is vervelend maar kan ik me voorstellen als je een enorme wachtlijst hebt met onduidelijkheid wanneer je weer kan leveren. Wat ik Amazon zeer kwalijk neem is dat ze liegen en met een rot smoes de klant met een kluitje in het riet sturen. Schandalig.

niet geleverd, maar na bijna een maand eenzijdig geannulleerd met een rot smoes.

Klantenservice is bijna niet te bereiken. Je komt in een doolhof van vragen terecht. Ik heb uiteindelijk maar via het engelstalige contactformulier wat ingevuld want anders kan ik mijn klacht niet kwijt. Waardeloos!

Had een rtx 3080 kunnen bestellen ondanks alle tekorten werd er mij toch beloofd dat deze geleverd zou worden. Na een maand niks te horen kreeg ik gister dan ineens het mailtje dat het product niet meer geproduceerd zou worden dus dat mijn bestelling geanuleerd werd. Nu zal ik dus nog langer moeten gaan wachten voordat het geld terug is en ik dan weer ergens anders de kaart kan bestellen.

Kreeg echter snel een reactie van de klantenservice dat het geld was terug gestord en binnen 5-7 werk dagen op mijn rekening zou staan. Natuurlijk niet helemaal blij met deze termijn maar het is iets

Scorekaart voor Amazon.nl