Gebruikers over webshop Amazon.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenSnelle levering (meestal), en vaak de goedkoopste, ook leuke warehouse (retourdeals) vaker te vinden. Handig is om ook de duitse/franse site in de gaten te houden (verzendkosten zijn niet heel hoog).
VerzendingDHL is in mijn huidige regio prima, echter was het in Amstelveen wel altijd een drama (YMMV).
KlantenserviceAlles wat er mis kon gaan werd vrijwel direct opgelost.
AlgemeenWeer meerdere keren goede zaken gedaan bij Amazon Nederland.
Scherpe aanbiedingen en snelle verzending.
Het nadeel is wel dat je weet dat hier kopen de Nederlandse middenstand op termijn zal ondermijnen. Zoals ook in andere landen...
Ik snap niet dat de meeste mensen hier slechte ervaringen hebben. ???
Goed verpakt en snel verzenden. Milieubewust gecombineerd verzenden kennen ze niet bij deze club. Snel genoeg in huis.
AlgemeenBestelling retour gestuurd, nu 45 dagen later nog niet mijn geld terug. 8x contact gehad met hun klantenservice. Telkens toezegging dat ik binnen 72 uur antwoord zou krijgen, maar nooit een reactie ontvangen. Oplichterij en nu melding bij Thuiswinkel waarborg. Dat zo'n waardeloos bedrijf mag opereren in Nederland is te bizar voor woorden.
KlantenserviceLoze beloftes, niet nakomen van afspraken en niet naleven van wetgeving.
AlgemeenHeel veel producten, vaak goedkoper ( maar soms zelfs duurder).
Alleen verzenden via DHL.....dat is een dramabedrijf. Zou voor mij reden genoeg zijn om niet meer bij Amazon te gaan bestellen.
DHL...superslecht !!!!
Waarom niet optie om ook een ander de bezorging te laten doen.
AlgemeenZe hebben mijn bestelling eenzijdig geannuleerd vanwege "een technische fout". Ik moet mijn bestelling opnieuw plaatsen en zodoende een hogere prijs betalen.
KlantenserviceEerst was het een "technische fout", vervolgens een zou de prijs te laag zijn. Het gaat om een externe schijf van 4TB in de aanbieding voor 65 euro. Zeker geen prijsfout, gewoon een illegale eenzijdige annulering van Amazon.
AlgemeenPrima website, komt soms wat schreeuwerig omdat aanbieders nogal agressief proberen te adverteren termen zoals hoge korting, nergens goedkoper enz. Bij deze aankoop was dit ook zo. Ik heb de sub nergens goedkoper kunnen kopen.
---
Top kwaliteitsproduct van Bose. De geluidsbeleving is werkelijk fantastisch. Elke dag geniet ik ervan zo tv en radio te kunnen luisteren. Alle frequenties zijn aanwezig van laag tot hoog. De combinatie met de soundbar klinkt mooi gebalanceerd. Tevens de achterspeakers aangekocht. Dit maakt de set helemaal compleet.
AlgemeenBestel regelmatig dingen bij Amazon. En als iet kapot is wordt het zonder problemen vervangen of je krijgt je geld terug. Zaken doen vanuit je luie stoel.
VerzendingBijna altijd (9 van de 10 keer) volgende dag in huis zelfs ook regelmatig op zondag. Tuurlijk precieze aflevertijd (als ze het zelf bezorgen) mag beter maar er valt niet over te klagen.
KlantenserviceAls het product niet werkt of kapot is (zelfs 6 maanden later) kun je via de chat binnen 5 minuten het even regelen, mijn ervaring je krijgt je geld terug of een nieuw apparaat wordt toegestuurd zonder extra kosten en het oude mag je houden/weggooien.
Kleine kanttekening, ik ben prime lid ik weet niet of dit extra effect heeft.
AlgemeenWat een ongelofelijk slecht bedrijf. Had een duur apparaat gekocht en deze werd kapot geleverd, na contact krijg ik de algemene url naar de support site wat al geprobeerd was. Teruggeemaild, geen reactie Contact opgenomen met de chat; het werd opgelost. Week later nog steeds niet. Ik weer geemaild, niets terug. Ik weer contact opgenomen via de chat, en nu is het product te oud om te repareren (lees 4 weken). Ondertussen thuiswinkelkeurmerk erbij betrokken want dit slaat nergens op!
KlantenserviceZe lezen half, houden zich puur aan het script ook al is dat niet van toepassing. Ik heb het gevoel dat het ze gewoon niets kan schelen.
AlgemeenScreenprotector besteld op amazon.nl. Nu moet ik ineens inklaringskosten betalen omdat het uit Engeland komt. Wordt niet duidelijk op de website aangegeven.
VerzendingZie hierboven, inklaringskosten omdat het uit Engeland wordt geleverd. Dit mag wel beter gecommuniceerd worden.
AlgemeenDuidelijk website, veel is in Nederlands omschreven of heeft vertaling. Fijn is de combi met Prime video lidmaatschap, geen portokosten bij kleinere prijsstellingen als je ook Amazon Prime video abonnement neemt, die ook al de goedkoopste streamdienst is.
VerzendingHet magazijn voor Nederland zit net over de grens in Duitsland. 24 uur levering heb ik nog niet meegemaakt (koop al lang bij Amazon) en hoef je ook niet te verwachten. Doorgaans is het wel binnen 3 dagen. Bij aankoop informatie staat ook direct de leveringstermijn bij en dat komen ze na. Ze gebruiken Post.nl als DHL, net wie eerder kan bezorgen, dat is soms verwarrend als je meerdere zendingen hebt op die dag.
nb.: DHL app rammelt daarin (Android app geeft niets weer, terwijl de PC versie correct aangeeft, wil je DHL feedback over geven, werkt de feedback niet, dit is al jaren zo.
Eigenlijk nog geen ervaring in gehad, omdat de merken die ze leveren gemiddeld goed zijn, nog nooit iets terug hoeven sturen.
AlgemeenBestel altijd bij Amazon. Ook al zijn ze (zelden) niet de goedkoopste. Klantenservice is op niveau van coolblue.
AlgemeenBestel met regelmaat bij Amazon. Altijd snel geleverd, vaak sneller dan de levertijd indicatie. Klantenservice altijd binnen een paar tellen op de chat. Altijd vriendelijk, altijd mee denken naar een oplossing, retourneren nooit geen enkel probleem. Zelfs de keus voor gratis retourneren via DHL of PostNL. Prijzen zijn redelijk tot goed. Verbaasd me werkelijk dat Amazon zo'n slechte review score heeft. Ken geen enkele webshop die zo relaxed en coulant is.
VerzendingPrima verpakt, snel verzonden, netjes geleverd via DHL. Wel in de avonduren. Amazon Prime is een goedkoop en prima optie voor gratis verzenden onder de 20 euro.
KlantenserviceAltijd bereikbaar, vriendelijk, snel, denken mee, nooit geen gedoe. Keer op keer positief verrast.
AlgemeenNa eerder een (positieve) review te hebben geschreven over het bestel- en verzendproces, nu voor het eerst in aanraking gekomen met de klantenservice. Spoileralert: ik ben fan geworden.
KlantenserviceNa ruim een half jaar is één van de twee RAM strips (Corsair Vengeance RGB Pro) in mijn PC kapot gegaan. Gekocht via Amazon dus in de avonduren telefonisch contact opgenomen met de klantenservice. De situatie uitgelegd en aangegeven hoe ik e.e.a. heb getest. Zonder gedoe hebben ze meteen een nieuwe set op de post gedaan die de volgende dag binnen kwam. Uitstekend.
AlgemeenNa mijn laatste bestelling van een par dagen terug vond ik het weer tijd voor een nieuwe review over Amazon. Een grote reden om bij Amazon te winkelen is de prijs. In veel gevallen ligt deze lager dan bij andere webshops. De website ziet er al jaren hetzelfde uit, maar het bestellen gaat wel zeer makkelijk. Er is een groot assortiment aan producten en daardoor moet je wel goed in de gaten houden dat je het juiste product en de goede producten eruit pikt. De producttitels en productinformatie ziet er ook vaak slordig uit. Voor mijn laatste bestelling had ik monitorisolatiepads gekocht, alleen zat daar bij het openmaken van de doos nog een verrassing bij. Wanneer je bestelt, geeft Amazon de snelste bezorgingsdatum aan. Je kan niet, zoals bij Bol.com, ervoor kiezen om een zending later te bezorgen, zodat bijvoorbeeld alle items op dezelfde dag aankomen.
VerzendingDe bestellingen worden afhankelijk van de bezorgdatum en het aantal items dat je hebt besteld, zo snel mogelijk naar je toe gestuurd. Soms eerder dan de planning. Het kan voorkomen dat items in meerdere pakketten komen, vanwege de Amazon-locatie of de verzenddatum. De verzending wordt meestal door DHL geregeld en soms door een koerier van Amazon zelf.
Wat bij vrijwel alle bestellingen opvalt, is dat Amazon alleen de doos als bescherming gebruikt. Er zit nooit bubbeltjesplastic in de doos en heel soms zit er papier in de doos om de producten beter te beschermen. Wanneer je boeken besteld, zit hier geen krimpfolie omheen. Aan de ene kant goed voor het milieu, maar aan de andere kant is de kans op beschadigde boeken veel groter. Het liefst zie ik bij alle pakketten ook goede bescherming.
Voor mijn laatste pakket kocht ik een Auralex MoPad en twee Cordial XLR-stekker/stereo stekker. Deze kwamen samen in één pakket aan de deur. Bij het openmaken zag ik echter dat de doos van de MoPad al open was (geweest).
Via de chat heb ik contact opgenomen met de klantenservice. Uitgelegd wat er aan de hand was en al heel snel kreeg ik restitutie voor het sturen van een retourproduct. Ik ben hiermee akkoord gegaan, aangezien het om een verder compleet en niet technisch of breekbaar item ging. Ook had ik geen zin om het weer retour te sturen.
Met dit voorval meegerekend is het gelukkig pas de tweede keer overkomen dat er een retourproduct is verzonden. De eerste keer was erger met een Wacom Tablet. Dat is toen wel retour gegaan en kreeg ik wel keurig een nieuwe opgestuurd. De afhandeling met de klantenservice gaat altijd wel goed, vriendelijk en snel.
Het blijft stom en slordig dat dit soort zendingen kunnen gebeuren.
AlgemeenSinds jaren bestel ik bij Amazon, Duitsland, USA en nu ook in Nederland. Ik heb beeldkaarten, gereedschap, andere elektronica en cadeaus besteld. Ik ben niet bang om hoge bedragen te betalen (zowel Creditcard, Paypal). Ik heb namelijk nog nooit problemen meegemaakt en altijd zijn de spullen binnen 24 uur thuis gebracht door super bezorgers zoals UPS. Retour is nooit een probleem geweest.
Heb een 3070Ti terug moeten sturen en wil nu een 3080Ti aanschaffen wegens performance behoefde. Kaart mocht terug, naar post NL, streepjescode laten zien en klaar. Premium account en daarom gratis gamen, video's bekijken en gratis verzenden. Regelmatig scherpe aanbiedingen met 30% kortingen of meer. Ik ben heel erg tevreden over Amazon en geeft ze een dikke tien.
Bol is ook prima maar veel duurder dan Amazon met pc componenten omdat Amazon ook zelf inkoopt. Voorkeur ligt nu bij Amazon, als zij het niet hebben ga ik naar Alternate of Megekko (pc hardware). Prima ontwikkeling voor de marktwerking en uiteindelijk dus voor de klant! Tweakers is natuurlijk ook altijd de raadgever en maatstaaf voor hardware en ik lees deze dan ook altijd inclusief de testen en reviews.
Ik krijg geen bon, geld of voorkeur en geeft deze review gewoon omdat zij dit verdienen. Wees dus niet twijfelachtig en bestel indien nodig gewoon bij Amazon mits je langer wil wachten, een slechtere service of meer wil betalen. In mijn geval een dikke 10!
in 80% binnen 24 uur en dus ook op zondag gewoon leveren. Snelste levering was in 14 uur!
KlantenserviceRuilen mits goede reden en onderbouwing geen probleem en gratis retour zenden!
AlgemeenLaatst een HP omen gaming monitor gekocht. Goede prijs, en netjes geleverd zoals aangegeven op de website. DHL bezorger kwam ook op de aangegeven tijd.
VerzendingDHL bezorger kwam keurig op de aangegeven tijd. Geen verdere opmerkingen
AlgemeenHet via Ideal betalen verliep zonder bijzonderheden zoals je mag verwachten van een grote webshop.
VerzendingPrinter was niet meer op voorraad. Geen probleem geen haast. 3 weken later krijg ik bericht dat die tussen 30 maart en 2 april zou worden geleverd. Het rare is wel dat de status niet naar verzonden overgaat. Tot 2 april 13:00 blijft het systeem volhouden dat 2 april voor 20:00 wordt geleverd. Ergens tussen 13:00 - 14:00 verandert de status "niet op voorraad" belt u ons niet wij bellen u.
Update 21-04. Terwijl de printer bij 8x wordt aangeboden door Amazon tref ik het dat de printer al 7 weken niet beschikbaar is bij degene waar ik het heb besteld. Niemand weet hoelang dat gaat duren maar na heel lang aandringen is het niet zo dat het oneindig is.
Na aanleiding van bovenstaande op Twitter mijn ongenoegen geuit. Kwam binnen paar minuten reactie (daar wel) kort verhaal korter die stuurde me door naar klantenservice. Op de vraag waarom ik bericht heb gekregen van levering (na 3 weken wachten) die vervolgens ter elfder uren wordt omgezet naar "niet op voorraad" is geen antwoord te krijgen. We kunnen niet met magazijn communiceren. Ok maar wie kan dan wel mijn vraag beantwoorden nou zij niet, nee dat weet ik maar wie wel, hoevaak moet ik vertellen dat we niet met magazijn contact kunnen opnemen. U kunt wel annuleren of wachten.
Ja ik kan annuleren of wachten maar wil antwoord op de vraag wie of wat er voor heeft gezorgd dat ik zaterdag thuis ben gebleven voor Jan met korte achternaam.
update: 21-04 Volgens klantenservice is het zo dat de koopovereenkomst pas in gaat op het moment dat er verstuurd is. Er is nu ongeveer 5x gewezen op het feit dat ik kan annuleren (ga ik niet doen).
Over 2 weken nog maar eens proberen.
AlgemeenI paid for a PS5, and 4 hours later I get a standard reply in German that it is not available anymore. How is that possible?
I get a standard reply that i can simply re-order the product, Oh yeah for just around 1000 Euro's instead of 500..... Also getting my money back in about a week if i am lucky??
Well thank you Amazon.de you are far too kind for me....I feel so lucky...
I THINK I WILL NEVER BUY SOMETHING AGAIN ON THIS WEBSITE...AS THEY ARE INCOMPETENT AND NOT VERY CUSTOMER FRIENDLY
NEVER BUY FROM AMAZON, AS THEY CAN DITCH YOU WHEN THE TIME IS RIGHT!
I have not received my product as they can cancel everything i guess
KlantenserviceThey are worthless, they send an standard email in german that you also must googe translate to know your answer. Also a non-reply emaiil and if you look up it is hard to find the correct department
AlgemeenAmazon blokkeert onrechtmatig mijn account...
Ik heb half februari 3 dure producten gekocht.
Toen ik een mail kreeg van DHL dat ze geleverd waren, terwijl ik niks ontvangen had, heb ik direct de volgende dag contact op genomen met Amazon.
Zij legde mij uit hoe ik een verklaring dat ik het niet ontvangen heb kon versturen, met handtekening. Dit heb ik gedaan. Hierin heb ik ondertekend dat ik de waarheid spreek en mocht het product nog aankomen ik dit zou laten weten.
Ik heb natuurlijk ook melding gemaakt bij DHL omdat er overduidelijk iets mis is gegaan bij de levering.
Natuurlijk heb ik ook in de buurt rond gevraagd of het pakketje bij iemand anders bezorgd is, dat was na herhaaldelijke vragen, niet het geval.
Als reactie op mijn niet ontvangen bestelling is mijn account geblokkeerd!
De reden:
Ik heb te veel terugbetalingen gevraagd en/of producten terug gestuurd.
Dit is echter niet waar, ik heb alle 3 de producten in 1 bestelling geplaatst, ook in 1 keer betaald en ze zijn door DHL met 2 track and trace codes verzonden, beide op de zelfde dag.
Ik heb enkel deze bestelling niet ontvangen.
Eerder heb ik een bestelling geplaatst en deze was verder helemaal goed. Ook gebruik ik al +/- één jaar Amazon prime op het betreffende account.
Allemaal bewijzen dat ik eerlijk en volgens de afspraken om ga met de service van Amazon. Ik heb dus nog nooit eerder iets geretourneerd of kwijt verklaard! Tevens ben ik geen achteraf- of wanbetaler.
Toen ik zelfs na mijn uitleg (via de mail) bot ving, heb ik thuiswinkel ingeschakeld om te bemiddelen.
De eerste poging was helaas mislukt maar ik ben toen verder gegaan in dat proces. Helaas is deze nu gestagneerd.
Nu, geruime tijd later, vind ik mijn pakket (á kleine 4000 euro) onder het zeil van mijn motor.
Direct de zelfde dag neem ik contact op met Amazon.
Ik heb het pakket gevonden maar heb de producten niet meer nodig, ik heb namelijk vervangende producten in een fysieke winkel aangeschaft.
Omdat mijn account geblokkeerd is kan ik geen retour ticket aanmaken.
Let wel, de producten zijn compleet onaangeraakt, nog in de ongeopende verzend doos!
Er is vanuit de klantenservice een mail gestuurd naar de afdeling accountbeheer.
Deze hebben mij een slordige 14 uur later af gescheept met de volgende reactie:
Hallo,
Ik begrijp dat u zich zorgen maakt over het retourneren. Aangezien uw account is gesloten wegens schending van ons beleid, kunnen we u niet verder helpen met retourzendingen of terugbetalingen.
We stellen uw medewerking op prijs.
Accountspecialist
Met andere woorden, ik krijg mijn geld niet terug en dat alles na dat ik naar eer en geweten heb gehandeld.
Daarnaast zijn de gronden waarop mijn account geblokkeerd is, onterecht!
Dit was 1 bestelling (weliswaar 3 producten) die niet aangekomen was.
Ik heb vandaag weer in paniek met de klantenservice gebeld en deze heeft mij zeer vriendelijk te woord gestaan. Heeft opnieuw een aanvraag gedaan om mijn account te deblokkeren want, zonder account kan je je bestelling niet retourneren.
Ik vind het verschrikkelijk hoe ik behandeld word. De manier waarop ik weg gezet word als een niet betalende, oplichtende bandiet.
Dus mocht het account beheer dit lezen. Geef mij de kans een retour label aan te maken. Mijn account maakt mij niet meer uit, ik zal namelijk nooit meer iets bij jullie kopen. Mijn vertrouwen in Amazon is compleet weg en ik voel me bestolen!
AlgemeenWebsite werkt goed en betaling met creditkaart werkt ook goed. Bestelproces is helder en krijgt netjes bevestiging van bestelling.
VerzendingMeestal goed, maar deze keer niet. Een ssd besteld. Krijg melding dat deze vandaag bezorgd word. Kijk ik op traceer, staat de levering op onbezorgbaar:
Er is helaas een probleem opgetreden tijdens het verzenden en we hebben je bezorging moeten annuleren. Het pakket wordt geretourneerd en wij zullen binnen 5 - 7 werkdagen nadat de retourzending is verwerkt, een terugbetaling uitvoeren. Onze excuses voor het ongemak.
Geen mail ontvangen hierover.
Dat dit gebeurd is tot daar aan toe, kan altijd wat fout gaan, maar je zou de klant een nieuwe kunnen sturen, of direct geld terug en hier de klant ook over inlichten.
Wat echt onacceptabel is: Je krijgt je geld pas terug nadat de retourzending verwerkt is. WTF. Amazon levert toch niet! Moet ik dan op mijn geld wachten! Gelukkig is het een reservering op een creditkaart, maar dat maakt het nog niet acceptabel dat je 5 tot 7 dagen moet wachten.
Chat contact gehad, waarschijnlijk pakket beschadigd. Ik moest maar opnieuw bestellen, ssd komt niet meer.