De duurdere modellen van Sony en Philips draaien Android TV van Google, maar dit besturingssysteem brengt hogere kosten met zich mee. Beide merken gebruiken bij de instapmodellen een zelf ontwikkelde interface. Dit bevalt bij de Sony-tv best goed, want deze reageert snel op commando's en de instellingenmenu's werken handig. Wel zijn er slechts veertien apps en is er geen appwinkel beschikbaar. De meesten zullen genoeg hebben aan Netflix en YouTube, en die zijn gewoon beschikbaar.
Interface Sony KD65XG7096
Bij Philips is gebruikgemaakt van het Saphi-platform. Dit werkt bij normaal gebruik best aardig, al had het wat vlotter mogen zijn. Onhandig is wel dat sommige instellingen diep in het menu zijn verstopt. Bovendien start, als je ergens diep in het menu iets hebt veranderd, de app waarmee je bezig was, opnieuw, waardoor je weer naar de juiste content moet navigeren. Ook valt er reclame te zien in het menu voor Ambilight, waardoor je er constant aan wordt herinnerd dat deze optie op dit model ontbreekt. Het app-aanbod omvat veel Nederlandse apps, maar sommige daarvan zijn niet meer helemaal up to date.
Interface Philips 65PUS6504
Bij LG en Samsung krijg je hetzelfde besturingssysteem als bij de dure modellen. Dat betekent in het geval van de LG dus webOS. Het werkt misschien een tikkeltje trager dan op de dure modellen, maar nog altijd prettig. Het ziet er overzichtelijk uit en werkt intuïtief doordat alles met een aanwijspijl is te bedienen. Powerusers kunnen er snel mee uit de voeten doordat je ook van knoppen gebruik kunt maken voor de bediening. Bovendien kun je deze tv, als enige van de geteste modellen, bedienen met spraakcommando's.
Interface LG 65UM7450
De Samsung draait op Tizen en ook dat ziet er overzichtelijk uit. Vooral de meest gebruikte instellingen zijn handig gepositioneerd in het menu. Ook is het handig dat apps verdergaan waar je gebleven was als je tussen apps en bronnen heen en weer schakelt. Het app-aanbod is het grootste van de geteste modellen. Tizen reageert op deze tv vlot, maar niet zo snel als op de duurdere modellen. Bovendien is de interface minder geschikt voor powerusers.
Interface Samsung 65RU7170
De interface van de Salora is ronduit slecht. De 'look & feel' doen denken aan televisies van meer dan tien jaar geleden en bovendien ziet alles er onoverzichtelijk uit. De Nederlandse vertalingen zijn erg slecht doordat ze automatisch zijn gegenereerd. De tv is niet door Ziggo gecertificeerd, waardoor de eerste installatie erg onhandig werkt bij de grootste tv-aanbieder van Nederland. Ook worden de zenders niet automatisch in de juiste volgorde gezet. Er zijn geen smart features of apps aanwezig. Dit nadeel heeft wel als voordeel dat de interface snel reageert.
Interface Salora 65UHL2800