Door Sim Kranenburg

Redacteur

Samsung Q950TS Preview

Superplatte tv met supersmalle bezels

10-01-2020 • 06:00

81 Linkedin

Samsung Q950TS

We hebben televisies jarenlang dunner en dunner zien worden, en ook werden de bezels rond het scherm steeds kleiner. In de afgelopen jaren stagneerden deze trends enigszins, maar op deze CES laait de strijd tussen de fabrikanten opnieuw op. LG presenteerde de nieuwe GX-oledtelevisies die, inclusief elektronica, slechts 20mm dik zijn. Het nieuwe topmodel van Samsung, de Q950TS, is nog eens 5mm platter en heeft bovendien de allersmalste bezels die we ooit op een tv hebben gezien.

Bij telefoons is een duidelijke trend waarneembaar waarbij de schermen steeds groter worden zonder dat de behuizingen dat doen. Hierdoor hebben we de screen to body ratio steeds verder zien toenemen. Doordat de bezels bij de Q950TS slechts 2,5 millimeter breed zijn, beslaat het scherm nu 99 procent van de voorkant van de tv. Volgens Samsung zijn de randen zelfs zo dun dat ze ergens op een kijkafstand tussen de 3 en 4,5 meter onzichtbaar worden.

De bezels zijn overigens alleen aan de bovenkant en aan de zijkanten zo klein. Het lcd-paneel moet immers aangesloten kunnen worden. De aansluitingen van de lcd zitten aan de onderkant, waardoor de bezel daar wat breder is. Het geheel ziet er zeer strak uit en ook de afwerking van de Q950TS is van hoog niveau. De concurrenten van Samsung, die gebruikmaken van oledpanelen, kunnen dit ontwerp niet zomaar namaken, want hoewel oledtelevisies zeer smalle bezels hebben, begint het actieve beeld pas op een centimeter van de rand.

Samsung heeft naar eigen zeggen de nodige verbeteringen aangebracht in de Quantum Processor 8K. Deze moet het bijna totale gebrek aan 8k-content compenseren door beelden met een lagere resolutie te upscalen. In een afgesloten ruimte, waar niet mocht worden gefotografeerd, kregen we een vergelijking te zien van de upscaling van vorig jaar met die van 2020. Men vertelde ons daar dat er dit jaar deep-learningalgoritmen zijn geïmplementeerd die gebruikmaken van neurale netwerken. Deze zouden draaien op de processor in de tv zelf, waardoor voor het leren geen internetverbinding nodig is. Bovendien zou de upscaling met de tijd steeds beter worden doordat deze blijft bijleren.

Op ons kwam dit verhaal allesbehalve overtuigend over en zelfs als deze uitleg zou kloppen, was het resultaat ervan niet fantastisch. Bij alle vertoonde beelden hadden we een duidelijke voorkeur voor de tv van vorig jaar. Bij de tv van 2020 was veel te veel verscherping toegepast, waardoor de beelden erg onnatuurlijk en hard overkwamen. We hebben overigens nog nooit een demo van realtime upscaling gezien waarvan het beeld daadwerkelijk beter werd. Voor foto's bestaan er zeer goede algoritmen om te upscalen, maar hiervoor is veel rekenkracht nodig. Hierdoor hebben zelfs de krachtigste computers van dit moment veel tijd nodig voor het berekenen van een enkel beeld. We hoeven voor de komende jaren dus geen wonderen te verwachten van realtime upscaling. Hiervoor is de in televisies beschikbare rekenkracht simpelweg veel te beperkt.

De Q950TS is slechts 15mm dik en heeft geperforeerde metalen randen met daarachter luidsprekers

Samsung heeft de Q950TS voorzien van tweewegluidsprekers aan de onderkant. Daarnaast zitten er luidsprekers in de randen aan de zijkanten van het scherm. Deze zitten zowel bovenaan als in het midden. Hierdoor moet het lijken of het geluid uit het scherm zelf komt. De marketingafdeling heeft deze feature Object Tracking Sound+ gedoopt. We hebben niet het idee dat objecten daadwerkelijk op het scherm worden gevolgd, maar tijdens de demo die we hebben gehoord, in een perfect symmetrische ruimte, klonk het zeer ruimtelijk. Soms leek het geluid zelfs van achteren te komen. De basluidsprekers zitten achter op de tv, waardoor hij niet strak tegen de muur kan worden opgehangen; op de stand was te zien dat er een kleine ruimte tussen de tv en de muur was overgelaten.

Aan de achterkant zitten de luidsprekers voor de lage tonen

Een nieuwe feature die we helaas niet hebben kunnen horen, is de Active Voice Amplifier, die ervoor moet zorgen dat stemmen duidelijk verstaanbaar blijven bij veel omgevingsgeluid. Zo moet een televisieprogramma goed verstaanbaar blijven als er iemand met een stofzuiger langskomt. Ook kunnen de interne luidsprekers worden gecombineerd met een soundbar van Samsung. Dit moet er dan wel een zijn uit de Q-serie van dit jaar.

Samsung vertelde ons dat de aansturing van de full array local dimming dit jaar is verbeterd. Door niet alleen pulsbreedtemodulatie toe te passen op de leds, maar ook de stroomsterkte naar de afzonderlijke zones te regelen zou het geheel efficiënter werken. Hierdoor zou de piekhelderheid zijn toegenomen en het verbruik omlaag zijn gegaan. Dit werd gedemonstreerd aan de hand van een opstelling met energiemeters. Deze gaven bij het weergeven van een volledig zwart beeld nog altijd een verbruik van rond de honderd Watt aan waardoor je je kan afvragen of de local dimming nu echt zo efficiënt werkt. We vroegen naar de reden voor het hoge verbruik bij een volledig zwart beeld, maar we kregen geen duidelijk antwoord op onze vraag.

Dit jaar is er de mogelijkheid om het beeld, door middel van de feature Adaptive Picture, beter aan het omgevingslicht te laten aanpassen. Hierbij wordt het beeld niet simpelweg lichter en donkerder gemaakt, maar worden er volgens Samsung ook analyses gedaan van het beeldmateriaal wat op dat moment bekeken wordt. Dit werd op de stand gedemonstreerd en de eerste indrukken waren positief; de donkere gedeelten van het beeld werden enige tijd na het veranderen van het omgevingslicht keurig aan de nieuwe omstandigheden aangepast.

Wat bediening betreft zijn er geen grote wijzigingen ten opzichte van afgelopen jaar. Het besturingssysteem is nog altijd Tizen en ook de afstandsbediening ziet er exact hetzelfde uit. Wij vinden dit vanwege het lage aantal knoppen geen prettige afstandsbediening. Zelfs voor simpele dingen als het kiezen van een externe ingang ben je al op het menu aangewezen. Wanneer de Q950TS bij ons beschikbaar zal zijn, weten we nog niet en ook zijn er nog geen prijzen bekendgemaakt.

Reacties (81)

Wijzig sortering
Anoniem: 120539
10 januari 2020 07:11
Doordat de bezels bij de Q950TS slechts 2,5 millimeter breed zijn, … Volgens Samsung zijn de randen zelf zo dun dat ze ergens op een kijkafstand tussen de 3 en 4,5 meter onzichtbaar worden.
Als je randen van 2,5 mm breed op die afstand al niet meer ziet, waarom moeten er dan zoveel meer en dus steeds kleinere pixels komen?
Misschien voor de situaties waarbij je niet 4.5meter van je tv af zit/staat maar bijv 3 meter. Een nog beter voorbeeld: in de winkels.
Veel tv's staan in gangpaden en etc, niet elke tv wordt in een woonkamer situatie weergegeven.
Loop daar met 1-2meter afstand langs de tv's af en je ziet een behoorlijk verschil tussen 1080p en 4k (ondanks dat er mensen en ook tweakers zijn die aangeven geen verschil te kunnen zien).

Loop straks langs 65 inch modellen met 4k en 8k met bijbehorende content en je gaat zeer zeker verschil zien qua scherpte.

Jep dit heeft dan weinig met je thuis situatie te maken want een 65inch 4k en 8k op 4.5meter afstand zal dan een stuk minder kwaliteit verschil geven.

Ik vind het lastig beoordelen aangezien ik geen 65inch 8k tv heb met bijbehorende content. Maar het zal mij niks verbazen indien er met 8k plots veel meer details zichtbaar worden die op 4k niet opvallen. Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt.
We komen hier over 5 jaar op terug (probeer ik tenminste haha) oké?
Loop straks langs 65 inch modellen met 4k en 8k met bijbehorende content
Zet dat maar uit je hoofd. Hollywood zal niet verder gaan dan 4k. Als je naar Japan verhuist kun je straks de olympische spelen in Tokio op 8k kijken en daar lijkt het vooralsnog bij te blijven.
In de winkels zal er vast en zeker 8k content gedraaid worden. Naar mijn weten spelen de meeste winkels geen hollywood films af?
Dat zou nog kunnen, maar ik denk dat ook veel winkels er 4k op gaan afspelen, omdat ze moeite hebben 8k-materiaal te vinden.
Vorig jaar op ISE al een vergelijking kunnen zien tussen een 8k en 4k scherm van 1 meter afstand op een 80" en je ziet het verschil niet tussen de 4k en de 8k. De 8k leek alleen mooier vanwege de kleurstelling en ik kon mij niet aan de indruk onttrekken dat Samsung dat ook om die reden had gedaan. Iets rijkere kleuren op het 8k scherm zorgt er voor dat het er meer uit springt.

Ik geloof niet zo in de noodzaak voor 8k TVs. Displays van 8k zouden bij bijv videowalls waar je heel dicht langs loopt in de toekomst wel van meerwaarde kunnen zijn.

Toch zullen TV makers nog wel even doorgaan met de race naar 8k om zich te kunnen onderscheiden (en misschien wel om de LG OLED panelen minder goed te laten lijken, omdat het er niet naar uit ziet dat 8k op een relatief klein formaat snel te verwachten is.)
Normaliter zou ik roepen "vooruitgang hou je niet tegen", maar ik denk dat je gelijk hebt.

Je moet met de neus op je 65" tv zitten om het verschil te zien. Maar zo kijk je geen tv.

Zwartweergave, kijkhoek en helderheid zijn belangrijker dan meer pixels. En natuurlijk moet je ook even de "standaard" beeldbewerkers uitschakelen.
Hm dus 4k en 8k op 1 meter afstand ziet niet uit?
Ik had gehoopt en verwacht dat 8k content een stuk beter uit zou zien op deze afstand.

4k vind ik namelijk niet scherp/mooi als ik er op deze afstand voor sta.

Uiteraard, ik kijk geen tv op deze afstand. Ik gebruikte dan ook winkels voor mijn vergelijking hehe. Daarnaast weet ik niet hoe de kwaliteit van je ogen zijn (ik heb 8k helaas nog niet kunnen bewonderen).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 10 januari 2020 17:52]

Weet je zeker dat je goede kwaliteit 4k content hebt? Ik heb een 4k televisie, maar nog nooit echte 4k content gehad. Netflix heeft zo'n brakke 4k kwaliteit dat een goede FullHD bron er beter uit ziet. Ook op Netflix is 4k niet lelijk, maar het kan een heel stuk beter.

Met echt goede FullHD content is het op mijn televisie super scherp, ik twijfel of je het verschil met goede 4k content vanaf de bank zou kunnen zien.
Op 4K HDR Blu-Ray (uiteraard, legaal, netjes in de doos): Interstellar, The Grey, Glass en nog een reeks om een aantal (hopelijk goede) voorbeelden te geven. Deze worden afgespeeld met een X One X.
Van dichtbij is ook 4K niet scherp (afhankelijk van het formaat uiteraard zoals ik aangaf), daarop ging ik er blindelings vanuit dat 8K wel scherper zou moeten zijn met de bijbehorende juiste content. Maar dat sprak een mede tweaker al tegen xd
Misschien ligt het aan je tv? Ik heb een 65" OLED tv van LG. Die is haarscherp, zelfs van (heel) dichtbij. Mijn bank staat 4,5m van de tv af.
Nowp, juist op een 65inch OLED vind ik het nog slechter uitzien vergeleken mijn huidige 55 inch (zo ontstond dus ook mijn vraag!!!).
Als dat waar is zie je ook op 40" vanaf 1 meter verschil niet het verschil tussen 4k en fhd. Lullig om te zeggen, maar dan zijn je ogen niet zo goed. Kan ook komen doordat de content op de 8k tv niet zo goed was natuurlijk.
Lees de link even rustig door.
Op 5ft, bij een 80" is 4k pas volledig nuttig, van een grotere afstand zie je het niet. 8k is wederom 4 keer kleinere pixels.

https://www.rgb.com/displ...nd-ideal-viewing-distance

Het heeft niets met mijn ogen te maken. 😊
Volgens dat grafiekje is 4k volledig zichtbaar op 40" op 1 meter ;).

Daarnaast is er genoeg af te dingen op die grafiek.
Op 40" op 1 meter zie ik zeker weten het verschil tussen 4k en full hd. Sterker nog, ik zie dat verschil op 27" en 1 meter nog duidelijk.
Maar dat wordt al moeilijker als de resolutie nog eens 4x zo hoog wordt. Net als bij telefoons waar het verschil gewoon niet zichtbaar meer is.
8k op 80" op 1 meter is dezelfde pixelgrootte en pixels per beeldhoek als 4k op 40". Vandaar dat ik de vergelijking maak met 4k 40" op 1 meter.
In de winkel waar ik werk draaien de Samsung Q950R's allemaal het ingebouwde 8k demo omdat het centrale video-systeem tot 4k gaat. Een directe vergelijking tussen tv's is daardoor lastiger, maar de meeste mensen zijn puur benieuwd naar de scherpte en dat is voldoende met die demo's.
Daarom had Samsung een 4K demokanaal op Eutelsat. Panasonic had ook een demokanaal. Of ze nu ook demokanalen zijn weet ik niet,maar Er zijn zat 8K demo loops die je overal ziet. SES dansers, Dat Japanse lichtfestival, enzovoorts.
Mwah, die randen zie je op 3 a 4 meter ook nog wel, maar bij fel beeld zullen ze wegvallen.
Idd een goed menselijk oog kan 1 mm zien op 10 meter, mits de omstandigheden / contrast juist zijn etc.
2x0,44mm bezels zie je ook nog. Zoals in de meeste videowalls staan ze vaak niet helemaal vlak en in lijn, dan ziet je het grid patroon helemaal goed, zelfs bij de begin vorig jaar gelanceerde 0.44mm bezels, die een pixel-to-pixel edge van 0,88mm leveren.
Marketing en dan ook weer niet. Ik ben overtuigd dat we naar een pixel-loze wereld gaan. Waarbij je bij geen enkel display nog pixels kan waarnemen hoe dicht je ook kijkt naar het display. Bij een 82" met 4k resolutie zie je heus nog pixels als je naast het scherm passeert of zeer dicht op de bank zit.

Vind deze voorruitgang nu niet zooo zinloos. Kijk naar onze mobiele telefoons, daar zijn we reeds geevolueerd naar pixel loze displays onafhankelijk van de kijkafstand. Al zijn de resoluties die sommige gsms nu reeds handteren ook reeds overbodig.
Bij de eerste 4K LCDs die ik zag stond een IBM 22" daar kon ik ze niet echt zien, maar helemaal weg vielen ze niet, bij de 13" 8K OLED die ik een jaar of 8/9 later zag, wel 'pixelloos'..
[ _/-\o_ ...]


Als je randen van 2,5 mm breed op die afstand al niet meer ziet, waarom moeten er dan zoveel meer en dus steeds kleinere pixels komen?
Omdat consumenten altijd denken meer = beter, daarom is dat.
Met zulke nagels is elke afstandsbediening kut.
Inderdaad een (onsmakelijk, mijn maag zijn mening) foutje van de PRafdeling bij Samsung. Bah!

Verder wel een mooie afwerking, ook de remote.
Dat van die remote daar kom je nog wel op terug als je hem hebt, geloof me.
Dan zijn saaie remotes nog het heerlijkst.
Bij het denken aan harder of zachter zetten krijg ik al pijn in me vingers. Gelukkig is hij van me pa, en ook me schoon ouders gebruiken hem beide niet.
Maar mooi is hij wel. Staat leuk op de tafel met de simpele rubberen toetsen remote verstopt.
Konden we maar weer gewoon praten met de tv zeg.

[Reactie gewijzigd door Flooperke op 10 januari 2020 23:57]

Heb zelf een LG met alleen zo'n magic-remote. Het went... ;)
Mee eens, vind die simpele ab van Samsung een verademing.
Volledig mee eens. Die plastic nagels bij vrouwen vind ik afschuwelijk(ook de kleinere). Compleet fake!
Indeed. Je zit er ook gelijk aan vast, want het tast je nagels aan, dus de eigen nagels brokkelen, breken en scheuren gelijk af, dus gaan ze terug naar salon voor plastic.
"Met zulke nagels...."

Volgens mij krijg je er verschillende setjes bij.
Gewoon degene kiezen die het beste bij je passen.... ;)
Wat bediening betreft zijn er geen grote wijzigingen ten opzichte van afgelopen jaar. Het besturingssysteem is nog altijd Tizen en ook de afstandsbediening ziet er exact hetzelfde uit. Wij vinden dit vanwege het lage aantal knoppen geen prettige afstandsbediening. Zelfs voor simpele dingen als het kiezen van een externe ingang ben je al op het menu aangewezen.

Op zich klopt deze kritiek wel (ik gebruik zelf ook deze remote), echter mag ook wel vermeld worden dat deze minimale afstandsbediening ook voordelen heeft tov bv de ouderwetse Samsung afstandsbediening. Met het navigatie rondje icm het ergonomische ontwerp kun je bv een stuk sneller een zoekterm invoeren in de youtube app, iets wat je niet lukt met de 4 pijltjestoetsen op de ouderwetse afstandsbediening.
Het navigatierondje werkt ook veel fijner in het Tizen menu dan de pijltjestoetsen. Op de ouderwetse afstandsbediening raak ik ook veel sneller een verkeerde toets omdat alles zo dichtbij elkaar zit. Iets waar ik op de One Remote geen last van heb.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 10 januari 2020 10:17]

Wie weet was de afstandsbediening niet eens van de tv.
Dat zijn geen nagels, dat is opgeplakte kunststoftroep.
De concurrenten van Samsung, die gebruikmaken van oledpanelen, kunnen dit ontwerp niet zomaar namaken, want hoewel oledtelevisies zeer smalle bezels hebben, begint het actieve beeld pas op een centimeter van de rand.

Dit is niet correct! Ik heb mijn B9 nagemeten, bovenkant 8mm en zijkanten 9mm
Ik vind een bezel van minder dan 10mm héél aceptabel, ik focus liever op goed beeld bij mijn keuze.

[Reactie gewijzigd door goDiegogo op 10 januari 2020 09:46]

idd volledig mee akkoord
beeldkwaliteit primeert , dit is enkel een extra...
beter 4K OLED dan 8K Qled met dunne randen !

een OLED fan (en bezitter , wel 2016 model :'( )

[Reactie gewijzigd door rb1213 op 10 januari 2020 10:08]

Klopt en misschien het geluid wat verbeteren.Want bij dat laatste valt nog wel wat te halen.
Waarom kalibreren ze deze tv niet eerst vraag ik me af.
Alles op standje dynamisch, wat er dus echt niet natuurlijk uit ziet.
Daar heb ik ook een hekel aan in de winkels. Ik wil juist zien of er verschillen zijn wanneer ze gekalibreerd zijn en welke tv de kleuren het meest accuraat weergeven. Ik zou dan vooral verschil kunnen zien in HDR content.
In de winkels staan de televisies toch in de winkeldemonstratiestand (is een optie in het menu van mijn televisie, waarbij wordt afgeraden om deze thuis te gebruiken), dus echt goed vergelijken kan toch niet.
Je kan in elke serieuze winkel vragen of ze de stand willen aanpassen en dan doen ze dat gewoon voor je :) En eigen content bekijken, niet van die absurd mooie demo content die je al doet verbluffen om de inhoud en niet perse de kwaliteit.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 10 januari 2020 11:23]

Sinds ik deze vergelijking gezien heb, zou ik geen geld meer uitgeven aan een 8K televisie, tenzij hij significant goedkoper is dan een concurrerende OLED. Het contrast van een LCD is gewoon niet hoog genoeg om een vuist te kunnen maken tegen OLED qua scherpte, zelfs niet met 8K.
Nl.hardware.info vond afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld het kijken in een woonkamer waar de zon er vol opschijnt, dat de Sony 8k tv mee kan komen met de oled tv’s.
Ik heb een oled B9 op anderhalve meter staan van mijn raampartij van 6,50 breed en 2,40 hoog op het westen. Dus overdag vol licht erop en nog krijg ik las ogen van de helderheid. Ik snap dus niets van die discussie.
Ik heb echt waar de oled lamp zachter gezet. Vind ik persoonlijk veel prettiger.
Ben wel benieuwd naar de dimmer van die OLED lamp ;) Ik neem aan dat je de helderheid hebt aangepast want de OLED'jes geven allemaal zelf licht.

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 10 januari 2020 10:55]

Misschien heeft hij full array local dimming met OLED's ipv LED's, een nieuwe techniek ;)
:) LOL (LED-O-LED) van Samsung, kunnen ze vast ook wel iets mee met hun marketing molen.
In het menu zegt hij OLED LAMP lol
Ai.... dan heb jij toch een heel bijzondere TV, zou ik maar zuinig op zijn hahahaha. Die tekstschrijver heeft er niet veel kaas van gegeten.
Das zon aliexpress vertaling van oled lichtsterkte naar neerlands tuurlijk :)
Hier staat de OLED helderheid op een C7 al 2 jaar tussen de 70 en 80; helder zat en in het donker is 80 zelfs fel aan de ogen. En ik heb hiervoor high end LCD's gehad die een behoorlijke bom licht gaven, dus ik twijfelde aanvankelijk een beetje over OLED. Inmiddels, nooit meer een display met backlight voor mij :)
Volgens mij zal de echte filmliefhebber de TV wel vlak aan de muur kunnen hangen want die gebruikt de interne luidsprekers niet... Al is de vraag hoeveel liefhebbers déze TV gaan kopen want die trappen als het goed is niet in de marketing bullshit.

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 10 januari 2020 10:47]

Trappen heel veel mensen in vooral mensen die niks van tech weten. Als Tweaker koop je zo,n tv niet.
OLED is supergoed en op veel manieren superieur, maar het is geen absoluut gegeven dat het beter is, dat valt samen met de usecase, en die valt samen met de gebruiker.

Je laatste stelling zegt meer over de kortzichtigheid van jezelf dan van degene waar je je over uit denkt te spreken. Kijk eens op het forum zou ik zeggen...

Deze discussie is zo standaard en irrelevant aan het worden (we weten het ondertussen wel) dat het mij betreft niks minder is dan trollen. Moeten we nu ook bij elke iPhone blijven roepen hoe gesloten het is. Bij elk bericht over een willekeurige browser huilie doen over IE6?
Reageer je op de stelling van mij of die van @Pas_PC ? Mijn opmerking is net zo goed een stelling als een vraagstelling. Als je wat meer dan de gemiddelde consument van (deze) technologie weet dan is het aannemelijk dat je minder (of niet) wordt beïnvloed door marketing terminologie.

Dit met het gevolg dat je niet snel zult besluiten om een 8K TV te kopen zolang er geen zicht is op content of totdat je een 85" scherm in de woonkamer gaat ophangen. Dat geldt ook over de discussie over megapixels van camera's, of het aantal GB geheugen van smartphones.

Wat wil je er mee zoals je stelt en wat is voor jou de toegevoegde waarde. Er zijn echter feitelijke zaken die je moet kennen om dit te kunnen bepalen.

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 10 januari 2020 13:13]

Apple probeert dan niet op Android te lijken. Ze heten geen Appledroid, Terwijl Samsung qua naam wil profiteren van de goede naam van OLED dan is het toch logisch dat die discussie blijft terugkomen.
Inderdaad, enkel zie ik geen no gap wallmount!!! Dit zou dikke gemiste kans zijn...
Leuk artikel geworden.
Helaas dat er nog geen prijzen bekend zijn. In geval van dergelijke apparatuur kan dat tegenwoordig het verschil maken.

We komen met deze toestellen wel op het punt dat er technisch op klein3 details punten te behalen zijn die niet voor iedere consument direct merkbaar zijn. (Dit door het huidige aanbod van content).
Toen 4k kwam zag ik het nut er nog van in zeker in combinatie met HDR. Maar 8k is compleet zinloos komende jaren.
Ze kunnen wel mooie marketing trucs bedenken maar daar red je het niet mee.
Op avforums las ik al dat de upscaling van HD naar 4K nog nuttig is. Als je een 8k TV hebt en je gebruikt upscaling deze 8K TV 75%! van de pixels erbij gaat verzinnen. Dat is gewoon te veel en kan nooit goed zijn.
Als er geen hdmi 2.1 op zit heb je er ook geen ku7 aan, en upscalen en een extra 100ms latency schieten we ook niet veel mee op.
Maar als het zelf lerend is zal hij het op een moment wel weten en gaat de beeldverwerking snelheid terug naar maar 10ms extra.
Of we zetten het uit met die lekkere fijn te bedienen afstandsbediening.
Ik moet zeggen dat het prachtig eruit ziet. Onlangs een nieuwe tv gekocht met smalle bezels. Maar dit is toch wel een overtreffende trap. Mooie/leuke ontwikkeling!
Ik vind het gedeelte met het logo best storend wanneer ik het apparaat zo op de standaard zie.
Idd het ziet er uit als een wrat op een mooie gaaf gezicht.

Afbinden en verwijderen samsung, laat samsung de eerste zijn zonder logo op hun tv, ook iconisch.

[Reactie gewijzigd door Flooperke op 10 januari 2020 20:53]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee