Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

Huawei P smart Review

Slimme keuzes in een budgetphone

Conclusie

Nog maar een paar jaar geleden had je de P smart kunnen aanzien voor een luxe, high-end telefoon. Met zijn 18:9-scherm met dunne randen boven en onder, dubbele camera en deels metalen behuizing zou je denken dat je met een veel duurdere telefoon te maken hebt dan met een 250 euro kostend budgetmodel van Huawei. Wie de P smart koopt, haalt duidelijk een moderne telefoon in huis.

Dat lijkt het doel van Huawei te zijn geweest. Op dat 18:9-scherm heeft Huawei bovendien niet beknibbeld. Het kan fel en heeft een hoog contrast. Het enige dat dit scherm onderscheidt van dat van een dure telefoon, is de kleurafstelling, al zal dat veel mensen niet opvallen. Ook biedt deze telefoon veel functies. De camera heeft twee standen om de achtergrond te vervagen, Emui biedt zoals altijd veel instelopties, de telefoon heeft een prima werkende vingerafdrukscanner en hij voelt door het vele gebruik van metaal degelijk aan.

Veel elementen zijn bovendien voldoende, zoals de resultaten van de camera, de prestaties van de processor en de accuduur. De keuze voor micro-usb is te begrijpen, al raakt die poort snel uit de tijd. Hij heeft in tegenstelling tot de duurste Huawei-toestellen bovendien een 3,5mm-aansluiting, waar prima en hard geluid uit komt.

Nadelen hebben we ook kunnen vinden. De frontcamera, waar Huawei zich lang mee onderscheidde, is ondergemiddeld. Ondersteuning voor wifi op de 5GHz-frequentie ontbreekt. Huawei belooft beveiligingsupdates gedurende drie jaar en dat is wel netjes. Nu meer concurrenten overgaan op Android One met de belofte op updates en upgrades, gaat Huawei mee in de trend om langdurige ondersteuning te garanderen. De P smart is al met al een prima toestel, dat veel waar voor zijn geld biedt. Wie waardering heeft voor de keuzes van Huawei op het gebied van ontwerp en software, zal prima tevreden zijn met deze P smart.

Laagste prijzen voor: Huawei P smart Zwart
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Telefoonwereld.nl

Score: 4 (20)

€ 188,-

€ 188,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 188,-
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 188,-
Bekijk

Azerty

Score: 4.5 (1713)

€ 197,-

€ 197,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 197,-
Pakketpost Nederland vanaf ¤ 25,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 197,-
Bekijk

Belsimpel

Score: 4 (369)

€ 197,-

€ 197,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 197,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 197,-
Bekijk

GSMWijzer.nl

Score: 4.5 (24)

€ 198,-

€ 198,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 198,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 198,-
Bekijk

Mobiel.nl

Score: 4 (94)

€ 198,-

€ 198,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 198,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 198,-
Bekijk

Reacties (114)

Wijzig sortering
Twijfels bij updatebeleid, dat kun je wel standaard als minpunt bij iedere Android telefoon zetten O-)
Vind dit wel een beetje twijfelachtig om dit nog steeds bij Huawei reviews te vermelden. Deze P Smart wordt direct uitgeleverd met Android 8.0 terwijl bijvoorbeeld de Samsung A8 nog steeds op 7.1.1 zit. Echter blijft Tweakers bij elke Huawei review dit als min punt vermelden.
Vind dit wel een beetje twijfelachtig om dit nog steeds bij Huawei reviews te vermelden. Deze P Smart wordt direct uitgeleverd met Android 8.0 terwijl bijvoorbeeld de Samsung A8 nog steeds op 7.1.1 zit. Echter blijft Tweakers bij elke Huawei review dit als min punt vermelden.
Wat is er dan twijfelachtig aan om het te vermelden? Het punt is dat Huawei in het verleden budgetsmartphones soms geen of slechts een enkele update gaf - daarbij heb ik het vooral over beveiligingsupdates.

Om het te hebben over versie-updates: het blijft lastig om bij te houden hoe het per budgetmodel gaat. Neem nu de directe voorganger: de P8 Lite 2017. Die zit nog altijd op Android 7.0 en hoewel de Honor 8 Lite - basically hetzelfde toestel - wel in aanmerking komt met 8.0 - heeft Huawei nergens gezegd dat de P8 Lite 2017 ook naar Oreo gaat - je moet vrezen dat het antwoord 'nee' is. Dan heb je het over een model dat iets meer dan een jaar op de markt is.

Dat de Galaxy A8 verscheen met Nougat, vond ik ook schokkend. Zoals ik in de review schreef:
Het is eigenlijk onbestaanbaar dat er anno 2018 nog smartphones uitkomen die draaien op het anderhalf jaar oude Android Nougat. Toch doet Samsung dat met de A8. Deze vijfhonderd euro kostende telefoon is bij release al bij lange na niet meer up to date; hij draait op 7.1.1, terwijl Google zelf allang op 8.1 zit. Dat ligt aan Samsung; Sony bracht in september al telefoons uit die uit de doos 8.0 draaien en ook andere merken hebben Oreo op nieuwe modellen zitten.
Versie-updates zijn een ding, maar je hebt ook beveiligingsupdates. De P Smart zit op moment van schrijven op 5 februari 2018 en dat is lang niet slecht. Aan de andere kant: hij is net uit en hij heeft pas een update gehad. De P8 Lite 2017 die ik hier heb zit op 1 februari 2018 - ook prima. Aan de andere kant: tot wanneer loopt die ondersteuning. Is dat nog een jaar, of twee jaar? Huawei zegt het nergens en dat zou wel moeten. Andere fabrikanten in deze prijsklasse zijn daar veel duidelijker over (Samsung, HMD/Nokia bijvoorbeeld), en sommige hebben een veel beter track record op het gebied van updates (Xiaomi).

Edit: Huawei garandeert drie jaar lang beveiligingsupdates voor de P Smart. De review is aangepast :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 6 april 2018 09:47]

De P Smart staat op het lijstje Android Enterprise Recommended devices, dat op dit moment 25 toestellen lang is: https://www.android.com/enterprise/recommended/ Dit concept heb ik ook pas recent ontdekt en het is me nog niet helemaal duidelijk hoe dit zich verhoudt tot Android One. Er is wel een zekere overlap. Misschien kan Tweakers dit eens uitspitten? Er worden o.a. eisen gesteld naar updates: https://www.android.com/enterprise/recommended/requirements/ Ik heb her en der al termijnen gelezen die gelijklopend zijn aan die van Android One...
EDIT: hier is sprake van drie jaar security updates: https://www.blog.google/p...-for-enterprise-mobility/ Elders lees ik ook minimaal "1 letter upgrade", dus Android P zou er ook moeten in zitten dan? Vraag is natuurlijk hoe Google dit allemaal gaat afdwingen/opvolgen...

[Reactie gewijzigd door chaola op 6 april 2018 09:35]

Dank voor de links, heb meteen een WTF moment: https://androidenterprise...12889#!/profile/device/11

De LG G6 met Android 8.0? Ik weet niet in welk universum dat is, maar de G6 draait nog altijd op 7.0 met (voor zover ik weet) nog altijd geen specifieke datum voor de update naar Android 8...
De P10 lite staat daar ook met Android 8.0.0. Maar die zit toch echt ook nog op 7. Ook staat er 64GB storage bij, maar er bestaat helemaal geen P10 lite met 64GB. Maarja, bij de Nokia 7 Plus staat Android 8.0.0 en die heeft 8.1 voor zover ik weet. Volgens mij is die lijst nog een work in progress.
Er bestaat zeker wel een p10 lite met 64GB.. Ook worden niet alle updates in de wereld op hetzelfde moment uitgerold.
Er is ten tijde van de introductie van de P smart gecommuniceerd dat deze minimaal twee jaar lang updates zal krijgen. Wat betreft de P8 Lite 2017, daar zul je met onze PR-man over moeten praten ;)

*disclaimer: ik ben in dienst bij Huawei.
Er is ten tijde van de introductie van de P smart gecommuniceerd dat deze minimaal twee jaar lang updates zal krijgen.
Thanks! Gecommuniceerd met wie precies? Ik heb de productpagina en de handleiding helemaal uitgeplozen en daar staat niets.

Als Huawei de garantie geeft op updates, dan zal ik de review aanpassen. Heb je voor mij een pagina waar de garantie opstaat, zodat iedereen die kan zien en mensen daar ook naar terug kunnen verwijzen?
Met media haha, tijdens de introductie in Amsterdam, heb je weinig aan dus. Online staat het niet (daar zijn we overigens mee bezig), maar ik zal Rick vragen dit ook nog even te bevestigen per mail. Tof dat je zo reageert!
@Marc Rademaker zoals @chaola opmerkt, zit de P Smart in het Android Enterprise Recommended-programma en dus moet Huawei drie jaar lang beveiligingsupdates leveren. Nice! Ik pas de review en scorekaart aan.

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 6 april 2018 09:39]

Hoppa, heb ik ook wat geleerd! Ik wist dat ie in het programma zat, maar de vereisten kende ik niet. Ik ga de vlag uithangen, 3 jaar updates, een update naar Android L, wat wil je nog meer bij een toestel van 259 euro. Er zit zelfs een 3.5mm jack op! En je kunt er mee bellen 8)7
wat wil je nog meer
USB-C! Dat is eigenlijk de grootste misser :P
FM radio module ook altijd handig in gebieden zonder dekking. (en ja, die zijn er nog steeds, ook in NL) :)
Overstappen van provider en internetradio gebruiken ;)
wat wil je nog meer bij een toestel van 259 euro
USB-C, en 802.11ac. Met name die laatste is een must have anno 2018. Er zijn zat telefoons in deze prijsklasse met ac, lijkt me dat Huawei dit ook moet kunnen.
De scorekaart is aangepast maar de conclusie nog niet. Hierin staat dat updates een minpunt zijn terwijl het in dit geval juist een pluspunt is.
Je hebt gelijk, en aangepast. Dank :)
Nu maar hopen dat ze dat ook doen.
Mijn Mate 9 (gewonnen via jullie notabene) heeft sinds Juni 2017 geen updates mee gehad, waarmee ik op security patch April 2017 zit. Dit omdat het een internationaal model blijkt te zijn (C900) en die wordt gewoon niet geupdate. Andere modellen van de Mate 9 worden wel gewoon geupdate en zitten al op Oreo.

Dus ik ben nog niet echt onder de indruk van zo'n belofte. Eerst zien, dan geloven.

waarschijnlijk ga ik de mate 9 "rebranden", wat dus betekend bootloader unlocken, TWRP installeren, en dan een europese firmware installeren. Een heel gedoe om in ieder geval een beetje veilig up to date te zijn
Er is ook gewoon de optie om de FWF voor Huawei / Honor te gebruiken:

https://play.google.com/s...uaweifirmwarefinder&hl=en

Mijn in NL aangeschafte Honor 8 had toen de tijd zonder reden (1 van 811 van deze telefoons uit één batch voor één bedrijf) een UK/IRE versie firmware met CSC code. Ik kreeg toen opeens updates maaaanden later nog niet binnen. Algemene EU firmware via deze tool geplaatst en hop, probleem opgelost.

De methode die je nu voor ogen hebt, gaat je telefoon wissen (tweemaal zelfs) - ik zou even kijken of je niet via deze weg verder kan. Op een Bootloader unlocked Honor 9 en P10 lite kan je namelijk meteen niet meer internetbankieren en je vingerafdruk in de play market gebruiken etc. Het unlocken van je bootloader is daarnaast volgens mij niet meer te verstoppen voor het OS.
Firmware finder al lang geprobeerd :+ maar bedankt voor de tip.

Firmware finder werkt natuurlijk alleen als er al wel firmware beschikbaar is. Maar er is dus geen update voor deze modellen, dus ook niet in firmware finder.
De A1? Hè bah. De redmi 5, redmi note 5 pro, note 3 zijn allemaal een stuk beter dan dit onding.

Matige camera, matige SoC, matige accucapaciteit. Het enige wat je een pluspunt zou kunnen noemen is Android One.

De redmi 5 (plus) is vrijwel gelijk met een beter scherm en grotere batterij. De note 3 heeft ook een grotere batterij, daarnaast een beter scherm en de sd660 als SoC. En de note 5 heeft de sd636 naast een grotere batterij en beter én groter scherm.

De redmi 5 plus is al voor 140¤ te koop, de note 3 zo'n 250 en de note 5 200-210.
En wanneer was de laatste update? Alleen naar de Android versie kijken is niet relevant. En Samsung geeft gewoon 2 jaar updates. Die betekent niet dat je 2 jaar lang de nieuwste Android versie krijgt.
Over dit specifiek model kan ik niet spreken, maar ik gebruik de Mate 10 Pro sinds November en heb in deze periode al 5 updates gehad ;)

8.0.0.115
8.0.0.127
8.0.0.128
8.0.0.131
8.0.0.137
Hoe Huawei zijn update beleid heeft durf ik niet te zeggen. Ik gaf alleen aan dat update meer is dan alleen een nieuwere android versie.
Dat is een topmodel. Heel ander verhaal helaas.
Je zal zien dat Huawei z'n top model SoC draaiende modellen het eerste jaar inderdaad soms wel meerdere keren per jaar update. Het moment dat de opvolger er is, gaat dat naar ~1x per kwartaal. En als je kijkt naar b.v. de Honor 8 of 6 plus, dan lopen die zonder reden opeens erg achter bij een half jaar later geïntroduceerde budget modellen. Dit doen ze nu met hun biede lijnen sinds 2016, ik heb geen idee of het gaat veranderen nu met de nieuwe richtlijnen van Google voor updates.

Nu is het een Kirin 970, dus ik verwacht dat je ~1 jaar met hoge frequentie updates gaat krijgen. Maar daarna, best kans dat het naar eens per zoveel maanden gaat. Was met de 9 / P10 met Kirin 960 ook zo, en de Honor 8 met 950 (na zomer 2016) gaat volgens de berichtgeving steeds wel / niet naar 8.0 en heeft inmiddels na Jan '18 geen volledige security updates meer genoten.
Ik kan me daar (momenteel) ook niet in vinden. M'n (goedkope) P8 lite 2017 (voor ¤230 gekocht) draait weliswaar op Android 7, maar heeft wel beveiligingspatchniveau van maart 2018. Ik krijg sinds afgelopen november elke maand een beveiligingsupdate. Prima voor elkaar!
Behalve Nexus en Google Pixel.
Bij een reus als Samsung wordt dat wél netjes opgevolgd (de S6 valt nu bijv uit de boot maar vergeet niet dat die 3 jaar oud is ondertussen)
Als ik hier lees dat er twijfels zijn bij het updatebeleid van Huawei voor goedkopere telefoons, vraag ik me oprecht af welke fabrikant wel goede software ondersteuning biedt voor zijn goedkopere modellen.

Dus oprechte vraag: Welke fabrikanten bieden twee jaar lang regelmatige softwareupdates aan voor hun telefoons van onder de ¤400,-?
Dat zijn er niet veel. En het nieuwste Android nummertje is niet het belangrijkste voor mij, als de beveiligings updates maar komen. Ik had nog een LG G4 maar drie draait nog vrolijk op Android 6.0 met een beveiligingsupdate waar je van gaat janken.
De nieuwste androidversie is voor mij ook geen must, en ik heb het gevoel dat een deel van de moeilijkheid met het updaten van android ook zeker ligt bij Google en hoe ze het systeem ontwikkelen (toch?).

Anderzijds, ik heb een Lenovo P2 en ik kan me de laatste beveiligingsupdate niet eens herinneren... Zelfs beveiligingsupdates lijken, als ik ook de verhalen over andere fabrikanten hoor, niet te komen.
Nokia! Doen ze al meer dan een jaar zelfs voor de Nokia 1.
Om maar in 1 keer te reageren op iedereen die Nokia roept. Zijn ze dan echt de enige? Dat is wel heel treurig...

Of Google moet toch echt nog meer stappen gaan maken met het eenvoudiger maken van android updates uitbrengen (ik denk door de vrijheid van fabrikanten in te perken), of er moet wat moois uit de rechtszaak van de consumentenbond tegen Samsung komen.
Ook alle Android One telefoons (Mi A1, HTC U11 LIFE) en Wileyfox (maar die geven alleen snelle security patches, en dat gaat de laatste tijd ook minder snel)
Wileyfox was altijd wel snel, maar ze zijn alles aan het herstructureren, vanwege een problemen met een bank waar ze een lening hadden lopen.
De verwachting was dat ze volgende week Android 8.1 uitbrengen, ik ben erg benieuwd of dat lukt.
De HTC U11 life en de Xiaomi mi A1. Zelfde prijsklasse maar beide android one.
Nokia 6 (2018)... is een toptoestel.
Behalve dan dat de Nokia 6 (2018) volgens mij ook wederom geen 5GHz/AC wifi heeft...
Dat zou goed kunnen. In de pricewatch staat van wel, echter Nokia noemt het niet specifiek. Ze hebben het over 802.11 a/b/g/n wifi. Bij de 7plus over 802.11 a/b/g/n/ac. Frequentiebanden communiceert Nokia niet, ook niet bij de 8 en 8 Sirocco.
voor ¤150 moet je dat ook niet verwachten.
Ik denk dat je in de war bent: Dit is een midranger welke ca. 275eu gaat kosten. Dus voor dat geld mag je dat echt wel verwachten......
Dat is de Nokia 6 van vorig jaar, niet de Nokia 6.1 (2018) van dit jaar....
Inmiddels is de review aangepast. Dit toestel ontvangt 3 jaar security updates zoals je in de comments kan lezen.
Nokia?

Of ze het 2 jaar lang gaan doen weet ik niet, maar de huidige Android One serie wordt wel degelijk sinds vorig jaar continue gegupdate met de laatste security patches.

Verwacht dat meer leveranciers het gaan doen eerlijk gezegd. Maar niet veel merken richten zich op de ~250-400¤ markt meer. Aan Huawei heb je dan eigenlijk al écht een goede partij. Nokia doet het alleen voor de prijs momenteel beter kwa software updates.
Ik lees op meerdere review sites, waaronder Tweakers zelf, dat deze telefoon geen 5 GHz netwerk kan oppikken. Dat lijkt mij vooral een groot minpunt aagezien veel netwerken tegenwoordig 5GHz zijn. Daarbij betekent dat dat je snelheid via wifi beperkt is tot het snelheidslimiet van 2,4 GHz en de storingen die dit netwerk ondervind.

Waarom wordt dit niet als minpunt vermeld in de review?
Het komt toch juist wel in de review terug?
De Kirin 659 heeft een wifi-chip met een voor 2018 ernstige beperking: hij heeft geen 802.11ac-ondersteuning. Dat betekent dat wifi alleen werkt op 2,4GHz, met alle gevolgen van dien voor de snelheid van het draadloze netwerk. Nu is wifi-ac nog niet op alle budgetsmartphones te vinden, maar voor veel tweakers zal dit een belangrijk minpunt vormen.
Vreemd dat het ontbreken van 5Ghz ondersteuning wordt verwijt aan het niet ondersteunen van 802.11ac. Terwijl 802.11n ook gewoon de 5Ghz band in de spec heeft zitten.
Sowieso een raar verhaal want er zijn ook toestellen met Kirin 659 die wel nfc, 5ghz en WiFi ac ondersteunen. Onder andere in de P20 Lite.

Lijkt alsof Huawei de soc met verschillende modules uit kan leveren. De omschrijving van Tweakers klopt in ieder geval van geen kanten.
Verschillende antennae waarschijnlijk: voor 5Ghz heb je een andere (extra) antenna nodig.
precies. het eerste waar ik naar kijk is of een telefoon 5ghz ondersteuning heeft. Das mijn belangrijkste punt.
ik woon in een appartementencomplex met heel veel 2,4 ghz gebruikers. als ik daar op 2,4 ga zitten is het traag, wordt het onderbroken etc. op 5ghz als een zonnetje.

een telefoon zonder 5ghz is een "no go" voor mij!
Ik heb deze telefoon in mijn handen gehad, hij is mooi maar het scherm oppervlak is vrij klein en ik gebruik mijn telefoon veel als e-reader daarvoor is hij eigenlijk wat te smal. Ik heb toch gekozen voor de HTC U Ultra, dezelfde prijs maar eigenlijk op alle vlakken beter.
Accu is toch tamelijk ruk van de U Ultra? Laatst trouwens voor 222,- bij MM Duitsland.
Ik kom gemakkelijk de dag door maar misschien de extreem intensieve gebruiker niet. De U ultra heeft snel laden dus al zou je tekort komen kan je nog even een kwartiertje laden tussendoor bijvoorbeeld.
Heeft de U Ultra inmiddels de beloofde Oreo update gekregen van HTC? Na een hoop bombarie ergens begin maart over uitrol in een aantal landen (Nederland niet) kan ik er niets meer over vinden.

Overigens is de U Ultra in de Pricewatch op dit moment toch echt ¤53,- duurder dan de P Smart. Toegegeven, dat is niet heel veel meer (zeker niet voor een high end model van een jaar oud), maar toch substantieel meer. Vorige tijdelijke aanbiedingen in Duitse MM-en en dergelijke even niet meegenomen. ;)
Toen ik hem kocht was de U Ultra ¤10 duurder het schijnt dat Oreo rond deze tijd moet uitrollen, nu moet ik toegeven dat ik er niet zo veel om Android updates geef. Functioneel is hij dik in orde en ik weet niet precies wat Oreo toevoegt.
Een 18:9 telefoon is toch eerder handig voor social media om lange feeds bij te houden e.d, uiteindelijk bij entertainment heb je zwarte balken. Daarbij dat de U Ultra goede hardware heeft die de P smart toch wel doet verbleken en het extra schermpje wat toch wel erg handig is deed me toch wel omslaan naar de U Ultra, een 5.7" 16:9 scherm is ook wel een stuk groter dan hetzelfde formaat met 18:9.
Tja voor mij (als vrouw ?) is het de breedte van het scherm juist net goed. De Xiaomi A1 wordt me een te gevaarlijk balans werk :)
Ik vind het vreemd dat je niet meer vergelijkt met de Motorola G5S plus. Je noemt hem wel in de benchmarks, maar niet bij de alternatieven. Dat is de telefoon die ik voor mijn vrouw gekocht heb en tot voor kort aan mensen aanraadde. Deze heeft vergelijkbare specs, maar wel 5Ghz Wifi, Quickcharge en een competente tweede camera. Ik zou nu even wachten de Nokia 6 2018 als optie nemen, maar ja die is nog niet uit, dus ik snap dat ie nog niet in de review zit. De Nokia heeft dan een 630 chip, maar een camera minder, maar beloofd een beter update beleid.

https://tweakers.net/pric...05;964451;903559;1155071/ voor een vergelijking

[Reactie gewijzigd door Raindeer op 6 april 2018 10:00]

Waarom de G5S en niet de G5 Plus?
meer geheugen, meer en betere camera, lagere prijs, metalen body. .... noem jouw redenen voor de G5 eens?
Geheugen en opslag is hetzelfde, zelfde scherm, Snapdragon 625 zoals de G5S Plus, geen hybride dual sim.
Camera is een dual setup, maar presteert weer minder in lage licht scenarios, wat eigenlijk toch wel een flinke tegenvaller is. Voor de rest is het enige voordeel de metalen body op de G5S.
@arnoudwokke In de review staat "Snel opladen doet de P smart standaard niet.". Dat kan je op twee manieren lezen: of de chipset ondersteund snel laden niet, welke lader je er ook aan hangt. Of er wordt juist bedoeld dat de telefoon met de standaard lader niet snel oplaad, maar met een Quickcharge lader wel.
Hoe moet ik het lezen? Ik hoop dat er wel even getest is met een Quickcharge 2/3/4 lader.

[Reactie gewijzigd door musicfreak op 6 april 2018 09:18]

Hoe moet ik het lezen? Ik hoop dat er wel even getest is met een Quickcharge 2/3/4 lader.
Wij publiceren cijfers over laden met de meegeleverde lader. QuickCharge is een Qualcomm-techniek en vereist Qualcomm-chips die deze telefoon met HiSilicon-soc uiteraard niet aan boord heeft. Usb-pd vereist usb-c en is dus ook onmogelijk. De enige variant die nog mogelijk is, is Huaweis eigen snellaadtechniek, maar die vereist wederom usb-c. Ik heb hem opgeladen met de adapter van de Mate 10 Pro en microusb-kabel, maar dat ging niet snel.
Ah daar maakte ik een denkfout. QuickCharge is inderdaad van Qualcomm, dat had ik even niet bedacht. Maar dank voor de uitleg.
Klopt niet helemaal hoor. De P10 lite doet gewoon quick charge via een Huawei eigen methode met de normale micro-usb aansluiting. Jullie hebben tijdens de review jammergenoeg niet de snellader meegekregen, die wel standaard in Nederland bij dat model meegeleverd wordt. In deze review hebben ze dat wel bekeken; https://www.androidauthor...i-p10-lite-review-764800/

Dat de P Smart geen quick charge doet, klopt overigens volledig. Maar dat dat te maken zou hebben met de aansluiting klopt zeker niet.
Geen USB-C, dus ik geloof dat dit toestel net als alle (zeldzame) andere micro USB toestellen met max 1.31A bij 5v kunnen laden. (Ongeacht wat voor powerhouse van een lader je er tegenaan gooit)

Dit is overigens ook weer niet zoveel lager dan 1.5A over hun 1e gen quickcharge over C en hun "V2" die maar 1.65A levert. Het verschil is echter dat je over USB-C meer kan aanbieden, maar de Honor 8, 9 en P10 zijn daar redelijk selectief mee => 2A en hoger is soms sneller.

Verschillen tussen QC 2, 3 & 4 zijn ook verwaarloosbaar naar mijn mening. 2.0 en 3.0 op een Nokia 8 maakt amper 10 minuten uit op de hele lading.
Dat geloof je verkeerd. Moet je niet doen, dat geloven, je kunt beter even Googlen, of nog beter, op de Huawei site zelf kijken.

Huawei heeft voor de P10 lite en wat Honor toestellen quick charge via micro-usb, die gewoon met 9V/2A de telefoon doen opladen. Deze P Smart doet dat overigens niet. Maar het kan zeker wel via micro usb.

Huawei noemt dat Fast charge. Je zit dan in 30 minuten tussen de 40% en 50% voller op een 3000mah accu.
Mooie review !

Ik heb juist nog enkele bemerkingen. Je spreekt over de support van project Treble of liever the lack there of... Je kan perfect een Treble image van op XDA flashen als je je bootloader unlocked en dit gewoon via fastboot doet. Je hoeft niet perse een custom recovery te hebben hiervoor.

Er is een GSI image beschikbaar die specifiek wat tweaks heeft voor verscheidene Huawei toestellen en diezelfde dev heeft zelfs een port van de Huawei camera gemaakt voor Treble images. Het is dus zeker en vast mogelijk om AOSP te draaien, alleen weet ik niet of alles bug free werkt natuurlijk daar ik dit toestel niet in mijn bezit heb.

Voor de geïnteresseerden: gewoon op XDA gaan kijken onder project Treble (waar je normaal dus jouw toestel invult en zo in de subforums voor dat toestel komt vul je gewoon Treble in).

Ik vindt het verder wel vreemd dat jullie op de release dag van de Nokia 7 Plus in de Benelux (België toch alleszins) een review plaatsen van de P Smart. Ik had eerder een review verwacht van de 7 Plus, zeker omdat die vandaag uitkomt in België.
Mooie review !

Ik heb juist nog enkele bemerkingen. Je spreekt over de support van project Treble of liever the lack there of... Je kan perfect een Treble image van op XDA flashen als je je bootloader unlocked en dit gewoon via fastboot doet. Je hoeft niet perse een custom recovery te hebben hiervoor.

Er is een GSI image beschikbaar die specifiek wat tweaks heeft voor verscheidene Huawei toestellen en diezelfde dev heeft zelfs een port van de Huawei camera gemaakt voor Treble images. Het is dus zeker en vast mogelijk om AOSP te draaien, alleen weet ik niet of alles bug free werkt natuurlijk daar ik dit toestel niet in mijn bezit heb.

Voor de geïnteresseerden: gewoon op XDA gaan kijken onder project Treble (waar je normaal dus jouw toestel invult en zo in de subforums voor dat toestel komt vul je gewoon Treble in).

Ik vindt het verder wel vreemd dat jullie op de release dag van de Nokia 7 Plus in de Benelux (België toch alleszins) een review plaatsen van de P Smart. Ik had eerder een review verwacht van de 7 Plus, zeker omdat die vandaag uitkomt in België.
Dank je wel! We zijn druk bezig met de 7 Plus - de review komt binnenkort :)
Mooi om te horen!
Zat er ook op te wachten.
Alvast bedankt en veel succes!
"Nu zal iemand niet snel uren achter elkaar video's kijken met de vliegtuigmodus aan"

Wat een aanname. Ik ben zelf al anderhalf jaar op wereldreis en vlieg soms wel 3 keer per maand. Er zijn genoeg andere mensen die dat doen, en misschien nog meer die vaak vliegen om andere redenen. Zelf gebruik ik mijn telefoon juist dán om de tijd te doden in het vliegtuig, en zet logischerwijs de vliegtuigmodus aan :)
Dat is voor mij dus een reden om een telefoon (niet) te kopen.
Dat probleem is gemakkelijk op te lossen met een powerbank.
De grote groep mensen doet dit absoluut niet.
Met jouw redenatie kan je voor alles een uitzondering vinden.
Exoten zijn verwaarloosbaar in het grote geheel en absoluut niet representatief voor de gemiddelde gebruiker.

En natuurlijk staat het jou vrij te kopen wat je wilt.
Heb deze gsm een goede maand geleden voor mijn vrouw gekocht. Het is idd een fijne telefoon voor zijn prijs!

Alleen krijg ik Android Auto helemaal niet aan de praat :(
Ik krijg constant "Communication Error 16"... Als ik hier op google, dan blijken velen met anderen types gsm dit soms te hebben, maar mijn vrouw dus altijd (het heeft nog nooit gewerk). Ook na een reboot werkt het niet en factory reset heeft ze weinig zin in, want dan is ze al haar callorientellers kwijt enzo ;)
Werkt dit bij anderen wel?

[Reactie gewijzigd door Mastakilla op 6 april 2018 11:11]

Probeer eens USB debugging aan te zetten.
thx voor de tip!!

Net geprobeerd, maar helpt ook niet :/
Ik zal maar even een post op het forum maken...
Jammer, bij het lezen van "smart" hoopte ik op een kleinere telefoon!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True