Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Huawei MediaPad M5 Preview

Zowel entertainment als productiviteit

03-03-2018 • 06:00

64 Linkedin

Preview Huawei MediaPad 5

Huawei hield op het MWC een persconferentie, maar heeft naar verluidt zijn nieuwe P20-smartphones even uitgesteld vanwege het gedoe met de beschuldigingen van spionage door de Amerikaanse overheid. De Chinese fabrikant kwam echter wel met de MateBook X Pro-laptop, die niet naar Nederland komt, en de MediaPad M5-serie. Die laatste hebben we even kunnen vasthouden en onze eerste bevindingen hebben we op een rijtje gezet.

Met pen

Er zijn drie tablets geïntroduceerd, maar eigenlijk kunnen we spreken van twee exemplaren, want het enige verschil tussen de 10,8"-variant en de even grote Pro-versie is de ondersteuning voor een M-pen. Dit pennetje met 4096 drukniveaus kun je uiteraard gebruiken om op de tablet te tekenen. We hebben even een paar kunstwerken gefabriceerd met het pennetje en de werking ervan lijkt nog het meest op de S-Pen die je met de Galaxy Tab S3 kunt gebruiken wat ons betreft. Als je het schuin houdt, kun je ermee arceren en als je harder drukt, wordt de lijn die je tekent bijvoorbeeld dikker, afhankelijk van het gebruikte tekengereedschap. De M-Pen heeft twee knoppen waaronder je ook snelkoppelingen naar bijvoorbeeld apps kunt plaatsen.

Zonder pen

Dan nu over naar de tablets zelf, die we dus eigenlijk in twee varianten kunnen indelen. Er is een 8,4"-versie en een 10,8"-versie, waarvan die laatste dus een Pro-variant heeft met pennetje. Sinds veel fabrikanten van Android-tablets ermee gestopt zijn wegens tegenvallende verkoopcijfers, is er een gat ontstaan in het aanbod van kwalitatief hoogstaande tablets voor een schappelijke prijs. Daar vallen deze tablets zo ongeveer in en daarmee zijn ze wat ons betreft welkom. Ze zitten met een minimumprijs van 349 en 399 euro in de prijsklasse van de iPad 2017, de Samsung Galaxy Tab S2 en bijvoorbeeld de Lenovo Tab 4 Plus 10. De iPad heeft echter een niet-gelamineerd scherm, de Tab S2 is alweer wat ouder en de Tab 4 Plus 10 heeft bijvoorbeeld een lagere resolutie en een tragere soc.

Om even een beeld te schetsen, hieronder wat specificaties van de nieuwe Huawei-tablets.

Tablet MediaPad M5 10,8" (Pro) MediaPad M5 8,4" MediaPad M3 3 8,4"
Resolutie 2560x1600 2560x1600 2560x1600
Soc Kirin 960 Kirin 960 Kirin 950
Accucapaciteit (mAh) 7.500 5.100 5.100
Opslag (32GB), 64GB, 128GB 32GB, 64GB, 128GB 32GB, 64GB
Werkgeheugen 4GB 4GB 4GB
Camera achterop 13Mp 13Mp 8Mp

Zoals je ziet, verschillen de specificaties van de MediaPad 5 niet bijzonder veel van die van de MediaPad 3. Er zit een snellere soc in en een camera met meer megapixels, er is nu een grotere 10,8"-versie en de MediaPad 5 is verkrijgbaar met 128GB opslaggeheugen. Het verschil tussen de Kirin 950 en 960 kunnen we enigszins illustreren door onze benchmarkresultaten van de Mate 8 en Mate 9 erbij te pakken.

 • native
 • Java
 • native (singlecore)
 • Java (singlecore)
AndEBench - native
Smartphone in iteraties per seconde (hoger is beter)
Kirin 960 in de Huawei Mate 9
29.458
Kirin 950 in de Huawei Mate 8
28.922
AndEBench - Java
Smartphone in iteraties per seconde (hoger is beter)
Kirin 960 in de Huawei Mate 9
3.723
Kirin 950 in de Huawei Mate 8
3.002
AndEBench - native (singlecore)
Smartphone in iteraties per seconde (hoger is beter)
Kirin 960 in de Huawei Mate 9
5.992
Kirin 950 in de Huawei Mate 8
5.878
AndEBench - Java (singlecore)
Smartphone in iteraties per seconde (hoger is beter)
Kirin 960 in de Huawei Mate 9
1.189
Kirin 950 in de Huawei Mate 8
1.027

Wat ruwe processorsnelheid betreft zijn de verschillen niet wereldschokkend, maar met cat. 12 lte en een 4x4 mimo-antenne heeft hij snellere 4g-verbinding ten opzichte van cat. 6 lte van de Kirin 950. Er is namelijk ook een variant van de tablets met lte-ondersteuning. Bovendien heeft de MediaPad 5 ufs 2.1-opslaggeheugen, waar de Kirin 950 nog het tragere emmc 5.0 heeft. De kans is groot dat je dat aan de snelheid van het starten van apps merkt, al hebben we de MediaPad 3 en 5 nog niet naast elkaar kunnen leggen natuurlijk.

Er zijn nog wat andere verschillen. Het eerste is het ontwerp en de grootste verandering wat dat betreft is het gebruik van 2,5d-glas aan de voorkant van de MediaPad 5-serie en de rondere achterkant. Beide hebben tot gevolg dat de metalen unibody lekkerder in de hand ligt en het oogt wat luxer. Bij een tablet is het misschien nog belangrijker hoe hij in de hand ligt dan bij een smartphone, omdat hij bijvoorbeeld zwaarder is en daardoor meer in de handen snijdt als hij scherper is, zoals de MediaPad 3. Dit is dus in elk geval een stap vooruit van de MediaPad 5 ten opzichte van zijn voorganger. Verder heeft de MediaPad 5-serie een usb-c-aansluiting in plaats van micro-usb, wat ook handiger is.

Met toetsenbord

Aan de onderkant van de 10,8" grote MediaPad 5 (Pro) zitten pogo pins, een soort smart connector, zoals we die kennen van de Apple iPad Pro-serie, waar de MediaPad 5-serie overigens duidelijk op geïnspireerd is. Je kunt daar een toetsenbord met touchpad van Huawei op aansluiten. Dit tikt voor een toetsenbord met zo weinig travel best goed en is bovendien op het eerste gezicht goed gebouwd.

De standaard verschilt echter van de aanpak van Apple en bijvoorbeeld Microsoft met de Surface-tablets. De tablet zelf heeft geen standaard, zoals bij die laatste, en de keyboardcover heeft geen omslaghoes die, zoals bij de iPad Pro, over de tablet heen valt en in een driehoek te vouwen is om hem te laten staan. Dat heeft voor- en nadelen. In tegenstelling tot bij de iPad Pro, kun je de Huawei MediaPad 5 naar je toe of van je af kantelen, door het scharnier van de standaard meer of minder te vouwen. Het nadeel is echter dat de tablet soms achterover valt als je de tablet in een te vlakke stand neerzet. Toch werkt de standaard prima als je er op normale hoogte achter zit, want dan wil je hem waarschijnlijk ook niet heel vlak hebben. In het toetsenbord is plek voor het eerder genoemde pennetje en dat is ook iets wat de iPad Pro ontbeert. Het is geen gek concept van Huawei, wat ons betreft.

Als je de MediaPad 5 in de toetsenbordstand schuift, moet je wel oppassen dat een van de klemmetjes aan de zijkant niet losschiet. Dat gebeurt namelijk vrij snel, omdat ze vrij strak om de tablet heen zitten en niet ver uitsteken, en dan kun je opnieuw beginnen met de tablet in de stand schuiven. Als hij eenmaal zit, blijft hij gelukkig ook zitten en schakelt de tablet automatisch naar de desktopmodus. Het schakelen tussen de modi ging niet altijd helemaal goed tijdens onze hands-onsessie, want soms bleef hij in desktopmodus hangen als we hem uit de stand haalden. De desktopmodus zelf werkt wel prima. Je kunt onder meer multitasken en er is een redelijke filemanager aanwezig.

De tablets hebben vier luidsprekers, elk met wat Huawei Histen-technologie noemt. Daarmee moet het geluid ruimtelijk worden weergegeven, maar het was voor ons niet goed te horen in de zeer rumoerige demoruimte. Ook hebben de tablets ondersteuning voor hi-res-audio. Het scherm beschikt over de zogenaamde ClariVu 5.0-technologie van Huawei. Deze poetst volgens het bedrijf onscherpe videobeelden op en verzacht het visuele leed van framedrops. Hoewel we dit alles natuurlijk lastig kunnen testen bij de hands-on, kunnen we dus in elk geval stellen dat Huawei zich met deze tablets ook richt op entertainment. De lcd van de MediaPad 5 ziet er overigens op het eerste gezicht prima uit: behoorlijk contrastrijk en met goede kijkhoeken.

Prima toevoeging

Android-tablets zijn er niet meer in groten getale en er zijn al helemaal weinig tablets waar je een redelijke toetsenbordstandaard en een pennetje bij kunt kopen. Alleen al daarom is de Huawei MediaPad 5 wat ons betreft op zijn minst welkom. Bovendien zou het een alternatief kunnen zijn voor de duurdere iPad Pro-serie voor sommige mensen. Onze eerste indruk van de MediaPad 5-serie is redelijk. Niet alles werkte even lekker bij het schakelen tussen tablet- en desktopmodus, maar de nieuwe MediaPad heeft op het eerste gezicht onder meer een prima scherm, aandacht voor geluid en een fijn ontwerp voor een niet al te gekke prijs.

De MediaPad 5-serie ligt eind maart in de winkel, waarbij de 8,4"-versie vanaf 349 euro kost, de 10,8"-versie vanaf 399 euro en de 10,8" Pro-versie met M-Pen vanaf 499 euro. De beschikbare kleurstellingen zijn goud en grijs.

Reacties (64)

Wijzig sortering
Ziet er een interessant apparaat uit maar ik mis een luidspreker/-hoofdtelefooningang op de foto's. Of kijk ik er overheen?

Edit: net even de specificaties opgezocht en er is inderdaad geen audiojack. Voor mij is dit een onmisbare aansluiting. Alle hoofdtelefoons hier in huis zijn nog bekabeld en om nu met een tussenstukje rond te gaan lopen of een nieuwe hoofdtelefoon te kopen...

Ik wou eerst wachten op deze tablet om een nieuwe aan te schaffen met ik denk dat ik dan beter voor de Samsung Galaxy Tab S3 ga, die kost momenteel ca. 540 Euro.

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 3 maart 2018 07:57]

Huawei USB-C naar 3.5mm Jack Adapter bestaat gewoon. Ondanks dat het niet onze voorkeur heeft zie je dat de fabrikanten toch die kant op gaan.
Gewoon links laten liggen, lijkt mij een betere optie. Het weglaten van zo'n aansluiting is voor velen een doorn in het oog, en ik ga ze zeker niet extra sponsoren door ook nog eens een stupide verloopstekkertje te kopen. :+
Idem, ik zie het voordeel van Bluetooth wel maar het lijkt me geen extra moeite te kosten om een klassieke jack te voorzien, dan kan de gebruiker kiezen of hij zijn oude koptelefoons wil gebruiken of toch het nieuwe BT-exemplaar.
Helemaal niet links laten liggen, want juist die aansluiting gebruikte ik toch nooit en is alleen maar weer een extra risico waar weer stof/water in kan komen.
Een telefoon of tablet zonder hoofdtelefoon aansluiting is voor mij geen optie. Het is voor mij de reden geweest om van Apple af te stappen en ik hoop dat in ieder geval Samsung voet bij stuk houdt.

Ik heb gewoon geen zin om ook nog eens mn koptelefoon elke dag op te laden en verloopstekkertjes zijn alleen maar onhandig. Het is een enorme stap achteruit in gebruiksgemak en ik doe er niet aan mee.
Gewoon geen koptelefoon gebruiken kan ook. Hoor je ook beter het verkeer aankomen. Oren dichtstoppen is niet veilig.
Ah ja natuurlijk lekker zonder koptelefoon joggen of zonder koptelefoon in de trein zitten als je naar muziek luistert. Want mensen worden er altijd zo vrolijk van als je lekker hard je eigen muziek opzet waar ze bij zijn.

De telefoon is niet alleen meer om te bellen, de hedendaagse smartphone is een collectie van apparaten waaronder de telefoon, de draagbare muziekspeler, casual games speler en pda in een. Het nut van een smartphone verdwijnt snel weer als we deze functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om overal naar muziek te luisteren, er weer uitslopen.
laagste prijs in de pricewatch is 586, ben dan wel benieuwd waar jij hem voor 540 kan kopen
https://tweakers.net/pric...n/?keyword=Samsung+Tab+S3
Ik zie nog steeds 539 staan voor de zilveren versie: https://www.vandenborre.b...galaxy-tab-s3-wifi-silver

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 7 maart 2018 03:28]

De mediapad M3 is er ook nog. Die heeft wel een audio uitgang. Of die nog een upgrade naar Android 8 krijgt, is afwachten. Maar gezien de nieuwe tablet verwacht ik het helaas niet.
Dat is een pijnpunt bij Android, ik heb de galaxy tab s2 9.7 en 8 inch en geen enkele krijgt een update. Ik denk eraan om volgende tablet terug ipad te kopen of ik moet een merk vinden die wel updates geeft bij android.
Waarom een hoofdtelefooningang? Ik zou liever een uitgang willen ;-) (in de categorie: even de computer aan- en uitzetten ipv uit- en aanzetten).
De stekker gaat toch in de ingang, niet er uit? ;)
De stekker wel, maar het signaal niet ;)
Lol, inderdaad :-) Ik laat het even zo staan, anders slaan de reacties nergens meer op ;-)
Bij www.eglobalcentral.nl was de tab s3 442 euro. Wellicht daar even checken?
Levertijd is wel een week

Edit:
https://www.eglobalcentral.nl/#/product/20801
455,99 euro

[Reactie gewijzigd door Sjokoprins op 3 maart 2018 19:36]

Welke Android versie? Is de interface soepel? Zit er een skin overheen? Ik heb laatst uit pure ellende een iPad gekocht omdat er simpelweg geen soepele Android tablet in dat segment te vinden was. Goede toevoeging deze tablet
Mijn m3 is soepel, dus ik verwacht dat deze nieuwe dat ook is. De skin kon ik niet aan wennen (te weinig snelkoppelingen op het scherm), dus heb ik een andere bootloader launcher geïnstalleerd.

[Reactie gewijzigd door LA-384 op 3 maart 2018 10:03]

Daar heb je toch geen andere bootloader voor nodig? Gewoon een andere launcher is voldoende. Of had je andere tekortkomingen?
Foutje in de terminologie O-) , bedoelde idd launcher.
Android 8. Interface is gewoon EMUI8.0. Die is soepeler dan 5.0/5.1 terwijl die juist al héél vloeiend was, ook op midrange en zelfs low-end toestellen. Het voordeel van EMUI is dat er een intelligente prefetcher in zit en dat merk je op de wat langere termijn echt héél goed. Daarbij is de skin relatief schoon en zitten er goede features in die Android ook op de lange termijn schoon houden. Daarbij hebben die Huawei apparaten ook relatief veel ram. Samen met een bovengemiddeld snelle storage, maakt EMUI (zowel tablet als telefoonvariant) voor mij de snelste en meest vloeiende Android implementatie.

De klachten bij EMUI zitten hem vooral in hoe versie 4 en lager een grote en veelal verwarrende impact hadden op Android. Dat is bij 5.0/5.1 grotendeels anders en bij 8.0 eigenlijk geen issue meer. Dat is ook zichtbaar in de reviews op Tweakers.net van de P10 serie.
Android tablets zijn over het algemeen een aanfluiting. Altijd midrange socs erin, matige ondersteuning en altijd lag in de animaties van het os. In mijn ogen is enkel een iPad een tablet die het waard is om te kopen. High end socs, zeer goede ondersteuning en vloeiend os.

Een andere overweging is ook dat Android een gebrek heeft aan apps die tablet georiënteerd zijn.
Je hebt duidelijk geen ervaring met de huidige Android modellen. Ook kun je op moderne Chromebooks alle Android apps gebruiken. Werkt allemaal perfect en vloeiend. Ik merk geen verschil meer met de iPad die ik hiervoor heb gehad.

Al zou ik deze Huawei niet snel nemen. Een Chromebook met Android apps is veelzijdiger en haal je voor een zelfde prijs.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 3 maart 2018 12:54]

Een andere overweging is ook dat Android een gebrek heeft aan apps die tablet georiënteerd zijn.
Grootste probleem op Android tablets is dat veel Apps vaak opgeblazen Smartphone apps zijn. Er zijn totaal geen regels, richtlijnen of überhaupt aanwijzingen vanuit Google die echte Android Tablet Apps promoten of überhaupt ontwikkelaars hier naar toe bewegen. Jij mag als ontwikkelaar een smartphone app in de tablet store pushen ook al zien die er opgeblazen en incompatible uit. iPads is bijvoorbeeld een ander verhaal. Hier zijn richtlijnen en regels voor. Als jij een smartphone app lanceert voor zowel iPhone als iPad dan ben je verplicht zowel iPhone geoptimaliseerde als iPad geoptimaliseerde constraints, content, UI enz enz enz mee te leveren. En dit is bij Android totaal niet. En hier heeft Mikesmit gewoon gelijk en een heel valide punt. Hier heeft Hardware.info vorig jaar nog een stukje over geweid in de videoreview van de Samsung Tab 3. Dit was in augustus 2017 en HWI heeft dit ook bevestigd. Android Tablet apps hebben gewoon geen prioriteit en dit is in 6-7 maanden echt nog niet veranderd.

Misschien dat jij deze apps niet tegenkomt maar er zijn nou eenmaal weinig echte Tablet georiënteerde apps op de Android markt.

[Reactie gewijzigd door FrontlineCoder op 5 maart 2018 00:10]

Apps als die Netflix, KPN, Spotify, kranten als de Volkskrant, the Guardian, apps voor strips, pdf lezen, Kindle, Flightradar, Booking, alle Google apps, de nodige games, werkt allemaal perfect onder Android in tablet mode. Niets opgeblazen maar netjes en mooi geoptimaliseerd voor het grotere Android scherm.

Al zal er best een app tussen zitten die niet goed schaalt, ik ben die alleen nog niet tegenkomen. Het is dus echt niet zo dramatisch als jij aangeeft dat het een 'aanfluiting' is. Ik hoor ook om mij heen nooit klachten hierover.

Android werkt prima hier in tablet mode en op Chromebooks. Ideaal zelfs, want een stuk goedkoper dan een iPad. Die ik hiervoor heb gehad en helemaal niet meer mis.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 6 maart 2018 22:27]

Vreemd dat HWI een van de meest gewaardeerde tech websites van nederland mijn stelling onderbouwen in de Videoreview van de Samsung Galaxy Tab 3.

Maar ik zou vooral je eigen mening als feiten verkopen. Dan krijg je zeker gelijk. ;) Het feit dat je apps van propaganda kanalen en bedrijven die miljarden op de bank hebben staan als bron aanhaalt. Misschien verder kijken dan je neus lang is.

[Reactie gewijzigd door FrontlineCoder op 7 maart 2018 01:34]

Wat kan mij het schelen wat 'de meest gewaardeerde tech site' zegt. Ik heb geen probleem met Android app tablets en dat is eigen ervaring en een feit. Zo te lezen heb jij geen enkele ervaring met Android tablets en praat je alleen een website na. Dat is niet zo slim, ik ga liever uit van eigen ervaringen.
Mijn Samsung Galaxy Tab S3 kan ik toch geen aanfluiting noemen. ;)
Ik heb geen ervaring met een Ipad, maar ik heb al een aantal jaar een Samsung Tab A en dat is voor ons gezin een perfect apparaat. En dat is nog een relatief voordelige tablet geweest ook.
Poeh zeg lekker gegeneraliseerd, hoeveel android tablets heb jij gehad?
Het geschetste probleem is helemaal geen probleem. Welgeteld 1 app heb ik ooit gezien met dit probleem, dat was wel een app voor android 3 een jaar of 5 terug. De wereld staat niet stil hoor! Het staat iedereen vrij fijn te vinden wat hij wil maar ga geen onzinnige meldingen doen. Mocht je soms denken dat ik geen apple heb? Fout, ik heb er een voor mijn werk en thuis zijn er nog twee die er een hebben. Het enige wat er op de huawei is aan te merken is het o ntbreken van een minijack voor geluid. Waar zouden ze dat idee vandaan hebben? Geweldige ondersteuning trouwens van apple, als je een telefoon koopt knijpen ze gewoon je batterij een beetje, nee dat is lekker.
Ik kocht een prachtige mercedes maar sinds de laatste onderhoudsbeurt heb ik nog maar 2 versnellingen, maar het is toch zo'n toffe auto! Blijf vooral van je ipad houden en koop nooit een android als je dat niet wilt, maar laat een ander zijn eigen keuze. Privé blijf ik mijn android tablet gewoon gebruiken die veel meer opties en mogelijkheden heeft voor wat ik daar mee doe. En dat is dan vooral mijn eigen keuze.

[Reactie gewijzigd door eirikk op 4 april 2018 23:49]

Nee hoor, maar jij wel als ik het zo lees.
Ik heb Samsung Tab S2 en die werkt anders heerlijk soepel. Maar ben het met je eens, daarnaast is het aanbod mager
Zonde dat ze er geen Kirin 970 in hebben gezet, net als in de Huawei Mate 10 Pro. Dat zou een grotere stap qua performance zijn, desnoods alleen voor de Pro versie van de tablet. Dan kon die versie concurreren met de Tab S3.

Verder ziet het eruit als een mooi apparaat! Benieuwd naar het beeldscherm ed. Hoewel we zelf niet zo'n highend tablet hebben, de tablet wordt gebruikt door de kinderen en zelf voor browsen en onderweg films of iets dergelijks kijken.
De Tab S3 heeft ook geen Qualcomm 835 maar een 820. Hiervoor is de Kirin 960 genoeg om met te concurreren, misschien is het ook wel slim anders hebben ze niet genoeg Kirin 970 voor de nieuwe en aankomende modellen.
Die launcher ziet er erg leuk uit, zit al een tijdje te zoeken naar een windows taakbalk achtige launcher maar een die ik fijn vind werken heb ik nog niet gevonden.
Is de app van Sentio desktop niet als launcher op je tablet te gebruiken?

Zelf gebruik ik nog Remix OS, maar die launcher is helaas niet los te installeren buiten het OS.
Wat ik mis bij alle tablets die ik tot nu toe had is toch wel de quick charge. Heeft deze enige vorm hiervan? Verder is dit toch een van de mooiste tablets waar de bezels ook goed meevallen. Zeker voor de genoemde prijs! Hoe zit het met de bouwkwaliteit tov vb Samsung? Kunnen deze tegen een stootje? (kids)

[Reactie gewijzigd door Yargo op 3 maart 2018 10:13]

Quick charge 9V/2A
8.4 inch is volgens huawei binnen 2 uur vol
10.8 inch is volgens Huawei binnen 3 uur vol

https://consumer.huawei.com/en/tablets/mediapad-m5-8/
https://consumer.huawei.com/en/tablets/mediapad-m5-10/
Quick charge werkt uitstekend op dit tablet. Let op: Huawei heeft een eigen quick charge systeem, niet compatible met andere merken (wat wel weer jammer is).
Toen ik de afbeelding zag van het artikel op de frontpage was m'n eerste gedachte. "Een nieuwe pc met Windows XP?!?" :+
Same!!! Wallpaper nostalgie ftw
triestig voorbeeldje van beter goed gekopieerd dan zelf gemaakt
Ik zie dit eerder als een soort hommage aan Windows XP! Grappig toch, een herinnering aan makkelijkere tijden.
ik heb nog steeds mijn oude vertrouwde nvidia shield. draait als een tierelier. mijn zoontje speelt er minecraft op en dat werkt ook perfect met alles op hoogste settings. update beleid van nvidia is ook erg netjes te noemen. bij aanschaf zat hij op android 4.4 kitkat en heeft nu android 7. helaas geen oreo update meer, enig nadeeltje is de de matige batterijduur. ik hoop dat nvidia ooit met een nieuwe shield tablet komt want dan koop ik die zeker. beste tablet die ik ooit in bezit heb gehad.

[Reactie gewijzigd door Mitskovitch op 3 maart 2018 14:35]

maarja, shield is maar 8", voor mij is een tablet kleiner dan 10" niet interessant, dat zie ik dan weer meer als een oversized smartphone..
Vorige week is er ook een topic op GoT voor gemaakt, met in de topicstart meer informatie zoals een spec-tabel en prijzen van elk model.
Fijn om te zien dat Huawei concureert met grotere partijen als samsung, het werd wel eens tijd dat er een nieuwe waardige speler op de markt komt. Wat de Huawei MediaPad M5 betreft zijn er dus 2 verschilende soorten waarvan 1 een variant heeft die een pen ondersteuning heeft, waar ik nu aan zit te denken is dat als de hardware identiek is dan betekent het dat je dus met de goedkopere (zonder pen) toch uiteindelijk met enige software tweaking/customisatie een pen kan laten ondersteunen. Het zal me dan niet verbazen dat er na korte tijd op sites als 'XDA' software zal verschijnen die dat mogelijk zal maken, moet je wel ff een pennetje fixen want die krijg je er dan niet standaard bij.
Iemand enig idee hoe deze chip x265 10-bit materiaal afspeelt? Ben nog (steeds) op zoek naar een tablet ter vervanging van mn Xperia Z2 Tablet.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 3 maart 2018 13:01]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee