We hebben uiteraard ook de videokwaliteit van de smartphones onder de loep genomen. Wat direct opvalt, is de sprong in resolutie en daardoor in detail. In 2010 was filmen in 720p nog heel gebruikelijk, in de jaren daarna gevolgd door 1080 full-hd. De laatste twee jaar zijn high-end smartphones opgeschaald naar uhd, oftewel 2160p (4k). De hogere resoluties hebben, in combinatie met betere sensoren en lenzen, absoluut geleid tot een beduidend betere beeldkwaliteit, zoals je aan de beelden in de onderstaande compilatie kunt zien.
Bij daglicht ogen de beelden van de S en S II nog best redelijk, maar bij nadere bestudering vallen de lagere resolutie, vooral die van de S, en het algeheel lagere detailniveau op. Ook is het beeld vrij onrustig, terwijl er gefilmd is vanaf een statief. Wat verder ook hier duidelijk opvalt, is de steeds grotere beeldhoek waarmee smartphones worden uitgerust.
Verder zien we, net als bij de foto's, een enorm verschil in helderheid. De oudere smartphones konden lastig overweg met situaties met weinig licht, waardoor de beelden zeer donker en daardoor beperkt bruikbaar zijn. Vooral bij de twee laatste generaties zien we een flinke sprong in helderheid en tegelijk een afname van de ruis. Met name de S7 doet dit erg goed en toont meer dan je in de werkelijkheid met het blote oog ziet. De laatste twee scènes van de eerste video tonen het IJ van Amsterdam, waarbij er twintig minuten tijdsverschil zit tussen de eerste en de tweede. Bij de tweede scène was het een stuk donkerder, wat goed terug te zien is in de beelden.
Daarnaast zien we verschillen in scherpstelling. Vooral bij de oudere generaties is dat merkbaar. Met name onze S4 raakte meer dan eens van de wijs en bij de laatste scène zijn de beelden tot en met de S5 veel te donker en ruizig, waardoor ze onscherp ogen.
Synchroon
Bij de eerste video zijn de beelden asynchroon gefilmd, waarbij de smartphones kort na elkaar op een statief gemonteerd zijn om een aantal seconden te filmen. De beelden zijn dus van dezelfde scène, met kleine variaties doordat het tijdstip steeds enkele seconden later was. Bij de tweede video hieronder is synchroon gefilmd, met alle zeven smartphones tegelijk, gemonteerd op een frame. In dit geval is er dus exact hetzelfde te zien. In deze constructie is er uit de hand gefilmd, zodat je goed kunt zien wat de stabilisatie precies doet.
Bij het bekijken van deze beelden vallen twee andere zaken op. Allereerst het grote verschil op het gebied van witbalans, oftewel kleurtemperatuur. Tijdens het 'blauwe uurtje', na zonsondergang, raken veel camera's van de wijs, waardoor het beeld blauw uitslaat. Verder valt bij de eerste generaties het gebrek aan stabilisatie duidelijk op. De beelden zijn daardoor erg schokkerig en onrustig.
In het overzicht in de tweede video worden zes blokken met synchrone beelden getoond. De S7 is in dit overzicht weggelaten vanwege ruimtegebrek en omdat de beelden daarvan redelijk overeenkomen met die van de S6. De compilatie eindigt wel met de beelden van de S7 om het compleet te maken en helemaal in het begin zijn de ruwe beelden van de Galaxy S te zien.