Door Willem de Moor

Redacteur

BitFenix Prodigy Review

De laat ingezonden mitx-behuizing

04-01-2016 • 10:15

52

Multipage-opmaak

Nakomertje

Samengevat

De BitFenix Prodigy-behuizing is alweer geruime tijd op de markt, maar is nog steeds een zeer populaire keuze bij tweakers die een mitx-behuizing zoeken. Het is een bijzonder praktische itx-behuizing, die nog wel een paar minpunten heeft. De Prodigy koelt weliswaar prima, maar zet daar een vrij hoog geluidsniveau tegenover. De beugels zijn op papier handig, maar ze zijn scherp en maken de behuizing instabiel. Ook is de prijs aan de hoge kant.

De BitFenix Prodigy-behuizing is al weer geruime tijd op de markt, maar is nog steeds een zeer populaire keuze bij tweakers die een mitx-behuizing zoeken. We vroegen BitFenix om ons deze Prodigy te sturen, zodat we hem zouden kunnen meenemen in onze round-up van mitx-behuizingen in december 2015, maar het bedrijf leverde de sample te laat aan. Daarom hebben we alsnog een korte review van deze behuizing geschreven, waarin we de prestaties vergelijken met die van de eerder geteste mitx-kastjes.

BitFenix heeft voor de Prodigy het chassis van zijn Phenom-behuizing hergebruikt, of eigenlijk andersom: de Prodigy was er voor de Phenom. Hoe het ook zij, beide behuizingen hebben een identiek chassis, met een andere indeling, en wat verschillende frontjes en overige externe kenmerken. De zijpanelen zijn identiek en uitwisselbaar, inclusief het wat onhandige zijpaneel met de frontpaneelaansluitingen.

BitFenix Prodigy

Uiterlijk en interieur

De meest in het oog springende feature van de Prodigy zijn de beugels die als handvatten bovenop en als voetjes aan de onderkant dienstdoen. Die beugels zijn gemaakt van een materiaal dat BitFenix FyberFlex Composite noemt en dat dus een soort buigbaar plastic is. Het plastic is afgewerkt met een laag SoftTouch-rubber. Zonder de beugels is de behuizing 250mm breed, 310mm hoog en 350mm diep. Met beugels is de Prodigy ongeveer 410mm hoog. Overigens hebben die beugels tot gevolg dat de volgebouwde behuizing niet erg stabiel staat en bovendien gemakkelijk wegglijdt.

BitFenix Prodigy
BitFenix ProdigyBitFenix Prodigy

Het frontje bestaat uit een metaalrooster met een grijze plastic rand eromheen en het BitFenix-logo middenonder. Een enkele uitsparing voor een 5,25"-drive is aanwezig. Aan de bovenkant vinden we een verwijderbaar rooster van hetzelfde metaalroostermateriaal, met een schuifje dat als lockmechanisme dienstdoet. Door de beugels is het wat lastig om dat rooster te verwijderen of te plaatsen. Het linkerzijpaneel is voorzien van perforaties voor de videokaart en het rechterzijpaneel bevat de frontpaneelconnectors. De achterkant bevat twee uitbreidingsslots en een ventilatierooster, en ook aan de onderkant vinden we een rooster, compleet met stoffilter, voor de voeding.

BitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix Prodigy

De voeding ligt dus onder in de behuizing, met erboven een plaat voor het mitx-moederbord. Voor de voeding en het moederbord treffen we een stapel drivecages aan: een vaste cage voor twee drives, daarbovenop een verwijderbare voor drie drives en helemaal bovenin de ruimte voor 5,25"-drives. De twee drivecages zijn voorzien van sledes waarin zonder schroeven 3,5"-drives gemonteerd kunnen worden en met schroeven 2,5"-drives.

In totaal passen er dus vijf 3,5"- of 2,5"-drives in de Prodigy. Bovendien kun je één 2,5"-drive op de bodem en in de 5,25"-bay monteren, en is er plaats voor twee 2,5"-drives in het zijpaneel, waarmee het totaal aan 2,5"-drives op negen komt. Let wel: de bekabeling zit dan vast aan het zijpaneel, dus je moet voorzichtig zijn met dat paneel om de kabels niet los te trekken. Dat moet je eigenlijk toch al zijn, want de frontpaneelconnectors zitten zoals gezegd ook in het zijpaneel. Dat betekent dat je wat met de kabels moet hannessen als je het paneel op zijn plek wilt krijgen.

Kabels en koeling

BitFenix levert twee ventilators voorgeïnstalleerd mee: een 120mm-ventilator voor de aanvoer van frisse lucht aan de voorkant en een 120mm-exemplaar aan de achterkant om warme lucht de kast uit te blazen. Dat kan flink uitgebreid worden; voorin kan een ventilator van maximaal 230mm ingebouwd worden, maar ook twee van 120mm zijn mogelijk, of een radiator van 240mm. Bovenin kunnen twee 120mm-ventilators worden ingebouwd, of opnieuw een radiator van 240mm. De ventilator achterop kan vervangen worden door een 140mm-exemplaar.

BitFenix ProdigyBitFenix Prodigy

Voor kabelmanagement is er wat ruimte; vanaf de voeding kun je kabels via een oog aan weerszijden van de moederbordplaat leiden en overige kabels kun je een beetje tegen de bodem of in een drivecage wegstoppen. Desgewenst kun je een drivecage verwijderen om langere videokaarten in te bouwen. Verdere beperkingen zijn een voeding van maximaal 160mm en processorkoelers kunnen zo'n 190mm hoog zijn, ruim voldoende voor alle koelers dus.

Specificaties en fotogalerij

Product BitFenix Prodigy
Uitvoering Zwart
Laagste prijs € 69,95 Vergelijk prijzen
Aantal aanbieders 13 winkels
Eerste prijsvermelding Zaterdag 28 juli 2012
Behuizingtype Small formfactor
Formfactor Mini-ITX
Alleen geschikt voor ITX
Behuizingpaneel Closed
Materialen Staal
Grafische kaart maximumlengte 320mm
Cpu-koeler maximumhoogte 175mm
Kleuren Zwart
Behuizing bay intern 4x 2,5", 5x 2,5" of 3,5"
Behuizing bay extern 5,25"
Aansluitingen voorzijde 3,5mm, Microfoon, 2x USB 3.0
Inclusief voeding Nee
Voedingplaats Onder
Fanpoorten 5x
Meegeleverde fans 2x 120mm
Kabelmanagement Ja
Hoogte 404mm
Breedte 250mm
Diepte 359mm
Volume 36,26 liter
Gewicht 6,78kg
Bijzonderheden PSU cage depth 180mm, max PSU depth 160mm
Specs van fabrikant Productinformatie van de fabrikant
Meer informatie
BitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix ProdigyBitFenix Prodigy

Prestaties en conclusie

We hebben de Prodigy op dezelfde manier getest als de behuizingen in onze round-up van mitx-behuizingen. De testmethode kun je op deze pagina nalezen.

De twee ventilators koelen de componenten zoals bij de beste behuizingen die we getest hebben, maar daar staat wel een hogere geluidsproductie tegenover. Idle, met de ventilators in de behuizing op de lage stand, valt dat nog mee, maar als we de ventilators vol aanzetten, maakt de behuizing flink geluid.

Conclusie

BitFenix heeft met de Prodigy een bijzonder praktische itx-behuizing gebouwd, die nog wel een paar minpunten heeft. De Prodigy koelt weliswaar prima, maar zet daar een vrij hoog geluidsniveau tegenover. Het formaat maakt de behuizing geschikt voor high-end mitx-systemen, maar voor een compact systeem moet je verder zoeken.

De inbouwmogelijkheden zijn vrij uitgebreid, mits je je aan de maten voor de voeding houdt. Een lange videokaart is geen probleem, maar waarschijnlijk moet je dan opslagmogelijkheden inleveren. Een flinke processorkoeler kun je makkelijk kwijt en ook extra koeling is goed mogelijk. Het ontwerp is niet het subtielste; de Prodigy is een flinke doos. De flexibele beugels zijn op papier handig, maar blijken in de praktijk vrij scherp en laten de behuizing bovendien te makkelijk over een oppervlak schuiven. Daarbij leiden ze tot instabiliteit. Bovendien is de Prodigy vrij pittig geprijsd: ongeveer 70 euro.

Reacties (52)

52
52
32
5
1
13
Wijzig sortering
Heb zelf deze kast (de witte variant) nu iets meer dan twee jaar en mag dan mijzelf dan vast wel 'expert' noemen ;) heb dan ook een paar opmerkingen / aanvullingen:

Er is zowel een Prodigy als een Prodigy M. Het verschil is dat er in een Prodigy alleen een mitx-moederbord gemonteerd kan worden die dan horizontaal ligt, en in een Prodigy M kan zowel een mitx maar ook mATX gemonteerd worden die dan verticaal staat. De Prodigy heeft tevens in het linkerzijpaneel perforaties zitten voor de GPU-koeling waarbij de Prodigy M dat weer niet heeft. Naar mijn mening is de Prodigy dus beter juist vanwege dat linkerzijpaneel. Zie aanvullende info hieronder.

"Overigens hebben die beugels tot gevolg dat de volgebouwde behuizing niet erg stabiel staat en bovendien gemakkelijk wegglijdt."
De behuizing mag dan wel wiebelen als je er tegen aan zou duwen, maar juist door die plastic beugels staat hij stabieler dan welke behuizing dan ook. Waarom? Omdat de die beugels voor een terugverend effect zorgen. Als je heel hard tegen de behuizing duwt, waarbij een 'normale' behuizing zo zou omvallen, schuift de Prodigy enkel wat weg. Imo dus juist enorm stabiel.

"Het frontje bestaat uit een metaalrooster met een grijze plastic rand eromheen en het BitFenix-logo middenonder."
Dit frontje met metaalrooster heeft alleen de zwarte variant; bij alle andere kleuren is die gewoon 'dicht' en dat is wel iets om rekening mee te houden i.v.m. de koeling, alhoewel ik daar zelf geen problemen mee ervaar.

"Het linkerzijpaneel is voorzien van perforaties voor de videokaart"
Dit is naar mijn mening misschien nog wel de beste functie van de hele behuizing. Omdat het moederbord horizontaal ligt, komt de videokaart verticaal te staan, ca 2 cm vanaf het linkerzijpaneel met die perforaties. Dit zorgt voor een hele koele en stille GPU, omdat de GPU direct verse koude lucht krijgt. Om deze reden heb ik dan ook geen enkele casefan in de behuizing dat in combinatie met een stille aftermarket cooler, een stille GPU en SSD's onhoorbaar stil is.

"De voeding ligt dus onder in de behuizing"
Zelf heb ik een pricewatch: Seasonic M12II 520W in de behuizing zitten. Eigenlijk is deze voeding met zijn 160 mm diepte net te lang. De kabels komen dan best wel strak tegen een metalen plaat aan die deel uitmaakt van de behuizing. M.a.w.: de ruimte voor de kabels is erg krap en ik moest mijn voeding echt hard in de behuizing duwen voordat ik hem vast kon draaien. Een minder diepe voeding zoals de pricewatch: Cooler Master V550 Semi-Modular is zeker aan te raden!

"het wat onhandige zijpaneel met de frontpaneelaansluitingen"
Dat (rechter)zijpaneel is inderdaad wel ietwat onhandig, maar daar staat dan wel weer tegenover dat je echt overal bij kunt komen omdat het moederbord horizontaal ligt. Bij een 'normale' behuizing zit je dan tegen die metalen plaat aan te kijken waar het moederbord op gemonteerd wordt. Alhoewel in een 'normale' behuizing het moederbord weer verticaal ligt, dus maakt op zich ook weer niet zo veel uit.

"voorin kan een ventilator van maximaal 230mm"
Ik had zelf zo'n 230mm ventilator in mijn kast gemonteerd (wat was die groot :+), maar dat heeft enkel nut in de zwarte Prodigy behuizing waarbij het frontpaneel perforaties heeft. Mijn witte Prodigy heeft geen perforaties in het frontpaneel, dus dan ontgaat de hele functie van zo'n grote koeler. Houd daar dus ook rekening mee.

Er zijn trouwens ook zijpanelen te koop met een window, zie hier. Die zou ik alleen aanraden bij de Prodigy M. Ik heb zelf zo'n zijpaneel met window gehad in een Prodigy en dan kan de GPU totaal zijn warmte niet kwijt. En dat was dan zelf nog met een relatief zuinige Asus GTX 660 Ti. De fans zaten na 5 minuten al op 100%.

[Reactie gewijzigd door Mick1990 op 22 juli 2024 14:31]

Mooie aanvulling. Ik heb zelf de Phenom, die intern identiek is, aangevuld door een geperforeerd zijpaneel voor de gpu. Wat me echt bevalt is de efficiënte koeling. De GPU kan rechtstreeks aan verse lucht, en ook de cpu koeler zit in een soort 'tunnel' van koele lucht. Een casefan vlak voor en vlak achter de cpu koeler zorgt dat deze ook heel koel blijft.

Dat de geluidsproductie hoog is, wil ik toch wat nuanceren. Je krijgt je componenten met minimale moeite koel, dus je kan door de fans wat te tweaken een écht stil systeem krijgen. Ik heb de casefans vervangen door Noctua's, die op de laagste stand mijn systeem met i5 4460 en gtx960 onder load makkelijk koel houden.
Je kunt door wat te tweaken bijna élk systeem "stil" krijgen. Met de juiste fans, en componenten die geen electrisch geluid zoals coil-whine produceren, kom je vaak al snel een heel eind.

Het is een afhankelijk van je positie ten opzichte van de behuizing, en de openheid van de panelen door perforaties relatief aan die positie, maar perforaties maken een behuizing moeilijker stil te krijgen dan dichte panelen. In feite krijg je door de vele perforaties een direct pad naar buiten voor het geluid. Die perforaties zijn nodig uiteraard, want Bit Fenix market de Prodigy als een ITX behuizing voor krachtige (game-)systemen die relatief veel warmte produceren, maar dat maakt het wel zo dat de kast niet specifiek gericht is op stille systemen. Ja, het is stil te krijgen, maar out of the box is deze behuizing niet gericht op stilte.
de rooster versie koelt inderdaad het beste omdat de front fan stuk minder weerstand heeft.

jammer genoeg zie ik het niet door tweakers in de review vermeld
Ik had de Prodigy M kast zelf ook en ik heb de deurtjes omgewisseld, dan ben je in één klap van het gezeik af met die front panel aansluitingen :)
Je kaart hier een aantal goede dingen aan, maar ik mis toch nog een aantal zaken. De audio aansluiting zijn niet gemarkeerd, niet met kleur, maar ook niet met een logo. Zeer onhandig en erg slordig naar mijn mening. Dat kan op een budgetcase gebeuren, maar hier verwacht ik beter.

De HDD's zijn ook slecht aan te sluiten. De 2,5" 's zijn aan te sluiten op een inzetpaneel. Best aardig bedacht, alleen komen bij sommige disks de aansluiting niet goed, waardoor haakse SATA of voedingskabels niet werken. Laat ik nu een reeks disks hebben, waardoor ik niet onder die haakse voedingskabels uitkom. Daarnaast is het niet mogelijk om 3,5" met 2,5" te combineren. Resultaat: mijn 3,5" disks lagen onderin de kast te wachten op een moment dat ze een keer goed door de kast mogen rommelen en mn moederbord naar de getver helpen.

Als laatste de plaatsing van de voeding zorgde ervoor dat een verlengstuk nodig is om de achterzijde van de kast met de voeding te koppelen. Dit onderdeel heeft mijn twee voedingen gekost. Terwijl ik voedingen en onderdelen aan het troubleshooten was, ging een tweede voeding hieraan onder door.

Zelf heb ik de kast gekocht nadat ik enthousiast was na een build van een maat van mij. Nu heb ik er enorme spijt van. Het ding staat nu te verstoffen, terwijl ik m'n build heb teruggezet naar een 8 jaar oude CM tower.
Helaas heb ik de case nog niet geretourneerd, want ik heb veels te lang met deze problemen lopen aanklooien. Door een gebrek aan tijd en motivatie heeft de kast een jaar bij mij onder het bureau gestaan, maar hij is nu mooi naar de kelder verhuisd.
Dit zegt toch meer over jou vaardigheden.. 8)7 , Het is een prachtige kast met een hoop mogelijkheden. Misschien kan jij beter een kant en klaar systeem kopen.
Er is zowel een Prodigy als een Prodigy M. Het verschil is dat er in een Prodigy alleen een mitx-moederbord gemonteerd kan worden die dan horizontaal ligt, en in een Prodigy M kan zowel een mitx maar ook mATX gemonteerd worden die dan verticaal staat. De Prodigy heeft tevens in het linkerzijpaneel perforaties zitten voor de GPU-koeling waarbij de Prodigy M dat weer niet heeft. Naar mijn mening is de Prodigy dus beter juist vanwege dat linkerzijpaneel. Zie aanvullende info hieronder.
Het belangrijkste verschil wat mij betreft zit hem in de hdd cage. De Prodigy heeft in het midden twee verwijderbare cages voor 3 en 2 schijven. Hiermee komt het totaal voor "normaal" gemonteerde schijven op 5. Voor 2.5 inch kunnen er officieel zelfs 9 in. Dat maakt de kast uitzonderlijk geschikt als een HTPC/NAS.

De Prodigy M vult deze ruimte anders in en is meer gericht op de installatie van een game systeem met videokaart en weinig schijven. Op de bodem passen 2 schijven plat. Eventueel kunnen er ook nog 2 verticaal worden geplaatst (niet echt optimaal).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 juli 2024 14:31]

Ik heb ook een witte Prodigy: gallery: GoT
De behuizing mag dan wel wiebelen als je er tegen aan zou duwen, maar juist door die plastic beugels staat hij stabieler dan welke behuizing dan ook. Waarom? Omdat de die beugels voor een terugverend effect zorgen. Als je heel hard tegen de behuizing duwt, waarbij een 'normale' behuizing zo zou omvallen, schuift de Prodigy enkel wat weg. Imo dus juist enorm stabiel.
Dit slaat als een tang op een varken.
Als je dezelfde klap op dezelfde plek met dezelfde kracht op de Prodigy slaat valt die ook omver. Sterker zelfs door de beugels en het feit dat het daardoor hoger staat en het gewicht naar boven is verplaatst is de kans zelfs groter dat het omvalt.
Ik ben het met het artikel eens dat het onstabiel is.
Maar hoe vaak mept iemand tegen zijn PC of je moet wel een erg grote kluns zijn.

Ik heb het gekocht vanwege de looks, het is geen rechthoek doos wat je bij 99% van de cases ziet. Dat het onstabiel is neem ik voor lief, zoals gezegd: hoe vaak geeft iemand een mep tegen zijn PC.
Wat ik wel had verwacht was dat iemand Apple Powermac zou roepen vanwege de beugels, maar niemand die hier iets over zegt: https://www.google.nl/sea..._AUIBygB&biw=1920&bih=979

Mijn volgende PC wordt trouwens een Corsair: http://www.corsair.com/se...ow-portable-mini-itx-case De tijd van rechthoek dozen is (gelukkig) voorbij.
Het is op zich een grappige behuizing qua design, maar mist in mijn optiek een van de belangrijkste features voor een mini-ITX behuizing, namelijk dat hij klein/compact is. Zoals ik al eens eerder in een reactie heb gezegd, is een inhoud van 36 liter is verre van compact te noemen. Een gemiddelde uATX behuizing, zoals bijvoorbeeld de Cooler Master N200, is met 34 liter nog kleiner. Dan lijk je toch qua koeling en inbouw een onhandiger ontwerp te hebben met deze Prodigy.

Dit is overigens iets waar wel meer mini-ITX behuizingen tegenaan lopen. Te vaak wordt er gekozen voor een innovatieve/alternatieve indeling, die uiteindelijk totaal niet ruimte efficient is. Ik wacht eigenlijk op een ontwerp in de lijn van dit (zelf gephotoshopt). Gewoon dezelfde klassieke indeling, met weinig concessies op inbouwmogelijkheden, maar dan op maat voor een mini-ITX bordje.
My thoughts exactly. De Lian-Li PC-A05 komt met 39,2 liter zelfs al akelig in de buurt van de BitFenix Prodigy, en dat is een full size ATX case!

Iedereen zijn eigen voorkeur natuurlijk, maar als je toch zo'n grote case neemt, waarom ontzeg je jezelf dan uitbreidmogelijkheden (geheugenslots, pcie slots, sata, i/o, etc) door voor mini-ITX te gaan? Neem dan op z'n minst µATX.

Ik heb het idee dat mensen zich teveel blindstaren op het "mini-ITX" label van deze kast, en er dan al van uit gaan dat ze een klein kastje aanschaffen.

@Zenjol: Je klinkt als iemand die z'n huiswerk heeft gedaan, maar toch een paar suggesties: Lian Li PC-Q18, PC-Q25, PC-Q35, SilverStone DS380, en qua µATX de Antec NSK3480 en Silverstone TJ08. Dit zijn cases kleiner dan 30 liter, met toch relatief veel uitbreidmogelijkheden. De meesten hebben nét niet die typische ATX-case vormverhoudingen (meestal wat breder), maar dat komt nou eenmaal handiger uit met het passen van een SFF-systeem.

[Reactie gewijzigd door skndd op 22 juli 2024 14:31]

over innovatieve layouts gesproken...

waarom gebruikt geen enkele fabrikant de layout die HIER wordt getoond.

Dat is wat mij betreft een ideale layout.
Er zijn diverse Silverstone-kasten die met een gekanteld moederbord werken.
Totally agree! Ik snap niet dat Tweakers er niet een woord over rept. Ik zou het zelfs als minpunt noteren. Bij de buren besteden ze er een hele pagina aan, en nemen ze het wel mee in de beoordeling.

Ik heb zelf een Fractal Design Node 304 en die is met een inhoud van net iets meer dan 19 liter bijna half zo groot als deze Prodigy.
Ik heb deze kast ook al zo'n twee jaar en het is vooral de onderste beugel die erg vervelend is. Daarom heb ik deze vervangen door 4 simpele pootjes die ik van een andere oude kast heb geschroefd. Nu staat ie gewoon lekker stabiel en is het een erg fijne kast, ook om mee te nemen.
Er mooie en handig kast gebruik hem zelf al ruim een jaar en heb geen klachten.

[Reactie gewijzigd door Matthijz98 op 22 juli 2024 14:31]

Wij hebben hem al een hele tijd (niet verkocht) op het werk staan. Nou is hij ook niet geschikt voor de meeste klanten van ons. Wat erg handig is dat hij heel ondiep is, dus wanneer je hem in een ondiepe kast wilt plaatsen is hij perfect.

Pas wel op, want als je 2 ramen open zet en je een luchtstroom creëert dan valt de kast om. Hij staat niet heel stevig en nodigt uit tot "wiebelen".
Dan heb je toch echt een fikse luchtstroom nodig. Ik heb hem zelf met een topzwaar moederbord gebruikt (zware luchtkoeler erop) en is nog niet omgevallen, Hij is wat wiebelig ja, maar niet dat ik het idee heb dat het ook onhandig en gevaarlijk voor componenten wordt.
Ik ben wel benieuwd hoe je het voor elkaar krijgt dat ding om te laten blazen. Een PSU weegt al snel 4 a 5 kilo en zit onder in de kast. De behuizing zelf weegt 7 kilo. Je moet dan echt ramen open gaan zetten terwijl het buiten stormt.
Zat er aan te denken om ook de BitFenix Prodigy te kopen, maar vond het niks dat hij zo veel kunststof heeft, en van staal is, wat hem niet bepaald licht maakt, en de GROTE min punt dat veel mensen last hebben dat de handvatten en voeten scheuren en kunnen afbreken, wat je veel kan vinden op Google.

En dat een Mini-ITX MB maar een PCI-E slot heeft, daarom ben ik voor een micro-ATX kast gegaan waar 4 PCI sloten op zit (Cooltek Coolcube Maxi), en lekker klein is en genoeg ruimte heeft voor 3 harde schijven, en maar 2KG weegt.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 22 juli 2024 14:31]

Ik heb hem ook een tijd gehad, en ik ben het wel eens met de bevindingen over instabiliteit. De kast wiebelt inderdaad op zijn poten. Neemt wel iets weg van het idee van een solide kast. Dat is jammer want verder is het kastje prima. Ruim genoeg voor stevige hardware. Ook als je hem optilt aan de beugels voel je deze behoorlijk buigen, ik was er niet gerust op en tilde hem altijd aan het metaal op.

Voor meer info en foto's, zie mijn weblog: Tweakblog van mvds: ITX buildlog
Dus hij schuift niet bij jou als je er een USB stick beetje hard in duwt? Want ik moet toch altijd nog behoorlijke kracht zetten als ik een USB erin duw. Het zijn niet de meest soepele poorten, zeg maar. Snap niet dat dit ding dan zo populair is, als ie makkelijk schuift en de aan/uit-knop en USB poorten aan de zijkanten zitten. Lijkt me totaal niet praktisch.
Ik heb hem bijna drie jaar nu, al gebruik ik de pc steeds minder, maar dat komt vooral doordat ik vaker de laptop gebruik. Hij is inderdaad vrij instabiel, maar de aan/uit en usb aan de zijkant vind ik juist handig, want zoals hij nu bij mij staat is dat min of meer de voorkant.
Het is zeker iets om rekening mee te houden maar niet perse een nadeel vind ik. Lawaai viel me ook reuze mee. Ik kwam destijds vooral bij hem uit omdat hij vrij klein was, terwijl er nog steeds een grote graka in kon, die ook goed genoeg gekoeld kon worden. Verder was hij oranje, en was de studeer/game kamer toen ook oranje dus paste hij er goed bij.
Ik heb me er nu niet zo in verdiept, maar ik kan me goed voorstellen dat er na 3 jaar betere alternatieven zijn, zeker als je niet zoveel geeft dat hij er in het oranje is.
In mijn ervaring een erg stille kast. Ik heb er nu twee builds mee gemaakt en 1 ervan hoor je niet als ie aan staat (met je hoofd op 25 cm afstand).

Zelf een fan van kasten waar het moederbord plat ligt en niet hangt. Voor mijn gevoel gewoon minder mogelijkheden op kleine irritante vibraties.

De beugels zijn inderdaad onhandig. Ik denk dat ik nu voor de https://www.bitfenix.com/...s/chassis/phenom-mini-itx zou gaan. Zelfde idee iets ander uiterlijk.

[Reactie gewijzigd door DRaakje op 22 juli 2024 14:31]

....en op buigen van de plank door een te zware koeler. Vervoer naar lan parties is met een dergelijke kast een stuk makkelijker zonder je cpu en moederbord te beschadigen.
Of je legt je kast op z'n zij als je hem aan het vervoeren bent.

Bitfenix heeft altijd wel mooie, strakke kasten. Vind het eerlijk gezegd een ondergewaardeerd merk.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 22 juli 2024 14:31]

Klopt, maar dit wordt vaak lastig als je geen grote auto hebt. Een maat van mij heeft bijvoorbeeld een NZXT S430 (ofzoiets), maar die past niet liggend in een Peugeot 108 Dus moetie rechtop op de achterbank.
Wat een discussie. :)
Ik heb geen verstand van auto's maar een computer kan toch op de achterbank, achter de voorstoelen, plat op de achterbank, in de kofferbak, in de boedelbak, op de imperiaal, op schoot bij een passagier.
....en op buigen van de plank door een te zware koeler. Vervoer naar lan parties is met een dergelijke kast een stuk makkelijker zonder je cpu en moederbord te beschadigen.
Eens, maar je kan natuurlijk ook een kast met een staand moederbord voorzichtig (het punt dat mensen vaak vergeten) op zijn kant leggen en zo vervoeren.
Vervoer naar lan parties is met een dergelijke kast een stuk makkelijker zonder je cpu en moederbord te beschadigen.
Dat hangt er van af. Een behuizing zal stabieler te vervoeren zijn als je hem op zijn zijkant legt. Dus tenzij je hem in kunt klemmen zal je hem het liefst op de zijkant vervoeren. Deze prodigy al helemaal, want de beugels die als voetjes dienen zijn relatief onstabiel.

Als je deze prodigy op de zijkant vervoert ligt het moederbord dus niet horizontaal maar staat het verticaal.
*kijkt even naar de datum* Hm, het is toch echt 2016 :D Ik dacht die Willem heeft gewoon de tijdmachine uitgevonden. Inmiddels uit 2012, en op een aantal fronten merk je dat ook wel, maar het blijft ook in 2016 toch een leuk kastje om te zien, zeker met al die kleurstellingen van tegenwoordig. Je-van-het is het niet, maar wel een unieke en opvallende kast waar je toch best veel mee kan.

[Reactie gewijzigd door Foritain op 22 juli 2024 14:31]

Mee eens, Bitfenix had in de tijd dat er nog weinig mooie mini ITX behuizingen waren een mooie kast neergezet waar een grote videokaart en CPU-cooler in te verwerken was. Deze kast was dan ook zeer geliefd onder de casemodders.

Ik heb hem ook en ben er nog steeds zeer tevreden over. Dat Tweakers een product van 4 jaar geleden reviewt door te vergelijken met producten van nu is niet helemaal eerlijk.
Dat vind ik dan weer wél. Als ze de kast eerder op hadden gestuurd dan hadden ze ook minder concurrentie gehad.

Daarnaast: als je deze kast wilt ga je toch ook vergelijken met de alternatieven? Je houdt er geen rekening mee dat je een oude met een nieuwe kast vergelijkt, je kijkt puur naar welke kast het beste voor jou biedt.
Ik geef je gelijk als je het hebt over de vergelijking van vorige maand, maar Tweakers had deze behuizing eigenlijk al lang kunnen en moeten reviewen, demo of niet. Het is een van de meest populaire modellen van zijn nichemarkt.
Ik geef je gelijk als je het hebt over de vergelijking van vorige maand, maar Tweakers had deze behuizing eigenlijk al lang kunnen en moeten reviewen, demo of niet. Het is een van de meest populaire modellen van zijn nichemarkt.
Vanwege de leeftijd denk ik dan ook eerder dat Bitfenix niet 'per ongeluk' te laat was, en Tweakers maakt de 'fout' om het dan maar 'alsnog' een review te geven ;)

Sterk staaltje marketing / placement vanuit Bitfenix iig
Zeg het snel, maar dit is toch wel heel erg Apple design nietwaar?
https://en.wikipedia.org/wiki/Power_Macintosh


En zou een viertal parketbeschermers die je onder stoelpoten hoort te plaken niet handig zijn hieronder te plakken?

[Reactie gewijzigd door Silent7 op 22 juli 2024 14:31]

Het is redelijk duidelijk waar ze de mosterd gehaald hebben inderdaad, maar maakt de kast er niet lelijker op.
Ik gebruik hem al een paar jaar als serverkast; de vele schijven die er in passen icm de lage geluidsproductie bij idle icm een moederbordje met gpu onboard maakt het een prima behuizing voor dit doel.

Over de instabiliteit; ja klopt; als je hem een por geeft, dan wiebelt hij wat na, maar als ie staat, dan staat ie. Hij waait echt niet om zoals een medetweaker hierboven verteld. Of het moet zijn dat hij midden in een typhoongebied woont of zo ;)
Kwa design een hele mooie kast maar ik houd altijd er van ruimte in me kast, en hoop stiekum dat ze ooit een ATX versie uitbrengen.
De felle kleurtjes waar de kast in leverbaar is, zijn héél erg tof. Maakt het ook niet meer uit of de binnenkant er leuk uitziet.
Wel erg zwaar voor een mobiele unit.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 22 juli 2024 14:31]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.