Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Het Tweakers Verlanglijstje

Alle gave cadeaus op een rijtje

Nerdgasm

Soms kun je zaken niet anders beoordelen dan op de hebb0n-factor. Deze pagina gaat dus voorbij aan of het handig, bruikbaar en/of betaalbaar is. Hier de stuff die je wilt hebben.


Nao Next Gen

Nao NextHet moet voor veel tweakers de ultieme droom zijn: je eigen robot. Veel speelgoed heeft al geprobeerd het beeld van Asimov waar te maken, maar vooralsnog is een humanoïde robot die alles kan wat wij kunnen nog een beetje toekomstmuziek. Een beetje? Ja, want de nieuwste robot van Aldebaran Robotics (komt de naam bekend voor?) is met een beetje moeite gewoon te koop. Deze Nao kost zo'n 6000 euro, is bijna 60cm groot en komt het dichtst in de buurt van je eigen mensachtige robot.

Oculus Rift

Soms wil je de boel even de boel laten. Wat is er dan mooier dan een virtuele wereld in te kunnen stappen. De Oculus Rift maakt dit mogelijk. Hij is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar daardoor laat een beetje geek zich natuurlijk niet tegenhouden. Als je dit een keer hebt geprobeerd, kun je niet meer wachten tot de vr-toekomst realiteit is.

Mousr

Menig kind raakt in verwarring door de term muis. Vandaag de dag denken veel kinderen eerst aan de computermuis en dan pas aan het diertje. De Mousr is geënt op het diertje en bedoeld als speeltje voor de kat. Het uiterlijk van een muis en van binnen de kunstmatige intelligentie van een diertje dat geen voedsel wil worden.

https://www.kickstarter.com/...


3Doodler

Wie wil er nu niet met een 3d-printer spelen? Een volwaardige 3d-printer is wellicht wat duur om als speelgoed te worden gebruikt, maar met de 3Doodler kunnen kinderen zelf voor robotarm spelen en zo 3d-objecten maken. Veel gaver en creatiever wordt het bijna niet lijkt ons. Nog niet in Nederland te koop, maar het internet heeft gelukkig geen grenzen.

http://the3doodler.com


LG Hombot

Wie houdt er van schoonmaken? Wij denken dat niemand het echt leuk vindt. Toch kan stofzuigen een stuk leuker worden als een ander het voor je doet, helemaal als het een robotstofzuiger is. De Hombot van LG is inmiddels aan de derde versie toe en is in de afgelopen jaren, net als die van menig concurrent overigens, steeds slimmer geworden.

Onbekend

USB Nerf Turret

Elk kantoor zou er volgens ons minimaal één moeten hebben: een USB Rocket Launcher. Als je deze nog niet hebt, dan is het een idee om er gewoon een aan te schaffen. Gewoon omdat het kan.

http://www.thinkgeek.com/product/8a0f/


Seek Thermal

Een infraroodcamera is ook iets wat iedere tweaker wel wil hebben. Een Flir-camera is voor veel tweakers een niet te verantwoorden aanschaf, maar met de Thermal van Seek komt infrarood ineens binnen handbereik. Het apparaat werkt via een smartphone en er is een versie voor zowel Android als iOS.

http://www.thermal.com/


R-KAID-R

De kans dat je deze kunt bemachtigen is niet heel groot, maar machtig mooi is het wel. De R-Kaid-R is een arcadekastje waarmee classics als Pac Man en Asteroids gespeeld kunnen worden. Laat je niet misleiden door de retro-looks, van binnen zit genoeg opslag voor 10.000 games.

http://www.lovehulten.com/buyrkaidr.html


iCade

Dit item behoeft eigenlijk geen toelichting. Veel mooier dan een retrogamekast wordt het bijna niet. Wat het nog mooier maakt, is dat deze werkt in combinatie met je tablet en je naast een gaaf gevoel ook nog eens uren speelplezier belooft.

http://www.ionaudio.com/products/details/icade


Emperor LX

Als je het gamen wat serieuzer wil aanpakken, dan zou je een Emperor LX kunnen overwegen. Diep van binnen wil iedereen dit wel hebben, maar door de prijs is deze niet voor iedereen weggelegd. Dat voorkomt echter niet dat de Emperor een enorme 'hebb0n-factor' heeft.

http://www.mwelab.com/..../emperor-LX


Elektronische bubble wrap

Niets is mooier als je nieuwe stuff hebt gekocht dan dat de leverancier het in bubbeltjesplastic heeft gewikkeld. Menigeen verkeert dan acuut in een innerlijke tweestrijd: doorgaan met uitpakken van het nieuwe elektronische speeltje of toch eerst de bubbels kapotmaken. Met dit apparaatje zit je nooit meer zonder!

http://www.thinkgeek.com/product/982f/


Raspberry Pi

Raspberry PiDit product is voor de zekerheid op deze pagina opgenomen. Mocht je dit lezen en beseffen dat je er nog geen hebt, dan is het nog niet te laat. Iedereen kan een Raspberry Pi kopen. Het gebruiksdoel komt later wel; er is er altijd wel één te verzinnen :)

€ 29,95


Earin

We luisteren allemaal wel eens naar muziek. Met deze oordopjes kan dat gewoon. Wat er bijzonder aan is, is dat de oordopjes compleet draadloos zijn en via Bluetooth gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Geen snoertje meer dus.

http://earin.com


Honda Uni-Cub

Voor iedereen die ooit Vincent Everts heeft uitgelachen om zijn Segway maar er stiekem zelf toch wel eens op had willen rijden, heeft Honda de Uni-cub ontwikkeld. Deze Segway-achtige kantoorstoel wordt bestuurd via het gewicht van de persoon die er op zit. Als je dan zo nodig hip wilt doen, doe het dan met deze stoel.

http://world.honda.com/UNI-CUB/

Reacties (218)

Wijzig sortering
ligt t aan mij of zijn de "cadeau's " bij componenten niet een beetje heel erg duur. 1100+ voor een videokaart vind ik wel veel. net zoals 350+ voor een CPU. en dan moet er nog een mobo bij ook.

k denk meer als cadeau een gtx 970 of 290(x) lijkt me meer iets voor de normale nederlander :P
Ja de logica is héél ver te zoeken. Toestellen van tegen de 700 euro, en vooral het stukje bij de Dell Ultrasharp verbaast mij enorm.

In de laatste zin van de Dell 2713HM staat doodleuk 'we hadden het liefst een 4k-scherm gehad met IPS', noemt vervolgens het type en merk van het gewenste scherm, maar oppert het niet als keuze omdat het 1650 euro kost.

Om vervolgens RECHT DAARONDER een ARES 8 GB gpu neer te zetten van 1514 euro.

Het zogenaamde WTF-momentje van de dag voor mij... Is dit niet gewoon een verkapt reclame stukje? Sowieso begrijp ik niet goed hoe dit een gift guide is. Leuk hoor, onder de kerstboom, een i7 5820k. *ahem*

Mijn advies: houd het lekker bij reviews en ga niet met dit soort onzin-non-informatie Tweakers volplempen. We hebben de BBG guide, doe daar dan wat mee. Dit slaat gewoon als een lul op een drumstel.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 25 november 2014 17:27]

Te duur?!
Hier is je oplossing: De officiële blog van Frozen: [Betaalbaar] Het tweaker verlanglijstje - alle betaalbare cadeaus op een rijtje

[Reactie gewijzigd door Frozen op 25 november 2014 22:49]

Naast het tweakers artikel is dit ook zeker erg leuk om te lezen!
Thanks
Prachtig, en meteen een idee voor de redactie voor volgend jaar. Ik heb je alvast genomineerd voor blog vd maand.

En er staan ook een paar betaalbare zaken in dit artikel, doe mij maar zo'n Nerf turret. Ik heb wel een paar collega's die ik soms wil afschieten >D .
Bedankt! Die turret is inderdaad een erg leuke ja! Ook de software die erbij zit maakt het tot een super gaaf apparaatje.
Waarvan akte. Zullen we onthouden voor volgend jaar. Oh, en nee, het is geen reclame. Als je wilt weten hoe wij geld verdienen dan kun je http://tweakers.net/info/over_tweakers/verdienmodel lezen. Nieuws, reviews, etc kunnen bij ons niet worden gekocht.
Ik ben het volledig eens met Vayra.

Het concept vind ik zeker goed, en ook het nerdgasm stukje, met overdreven dingen vind ik erg leuk.

Alleen vind ik dat op Tweakers, je ook vooral moet foucussen op het "tweaken".

- noem een leuke doe het zelf waterkoelings kit, ipv een pre-made overpriced ARES.
- geef leuke suggesties in bepaalde prijsklasses, ipv enorm dure cadeaus in verschillende categorieën

Dit vind ik namelijk geen gift guide, dit is een "de duurste dingen op een rijtje" guide.
Goede tips. Het was voor ons ook even puzzelen en ontdekken. Al doende leren we wat wel en niet werkt. Tips nemen we ter harte, al zullen we een jaartje moeten wachten om te laten zien wat we er mee hebben gedaan.

Op basis van de feedback is overigens inmiddels net de titel aangepast en is duidelijk gemaakt dat dit niet zozeer bedoeld is als letterlijke cadeautips, maar meer als iets voor jezelf om je dertiende maand op stuk te slaan.

[Reactie gewijzigd door Wilbert de Vries op 25 november 2014 17:47]

Kan me zeker vinden in dat dit geen BBG moet zijn, maar was zeker leuk om eens door heen te bladeren :D Vooral de laatste twee paginas :+

En trouwens, een echte BBG voor de vakantiedagen zou ook wel leuk zijn :D "De beste cadeaus voor tweakers van 50E/100E/200E" ofzo :+
Goed idee. Gaan we onderzoeken.
Kijk vooral is naar The Verge met betrekking tot dit soort dingen.

http://www.theverge.com/a/holiday-gift-ideas-2014

Qua journalistiek zijn ze niet meer zo interessant, maar dit soort lijstjes maken zijn ze erg goed in! :P
The Verge is opgericht door Topolski die ik persoonlijk erg gebiast vind.
Ik heb ook genoten hoor Wilbert. Ik kom hier producten tegen waarvan ik dacht: Whut is this?! Prachtig!
Ook ik sluit me hier op aan. Geweldig leuke item, heb hier met collega's veel plezier van gehad. Keep it up! :)

Het was mij in iedergeval duidelijk dat het een item was die je niet perse serieus hoefde te nemen, maar wel veel leuke pointers had naar allerhande leuk techy spul.
jep, van alle cadeaus op deze lijst past er niet een op me lootjesverlanglijst. ik miste alleen nog de ferrari in de auto-catogorie. :Y)
Ik heb er van genoten :). Het doet me denken aan het gevoel dat je kreeg toen je als kleine snotaap met grote ogen door de dikke bart smit catalog aan het bladeren was die net op de mat was gevallen.
Precies! Zo denk ik er ook over, en ik heb het idee dat het ook zo bedoeld is. De kritieken dat Tweakers zich moet beperken tot reviews snap ik wel, maar als er zo eens een keer "uit de band" gesprongen wordt is dat gewoon leuk! :)
Daar kruiste ik ook altijd de zaken aan die "Sinterklaas" bij lange na niet kon betalen. Hetzelfde gebeurt bij deze lijst =).
Nou, ik vondt het wel leuk om te lezen. Meer een gids van Had ik een miljoen dan kocht ik..
Vermakelijk. Bedankt :)

Oh en ik ga een muis kopen. En misschien een raketwerper..

[Reactie gewijzigd door Durandal op 25 november 2014 23:23]

Waarom een jaar wachten? Zie dit als het sinterklaas-lijstje en post op of vlak na 6 december een nieuw lijstje :)
reviews: Pricewatch Gift Guide

Precies, en zelfs nog op tijd voor de Sint :)
Een stukje inleiding, als geld geen rol speelt (aka Sint / KMan = for realzies!) zou dit je verlanglijstje zijn...

Maar inderdaad, als ik zoals nu het lijstje iets serieuzer neem, dan is het wat mij betreft waanzin. Leuk "wat zou je kopen als" ding, maar het riekt vooral naar reclame en helemaal niet naar tweakerigheid, zoals eerder aangemerkt.

De "maar dat is te duur" en "ach ja, deze is zo gaaf dus nevermind de prijs" tegenstellingen in dit artikel waren vooral het opmerkelijkste.

Hoezo geen echte multimaterial 3D printer in het nerdgasm stukje en alleen maar een stift. En het Dell monitor & Ares stukje slaat ook echt alles zoals Vayra al schreef...
Ook wijkt deze lijst dusdanig af van de best buy guide als je al naar laptops kijkt.
Deze prijzen zijn geen cadeautjes meer. Een game stoel van 55000 € kan er ook nog wel ff bij.

Staan wel geinige dingen bij waar ik ook nooit van had gehoord inderdaad. Leuk om te weten maar om te kopen....

[Reactie gewijzigd door dreee op 25 november 2014 22:01]

Doe mij maar gewoon een chocolade letter en nieuwe muismat als cadeau, mijn bankrekening overleeft een high-end videokaart niet 8)7
Wat op de Nerdgasm-pagina nog mist is deze. Kwam ik eerder deze avond op het spoor dankzij deze reactie onder een nieuwspost. Wat is dat ongelooflijk awesome zeg! Ik zou willen dat ik er de ruimte voor had.


En de skills. En de centen.
Volgens mij zijn jullie de Surface Pro 3 vergeten!
Zijn wel meer dingen die missen. Staat ook geen Windows Phone bij zoals de Lumia 930, 530 of 1520.

En ik vind het erg jammer dat ze de Xbox One niet willen hebben blijkbaar, ook al is ie nu aardig wat goedkoper (je krijgt er tenslotte 1 of 2 games bij). Een echte gamer wil namelijk gewoon alle games doen op welk platform dan ook. Voor die paar FPS hoef je de PS4 niet te doen momenteel en de betere exclusives zijn momenteel ook op het Microsoft-platform te vinden (meer AAA titels en hogere gemiddelde scores). Mijn PS4 staat momenteel stof te happen. Een tweaker weet trouwens ook wel dat het bij consoles niet draait om een paar fps meer of iets meer pixels voor je resolutie, het draait om de gameplay. Wil je graphics, dan koop je wel een gamepc van 1200+ euro (met groot budget al richting 2500+ ).

Bij games missen we verder nog Assassins Creed Unity (dan mogelijk op console ivm vele grafische bugs op pc nog), Far Cry 4 (blijft toch wel leuk om te doen ondanks dat de upgrade vrij mager is), Halo MCC, Sunset Overdrive, Forza Horizon, Little Big Planet 3, The Last Of Us Remastered, etc.

De Wii-U wordt helemaal genegeerd, waarbij ik me niet kan voorstellen dat ze op de redactie nooit eens Mario Kart of Smash Bros doen (al is dat ook niet mijn ding, maar toch). En waarom geen HTPC? Die Hoverboard-wannabe had er ook wel bij gekunnen en een externe-hd of NAS ook nog wel.

Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar het is opvallend om te zien dat ze toch vooral Sony producten neerzetten, maar eigenlijk niets van Microsoft. Ik snap alleen niet waarom een verlanglijstje niet gewoon lang mag zijn ipv dat men meteen weer keuzes moet gaan maken. Zet gewoon lekker de PS4 en de Xbox One neer, "want een tweaker wil ook op de bank gamen" oid. Net als dat er ook nog wel wat betaalbare hardware bij mag bij de pc-componenten (zoals ook hieronder ergens genoemd)

Maar goed, ze slaan wel vaker de plank mis. Zo moet ik dit nieuws van de NOS vernemen ipv Nederlands grootste techsite: http://nos.nl/artikel/200...alomvattende-datawet.html excuus, hij staat er wel, maar ik had hem dan ook in de 3 grote items verwacht bovenaan de frontpage ipv dat ie al meteen van de pagina wordt geduwd door andere (minder boeiende) headlines

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 26 november 2014 10:33]

Als je graphics wilt hoef je totaal geen game PC van 1200+ euro te kopen. Voor 750 euro ben je al klaar en kan je een aantal jaren mee door.

En het lijkt mij juist dat de gemiddelde Tweaker zou kiezen voor een PS4 voor die extra FPS en extra resolutie. Daar zijn we inmiddels Tweakers voor...

Maar ja, de rest van de alinea's ben ik het mee eens. Alhoewel de lijst dan wel erg groot zou zijn en ik kan best begrijpen dat bijv. de Wii U er niet bij zit. Die is nu al weer aardig oud en het is ook niet een super interessante console qua hardware, graphics en games.
Voor 750 heb je een vrij matige pc. Magere i5, geen nieuwe grafische kaart (het lijkt me nu vrij logisch om een Nvidia 970 te pakken bijvoorbeeld) en kunt er ook geen mooi moederbord, kast, voeding of 16gb geheugen meer bij doen.
Toevallig is mijn pc eergister kapot gegaan (start helemaal niet meer op), dus ben wat aan het kijken geweest, maar wil je wel gewoon 1080p/60fps en straks bv nog met oculus rift aan de gang, dan heb je wel een iets groter budget nodig.

Ik snap de wens naar extra FPS, maar het is momenteel vrij marginaal (je krijgt er bv ook niet gigantisch veel detail voor terug), maar kijk je naar het online-systeem, de mate van ontwikkeling (preview-programma is echt iets voor de tweakers en de ontwikkeling an sich gaat veel vlotter) en de manier waarop ze straks de Xbox One als centrale hub voor je woonkamer/huis willen maken (inclusief app-store), lijkt me de Xbox One juist méér voor een Tweaker. En of de Tweaker het nou wil of niet, veel multiplatform-titels zijn momenteel ook weer bezig met pairity. Daar waar eerst de PS3 ervan profiteerde, heb je de situatie andersom en nu is het ineens een gigantische issue.

Of wat te denken van de oude koeien die uit de sloot worden gehaald over de voorgaande policies en mogelijkheden die zijn gewijzigd sinds we een nieuw (en topper) hoofd van de Xbox-divisie hebben.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 26 november 2014 10:30]

Met een GTX760 kan ik vrij veel games op ultra / extra spelen op minstens 50 fps (Crysis 3 en Metro heb ik hier niet op getest, maar BF4 en CoD AW onder andere wel), en die kaart kost inmiddels 200 euro
Maar goed, ze slaan wel vaker de plank mis. Zo moet ik dit nieuws van de NOS vernemen ipv Nederlands grootste techsite: http://nos.nl/artikel/200...alomvattende-datawet.html
Mmmm das toch raar, want gisteren om 09:27 stond dit op de frontpage:
http://tweakers.net/nieuws/99875/pvda-komt-met-voorstel-voor-alomvattende-datawet.html

Maar misschien was je vannacht zo gefocussed op alles wat niet in de lijstjes stond, dat je dat niet hebt gezien.
Excuus, gemist, maar dat doet niet af aan het feit dat dit wel als belangrijkste nieuws van de dag kon worden gezien en dus gewoon in de header mocht staan als 1 van de 3 belangrijke berichten van die dag.
+3 voor een reactie die totaal offtopic is?

Ik weet dat deze reactie ook offtopic is maar ik wilde hier toch even wat vraagtekens bijzetten.

Edit: -1 beoordeling omdat het ongewenst is om ergens vraagtekens bij te zetten. Typerend voor de mensen die hier komen ;( :X

[Reactie gewijzigd door YuriV op 26 november 2014 11:13]

Ze kunnen zeker wel dingen fout doen, dat ga ik niet ontkennen. Feit blijft dat ze het allemaal vrij gemakkelijk onderbelichten, maar zodra er een scheet wordt gelaten bij Google, Apple of Sony, is het ineens tijd voor headlines. Doet MS iets fout, dan moet dat er ook even ingewreven worden. Hebben ze positief nieuws of gewoon een livestream van een tech-evenement (met een veelvoud aan aankondigingen) dan nemen ze niet de moeite het te bekijken. Tech-ed en BUILD hadden bijvoorbeeld veel meer info dan de 2 berichten die ze erover gemaakt hebben en nadien zie je weken later nog dingen gebracht worden alsof nog niemand het wist.

Zelfs als ik een mooi nieuwsbericht instuur en dat eigenlijk helemaal (objectief) is voorbereid, doen ze er niets mee.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 26 november 2014 13:06]

Zelfs de toch redelijk uitziende Hema tablets en telefoons worden, ondanks een verzoek richting redactie niet eens vernoemd in een artikel....
Volgens mij niet! Want blijkbaar willen niet zo veel mensen hem hebben!

Het is eigenlijk veel meer een vreemd geval van de selectie die wel bij de laptop's en convertibles terecht kwam, ik zou eigenlijk geen van de geselecteerde modellen willen hebben die er nu staan.

Stel dat er wel veel mensen een SP3 wil hebben dan zou ie er wel tussen staan. Maar gezien wat er nu tussen staat juist niet precies is wat mensen willen hebben (sure, er zijn altijd mensen die dingen willen :p ), zou je ook kunnen redeneren dat als het iets preciezer geselecteerd was de SP3 er tussen had kunnen staan.

Ik hoor vaak van mensen dat ze wel eens een Surface Pro zouden willen proberen, vooral mensen die nog geen convertible of tablet hebben, eigenlijk hoor ik dat net zo vaak als mensen zie zeggen dat ze graag naar Apple zouden willen overstappen. Ik had dan ook eigenlijk wel verwacht dat er toch wel een apparaat van beide merken in de lijst kwam. Dus, of de lijst klopt niet, of mensen willen allebei gewoon niet :p
Ik wil ook een Surface pro 3.
Miste die ook meteen in de lijst.
De iPad air zou ik trouwens ook ook nog wel overwegen als 2e keus
Je bent wel gek als je zo'n andere vage tablet uit het artikel zou kiezen boven een Surface pro 3.

[Reactie gewijzigd door 80466 op 26 november 2014 00:52]

Waarom moet je gek zijn om iets anders te kiezen als een Surface pro 3.
Dat kreng weegt 800 gram, dat is dus net zo veel als 2 tablets!

Bovendien vind ik en gezien de populariteit van 7 en 8" versie's de 10" versie al aan de grote kant dus een 12" is echt te groot als tablet en te klein als laptop.
Het is een laptop en voor een laptop/ 2 in 1 en daar voor zit hij best goed met z'n gewicht. Ik miste hem ook in de lijst, de surface zou niet mogen ontbreken wanneer je het hebt over een lijst voor Tweakers. Ik dacht dat we graag bezig waren met apparaten van de toekomst en niet spul wat een verbetering is op wat al bestaat.
Probeer nu eens niet ios of android met windows 8.1 te vergelijken dat is gewoon weg geen vergelijk.

En dan nog wat gewicht maakt geen niets uit! als hiermee de prestaties of de accuduur verhoogt worden. Dus het schreeuwen van het moet dunner en lichter... voor welk voordeel dat je die 100 gram extra voelt? of dat je doordat je die 100 gram mist continue opzoek moet gaan naar een stopcontact.

Idem voor mijn lumia 930 hij is wat zwaar en dik (dat geef ik toe) maar ik kom met gemak 2 dagen door en dat zie ik een ander niet doen. (dan sjouw ik die 30 gram gewichtsverschil heel graag mee!)

Zorg dat het praktisch nut bovenaan staat ipv lichtgewicht gimmick

De Surface is gewoon een uniek apparaat die juist een markt opzoekt waar vraag naar is. Mensen die denken dat een tablet op ios of android voldoende is voor dagelijks gebruik slapen echter nog echt onder een steen.

Ontopic:
Blijf het jammer vinden dat Tweakers keer op keer de producten van microsoft blijft onderbelichten. Ik vraag me af welke telefoon (met normale instellingen!) het langer dan 2 dagen uithoud! Lijkt erop dat het verkapte advertorials zijn of de persoonlijke mening een part gaat spelen, jammer!

[Reactie gewijzigd door downcom op 26 november 2014 17:34]

Ik heb het ook helemaal niet over een vergelijk met iOSof Android.

Wel vind ik 800 gram te veel om als tablet te werken .
Volgens de Tweakers review is de akku in 7:20 leeg dus hij werkt niet langer als een andere tablet.

Dus ik vind het geen goede tablet en 12" vind IK te klein als laptop!
Met welke andere tablets / OS vergelijk jij het dan? Volgens mij is de definitie van tablet voor vele verkeerd.

De surface kan een desktop vervanger zijn, dit in combinatie met het dockingstation maakt het toch behoorlijk uniek en toch mobiel.

Het kan je huidige tablet vervangen, ja hij is wat zwaar maar wat wil je met alle specificaties en zelfs keuze uit een i3, i5 of i7!

Vergeet niet dat de surface de eerste echte volwaardige tablet was. De rest is letterlijk een telefoon met een groot scherm die eigenlijk nog steeds niet een laptop kan vervangen.

Maar om enkel het gewicht iets niet te kenmerken als tablet dat is waanzin. Er is juist vraag naar mobiele werkplekken die je makkelijk met je mee kan nemen.

Dat de tablet die jij bedoeld voor een beetje surfen, spelletjes en wat emailjes is bedoeld wil niet zeggen dat iedereen daar naar opzoek is.

De surface draait met gemak de bestaande desktop applicaties en de meeste games op steam/orgin lopen ook redelijk.

Natuurlijk moet je je niet vasthouden aan het feit dat het geen laptop is want dat is het ook zeer zeker niet. Maar wanneer je moet typen is er daar wel een fatsoenlijke mogelijk toe.

[Reactie gewijzigd door downcom op 26 november 2014 18:44]

Sorry hoor maar voor de prijzen die Microsoft rekent voor een volledig gespecte SurfacePro 3 koop ik liever een volwaardige ultrabook/laptop en een losse tablet.
dat mag ook ieder zijn mening. Maar om direct het gehele product af te schrijven?
Idd ieder zijn mening
Wat ik dan wel weer grappig vindt is dat al de ipad gebruikers hier op kantoor dan vervolgens met zo'n hoes sjouwen om dat ding te ondersteunen, zodat je er mee kunt werken, en dat daar je gewichtsvoordeel al weer aardig door verloren gaat.

De surface gebruik in tablet modus lekker met de kickstand uit zodat ik als ik op de bank zit m niet hoef vast te houden maar gewoon lekker gebruik kan maken van de touch ervaring :)
Nu staat er tussen de tablets geen één model dat ik zou willen overwegen. Mensen kiezen juist aan de hand van deze lijstjes en worden er door beïnvloed. De Surface pro is eigenlijk een beetje te moeilijk voor de media. Hij kan namelijk te veel en valt daarom in meerdere categorieën. In elke categorie wordt hij vervolgens vergeleken met de specialistische eigenschappen en komt daardoor niet bovenin te staan.
Ik vraag mij werkelijk waar wel eens af of de media zoals tweakers zelf niet gevangen zitten in dit hokjes denken. Misschien hebben ze ooit overwogen de Surface in aparte categorie te plaatsen, maar door het niet te doen beïnvloeden ze zeer negatief het beeld (kijk maar hoe jij deze lijst interpreteer door woorden te gebruiken als blijkbaar).
Inderdaar, heel Microsoft trouwens:
Geen enkele telefoon met normaal mobiel OS
Geen Outlook account met gratis OneDrive en Office
Geen Surface 3.

Ook is de Raspberry Pi enorm 2011, volgens mij is de Banana Pi actueler.
Ik heb de eerste Surface Pro gehad. Niet zo tevreden alleen ermee. Het ding heeft een slecht toetsenbord, is wat te klein voor een laptop en heeft erg weinig opslag. Daarnaast wordt hij snel heet en is hij te dik voor een tablet.
Zoals wel vaker met nieuwe producten kan je beter de 2e of beter de 3e generatie afwachten. Ik heb zelf een SP2 die een aantal van de tekortkomingen van de 1e generatie aanpakte (deel ook niet).
De nieuwe SP3 pakt weer een groot aantal tekortkomingen van de SP2 aan en lijkt op alle vlakken een beter apparaat voor dezelfde prijs (destijds).
Die staat dan ook op mijn verlanglijstje, maar zal dat ook wel blijven van de SP2 is nog meer dan goed genoeg.
Precies mijn gedachte!
Het videoteam, dat met de Canon C100 werkt, wil een Atomos shogun. Deze neemt 4k rechtstreeks van de sensor op, zo staat in het stukje daarover. Jammer dat de C100 geen 4k ondersteunt :P Desalniettemin snap ik dat je een shogun wil :)
Gelukkig doet ie ook 1080p ;) En 4K is natuurlijk leuk voor de toekomst 8-)
Absoluut, het is dan ook een prachtdingetje. Ik moest er alleen toch even iets over zeggen omdat het in het stuk lijkt alsof de C100 4k via externe recorders zou ondersteunen, wat natuurlijk niet het geval is. Straks gaan tweakers masaal C100s kopen :P
Jammer dat er bij de smartphones alleen naar de twee grootste OSen gekeken is. Juist in het kader van iets nieuws proberen zoals bij de Yota gezegd is, lijkt me een Windows toestel op z'n plaats. Niet dat zo'n Yota niet leuk is. Heb er eentje vastgehad met zo'n e-ink scherm achterop. Het is zeker (nog) uniek en handig.
Ben eens eerlijk en zeg dan welke nieuwe, goede, spannende en enigszins opzienbarende Windows phone er recentelijk is uitgekomen? Zowat alle interessante WP devices (Lumia 630, 930, 1520) zijn een half jaar tot een jaar oud. Hetzelfde geldt voor de bijbehorende OSen; Android en iOS hebben recentelijk een nieuwe versie gekregen, Windows Phone 8.1 is al in april van dit jaar gepresenteerd.
Alle smartphones uit de lijst, op de iets wat oudere LG G3 na, zijn vrij recentelijk geïntroduceerd en hebben allen wel iets begeerlijks (b.v compactheid en waterdichtheid, eerste grote iPhone, fantastisch 1440p scherm, een 2e scherm op de achterkant).

De bovengenoemde WP devices zijn prima dingen, maar om ze nieuw/spannend/begeerlijk te noemen... nee. En dat is waar een verlanglijstje om draait, hoe absurd sommige voorbeelden in dit artikel ook zijn. Een Window Phone toevoegen puur omdat er dan een in de lijst staat noem ik geen geldige reden.
Helemaal mee eens je moet vooral niet naar de kwaliteit prijsverhouding kijken.
Zo'n rocket launcher is wel leuk voor tijdens de Frans les :+
Of tijdens Duits :P
Nou, als Willem een keer iets wil 3D printen mag hij dat gerust bij mij komen doen hoor. Geen probleem :)
Een echt nuttige gift guide vind ik het helaas niet, ik denk bij sinterklaas en kerst toch meestal aan wat goedkopere kadootjes, hoe lastig ook.
Ach mensen, niet zo lopen te miepen, dit is toch duidelijk een lol bericht waar je wat leuke suggesties krijgt van iets wat men wellicht graag wil maar over het algemeen te duur is. Vrij nutteloos maar leuk :)
Ach prima wat je zegt aan de ene kant.
Maar ze zeggen zelf dat humor niet op de FP hoort en wordt altijd weggemod. Dus kun je nu ook wel verwachten dat ze zelf ook wat serieuser ermee om zouden gaan. Het is hier geen HK.
Vind bepaalde keuzes ook wat raar. Ben zelf in de markt voor een nieuwe beamer en in het gekozen prijs segment zou ik veel eerder voor de benq w1070 gaan. Het is een dlp beamer maar bijna geen regenboogeffect en in nagenoeg elk opzicht beter, zelfs inputlag.

http://www.digitalversus....h-tw5200-p20091/test.html
Ik vind single chip dlp's alleen geschikt voor presentaties en niet voor film of games. Niet iedereen is even gevoelig voor het regenboog effect maar als je er gevoelig voor bent zoals ik valt er niet naar te kijken.. Ook als je er niet gevoelig voor bent kijkt een lcd, lcos of 3chip dlp veel rustiger..
Ik zelf zou kiezen voor de Epson Wireless HDMI beamer TW-6600W

http://www.epson.nl/nl/nl.../mainunits/overview/13980

Kost iets meer, maar dan heb je voor jaren plezier.

Het voordeel is dat je alleen een stroomkabel er naar toe hoeft te hebben, HDMI werkt Wireless.

Je kunt hem dus bv op het aansluit punt van een lamp aan je plafond hangen.
Voor een serieuze projector ruimte zijn er betere modellen voor het geld. De 6600w is vooral leuk als je echt draadloos nodig hebt. Zelf vertrouw ik meer op een goed aangelegde bekabeling.

https://www.avforums.com/...cd-projector-review.10734

Ik ga denk ik voor de w1070, als ik geld over had ging ik wel voor de epson 9200.
Vele cadeaus (gadgets, ect)
zijn op bepaalde sites (USA) extra (extra [ja 1 extra was niet goed genoeg om de prijs te beschrijven] ) goedkoop (25%---75%)

https://stacksocial.com
Black Friday aanbiedingen zeker ;)
NEE, het zijn aanbiedingen van hun zelf en dan is het ook nog eens goedkoper op black friday
1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Gamescom 2019

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True