Door Jurian Ubachs

Redacteur

InFamous: Second Son Preview

Eindelijk weer een nieuwe PS4-game

25-02-2014 • 08:00

48 Linkedin

InFamous Second Son Preview

Spelen met speciale gaven is onderdeel van menig game en wordt bijna nooit vervelend. Enkele jaren geleden verschenen binnen korte tijd van elkaar Prototype en InFamous. In beide games kreeg de speler een hoofdpersonage onder zijn hoede dat beschikte over speciale krachten en daarmee, plat gezegd, de hele wereld aan gort kon helpen. Dat je de krachten uiteindelijk vooral gebruikte om de wereld te redden is ook waar, maar het gevoel van macht is de sleutel tot succes; niet het feit dat je voor de duizendste keer de wereld hebt gered in een game.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Meer dan vijf minuten gameplay van Infamous: Second Son

Waar Prototype inmiddels een stille dood lijkt te zijn gestorven, of anders toch verdomd diep in de koelkast terecht is gekomen, staat InFamous met Infamous: Second Son weer op de voorgrond. Sinds de introductieperiode van de console is het het eerste spel dat als exclusive verschijnt voor de PlayStation 4, en dat maakt het project op voorhand interessant. Sony wil de game maar al te graag zien als een showcase voor wat de PS4 kan. Of dat een slimme zet is, hangt uiteraard van de game zelf af. Eind maart zal eenieder die vraag zelf kunnen beantwoorden, maar Tweakers kon op bezoek bij Sony alvast een uurtje proefdraaien.

InFamous: Second Son biedt in de eerste plaats een nieuw hoofdpersonage, namelijk Delsin Rowe. Delsin komt bij toeval in aanraking met speciale krachten, en al snel wordt een deel van het achterliggende verhaal in het spel duidelijk. Delsin is namelijk de jongste van twee broers, en bovendien een typisch 'kleiner broertje'. Oudere broer Reggie is namelijk de verantwoordelijkheid zelve, getuige zijn baan als politieagent, maar Delsin is wat meer een spring-in-het-veld, iemand die de lol in het leven ziet en daar van wil genieten.

Niet dat Delsin echt zit te wachten op de krachten die hij ineens bezit als hij in aanraking is gekomen met Abigail 'Fetch' Walker, een Conduit. Conduits bezitten de speciale krachten die je wellicht al in actie zag in de eerste InFamous-games, en na zijn ontmoeting met Fetch blijkt Delsin ook aanleg te hebben om dergelijke krachten te gebruiken. In onze korte speelsessie kregen we daar twee voorbeelden van te zien, maar uiteindelijk worden het er veel meer. Toch zorgden 'Smoke' en 'Neon' al voor genoeg spelplezier.

De door ons gespeelde missie begon met een keuze rond Fetch. Reggie probeert haar namelijk te arresteren, maar Delsin probeert hem duidelijk te maken dat ze het slechts voorzien heeft op moordenaars, en dus goed werk doet. Delsin moet dan de keuze maken binnen welke context hij Fetch wil bevrijden. Overtuig je haar van haar 'werk' en laat je toe dat ze nog meer los gaat, of probeer je haar aan te leren dat er een eervollere manier bestaat om de Conduit-krachten te gebruiken? Zulke keuzes komen steeds terug en de speler is vrij om zelf een pad te bepalen.

Het leuke is wel dat het spel verandert op basis van die keuzes. Zo konden we in deze speelsessie eigenlijk maar een missie spelen binnen het verhaal, maar afhankelijk van de keuze pakte dat op twee verschillende manieren uit, met twee verschillende missies tot gevolg. In de ene missie dien je de leider van een groep protestanten op te zoeken, terwijl in de andere een paar boten die gebruikt worden om drugs te smokkelen het doelwit zijn. In beide gevallen kom je echter een flink aantal soldaten tegen om je op uit te leven.

Delsin kan in de omgeving rook of neon absorberen, en dan die kracht gebruiken. Kies je voor rook, dan kun je speciale rookaanvallen uitvoeren en jezelf door roosters verplaatsen, waardoor je bijvoorbeeld snel van de straat naar een dak kunt. Met neon kun je dat niet, maar dan heb je wel een supersnelheid waarmee je tegen muren op kunt rennen, en hiermee ben je ook snel boven. Bovendien kun je met neon gigantische sprongen maken, wat het spel ineens een stuk dynamischer en sneller maakt. Wat ons betreft viel rook te prefereren in directe confrontaties met soldaten, maar neon maakt het spel in het algemeen net wat leuker.

Natuurlijk valt er veel meer te vertellen over InFamous: Second Son, maar op basis van circa drie kwartier speeltijd vallen er natuurlijk nog niet al teveel conclusies te trekken. Het actiespel ligt echter over een maandje in de winkels, en dan zullen we er uiteraard wat uitgebreider naar kijken.

Titel InFamous: Second Son
Platform PlayStation 4
Ontwikkelaar Sucker Punch Productions
Uitgever Sony Computer Entertainment
Releasedatum 21 maart 2014

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (48)

Wijzig sortering
Kan niet wachten, ik heb de vorige delen ook met veel plezier uitgespeeld!
De eerste twee InFamous games vond ik erg tof. Best ok verhaal en speelde lekker weg.

Als ik naar de fimpjes van deze kijk wordt ik nog niet erg enthousiast. Alsof het een beetje sfeer mist die de vorige games wel hadden. Ik kan dan ook uit naar de eerste reviews.
Nu nog zorgen dat de PS4 ook fatsoenlijk leverbaar wordt en het feest kan beginnen ;)
This item will be released on March 21, 2014

Plus het is behoorlijk aan de prijs.. (472€ omgerekend)

Mijn broertje woont in Londen en daar zijn ze inderdaad normaal verkrijgbaar. Ik verwacht alleen dat ik hier naar een elektronica winkel kan gaan en hem kan kopen.
21 maart ja dan komt de game pas uit hoor.. prijs vind ik wel meevallen aangezien er dit spel bij zit..
Dit gaat een spektakel worden met de ambi-light op mijn tv :D
Eindelijk een echte PS4 game en niet een multi platform game zoals CoD Ghosts of BF4. We zullen dit jaar heel wat grote titels voor de kiezen gaan krijgen.. Ben benieuwd naar dit deel van Infamous, heb de serie tot op heden met veel plezier gespeeld.
Sucker punch is goed bezig als gamestudio, Ik hou wel van openwereld actiespellen
ik ga dit jaar in ieder geval een PS4 aanschaffen samen met The last of us mits de port doorgaat.
Ik hoop dat de infamous bundel aangekondigd wordt
Dude in elke post, ook in de PS4 kroeg slowchat zeg je steeds ik hoop dat de Infamous bundel word aangekondigd 8)7
Deze kun je al bestellen in UK word 21 maart geleverd!
Jammer dat het alleen voor console is.
Jammer dat pc only spelers het nooit begrijpen dat bedrijven als Sony hun eigen studios hebben die alleen voor eigen consoles ontwikkelen. Koop toch een PS4 in plaats van te jammeren. |:(
Juist... en koop dan meteen een Xbox One voor de nieuwe Halo game en een Wii U voor de Zelda/Mario games... Ik begrijp dat exclusives nodig zijn om de console verkopen voort te duwen, maar PC spelers zullen echt niet snel een console aanschaffen vanwege die ene IP die ze zo graag willen spelen. Blijkbaar zien console bouwers dat niet in.
Tsja zo is het gewoon, wil je een console exclusive spelen dan moet je de bijbehorende console kopen, dat is heel het idee. Sony investeert geen miljoenen in een game zodat er meer Xbox Ones, Wii U's of PC's verkocht worden. Ik snap niet wat daar moeilijk aan te begrijpen is, en ik snap ook niet waarom je daar over moet gaan zitten mauwen want er zijn ook talloze PC exclusives die ik als console gamer graag zou willen spelen. Dat zijn keuzes die je maakt...
Ik zei toch juist dat ik het wel begrijp, maar dat ik het zonde vind. Maar ik bedoelde aan te geven dat de PC niet zo zeer een 'concurrent' is van de consoles als console bouwers denken, omdat de brug te groot is voor PC gamers om een console aan te schaffen voor die ene IP.
maar als je ze ook voor xb1/pc maakt zal je er meer van verkopen. en andere game makers doen het prima om op meerdere platforms. zie ook niet wat er moeilijk aan is om dat te begrijpen. en tuurlijk is pc exclusives ook niet echt goed te praten. en zie ik tal van games niet echt speelbaar met controler. en voorheen werd kb/muis niet ondersteunt. vandaar de pc exclusives.
Blijkbaar intereseert het ze geen reet, pc verkoopt niet en zeurt alleen maar. PC uber alles heb je alleen jezelf mee. Vermaak me zelf op t moment prima met enkel pc, genoeg te doen.
Maar doe niet of developers ook maar een seconde bezig zijn met pc-nazi's. Dan heb je toch echt last van waanbeelden.
Ik zie anders de pc only publiek hier vaak jammeren dat game x of y alleen op console beschikbaar is, denk dat het aantal console exclusives van de afgelopen jaren voor zich spreekt, er zijn 100den games zoals The Last of Us, Uncharted, Mario, Halo, Metroid, Bayonetta. De PS3 is niet eens 200 euro meer. Als je voor 200 euro een hele library aan nieuwe games wilt missen gewoon omdat het niet op pc is vind ik dat triest.
Last time I checked was ik baas van mijn eigen beurs en die is niet oneindig diep. Het is toch valide als iemand het jammer vindt dat een bepaalde game niet voor zijn platform beschikbaar is. Triest is het voor de developer die een ze groot mogelijk publiek wil bereiken.

OT: Moderators denken nog altijd dat het -1 voor Oneens en +1 is voor Eens, blijkbaar is lezen tot kunst verheven tegenwoordig.
Triest? Dat ik niet nog meer tijd verdoe aan games? Dat er leuke games zijn betekent niet dat ik ze MOET kopen, net zoals ik niet elke potentiële leuke film of muziekalbum hoef aan te schaffen. Ik heb er geen tijd voor, en zou bankroet gaan. Ik heb met je te doen als je maar als een malle alles MOET hebben en koopt, omdat je het niet kan verkroppen dat iemand anders het wel kan spelen en jij niet ofzo?

Je zegt niet eens 200 euro. En dan nog al die games voor gemiddled 20 euro per game keer 10/ 20. Zit ik al weer aan de 400 tot 600 euro. Wat ik daar toch allemaal voor leuks voor kan doen, jeetje. En weer een energievretend apparaat in huis die je mooie TV meubel weer erg vol doet lijken, weer 2 extra controllers die rondslingeren, en weer een mopperende vriendin die quality time ziet verdampen als sneeuw voor de zon...

En alleen op de PC of andere console gamen, daar kan je je tijd écht niet mee volmaken natuurlijk... :+


Moraal van het verhaal: laat ieder lekker zelf beslissen wat hij met z'n geld en tijd doet. Het is maar een spelletje hoor ;)

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 25 februari 2014 11:28]

Dat is toch je eigen keuze.
Dan kopen PC spelers niet een console voor dat ene spel.
Wil je hem wel perse spelen dan koop je wel die ene console. Snap niet wat daar bijzonder aan is of waarom ze dat moeten veranderen.

Vind het ook jammer dat ik Rome Total War 2 niet op de PS3 kan spelen, of op mijn iPad. Als ik dat wil moet ik ook een geupgrade laptop of pc hebben.

Als ik widgets wil moet ik ook een Android toestel kopen aangezien ze niet op mijn iPhone zitten.
Als een Android bezitter perse games wil spelen die wel op iOS zitten en niet bij Android dan moeten ze ook een iPhone kopen.
Dat heb je toch met alles.
Dat maakt het niet minder gegrond om iets jammer te vinden. Maargoed in een wereld waar geld regeert is het niet meer dan logisch dat er exclusives zijn.
Het heeft niet alleen met geld te maken, maar ook met het feit dat sommige developers graag een game maken die het aller onderste uit de kan haalt op 1 platform, en dus niet hun tijd, geld, en inspanning willen verdelen over meerdere platforms. Dat er vervolgens console bouwers zijn die dat willen financeren is alleen maar mooi, anders is het risico gewoon te groot en worden zulke games uberhaupt niet gemaakt.

Ik ben zelf een groot voorstander van exclusives, ook als dat betekent dat ik ze wellicht niet kan spelen. Het zorgt ervoor dat er iets te kiezen valt, en dat console bouwers en game studio's artistieke keuze's moeten maken, en met elkaar blijven concurreren. Als elke game op elk platform uit zou komen dan zit je in no-time op eenheidsworst en blijft er uiteindelijk nog maar 1 platform over, en geloof mij maar dat dat waarschijnlijk niet de PC zal zijn...

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 25 februari 2014 11:39]

Ja want voor 1 spel wat ik er leuk uit vind zien ga ik totaal een apparaat van 300-400 euro kopen. Goed nagedacht! Briljant denkwerk kapitein speurneus.
het is ook een sony spel :Y)
Jammer genoeg wel.
Mooie headline Tweakers!? Ik geloof dat er inmiddels meer dan 34 spellen voor de PS4 zijn? Waar baseren jullie het gebrek aan PS4 games op? Daarnaast is het systeem pas 3 maanden te koop??

Dat voor zover off-topic... ik heb voor de eerste twee delen de platinum trophy gehaald. Hoewel ik niet weet of ik dat nu weer ga kunnen doen lijkt de gameplay weer top en meer van dezelfde als deel 1 en 2 boden. Misschien weinig vernieuwing in deze game maar daar worden games als COD en BF ook niet op afgerekend. Trouwens ik heb deel na deel steeds weer lol met BF en ik hoop dat hetzelfde geld voor infamous SS.
Gaat er meer om dat het een volgende exclusive is. Dat deel haal je echter vooral uit de tekst, niet uit de titel inderdaad.
Nee de eerste echte exclusive sinds de release volgens het artikel:
Sinds de introductieperiode van de console is het het eerste spel dat als exclusive verschijnt voor de PlayStation 4, en dat maakt het project op voorhand interessant.
Alle voorgaande games zijn beschikbaar op andere platforms, dit is de eerste echt AAA titel van Sony studios zelf.

@hieronder... uiteraard, ik was niet helemaal duidelijk... sinds de release. Maar ondanks de positieve reviews wordt het niet echt als een system seller exclusive gezien. Dat is volgens mij ook een beetje de insteek van de schrijver geweest, dat er nu pas na zoveel maanden een system selling exclusive komt, terwijl men wss toch had verwacht de bekende IP's zoals Gran Turismo of Tekken zeer snel beschikbaar zouden komen.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 25 februari 2014 10:57]

Ja, en dan sinds de introductieperiode inderdaad. Want toen was er natuurlijk Killzone :)
Het is stemmingmakerij als je dat er zelf in leest. Ik heb zelf een PS4, speel er dagelijks op en ben wel toe aan een nieuwe game. Vandaar het woord 'eindelijk'. Het is in elk geval niet negatief bedoeld, ik vind de PS4 een heerlijke console :).
Toch is het wel een aparte keuze, ik had persoonlijk 'Eindelijk weer een PS4 exclusive' ervan gemaakt. Er komen namelijk wel zat nieuwe games uit en een 'nieuwe game' =/= exclusive. Verder is het aantal exclusives deze generatie zeer dun gezaaid, het aantal games niet.

Het lijkt nu alsof er bijna niets op de PS4 te spelen valt, met stemmingmakerij heeft dat verder niets te maken wat mij betreft, zo komt de titel gewoon over.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 25 februari 2014 13:04]

True, dat had ook een goede (*kuch*betere*kuch*) titel geweest. Zal er tegen de tijd dat de review komt meer rekening mee houden ;)
Ik ben het wel met de redactie eens, ik vind het aanbod toch nog redelijk summier. De console is al een poosje langer uit in de VS en qua block busters ontbreekt het er toch aan.. Waar zijn de PS exclusives? Ik zie alleen maar cross platinum games (enkele) en indie games.

Degene die ik zoal in de winkel tegenkom:

-COD
-BF4
-AC4
-Knack
-Killzone
-Fifa 14
-NBA 14
-NFS

Het werd tijd en ik zal de PS exclusives met open armen onthalen.
Resolutie ziet er goed uit maar ik heb x360/ps3 games gezien die overall een stuk mooier ogen, blijkt maar weer dat resolutie ook niet alles is wat graphics betreft..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee