De 11"-variant van de Yoga 2 moet de eerste Yoga-laptop met Tegra 3-processor doen vergeten. De introductieprijs is met zeshonderd euro lager dan die van de eerste Yoga en dankzij de Bay Trail-processor draait er een volledige versie van Windows 8.1 op het systeem, waardoor je niet gebonden bent aan de apps uit de Windows-store.
De Yoga 2 is dus een systeem dat alle mogelijke software zou moeten draaien, maar de Bay Trail-processor is natuurlijk niet de snelste. Wie foto- of videobewerkingssoftware wil gebruiken, kan de Yoga 2 dus overslaan en verder kijken naar een duurdere en snellere Yoga-laptop. Zoek je echter een laptop die makkelijk meeneemt en snel genoeg is voor de meeste kantoortaken, dan is de Yoga 2 een optie.
De accu gaat met een uur of zes redelijk lang mee, het gewicht is met 1290 gram prima mee te torsen en het flexibele scherm maakt het mogelijk om de Yoga niet alleen als laptop te gebruiken, maar ook als tablet. Eventueel kan ook gebruikgemaakt worden van de 'tentmodus' of 'standmodus'. Gedurende onze testperiode kwam het nauwelijks voor, maar er zijn scenario's te bedenken waarin beide standen nuttig kunnen zijn.
De grootste nadelen vinden we de mechanische harde schijf, die de laptop relatief langzaam maakt, de lage schermresolutie en de geringe travel van de toetsen. We verwachten voor zeshonderd euro geen volledige ssd, maar een hybride harde schijf had al een groot verschil gemaakt, net als een wat hogere schermresolutie en iets meer travel voor de toetsen.
Zoek je dus een goedkope convertible voor kantoorwerk, dan kom je bij de Yoga 2 uit. Bedenk echter wel goed of je daadwerkelijk gebruik gaat maken van de omklapmogelijkheden van het scherm, want zijn er voor minder geld andere, snellere, 11"-laptops te krijgen.
Pluspunten
- Snelst verkrijgbare Bay Trail-processor
- Betaalbare convertible
Minpunten
- Lage schermresolutie
- Harde schijf is traag
- Toetsen hebben weinig travel