Door Jurian Ubachs

Redacteur

FIFA Street

Conclusie

Laten we vooropstellen: dit is de beste FIFA Street-game tot nu toe. De expertise van het FIFA-ontwikkelteam en de kracht van de FIFA 12-engine hebben daar zeker aan bijgedragen. Het spel gaat weer over voetbal en niet over de idiote dingen die je in het laatste FIFA Street-spel kon uithalen. Ook werken bepaalde elementen in de gameplay heerlijk. Het balletje onder de voet houden is de basis in straatvoetbal en dat heeft EA heel goed begrepen. Dat werkt erg goed en maakt FIFA Street op zich al leuk.

Daar staat tegenover dat er absoluut elementen in de gameplay zitten die een stuk minder vloeiend overkomen. Het ziet er dan wat houterig uit, terwijl straatvoetbal er in het echt soms uitziet alsof een voetballer met de bal 'danst'. Het genadeklapje dat FIFA Street zijn notering in de hogere regio's kost, is de aanwezigheid van de bugs die we tegenkwamen: ballen die door het hek stuiteren, spelers die de bal niet kunnen pakken omdat ze even verstijfd zijn, en een goal die niet geregistreerd wordt doordat de voordeelregel daar niet mee om kan gaan. Daarnaast zullen veel gamers het jammer vinden dat er online alleen met eigen teams en niet met standaardteams gespeeld kan worden.

Het behoorlijke aantal verschillende spellen dat je kunt doen zorgt ervoor dat FIFA Street desondanks het spelplezier best een tijdje weet vast te houden, zeker als je met vrienden speelt. Een maatje op een verschrikkelijke manier te kijk zetten terwijl je rustig naast elkaar op de bank zit, dat blijft natuurlijk prachtig.

Pluspunten

+ Straatvoetbalcontrole
+ World Tour
+ Veel spelers voor een Street-game
+ Veel verschillende soorten wedstrijden

Minpunten

- Geen Eredivisieclubs/spelers
- Niet alle gameplay even soepel
- Bugs
- Online alleen eigen teams

Cijfer: 6

Titel FIFA Street
Platform Xbox 360, Playstation 3
Ontwikkelaar EA Sports
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum Inmiddels verschenen


Reacties (33)

Wijzig sortering
Hmm, ik schrok een beetje van het cijfer, was er al vanuit gegaan dat t een easy hit voor EA was. Maar ja, als blijkt dat ze er ook zo mee om zijn gegaan kan dat zulke cijfers tot gevolg hebben ja...

Nou ben ik geen voetbalfan, totaal niet, maar Street heeft me altijd wel geboeid door de snelle actie, dus wie weet vis ik deze nog wel eens uit de budgetbak om tegen huisgenoten te spelen :)
Een 6 van tweakers is eigenlijk natuurlijk gewoon een 3 ofzo. Immers lager kan je niet komen...
Anoniem: 282062
@Kevinp19 maart 2012 09:54
tweakers is altijd zeer kritisch voor FIFA... vind dit ook een correcte score
Het eerste wat me opvalt in de screenshots zijn de schaduwen van de spelers. Die staan nog steeds op standje stadion. Enorm hard en helemaal fout. 4 schaduwen die een speler omringen alsof er vanuit 4 hoeken enorme bouwlampen aan staan.

Kijk eens naar screenshot 2 en 3. Dat is binnen (of onder een afdak) met aan het plafon meerdere normale lampen. En dan die schaduwen! De spelers worden dus zwaar belicht terwijl de rest van de omgeving anders doet vermoeden. Diezelfde schaduw is ook nergens terug te zien in de omgeving zoals bijvoorbeeld het doel.

Misschien moet Fifa wat Battlefield 3 belichting lenen zoals BF3 dat van Fifa heeft gedaan met de beweging van de personages.
Beetje vreemde review, aan het einde concludeer je dat het de beste street-game is en dan geef je het een 6? En de minpunten slaan nergens op, dit is een game gefocused op straatvoetbal en dan vind je dat het een minpunt is dat de eredivisie er niet in zit? Sorry maar niemand van de eredivisie hoort thuis in deze game.

En als ik kijk naar de demo die ik heb gespeeld op de ps3 was de game wel heel leuk, zeker om gewoon met vrienden te spelen. Ik vind dan ook een 6 wel heel laag voor deze game zeker als je je 1ste minpunt gewoon nergens op slaat. Ik vind de game zeker potentie hebben in de toekomst als tegenhanger van de FIFA reeks (die meer het publiek zal aanspreken die een realistisch voetbalspel willen) en Fifa street (voor het publiek die meer een voetbal spel willen spelen voor de lol).

Maarja dat is mijn mening, vind het gewoon vreemd dat je cijfer niet overeenkomt met je conclusie.
Het staat duidelijk in de review, de spelers en clubs van de grote competities zitten wel in het spel. Vandaar dat het leuk geweest zou zijn als ook de Nederlandse competitie en zijn spelers aanwezig zou zijn. Dat ze er niet thuis horen is tot daar aan toe maar dat hoort Roony ook niet. Keuze van EA is dus niet volledig en dat is in mijn ogen inderdaad een minpunt want ik had het leuk gevonden als ik met Feyenoord of Cabral in het spel kon spelen, die dus wel straatskills heeft.

Ik vind het cijfer wel degelijk overeen komen, staat heel duidelijk in de review dat er veel fouten inzitten en er niet goed nagedacht is over verschillende spelmodi.
Ik wil niet negatief doen, maar de Nederlandse competitie is al jaren niet meer "groot", Herinner mijn eens dat we met een Nederlandse ploeg zijn verder gekomen dan de poulsfase van de CL?

De eredivisie is al jaren niks meer en ik zie er geen veranderingen in komen omdat als we eindelijk een goede speler hebben we hem de volgende seizoen al weer word verkocht aan een van de rijkere ploegen in Europa.

maarja dit gaat te veel offtopic, ik ben het er gewoon niet mee eens dat dit spel met een 6 word beloont terwijl er veel slechtere games op de markt zijn die een veel hoger cijfer scoren.
Ajax had door moeten zijn als de Eufa de duidelijke corruptie van Zagreb (die ze zelf wel zagen) ook hadden gezien.

Europees gezien staan we dit jaar op de 3e plaats.

Ajax wint uit van Manchester en als ze wat minder respect hadden gehad waren ze door geweest en gewonnen.

Alleen Spanje steekt boven de rest uit, en van alle andere ploegen kan Ajax (en PSV, en Twente en AZ) winnen.
Als je alle competities er in gaat gooien dan word het spel nou eenmaal een stuk duurder vanwege de licentie kosten. De nederlandse divisie speelt nou niet echt meer volop mee in de top van het europese voetbal gezien (bijna) alle goede spelers doorverkocht worden.

Verder blijft het hebben van een aantal divisies meer een gimmick dan een belangrijke feature en lijkt het me niet iets om het cijfer onderuit te halen. Hoogstens een leuk bonusje als het er wel in zat.

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 18 maart 2012 08:52]

Leuk dat geluidje van een samsung telefoon die net een bericht ontvangt, zeker de Nexus?

Het is wel wat anders dat 2 pioniers in straat voetbal even spreken en hun gedachtes delen over Fifa Street en gelijk hun mening delen. Als we zulke dingen vaker kunnen zien lijkt het me wel beter.
Als ik de conclusie lees dan vraag ik mij iets af, hoe kan iets de beste fifa street game ooit zijn als er blijkbaar verderop in de conclusie zo veel minpuntjes zijn en er een 6 word gegeven? ik vind dat niet echt rijmen met elkander, of het zou zo moeten zijn dat alle andere fifa street games zware onvoldoendes haalden en dus echt extreem slecht waren? dat kan ik me ook weer niet voorstellen eerlijk gezegd dus ik ben benieuwd waarom word gezegd dat dit de beste fifa street game tot nu toe is.
Laten we vooropstellen: dit is de beste FIFA Street-game tot nu toe
Persoonlijk denk ik dat de game het wel goed zal gaan doen omdat het gewoon als je van dit soort voetbal houd deze minpunten al snel vergeten/vergeven worden als je met je vrienden speelt.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 17 maart 2012 10:22]

Weet je wat het probleem een beetje is met die street versies. Het is zo over de top. Als je sommige gameplay filmpjes kijkt zien sommige akties er echt 'lomp' uit. Bijv zo'n lopballetje over een speler heen, in de normale wereld zou je gewoon afwachten tot iemand zn truuk doet en dan ingrijpen bij zo'n lopbal draai jeje supersnel om om de bal proberen te pakken, hier zie je een dom sprongetje en verder ben je kansloos.

Ze willen het heel realistisch maken maar toch ook weer niet door over de top truukjes, daarom is de score voor zo'n game denk ik lastig te bepalen, als je van truukjes houdt zal het geweldig zijn, maar als je meer van het 'echte' voetbal houdt dan zal je op deze game denk ik snel uitgekeken zijn.

[Reactie gewijzigd door Wii4all op 17 maart 2012 13:50]

-Online alleen eigen teams
Hoezo is dit een minpunt? Persoonlijk zie ik dit juist als een pluspunt. Je moet er nu echt iets voor doen om de beste te zijn online. EA heeft dit gewoon slim gedaan. Je wordt gewoon gedwongen om de world tour modus te spelen. Je ziet toch dat de meeste gelijk online gaan en dan kiezen voor teams als Barcelona, Real Madrid, Manchester City, AC Milan en noem maar op. Ik denk dat EA dat heeft willen voorkomen. Eigenlijk vind ik dat niet eens horen in een straatvoetbal game.

Verrassend cijfer eerlijk gezegd. Had toch wel iets hoger verwacht,zeker als je het vergelijkt wat andere sites het spel geven (tussen 7,5 en 8). Verwacht toch wel dat de game een succes kan worden,zeker nu de zomer weer in aantocht is. Jammer dat het spel alleen uitkomt voor de consoles. Had toch wel gehoopt op een pc port. Zeker, omdat ik een echte pc gamer ben.
Anoniem: 421652
17 maart 2012 15:15
Heb het idee dat er te kort naar deze game is gekeken voordat die is gereviewd.

"Desondanks willen we dat nog wel door de vingers zien. Gewoon iets proberen heb je zelf in de hand en je kunt natuurlijk gewoon de moeite nemen elk trucje te leren gebruiken. Het achterliggende probleem is echter dat het nergens toe leidt."

ikzelf heb de demo gespeeld, en op het begin lijken trucs inderdaad niet erg nuttig. Maar als je je verdiept in de trucs, en er veel mee oefent zal je merken dat ze wel degelijk nut hebben. Je moet ook weten welke truc je moet gebruiken en deze goed timen.

De min-, en pluspunten vind ik ook erg apart.
+ Veel spelers voor een Street-game.
- Geen Eredivisieclubs/spelers.
Is dit niet wat tegenstrijdig.

Ik vind dat er geen eredivisieclubs/spelers in zitten. alleen maar een pluspunt.
het is een straatvoetbalspel geen fifa 12.
Het gaat niet om het nut van trucjes om een speler te passeren, maar om de puntentelling. Zoals gezegd in tekst: alleen in Panna en in die wedstrijden waar je een X aantal punten moet 'banken' hebben de trucjes echt een functie. Bij alle andere wedstrijden niet, en dan zie je (zeker online) dat mensen alleen maar spelen voor de goals. Das niks aan, en niet zoals FIFA Street bedoeld is.
Laten we vooropstellen: dit is de beste FIFA Street-game tot nu toe.
Dat cijfer 6 klopt dan niet, of kregen de vorige delen nog een lager cijfer? Het lijkt mij ondanks de kleine minpunten wel een aardige game, die volgens de review toch wel minimaal een 7 verdient.
Anoniem: 436077
17 maart 2012 20:38
Toch gek: 8,5 op gamer.nl en hier een 6?!
Moet dat nou, games afkraken op Tweakers
Tja review sites die lage punten geven bestaan niet meer. Een vriend van mij (al wel een tijdje geleden) heeft er ooit een gehad, en kreeg van EA een tijd geen spellen meer omdat ze een game een 5 of 4 gegeven hadden.

Zo vreemd is het niet dat een 6 of 7 ongeveer gelijk staan met een 1. En dan hou je niet veel ruimte meer over.
Als je dit spel koopt om in je eentje te gaan spelen, dan is het misschien geen geweldig spel. Speel je dit spel met vrienden, dan is het echt een geweldig spel. Ik heb het gisteren een paar keer met vrienden gespeeld en het is misschien wel het leukste spel wat ik ooit gespeeld heb met zijn tweeën. De gamemodes zijn heel uitgebreid en zijn ook heel goed bedacht (panna en lastmanstanding modes zijn super). Daarnaast kan je met een custom-match ook veel leuke dingen instellen, zoals 1vs1 panna. Echt een top game in mijn ogen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee