Door Dimitri Reijerman

Redacteur

AC Ryan Veolo: Android op de buis

19-11-2011 • 08:00

71

Multipage-opmaak

Inleiding

Terwijl Android inmiddels leider op de smartphonemarkt is en Googles besturingssysteem ook op tablets een steeds grotere rol speelt, zijn er nog weinig mediaspelers te vinden die op dit besturingssysteem draaien. Daarvoor is een aantal verklaringen te geven. Zo was Android primair ontworpen voor smartphones en is ondersteuning voor tablets na het succes van de iPad in alle haast toegevoegd aan Honeycomb oftewel Android 3.0. Ook de laatste versie, Ice Cream Sandwich, heeft nog geen specifieke functionaliteit voor mediaspelers.

Een andere reden is dat Google pogingen heeft ondernomen om zijn diensten op het televisiescherm te krijgen met Google TV, primair gericht op settopboxen en integratie in televisies. Succesvol is dit avontuur tot nu toe echter niet te noemen. Door met een update een koppeling te maken met de Android Market hoopt Google het platform interessanter en veelzijdiger te maken.

Tegenover deze stand van zaken staat dat fabrikanten Android, dankzij de grotendeels opensourceopzet, relatief makkelijk kunnen aanpassen. AC Ryan heeft daarom besloten om op basis van dit besturingssysteem een mediaspeler te ontwikkelen: de Veolo. Het kleine, zwarte kastje draait op een relatief oude Androidversie, 2.2 oftewel Froyo, maar dat weerhoudt de fabrikant er niet van het apparaat een 'Smart Android Hub' te noemen.

Een uitdaging voor AC Ryan was de bediening van een Android-interface; deze is immers primair bedoeld voor touchscreens. Met een dubbelzijdige afstandsbediening, die is voorzien van een qwerty-toetsenbord en bewegingssensoren, denkt AC Ryan een goede oplossing voor dit probleem in handen te hebben, maar de vraag is of dit ook in de praktijk goed werkt. Wij bekeken wat de meerwaarde is van deze op Android draaiende mediaspeler.

AC Ryan Velo

Veolo close-up

De Veolo is verpakt in een zwarte behuizing met een geronde bovenkant. Het apparaatje is een streamer, dus een interne inbouwmogelijkheid voor een harddisk is er niet. Aan de voorzijde vinden we uitsluitend een led-strip die rood kleurt in stand-by en wit als de Veolo draait. Aan de zijkant is een sd-kaartlezer verwerkt, evenals een aan-uitschakelaar en een usb 2.0-aansluiting.

Om de mediaspeler aan een televisie te koppelen, is een hdmi 1.3-uitgang aanwezig. AC Ryan levert keurig een hdmi-kabel mee. Analoge video-uitgangen heeft de compacte Veolo echter niet: een manco. Wel zijn analoge cinch-aansluitingen beschikbaar voor het doorgeven van een stereosignaal. Wie digitale audio wil, kan gebruikmaken van de optische s/pdif-uitgang, terwijl aan de achterzijde ook een tweede usb 2.0-aansluiting en een gigabit-ethernetpoort zijn te vinden. Intern beschikt de mediaspeler echter ook over 802.11n-wifi, zodat geen externe usb-dongle nodig is.

AC Ryan Veolo AC Ryan Veolo AC Ryan Veolo

AC Ryan heeft gekozen voor een ARM Cortex A9-processor van een onbekend merk. De passief gekoelde cpu is geklokt op 1GHz, een stuk sneller dan de gangbare processors van Realtek en Sigma Designs. De processor biedt verder versnelling voor OpenGL ES-applicaties. Het werkgeheugen bestaat uit 512MB ddr3, terwijl voor interne opslag, bijvoorbeeld het opslaan van Android-applicaties, 4GB nand-flashgeheugen aanwezig is.

Bijzonder is de afstandsbediening die AC Ryan meelevert. Omdat Android gebaseerd is op touchscreen-gui's, moet een remote ondersteuning bieden voor een cursor. Ook moet een swipe-beweging geëmuleerd kunnen worden. De afstandsbediening, die iets weg heeft van een Wiimote, slaagt daar in de praktijk goed in; de bewegingssensoren leveren een prettige bediening van de cursor op, terwijl voor het swipen een toets ingedrukt moet blijven. Ook is het aantal toetsen teruggebracht tot het hoogst noodzakelijke; naast de specifieke Android-toetsen 'back', 'menu' en 'home' vinden we een d-pad met een entertoets, een standby-button en twee toetsen om te schakelen tussen de bedieningsmodi.

Voor het invoeren van tekst is aan de onderzijde een qwerty-toetsenbordje geplaatst. De toetsen zijn groot genoeg, zodat er snel mee is te werken. Verder is het prettig dat het gaat om een rf-remote. Daardoor is geen directe zichtlijn noodzakelijk, zoals bij traditionele afstandsbedieningen met infrarood. Bovendien kan de Veolo desgewenst bijvoorbeeld achter een kastdeurtje worden geplaatst zonder dat de bediening hieronder te lijden heeft.

De meegeleverde handleiding is aan de karige kant; alleen een quickstart-guide bevat de basale informatie. Ons inziens was een meer complete handleiding op zijn plaats geweest, zeker omdat de mediaspeler een andere bediening heeft dan een doorsneespeler.

Android op een mediaspeler

De Veolo is op papier rapper dan andere mediaspelers. Bij het aanzetten blijkt dit deels te kloppen. In circa 25 seconden is de op Android 2.2 gebaseerde interface bedrijfsklaar, maar dan hebben we het wel over een 'warme start', dus vanuit de stand-by-modus. Een 'koude start', door de stekker in het stopcontact te plaatsen, duurt een kleine 38 seconden.

Eenmaal in de gui is de herkomst direct duidelijk; de desktop is vrijwel gelijk aan die van bijvoorbeeld een Android-tablet. Op enkele plekken, zoals in het configuratiemenu en bij het afsluiten van de mediaspeler, vinden we enkele verwijzingen naar het gebruik van Android op smartphones; 'Telefoon afsluiten' is een wat vreemde tekst op een mediaspeler.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Op de desktop hebben we toegang tot de bestandsmanager, de videospeler, een muziekspeler en een gallery-app voor het tonen van afbeeldingen. Als we de afstandsbediening ter hand nemen, valt op dat de cursor prima reageert. Ook het maken van sleepbewegingen, een noodzaak in de Android-interface, verloopt zonder problemen. Het langer indrukken van de selectieknop maakt het overigens mogelijk om widgets op de desktop te plaatsen. Aan de onderzijde van de centrale desktop vinden we nog drie iconen, die toegang geven tot de browser, het instellingenscherm en het applicatieoverzichtsscherm.

Als we via de bestandsmanager een aantal apk-installatiebestanden installeren, verloopt dit probleemloos. De Veolo draait zonder problemen games als Angry Birds of AirAttack HD. Bovendien starten de games snel. Ook applicaties draaien prima en kunnen net als de geïntegreerde browser gebruikmaken van Flash. Zo kunnen we bijvoorbeeld trailers bekijken als we de IMDB-app installeren. Daarnaast kan een app voor het afluisteren van Spotify-streams gebruikt worden, waardoor de Veolo een van de weinige mediaspelers is die deze muziekdienst ondersteunt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Een ander pluspunt van de Veolo is de beschikbaarheid van een solide webbrowser; de browsers van bijvoorbeeld op Realtek-gebaseerde mediaspelers stelden ons keer op keer teleur. Pagina's worden correct geopend en, zoals gezegd, Flash-content is opvraagbaar zoals de hd-video's op Tweakers.net. Omdat de browser zich via de user-agent presenteert als tablet, wordt bovendien webcontent goed aangepast aan de 720p- of 1080p-resolutie van een televisie.

Omdat Google apparaten als mediaspelers nog geen toegang geeft tot de Android Market, was AC Ryan genoodzaakt om een andere applicatiewinkel te ontsluiten. Het bedrijf heeft daarvoor AndroidPIT gekozen. Dit is volgens ons een ongelukkige keuze; het aanbod is karig vergeleken met dat van de Android Market en er zijn geen voor Nederland relevante apps te vinden. Bovendien ligt de nadruk op betaalde apps en werkt de navigatie omslachtig.

AC Ryan stelt dat het mogelijk is om andere app-stores te installeren, maar geeft de gebruiker daarvoor geen aanwijzingen. Op het forum van AC Ryan geven gebruikers wel enkele suggesties, zoals het in de browser openen van een website waarop applicaties zijn te vinden.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Afspelen van mediabestanden

De relatief goede internetmogelijkheden van de Veolo ten spijt is de belangrijkste functie van een mediaspeler het correct afspelen van video- en audiobestanden, evenals het vertonen van foto's. Hier lopen wij echter tegen de nodige problemen aan, vooral bij het videodeel.

Het contact maken met netwerkshares via de vaste ethernetaansluiting verloopt goed, maar al snel blijkt bij het doorlopen van onze testcollectie dat de Veolo niet houdt van dvd-bestanden, zowel in iso-image als in een video_ts-folder; alleen losse vob-bestanden worden afgespeeld, zonder ondertiteling of andere functies. De Veolo weigert ook blu-ray-images en -folders. Ons inziens is dit een grote misser, omdat veel gebruikers van een mediaspeler een deel van, of mogelijk hun hele, dvd- of blu-ray-collectie op een harddisk hebben gearchiveerd.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Navraag bij AC Ryan leert dat het probleem bekend is. Als reden wordt gegeven dat Android van huis uit geen dvd-structuren herkent, zodat het niet mogelijk is om dvd's compleet met menu's af te spelen. Hoewel er gewerkt wordt aan een nieuwe firmwarerelease, is nog onduidelijk of deze update het afspeelprobleem van dvd's zal verhelpen. AC Ryan geeft als 'oplossing' om de dvd-bestanden te converteren naar een ander formaat, maar dit is uiteraard slechts symptoombestrijding.

Bij de overige bestandsformaten ondervinden we minder tegenwerking; mkv's, een populaire container voor hd-video's, worden grotendeels correct afgespeeld, al is de beeldkwaliteit minder goed dan we van een gemiddelde mediaspeler gewend zijn. Vooral de kleurweergave is soms flets. Als we het menu oproepen om de ondertiteling in te stellen, worden we weliswaar aangenaamd verrast door de uitgebreide instelmogelijkheden, maar bij het afspelen van een mkv met een hoge bitrate begint het beeld te stotteren.

De geluidsmogelijkheden zijn voldoende; DTS- en Dolby Digital-streams kunnen gedownmixed worden naar stereo of via de s/pdif-uitgang in de passtrough-modus direct naar een versterker worden gestuurd; gedetailleerde instellingen voor specifieke audioformaten ontbreken. Opvallend is verder dat de mediaspeler niet overweg kan met WebM-bestanden, een opensourcevideoformaat dat nota bene door Google zelf is vrijgegeven.

De afspeelmogelijkheden voor audio stellen ook enigszins teleur. De bestandsondersteuning is in orde; zo kan de Veolo flac- en ape-bestanden afspelen, maar de muziekapp toont standaard geen albumart op een netwerkshare. Ook worden geen screen visuals getoond, terwijl bijvoorbeeld de muziekspeler op een Android-smartphone hier wel toe in staat is.

AC Ryan Veolo - gui AC Ryan Veolo - gui AC Ryan Veolo - gui AC Ryan Veolo - gui AC Ryan Veolo - gui AC Ryan Veolo - gui AC Ryan Veolo - gui AC Ryan Veolo - gui

Prijzen en specificaties

Merk en type
Merk AC Ryan
Type Veolo
Typenummer ACR-VE91200
Chipset en OS
Cpu ARM Cortex-A9
Kloksnelheid 1GHz
Werkgeheugen 512MB ddr2
Flashopslag 4GB nand
Gpu 3D Graphics Hardware Acceleration Engine met OpenGL ES-support
Besturingssysteem Android 2.2 Froyo
Video
Videocontainers Asf, avi, dat, flv, m2t, m2ts, mkv, mov, mp4, mpg, mpeg, rm rmvb, tp, trp, ts, vod, wmv, mts, m1v, m2v, m4v, 3gp, f4v, m2p, 3g2
Videocodecs Xvid sd/hd (h.263), mpeg 1, 2, 4, wmv 7-10, vc1, vp6, h.264
Ondertitelondersteuning Ass, ssa, idx+sub, pgs, smi, srt, sub
Audio
Audiocontainers Aac, flac, mka, mp3, ogg, wav, wma, mpeg 1/2/4, mp2, m4a ra-cook, ra-lossless, dra, realaudio 4/5/6/8/9/10, tta, ac3, ape
Audio-down-mix Dolby Digital, DTS (beide stereo)
Audio-pass-through Dolby Digital, DTS (5.1)
Verbindingen
Video uit Hdmi 1.3
Audio uit Digitaal optisch (s/pdif), rca stereo (analoog)
Hardeschijfbus (extern) 2 x usb 2.0
Verbinding (ethernet) 1Gbps
Verbinding (wlan) 802.11b, 802.11g, 802.11n
Kaartlezer Sd/sdhc
Overig
Dlna Ja
Netwerkprotocollen Samba client, samba server, nfs client, ftp client
Kleuren Zwart
Verkoopstatus Retail
Bijzonderheden Geleverd met Veolo 3-in-1-afstandsbediening incl. qwerty-toetsenbord

Conclusie

Op zichzelf is het goed dat AC Ryan met de Veolo iets nieuws probeert, een mediaspeler uitbrengen op basis van een besturingssysteem dat van huis uit niet voor dergelijke apparaten is geoptimaliseerd. Hierbij ontstaan echter direct problemen; de Veolo heeft moeite met de essentiële functies, zoals het correct afspelen van dvd-bestanden. Ook andere playback-onderdelen van deze mediaspeler zijn nog niet volwassen, terwijl de concurrentie op basis van Realtek- of Sigma Designs-chipsets aanzienlijk minder problemen kent op dit punt.

Ook over de integratie met het Android-ecosysteem is onvoldoende nagedacht; hoewel de browser van een goede kwaliteit is, is de standaard aanwezige applicatiewinkel ondermaats wat aanbod en gebruiksvriendelijkheid betreft. Daarnaast draait de mediaspeler op een enigszins gedateerde versie van Android en is het nog de vraag of de fabrikant deze zal updaten naar een meer courante versie.

Naast deze forse minpunten zijn er ook pluspunten te noemen. De hardware is solide en de meegeleverde afstandsbediening werkt relatief goed samen met de Android-interface. Ook de aanwezigheid van een toetsenbordje op de mediaspeler zien we als een pluspunt. Verder is het leuk om goed ogende games op een televisie te spelen.

Al met al vinden wij de Veolo op papier een goed concept, dat echter onvoldoende is uitgewerkt en naar ons gevoel te vroeg op de markt is gezet. Natuurlijk kan AC Ryan met firmware-updates de grootste kinderziektes verhelpen, maar een bedrijf dat al menig mediaspeler op de markt heeft gezet, zou beter moeten weten. Bovendien is de prijs voor een mediaspeler als deze, zonder inbouwmogelijkheid voor een harde schijf, aan de stevige kant.

Reacties (71)

71
70
47
5
0
6
Wijzig sortering
Anoniem: 396929 19 november 2011 08:12
"Omdat de browser zich via de user-agent presenteert als tablet, wordt bovendien webcontent goed aangepast aan de 720p- of 1080p-resolutie van een televisie."

Naar wat voor resolutie dacht je dan te kijken als je naar een monitor kijkt? Ze hebben de user-agent gewoon op tablet laten staan en dat is in dit geval juist raar omdat je op een 1080p resolutie neem ik aan gewoon desktop sites wilt zien.
Heb het idee dat er maar weinig tijd en moeite is gestoken in het geschikt maken van android voor een media speler aangezien er nog steeds veel verwijzingen naar telefoons en tablets in staan. Het is net als een game die geport is van console waarop je nog steeds verwijzingen ziet naar een joystick.
Ben ik niet met je eens, ik heb een HTPC en een 32" Full HD tv maar ik moet flink inzoomen op websites om wat te kunnen lezen. Vaak zijn de letters veel te klein, en zijn mobiele sites daar beter geschikt voor.

Ik heb op mn telefoon het zelfde: normaal gebruik ik de mobiele versie van sites, wil ik dat niet dan start ik Dolphin HD op met de "desktop" instelling. Wat ik trouwens wel merkte is dat die zich voordoet als een "mac desktop", wel geinig.
Goede tip.

Zelf draai in een HTPC op een 37" 720P (Panasonic plasma) scherm, en de leesbaarheid is perfect.

Een vriend heeft zijn HTPC draaien op een 40" 1080P (Sony LCD) scherm, en ik vind de resolutie te hoog (letters e.d. te klein) om de Windows gui en standaard Windows software prettig te gebruiken.

Ik zou (persoonlijk) de Windows gui niet op 1080P draaien in de meeste HTPC-oplossingen, gewoon omdat de leesbaarheid te laag wordt door de grote afstand tot het scherm. Door de lagere resolutie te kiezen heb je geen last van de door jou genoemde problemen.
Dan kun je beter je DPI-instellingen voor de tekstgrootte op 125% o.i.d. zetten, in de plaats van een niet-native resolutie te gaan draaien.
Ik snap niet waarom dit irrelevant word gemod, want dit is namelijk de beste methode om je films gewoon in Full HD te draaien en websites goed leesbaar te houden.
Ik doe het zelf ook, want ik heb geen zin om elke keer als ik mediaportal afsluit dan de resolutie weer te moeten aanpassen en andersom.
Je kan natuurlijk ook mediasoftware gebruiken die van resolutie switch als je je media start => XBMC ;)
Tijd dat XBMC for Android uitkomt .. :)
tweakers.net/nieuws/72316/xbmc-krijgt-ook-port-naar-android.html
Extra tip : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/nosquint/

Deze addon onthoudt pér pagina je voorkeur omtrent de zoom-factor.
Simpelweg 1x instellen op de betreffende pagina en "Bob's your uncle".
Mobiele sites hebben vaak een interface die veel beter is te navigeren met een 4punts druktoets met ok knop in het midden zoals veel afstandsbedieningen hebben (waaronder die van de AC ryan Veolo).

Vergelijk de tweakers.net homepage maar eens met deze versie: tweakers.mobi
Hou een tablet maar eens op kijkafstand voor je terwijl je op de bank naar je TV zit te kijken: mijn iPad dekt mijn 32" TV volledig af op ~3m. Niet zo gek dat je een vergelijkbaar beeld wilt als op je tablet.
Beetje gemiste kans, zoals ook uit de beoordeling al blijkt.

Waarom een Android 2.2 apparaat uitbrengen terwijl Google zelf Google TV heeft dat op Honeycomb draait.

Google TV is nog niet echt van de grond gekomen maar op Devoxx waren ze het weer aardig aan het promoten. Ook de presentatie die ze er over hielden was zeker interessant maar er zaten nog wel wat haken en ogen aan het hele verhaal. Hoewel ze al wel met fabrikanten in overleg waren, hadden ze slecht 2 devices so far: een Sony blu-ray speler met ingebouwde G-Tv en een Logitech GTV settop box. Deze waren ook alleen nog maar in de US verkrijgbaar. Maar ze zijn druk bezig met het proberen fabrikanten over de streep te trekken en GTC echt in TV's geintegreerd te krijgen.

Los daarvan zijn er ook nog vele legal issues waardoor leuke dingen (zoals interactie met CI+ modules en werken met inkomende HDMI signalen) in de weg staan. Zelfs transparency (GTV als overlay op je tv signaal) schijnt juridisch moeilijk te liggen.

Android 3 wordt in de intro van het artikel trouwens een beetje afgedaan als Tablet functionaliteit die gehaast in Android geklust moest worden. Een haastklusje was het wel maar 3.0 was echt alleen een tablet release van Android welke dus ook niet op telefoons draait (officieel). 4.0 is weer voor zowel telefoons en tablets en bevat alle 3.0 features en nog veel meer leuks.

Maar al met al is dit dus beetje zinloze queeste van AC Ryan die gewoon beter in GTV device hadden kunnen maken.
Als de ondersteuning van hun andere producten een indicatie mag zijn - zeker op vlak van firmware - dan raad ik iedereen aan heel ver weg te lopen van AC Ryan Mediaspelers.

Die dingen hebben ze ook niet zelf ontworpen en zijn veelal aangekocht bij een chinese fabrikant waar ze hun logo op plakken en zelf hun eigen SW over gieten. Dus ik moet grimassen toen ik de zin las
Natuurlijk kan AC Ryan met firmware-updates de grootste kinderziektes verhelpen...
Ik ben zelf developer dus ik val andere developers niet vaak af, maar het zijn regelrechte knoeiers met een grote K. Daarentegen ontlopen ze hun verantwoordelijkheid door telkenmale de schuld op realtek af te schuiven.

Dat de andere "klonen" met dezelfde SDK's geen problemen hebben is maar een detail. Neen het is "realtek" of het "ligt aan de SDK".

De Playon!HD hebben ze in de markt gezet ook omwille van zijn NAS en streaming kwaliteiten. Verkochten zelf een "overpriced" wifi stick er bij. Probleem is dat sinds hun laatste officiële firmware update is de wifi snelheid gehalveerd en totaal onwerkbaar om nog films te streaken. Dat is trouwens als sinds juli... .

Daarentegen het grote probleem van hun firmware is dat ze de magische kwaliteiten hebben bij elke update wel iets goed werkende te breken. Dus downgraden kan evengoed een "world of hurt" zijn.

De Play!ON HD is in heel mijn leven een van de meest slecht ondersteunende apparaten die ik ooit heb gekocht en qua communicatie is AC Ryan een wereldramp

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 23 juli 2024 01:37]

Met de Playon!HD2 hebben ze hetzelfde gedaan. Op hun website stond "Gigabit LAN". Dit hadden ze na de release (toen ik de prul al had) veranderd in "Gigabit Streaming". Ik dacht al; wat duurt het overzetten van bestanden toch lang ...

Ze schuiven inderdaad de schuld altijd af op anderen. Realtek is meestal de gebeten hond. AC Ryan blijft beweren dat door de beperkingen van Realtek's SDK ze bepaalde problemen niet op kunnen lossen.

Wel gek dat XTreamer deze problemen niet had, ondanks dat de AC Ryan Playon!HD2 en XTreamers Prodigy weinig van elkaar schelen. Tot kort voor de release waren de specs zelfs identiek, totdat XTreamer koos voor de RTD1186 (die vlotter is) om 3D-weergave mogelijk te maken.

De Playon!HD2 heeft altijd een probleem gehad met DD5.1 en DTS-geluidssporen met een bepaalde indeling. Op een begeven moment brengen ze wel een fix uit voor de Playon!HD1 maar laten de HD2-eigenaars verrekken. Ze hebben de HD2 zo snel mogelijk op de markt gezet onder het mom van "mensen kopen 'em wel, software fixen we later wel een keer als we er zin in hebben". Zo'n bedrijf moet je links laten liggen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 01:37]

Je kan wel klagen over AC Ryan maar dit is Android. AC Ryan levert uiteindelijk alleen de hardware en een open source OS. De community heeft vervolgens de verantwoordelijkheid om de bugs te fixen die AC Ryan niet kan vinden, dat is het hele model achter open source.
Euh sorry???

Ik koop een mediaplayer en ik moet zelf maar zorgen dat het gaat werken omdat de fabrikant gekozen heeft voor een open source OS?

Dat zou mooi zijn zeg. Denk je niet dat de fabrikant zelf verantwoordelijk is voor zijn product? Dat hij een opensource OS gebruikt zal meer aan de licentie kosten liggen. Het is wel zo dat de community problemen kan oplossen alhoewel ik dat niet echt merk bij Android aangezien dat voornamelijk bedoeld is voor telefoons en tablets. De fabrikanten van deze producten zorgen zelf voor de firmware updates (met eventuele eigen schilletjes/programma's etc).

Als ik de berichten hierboven lees heeft AC Ryan een slechte reputatie wat betreft firmware updates en het oplossen van problemen. Als jij dan ook nog zegt dat de community maar de problemen voor zijn producten moet gaan oplossen dan denk ik dat dit product bij voorbaat ten dode is opgeschreven.
Extragratis tip : Lees maar eens door het AC Ryan forum en bekijk de berichten over de Playon!HD2. Dat geeft je wel een aardige indicatie over de kwaliteiten van dit product.

http://www.acryan.com/for...58ec6c1092b63ef5fa3a92cf2
Ik denk dat je open source niet helemaal begrijpt.....laat staan het model erachter. Zoek het even op, lees je even in. Maar ik denk dat zelfs mensen die er nog nooit van gehoord hebben een beter beeld kunnen schetsen dan dat jij nu doet.
In theorie zorgt de fabrikant ervoor, in de praktijk moet de community het opknappen. Ik loop al bijna 30 jaar rond in de IT, en zie het elke keer weer gebeuren. Tenzij je als klant je leverancier direct betaalt voor code maintenance met een waterdicht contract, is het de community die de shit op moet ruimen (i.e., de gebruikers zelf).

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 23 juli 2024 01:37]

Sorry hoor maar die AB is echt waardeloos voor media gebruik. Bij het zien van de filmpjes waar je met die pointer bestanden moet selecten is echt priegelgedoe. Evenals scrollen van boven naar beneden en visaversa wat een gepriegel. Wat is er mis met een AB met pijltjes, enter, stop,play etc? dat is echt 20x makkelijk in bediening dan zo een trillende cursor waar je maar moet gaan raden door je ab in de 'lucht' te bewegen. Lekker handig als je lui op de bank ligt. lig je daar met een lamme arm in de lucht te zwaaien. ff snel een paar minuten vooruit zappen of iets dergelijks wordt een hele onderneming.

Ik denk dat bij mij die pointer AB al na een week door de kamer vliegt uit frustratie...
Ik kan je aanraden om een bezoekje te brengen aan www.uwand.com. Hierop zie je iets duidelijker wat je met de ab van Philips kunt doen. De pijltjesknoppen die je mist, zitten er overigens gewoon op.
Ik heb zelf een WII, maar ik heb er zelf niet heel erg veel last van om op het scherm te richten en daarbij iets te kunnen raken. Ik vermoed dat je na een week de remote niet door het raam gaat gooien, maar eerder de mediaspeler doordat hij niet afspeelt wat je zou willen ;)

Vol verwachting wacht ik dus nog op de afstandsbediening en niet op deze mediaspeler. Ik gebruik mijn htpc wel voor media, dan weet ik zeker dat ik altijd voorop kan blijven lopen met ondersteuning en codecs.
Ik had al zo een reactie verwacht over de WII, maar je vergeet dat de wii op 480p draait en dat best groot is op een full HD scherm. daarbij komt nog eens dat de knoppen op het scherm van de wii reuzachtig zijn vergeleken bij een lijstje van titels op een media speler op Full HD.
Ik heb zelf een Gyration mediacenter remote dat met het hetzelfde principe werkt. Het is een kwestie van wennen, ik gebruik hem namelijk op mijn HTPC die op 1080p draait op een 32 inch scherm, niks mis mee.
Alleen hier is het puntje nogal groot...

Meer ontopic: Het lijkt mij heerlijk om Android oid op een settopbox te draaien, maar dan wel een fatsoenlijke variant. (Wat dus eigenlijk Google TV zou moeten zijn...)

offtopic:
15 seconden reclame om een filmpje van 47 seconden te zien? Lichtelijk zonde van mijn tijd

[Reactie gewijzigd door Eypo op 23 juli 2024 01:37]

Die AC Ryan afstandsbedieningen zijn zó goedkoop; de mijne viel destijds na een maand al uit elkaar.
Nooit meer AC Ryan. Heb zelf de PlayonHD2 en de software ondersteuning is dramatisch.
En ik ben niet de enige met klachten. Dat apparaat is sinds de release retetraag en heeft nog vele andere bugs, maar voorlopig hebben ze het meeste nog niet kunnen oplossen.
idd voor mij ook nooit meer AC CRying :'( :'( :'( :'( , heb meer gehuild met die HD Playon dan gelachen. Vreselijk slechte costumer support, en media spelers waarvan de software/firmware bij lange na niet af is en vol bugs zit :( (volgens AC Ryan te wijten aan de chip van Realtek maar waarom heeft MED8ER wel zijn zaakjes voor elkaar dan= exact zelfde chip en bak....)
De laatste firmwares lezen zelfs de italic tags [ i ] niet uit, maar tonen ze op het scherm! Leuk, dat noemen ze dan "bugs fixed and improvements."
Om maar te zwijgen dat zoiets storends in beeld, meerdere FW's meegaat!

De ingebouwde torrent-downloader: povertjes... loopt na een tijd vanzelf vast.

De NAS-functionaliteit: hoeveel problemen met SAMBA hebben ze nu al wel niet gehad? Aan SAMBA zal het wel niet gelegen hebben...

Klein koelertje maakt een pak herrie na een tijd (maand of 4!) en na een tijd brak er zelfs een 'blad' af...
Wel kosteloos een nieuwe gekregen, maar dezelfde kwaliteit.

Hoe vaak start hij nu wel niet op, dat hij WEL de linux-partities toont, maar niet mijn parrtitie met mijn muziek en films op ? 20% van de tijd is het antwoord...

Wifi-snelheden: 3,2 MB/sec max; met mijn 54G router heb ik nooit meer als 1,18MB/sec gehaald. Plus, dit cijfer daalt als je een paar honderd megabyte overpompt. Alsof er ergens iets dichtslibt....
Het probleem is de RTD1185 chipset. Die is er simpelweg niet voor gemaakt om hoge datasnelheden te verwerken.

Ik heb destijds geprobeerd om data van mijn vorige PC via een USB3.0 verbinding naar de Playon!HD2 over te zetten. Snelheid lag bij zo'n 16 MB/sec; mits de verbinding ook tot stand kwam. Uiteindelijk werkte een USB2 verbinding beter; de Playon!HD2 kon de hoge snelheid gewoon niet aan.

Met mijn ZBox AD02 heb ik dat probleem niet. Ook data verschuiven via de "thuisgroep" gaat lekker vlot, hoewel nog niet optimaal. Zit allemaal nog via WiFi. Denk dat ik volgende week een paar CAT6 kabeltjes haal en het geheel gewoon bedraad.

Het probleem met de ventilator ken ik wel; mijn Playon!HD2 maakte vanaf dag 1 al behoorlijk wat herrie. Ventilator is dusdanig cheap-ass dat deze niet fatsoenlijk was uitgelijnd waardoor een van de rotorbladen steeds tegen de plastic behuizing schraapte.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 01:37]

Op enkele plekken, zoals in het configuratiemenu en bij het afsluiten van de mediaspeler, vinden we enkele verwijzingen naar het gebruik van Android op smartphones; 'Telefoon afsluiten' is een wat vreemde tekst op een mediaspeler.
Zie hier hoe nauwkeurig AC Ryan omgaat met hun producten. Ik heb hier een AC Ryan mini en die stond na korte tijd al stof te happen. AC Ryan heeft het geld binnen, ik zit met hun ***product in huis. Ik wil het niet eens aanbieden op marktplaats omdat ik dan iemand anders het rotding in de maag zou splitsen.

AC Ryan zuigt. Klaar.
Ik heb de mijne na een half jaar verkocht. Heeft enkele uren aangestaan en stond toen stof te happen (wat je ook mooi zag op de glanzende behuizing). Ben blij dat ik er vanaf ben ...
De keuze voor android op een mediaspeler is mij een groot vraagteken. Dat daarbij een haast antieke android versie gebruikt wordt, een nog groter vraagteken.

Als dan vervolgens blijkt dat het meeste gewoon niet goed werkt en er meldingen komen die betrekking hebben op een telefoon, vraag ik me serieus af of AC Ryan het uberhaupt wel getest heeft?
Hun Aziatische ontwikkelaars zullen de tekst wel vervangen hebben in hun eigen taal maar vergeten zijn dit te doen voor het Nederlands.

En nee, AC Ryan test niet. Nu niet, in de toekomst niet, nooit niet. Ik begrijp dan ook niet waarom ze elke keer een review krijgen op T.net en waarom die reviews nog opvallend mild zijn. Op elk artikel volgt een enorme lading reacties met kritiek op AC Ryan.
Ik snap er ook niks van. De review van de Playon!HD2 was volgens Tweakers nog behoorlijk positief (volgens mij 4 sterren).

Nu snap ik wel dat je binnen enkele uurtjes niet alles goed kan testen maar het contrast tussen het eindoordeel van Tweakers en de daadwerkelijke gebruikers was wel erg groot. Ik denk dat 2 sterren meer op zijn plaats was geweest. En dan ben ik nog mild.
Er kan na al die jaren nog steeds niet tegen XBMC op.
Met name de Openelec versie start sneller op dan deze machine.
Ik begrijp dat men diversiteit wil hebben en hun eigen systeem wil onderscheiden van anderen maar als ik een mediaspeler fabrikant was dan zou ik er xbmc op zetten met een eigen jasje eromheen.
Dat gebeurt in feite al met Boxee en Plex (wat je als app op LG televisies en GoogleTV kan draaien).

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 23 juli 2024 01:37]

Anoniem: 426248 19 november 2011 08:43
Waarom zit er geen 3.0 op? Die is toch juist meer gemaakt voor grote schermen?
Omdat daar geen sourcecode van beschikbaar is en Google het zelf niet vrijgeeft voor dit soort toepassingen.
Wat ik mis in de review is het gebrek aan ondersteuning voor 1080P/24. Dat hoort een mediaspeler gewoon te kunnen
De Playon!HD2 kon wel 1080/24p. Dit was achteraf een wassen neus; ik had ontiegelijk veel last van "micro-stutter". Ze zouden het nog wel fixen maar waren volgens hun zeggen afhankelijk van Realtek.

Yeah right ... waar heb ik dat ook alweer eerder gehoord ?

Overigens zat de Nederlandse taal-setting ook vol met slordigheidsfouten. Het zag er allemaal erg goedkoop en amateuristisch uit, terwijl je wel premium-prijzen betaalt.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 01:37]

Niet vergeten te noemen dat Android niet alle videoformaten met alle ondersteuning die er eigenlijk bij hoort(zoals subtitles etc) dus NIET alles ondersteund. Wat een groot mispunt is op een mediaplayer.

Ze hadden echt beter kunnen blijven bij de Fluxx die geannuleerd is. Een volwaardig media-player/server

[Reactie gewijzigd door SpitfireNL op 23 juli 2024 01:37]

die ondersteuning kun je als fabrikant natuurlijk inbouwen, dus dat is het probleem niet. ik gelooof dat archos op sommige tablets ook meer bestandsformaten ondersteund voor video dan andere fabrikanten.

[Reactie gewijzigd door pimjai op 23 juli 2024 01:37]

Juist daarom dat ik het niet begrijp. Waarom kiezen voor een ander platform als je de volledige ondersteuning al hebt voor je huidige platform?

Leuk dat er op android zo veel apps en web-compatibiliteiten zijn... maar ik zit er echt niet op te wachten op nog meer devices die dat kunnen.
Ik heb mijn PC al aan mijn TV gekoppeld via HDMI, mijn Blu-ray speler kan ik ook al op apps installeren en webbrowsen, mijn mobiel kan ik ook al op apps installeren en webbrowsen.
Nee, geef mij maar gewoon een media player die out-of-the-box snel is en alle videoformaten ondersteund en goed via netwerk kan streamen....
apps en webbrowsen hoef ik dan echt niet op "nog meer devices" te kunnen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.