Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Skylanders: Spyro's Adventure

28-08-2011 • 13:00

38

Singlepage-opmaak

Chip in de voet

Om informatie op te kunnen slaan in het poppetje, is in de voet een rfid-chip geplaatst, zo'n platte sticker met spiraalvormige antenne die ook wordt gebruikt om producten in winkels te beveiligen. Op die manier herkent de Portal, en daarmee de game, welk personage op het koekblik gezet wordt en weet het spel welke eigenschappen het karakter heeft. Het leuke van de game is dat de poppetjes geen voorkeur hebben voor platform. Dat wil zeggen dat kinderen hun poppetjes mee kunnen nemen naar vriendjes en daar verder kunnen spelen ook als het betreffende vriendje de game voor een andere platform heeft. Het karakter zal bij het vriendje dezelfde upgrades hebben als thuis. Dat is helemaal leuk omdat de game in coöp gespeeld kan worden. Je kunt dus naar een vriendje gaan met je poppetjes op zak en hem daar vervolgens helpen met de voortgang in het verhaal. Spelers kunnen het overigens ook tegen elkaar opnemen, in speciale Battle Arenas. Net als bij coöp, dienen dan twee poppetjes op de portal geplaatst te worden.

Dat de poppetjes tot een bepaald element behoren is uiteraard te zien aan het uiterlijk van het fysieke en digitale uiterlijk. Het wordt echter ook herkend door de Portal of Power. De bovenkant is een witte plexiglas plaat die met veelkleurige leds verlicht wordt. De kleur van het licht geeft aan tot welk element het poppetje behoort en het licht verkleurt dus wanneer er een poppetje op de Portal geplaatst wordt dat tot een ander element behoort.

* Voorlopige conclusie

Hoe interessant de gameplay van Skylanders: Spyro's Adventure gaat worden, is moeilijk in te schatten, daarvoor is het eigenlijk nog iets te vroeg. Al is een kinderhand daarin wellicht iets eerder gevuld dan die van een volwassene. Het concept is echter nu al interessant. Het gebruik van rfid voor het opslaan van gegevens over een spelpersonage is een leuke optie, die een flinke meerwaarde geeft aan het verzamelen van fysieke parafernalia als de Skylander-poppetjes. En juist dat verzamelen is iets dat bij de doelgroep al snel aanslaat. Dat is althans wat Activision hoopt. De uitgever hoopt de game half oktober leverbaar te hebben, waarbij de basisset van game, portal en drie poppetjes voor 70 euro in de winkel komt te liggen en losse poppetjes voor 8 tot 10 euro bijgekocht kunnen worden.

Titel Skylanders: Spyro's Adventure Box Skylanders: Spyro's Adventure
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 3DS
Ontwikkelaar Toys for Bob, XPEC Entertainment, Vicarious Visions
Uitgever Activision
Releasedatum 16 oktober 2011
Skylanders: Spyro's AdventureSkylanders: Spyro's AdventureSkylanders: Spyro's AdventureSkylanders: Spyro's AdventureSkylanders: Spyro's AdventureSkylanders: Spyro's AdventureSkylanders: Spyro's AdventureSkylanders: Spyro's Adventure





Reacties (38)

38
36
30
2
1
3
Wijzig sortering
Ik voorzie een aardige flop. Als je kijkt naar de echte rages onder kinderen, zoals Pokémon(kaarten), flippo's en voetbalkaartjes dan kan je vrij eenvoudig zien welke zaken ervoor zorgen dat iets een succes wordt:

- Prijs: In de meeste gevallen wil je dat de prijs laag genoeg is om ermee te beginnen. Bij een zak chips, bij de boodschappen of gewoon een aantal voor een paar euro. 70 euro om te beginnen en 10 euro per poppetje maakt de drempel enorm hoog. Ook ouders zullen zien dat je nog lang niet klaar bent met het startpakket, dus dan is het niet eens echt leuk om te geven.

- Verzamelaspect: Je wil dat er behoorlijk veel dingen zijn om te verzamelen, dat combineren met een lage prijs en zorgen dat ze willekeurige krijgen. Dan krijg je dat kinderen dubbele krijgen, verschillende waardes aan zeldzame of minder zendzame items gaan geven en met elkaar gaan ruilen. Daarnaast moet het enigszins realistisch zijn om een complete serie bij elkaar te sparen. Poppetjes die je per stuk koopt voor een tientje zal je niet snel ruilen. Je kan beter 150 poppetjes maken en 5 random poppetjes per keer verkopen, dan 32 poppetjes en eentje per keer.

- Moet leuk zijn op het schoolplein: met de andere dingen kunnen kids tegen elkaar spelen op het schoolplein, hierbij moet je bij een ander thuis gaan zitten om te spelen achter een console.

- Franchise: op de laatste generatie consoles is er geen enkele Spyro game geweest waarvan er meer dan een half miljoen zijn verkocht. De Spyro-games die wel goed verkochten waren toevallig gewoon prima games (en een van de weinige kindvriendelijke platformgames op de desbetreffende consoles), maar ik denk niet dat het echt kwam door de aantrekkingskracht van een paars draakje. Bij Pokémon is ook veel meer gedacht aan characterdesign. Je had stoere, schattige, grappige, dikke, dunne, slome, snelle etc. Dat heeft veel meer aantrekkingskracht omdat kinderen iets vinden wat bij ze past.

Als ik dit bij elkaar optel, dan kan ik me niet voorstellen dat dit enorm hard gaat lopen. Ook voor winkels lijkt het me niet interessant om de losse poppetjes te gaan verkopen, want als de game al niet goed verkoopt, dan zit je daarmee opgezadeld.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 24 juli 2024 02:05]

Een aantal van jouw punten gaan net zo goed niet op voor Pokemon als dit spel dus daar je verhaal klopt niet helemaal.
Ben het niet geheel met je eens. Succes ligt soms in een klein hoekje.
Niemand heeft het namelijk nog geprobeerd om zoiets te doen. Waarom zou het niet leuk zijn op het schoolplein, er over praten, spelen in de zandbak met de characters is net zo leuk daar heb je geen console bij nodig. Kinderen zijn creatief als het gaat om dat soort dingen. Ouders zijn soms naïef. Natuurlijk zijn zij het wel die het kopen. Maar als er een schaap over de dam is, volgen er meerdere. De tijd zal het leren.
dit word denk ik ook een aardige flop
maar het concept vind ik wel geniaal
maar het is inderdaad beter ook bij wat jij noemt pokemon en al die andere dingen
gaat het denk ik beter lopen dan bij spyro

maar er moet dan ook wel een mmorpg versie van komen dan heb je van veel mensen de aandachtr neem bjivoorbeeld command en conquer red alert series ik ben er fan van maar word wel lastigom de maps temaken met projectie en projectie http://www.megagadgets.nl...tebook-projector-t25.html met een ingeboude "scanner" (denk ik) het idee vind ik persoonelijke goed alleen nu nog de praktijk

maar goed mensen moeten ook willen betalen voor die poppetjes van spyro iemand een idee hoe duur ze worden?
Ander zijds; als iets maar 10 ct winst opleverd per aankoop dan duurt het lang.
Van dit maken ze eerst 500.000 stuks voor nog geen 14 euro totaal/1stuk.
Inclusief arbeid, materiaal,verscheping,marketing enz..
Dan is de winst zeg 50 euro,(de belasting wil ook een deel)per spel x 500.000
toch meer interesant dan een flippo.


We leven in een digitaal tijdperk en de factor,snelheid waarmee dat gaat is sneller dan het vroeger ging.
i.d.d pokemon is nog niet zo lang geleden,maar zo uit de tijd.
Bijna niemand wil die ouwe 2d beleving.

Kids willen communiceren ,en interactief zijn.
Dit spel heeft meer dimensie dan het door cartoon`s aangestuurde speelgoed.

Ik weet niet waneer jij voor het laatst op een school plein was maar tegenwoordig vinden kinderen spelletjes op gsm / ipad/ nintendo/ psp heel gewoon.

Ieder kind heeft thuis 1 of ander apparaat (xbox of pc of ps3 of wii)waar op spelletjes gespeeld worden,naast de mp3/4 speler en de gsm.
Dit kan goed bij kinderen passen omdat het van deze tijd is.

En de prijs is dan juist heel goed over nagedacht.
Deze ouders kunnen het betalen.En in duitsland/ frankrijk rest v/d E.U ook wel.
Het kost max 1/5 v/d verkoop prijs om dit te maken,en dan is die simpele chip waarschijnlijk nog het duurste.

Van t.net verwacht je zo`n review over een spel eigenlijk niet,want je hebt ook electronisch zeeslag,of docktor bibber,ook beide tweakbaar :9 ,maar na het lezen vind ik het zeker interesant en gepast.
In andere woorden, als ouder zijnde wordt je min of meer verplicht de hele verzameling poppetjes te kopen, omdat je kinderen anders het idee hebben dat je niet het hele spel voor hen gekocht hebt. Tevens een makkelijke manier om ~302 - 360 euro te verdienen aan 1 game. ( 70 euro voor de basisset + 8/10 euro voor de 29 resterende poppetjes)

Ik vraag me af of dit echt een succes gaat worden.

* Voor de editor: Er staat een kleine typo bij de release informatie. "Tous for Bob" moet "Toys for Bob" zijn.
Als jij alle poppetjes voor je kind moet kopen omdat je kind anders niet denkt dat je alles voor ze hebt gekocht, dan moet je als ouder je kind beter opvoeden.

Wat is dat voor een onzin dat je kind alles moet hebben.


Ik wil nog best geloven dat de ouders die dit gaan kopen nog wel voor 8 poppetjes in totaal willen gaan voor alle elementen, maar je moet toch wel heel gek/rijk zijn wil je alles kopen.
Je zou juist een kind de waarde van geld kunnen laten waarderen. Je koopt het spel en als ze het echt leuk vinden of gemotiveerd raken door vriendjes, dan laat je ze klusjes doen om zelf te kunnen sparen voor die poppetjes. Een goed cijfer voor een 'belangrijke toets' kan ook een aanleiding zijn om een poppetje extra voor ze aan te schaffen.

Dus mensen gebruik juist dit soort dingen om kinderen aan te sporen om is niet alleen maar achter de computer te zitten na school.Gebruik deze methode om ze indirect met het 'verslavende' apparaat bezig te kunnen laten zijn en wat extra bij te leren dan wel te motiveren.

[Reactie gewijzigd door Emiel1984 op 24 juli 2024 02:05]

Typo fix0red
Anoniem: 303530 28 augustus 2011 13:15
waarbij de basisset van game, portal en drie poppetjes voor 70 euro in de winkel komt te liggen en losse poppetjes voor 8 tot 10 euro bijgekocht kunnen worden.
Jemig... Ik had al vanaf het begin het idee dat dit concept weer uitgemolken moest worden. Voor een game als dit verwacht ik 15 euro of iets dergelijks, zoals torchlight.

De kinderhand is misschien snel gevuld, voor dit geld verwacht ik iets meer dan dat...
Ik ben niet helemaal bekend met de kosten van een RFID tranceiver, maar volgens mij kost dat wel wat. Dat hele "koekblik" kost gewoon wat duiten, zoveel viel al te verwachten maar ook ik vind de prijs van €70 een beetje teveel van het goede. Aan de andere kant, da's twee tientjes meer dan een regulier spel...

Het meest interessante vind ik de mogelijkheid om je poppetje mee te nemen naar vrienden, ook al hebben ze een andere console. Misschien gaan andere fabrikanten er ook wel wat mee doen, zolas bijvoorbeeld de uDraw periphiral van Ubisoft; daar worden ook meer games voor gemaakt :)
ook ik vind de prijs van €70 een beetje teveel van het goede
Maar daar blijft het niet bij:
waarbij de basisset van game, portal en drie poppetjes voor 70 euro in de winkel komt te liggen en losse poppetjes voor 8 tot 10 euro bijgekocht kunnen worden.
Dus zelfs als je weet welk poppetje je koopt (en niet zo'n Magic-achtig systeem hebt met ondoorzichtige zakjes en je moet maar wachten welke erin zit), dan nog kom ik, in het gunstigste geval op 70 + (32-3) * 8 = 302 euro! Dat vind ik ontzettend veel geld als de doelgroep 6 tot 12-jarigen zijn. (Ja, ik weet dat je ze niet allemaal hoeft te kopen, maar we weten allemaal hoe dat in de praktijk uit gaat pakken.)

Edit:
Ter vergelijking, in mijn tijd had Lego de reputatie om verschrikkelijk duur te zijn. Op die Lego-robot (E 325) na, is de duurste doos (in leeftijdscategorie 9-11 jaar) E 190 en het merendeel van de duurste dozen is E 160 of E 140, de helft van wat ze hopen te verdienen aan Spyro. bron

Edit2, @hieronder:
Het was niet bedoeld als een discussie over hoe lang iets leuk blijft, het was bedoeld als vergelijking tussen iemand die graag met het ene soort speelgoed speelt en iemand die een ander soort speelgoed leuker vindt. (Ik neem voor allebei aan dat ze daar dan ook lang mee kunnen spelen; als je dit spel niks vindt zul je het ook na een half uur ermee gehad hebben.)

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 24 juli 2024 02:05]

Je vergeet alleen dat de meeste kinderen na het in elkaar hebben gezet van hun dure lego pakketje het aan de kant gooien. Dat deed ik zelf tenminste wel en wat ik me kan herinneren was ik niet de enige.

Dus de prijs ten opzichte van de speelduur is een stuk beter. Tenzij het spel ze niet aan gaat spreken en je bent zo stom dat je direct extra poppetjes erbij koopt.

[Reactie gewijzigd door Emiel1984 op 24 juli 2024 02:05]

Dan heb je toch niet helemaal het concept van lego begrepen. Lego draait juist om het feit dat je het met alle andere legoblokjes kan combineren om je eigen creaties te maken.
En daarmee verleng je de levensduur van een legopakket enorm. In ieder geval, zo zie ik het.

OT: Ik vind dit een erg leuk initiatief maar de prijs is wel iets te hoog. De poppetjes kunnen iig wel de helft van de prijs denk ik en het spel kan ook wel 10 euro of meer goedkoper.
De game zelf is vast geen AAA titel waar 100 man aan hebben gewerkt voor 2 jaar.

Als dit aanslaat komen er vast meerdere varianten op dit concept, dat kan nog wel erg leuk worden.
Off topic: Inderdaad, je bouwt zo'n doos Lego één keer naar het voorbeeld op de doos. Dan sloop je het weer, mikt alle losse Lego blokjes in een grote bak. En dan: graaien maar!

Maar goed, ik vind het wel een interessant concept. Multi-platform is altijd goed. En een soort fysiek bord biedt ook mogelijkheden. Mooi om te zien dat spelontwikkelaars steeds blijven innoveren.
Of het nou echt om uitmelken gaat weet ik niet. Ik krijg het idee dat je de andere poppetjes dus ook kunt ruilen - Pokémon achtig met Red en Blue indertijd. Of heb ik het helemaal mis?

Waar ik me veel meer 'zorgen' om maak is dat je zo'n spel koopt en dat ongeacht de poppetjes en verzamelwoede het veel te ingewikkeld is en na een uur die leeftijdscategorie er op is uitgekeken. 32 poppetjes met sterktes en zwaktes en XP verzamelen? Tamelijk uitgebreid voor een 8-jarige...
Je onderschat de 8-jarige ;)
Je noemt zelf Pokemon. Dat zijn wel iets meer dan 32 verschillende karakters. Kinderen zijn net sponzen in dit soort situaties. Als volwassene moet je idd al eerder afhaken.
Torchlight is alleen software. Hier krijg je natuurlijk ook de nodige hardware bij en dat kost geld.
Leuk concept, al is de prijs wel aan de hoge kant.
Er kan dan wel afgevraagd worden of diezelfde poppetjes in de volgende delen van het spel ook gebruikt kunnen/zullen worden.

Tevens is dit een leuke truuk om het kopiëren van het spel tegen te gaan. Zelfs al lukt dat, zul je speciale rfid hardware (of wellicht een toekomstige software emulatie ervan) nodig hebben om het spel te kunnen spelen.
Na de stormloop op RFID-lezers toen de OV-chipkaart gekraakt werd zie ik de volgende alweer aankomen. Het zal vast niet al te moeilijk zijn om één (fysiek) poppetje te hebben, dat elke keer aan de koektrommel te laten zien en er via je computer alle 32 poppetjes een-voor-een in te zetten (natuurlijk meteen met alle upgrades; als we toch aan het hacken zijn...).
Is opvoed-technisch misschien niet helemaal verantwoord, maar ik kan me niet voorstellen dat het niet op grote schaal gaat gebeuren.

Met iets meer moeite moet het ook wel lukken om de hardware helemaal buitenspel te zetten (hoe zou je het koekblik aansluiten; USB?) door een kabel tussen je laptop en console te hangen en het rechtstreeks te emuleren.

Wat ik me vooral afvraag is wat oorspronkelijk de insteek was: extra veel geld verdienen, of de "verborgen" kopieerbeveiliging?
Idd.. ik heb zo een lezer hier naast me voor mijn OV-kaartje.

Ik vraag me af:
Als ik het spel speel en leg 'per ongeluk' ( :D ) mijn OVkaart op dat spelbord... wat zou er gebeuren met het bord EN mijn OVkaart?

Mijn buurjongetje maar aansporen om het spel te kopen dus.. hehe.
Gewoon geld verdienen. Op een originele manier.
Anoniem: 181786 28 augustus 2011 14:57
Geweldig concept. Enkel zou het fijn zijn als de plaat gewoon wat strak van vorm zou kunnen zijn.Dan kun je dit bij alle games gebruiken. Bijvoorbeeld Battlefield 3 waar je de medic in de winkel koopt erop zet en ermee kan spelen. Of Bumblebee bij Transformers enz enz. Uitgespeeld met een karakter, dan ruil je het gewoon om. Een leuke handel ook voor de gameshops die het al wat moeilijker hebben met al dat dowloaden.
Het zou inderdaad mooi zijn dat, als bedrijven dit gaan zien als kopieerbeveiliging, je een character of voertuig los kan kopen.
Hoop ik wel dat ze er snel toe overgaan om de aflezer universeel te maken. Anders zit je dadelijk naast verschillende consoles ook nog eens met verschillende aflezers.
Misschien een idee om zo'n aflezer te integreren in de spelconsole zelf.
Hm vind het jammer dat ze spyro zo hebben aangepast;. vond de oudere "schattige" versie veel "mooier"..

maar ga het zeker eens spelen en als het goed is zal ik het kopen ^^

[Reactie gewijzigd door Icekiller2k6 op 24 juli 2024 02:05]

Ik moet ook eerlijk zijn dan ik erg geintereseerd ben in deze "volgende" stap in gaming. Het is, zeker voor kinderen, een heel leuk concept.
Ik vind het nog vrij inovatief ook.

Ik zal het zelf niet in eerste instantie aanschaffen maar het idee dat de "characters" platform uitwisselbaar zijn, vind ik erg goed gevonden.
De kans op uitmelken is natuurlijk erg groot, maar uiteindelijk ben je er zelf ook bij.
Heel leuk en interessant concept, echter vraag ik me wel af of het wel handig is dat ze Spyro gebruiken en niet een zelf bedachte karakter. De meest recente spellen van Spyro zijn namelijk zowat allemaal vergeten, of herinnerd voor het feit dat ze slecht waren. En ik denk dat fans van de originele PlayStation spellen hier geen interesse naar hebben.

[Reactie gewijzigd door ElektroNeko op 24 juli 2024 02:05]

Je verteld zelf het antwoord bijna al. Het merendeel van de doelgroep kent Spyro niet, dus of de laatste spellen wel of niet goed waren maakt dan volgens mij weinig uit. Spyro heeft zich echter wel al bewezen om als een leuk karakter te worden ervaren in het verleden.

De mensen die wel is een goede ervaring hebben gehad met een Spyro game zullen het spel wellicht aan hun kind willen geven om zo toch zelf ook even herinneren te kunnen laten herleven. Het is daarbij net als met die Wii reclames, 'happy family gaming', bijvoorbeeld met mario kart. Dat idee is helemaal niet echt afwijkend van hoe veel ouders het zouden willen ervaren volgens mij.

[Reactie gewijzigd door Emiel1984 op 24 juli 2024 02:05]

Het concept bestaat echter al wat langer zie: UB Funkeys, is grofweg hetzelfde.
Verder ziet het er best leuk uit.
Op een of andere manier ben ik bang dat dit gaat falen, eigenlijk maar om 1 reden. Ze hadden dit met Pokemon moeten doen..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.