Door Arnoud Wokke

Redacteur

Voorbeschouwing: BlackBerry World en Google I/O

Tot slot

BlackBerry World vindt van 2 tot en met 5 mei plaats en Google I/O valt op 10 en 11 mei. We hopen de komende twee weken vanaf beide evenementen nieuws en achtergronden op onze Frontpage te publiceren. Wie nog meer wil weten, kan het redactie-account op Twitter volgen en Joost kan ook via zijn eigen account worden gevolgd.

BlackBerry World en Google I/O worden maar door weinig Nederlandse media bezocht en voor ons is het bezoeken van beide evenementen dan ook een experiment. Slechts enkele Nederlandse collega's zullen bij BlackBerry World aanwezig zijn, terwijl slechts één ander Nederlands medium bij Google te gast is.

De vraag is natuurlijk of het voor Tweakers.net wél zinvol is om deze bezoekjes af te leggen en of deze expeditie voor herhaling vatbaar is. Vooralsnog rekenen we op hippe nieuwtjes en een paar interessante kijkjes in de twee keukens. America, here we come!

Reacties (36)

Wijzig sortering
Google moet opletten want Honeycomb voor tablets wordt de laatste tijd door de reviewers helemaal gekraakt.
Daar worden hardware fabrikanten niet vrolijk van en worden ze bij Apple wel heel erg vrolijk van.
Als er met Chrome OS ook zoiets gebeurt dan hebben ze een flink probleem
De reviewers worden gekraakt door bewondering zeker? Ik kom niet veel negatieve reviews tegen. Dus grote onzin... Ik denk dat veel mensen gewoon 'bang' zijn voor het succes wat honeycomb straks gaan brengen. Puur omdat ze al een iPad hebben gekocht en die dan hun aankoop moeten verdedigen.
Ook in de tablet wereld zal Android straks gauw weer OS #1 zijn. Daar durf ik wel geld op te zetten!
Chrome OS is ook niet voor tablets mijn vriend. Maar voor kleine Netbooks.
Nu diverse amerikaanse ICT schrijvers de Xoom met honeycomb in handen hebben voor dagelijks gebruik is het commentaar niet mals
http://m.zdnet.com/blog/p...-half-baked-at-best/16905
http://www.zdnet.com/blog...ycomb-androids-vista/2229
http://www.tgdaily.com/mo...honeycomb-tablet-launches
http://blogs.forbes.com/g...m-looking-like-epic-flop/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 mei 2011 08:24]

Vrijwel allemaal toe te wijden aan de prijs, ik zie nergens argumentatie wat er nou slecht is aan het OS, en tja dat er 1 product met het OS toevallig te duur is, houdt niet in dat de andere tablets slecht zijn voor de prijs. Daarbij is toch echt het overgrote deel van de reviewers zeer verrast itt die paar linkjes die je geeft (zelfs tweakers die ik al lang in het pro-apple, anti-android hokje heb geplaats was positief) ;)

Dat ze allemaal doen alsof die het in verkoopaantallen zo goed had moeten doen als de ipad (1/2), tja dat vindt ik eigenlijk gewoon triest iedereen weet dat dat niet gebeurd...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 3 mei 2011 10:14]

Dan moet je nog eens lezen.
uit de eerste link:
the XOOM is an excellent piece of hardware...There’s only one problem. The software on the device as shipped is complete and utter beta-level crap
Verder zijn er allerlei meldingen over veelvuldige crashes van Honeycomb op de Xoom en waren er slechts 20 echte volwaardige tablet apps bij de release van honeycomb.

En verder zijn de verkopen van de Xoom niet gewoon slecht maar dramatisch slecht en diverse tablet leveranciers hebben releases van hun tablet daarom uitgesteld.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 mei 2011 10:56]

Uuuhm het niet stabiel draaien van de Xoom kan je lastig verwijten aan Google...
Welke hardware hebben ze gebruikt (dat de tegra 2 wordt gebruikt betekend niet dat de rest overeenkomt)? Hebben ze goede drivers gebruikt? Zolang je die vragen niet kan beantwoorden kan je nooit zeggen dat het de schuld is van Honeycomb

Dat is hetzelfde als Android de schuld geven van een slechte gebruikers ervaring op het moment dat je een chineese tablet gebruikt met een crappy launcher

Maar ja ik kan alleen praten over het aanbod van Apps en ik weet dat bij de versie lager dan 3.0 enorm veel apps beschikbaar zijn die dr vergelijkbaar uitzien als de iPAD apps...
Zoals ik al zei, ik weet niet of deze ook beschikbaar zijn in 3.0 maar in het verleden heb ik vrij veel plezier gehad met een sample Android tablet (alhoewel ik al reeds een iPad in bezig heb) en heb ik genoeg games en apps gebruikt die gewoon gelijk zijn aan de ipad

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 3 mei 2011 13:26]

Uuuhm het niet stabiel draaien van de Xoom kan je lastig verwijten aan Google...
Nou, dat kunnen de OEM bouwers anders toch heel goed hoor
http://www.digitimes.com/news/a20110415PD205.html
said sources at Taiwan's notebook makers, citing brand image, pricing, insufficient applications and the unstable performance of Android 3.0 as reasons for the doldrums.
Het is dus niet de Xoom die faalt is maar maar Android 3 dat unstable is volgens verschillende OEMs
With Google unable to offer sufficient support to cooperation partners at present, many players have decided to delay the launch of Android 3.0 tablet PCs, the sources added.
En de support van Google voor de OEM bouwers is dus ook onvoldoende.

Dat er problemen aankwamen viel ook al te raden toen Google de source code van honeycomb niet vrij wilde geven omdat die niet stabiel genoeg was.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 3 mei 2011 13:56]

Vast staat dat honeycomb 3.0 ietwat te vroeg is uitgeleverd om de xoom eerder op de markt te krijgen. En ja, zoals elk OS heeft de eerste versie de nodig bugs, in dit geval iets meer vanwege het vervroegde schema. Vergeet niet dat bij het uitkomen van de ipad1 er ook talloze verhalen waren over crashende apps, slecht wifi bereik en problemen met synchen. Problemen die in volgende versies praktisch allemaal wel opgelost werden.

De links die jij geeft, gaan niet allemaal over honeycomb of zeggen juist iets anders dan dat jij suggereert. De laatste link, link 4 gaat alleen over de verkopen van de xoom terwijl er met geen woord gesproken wordt over het OS, wel over de prijs, iets waar iedereen wel over eens is (namelijk dat is dat deze te hoog is, naast wat andere hardware matige tekortkomingen)
Link 1 en 3 gaan ook over de xoom, terwijl er al een update is voor honeycomb. Deze links zijn duidelijk gebaseerd op 3.0 i.p.v. 3.01 en dat met in het achterhoofd de klachten over de eerste ipads is het niet geheel vreemd dat er bugs zijn.
Link 2 geeft juist een vrij positief beeld over honeycomb:
I use Honeycomb on the Xoom every day. In my opinion, Honeycomb is great, but the Xoom not so much.
[...]Honeycomb has a few rough edges but it also has a lot to love.
Geheel anders dan de doemverhalen in jouw post, terwijl het je eigen link is. Anandtech zegt over de update:
The move to 3.0.1 fixed some obvious bugs with the OS; nearly everything I complained about in our Xoom review has been addressed either mostly or entirely.
Betekent dat dat alles in orde is met honeycomb? Nee, er moet een boel gedaan worden, maar met elke eerste versie van een OS kun je nu eenmaal bugs verwachten. Google heeft een reputatie van het snel uitbrengen van updates, dus ik verwacht een volgende versie (icecream sandwich?) vrij snel.
Anoniem: 266770
2 mei 2011 18:53
Volgens mij is het best een privilege om op Google I/O aanwezig te mogen zijn.
Dit jaar was het evenement in een uur uitverkocht, en kostte een kaartje $450,- (je krijgt er waarschijnlijk wel nieuwe Google-hardware bij).

Dat Tweakers.net een uitnodiging krijgt mag dan ook wel als compliment worden gezien.

(Mocht Tweakers het niet zinvol vinden om volgend jaar weer te gaan, en toch een uitnodging ontvangen, dan hou ik mij aanbevolen ;) ).
Ik kan me de vorige I/O nog herinneren, dat was live te volgen op een speciaal youtube kanaal.. "Dames, heren, zien jullie deze telefoon? Mooi! Iedereen in deze zaal krijgt een exemplaar." Dat was dan de HTC Evo als ik het goed heb. Erg slim, het maakt alle reporters wel een stukje enthousiaster over hetgeen ze naar het thuisfront schrijven. Sowieso is het een leuke presentatie om te volgen, vorig jaar waren er redelijk wat scherpe Apple grappen ondanks dat ze presenteerden vanaf een macbook.
Dus Tweakers: veel plezier daar en misschien kunnen jullie de nieuwste gadgets die jullie daar krijgen wel verloten onder de trouwe bezoekers hier O-)
Ik denk dat Google net als mij denkt. Apple maakt mooie computers maar op telefonie gebiedt zijn ze een ramp qua vendor-lockin en zo veel mogelijk de consument inpalmen en niet in vrijheid laten. Dit heb je bij de apple PC's "nog" niet...
Doel je nu op de exclusieve deals met providers (AT&T, T-Mobile etc.)? Want dat is al een tijdje niet meer hoor.

Vendor lock-in heb je verder trouwens in zekere mate net zo goed op een Android-telefoon hoor, met name als je veel betaalde Android-apps hebt gekocht. Dan is de stap om dat kapitaal weg te gooien door een telefoon met ander platform te kopen toch niet meer zo aantrekkelijk. Sterker nog, bij Android-telefoons ben je ook nog eens afhankelijk van wie jouw telefoon gemaakt heeft en met welke componenten.

Opinieartikel hierover: http://androidandme.com/2011/04/applications/on-the-verge-of-real-android-fragmentation/
Vooral de Blackberry World ben ik benieuwd naar. RIM vaart een eigen koers en het zou vanuit consumentenoogpunt goed zijn als ze een stevig marktaandeel behouden. Persoonlijk ben ik erg tevreden met RIM-telefoons; de zakelijker insteek (betrouwbaar/efficiënt/secure) ligt mij wel.
maar RIM heeft zelf al toegegeven dat ze verouderde toestellen hebben en als ze niet gaan veranderen en met de tijd mee dat ze dan veel marktaandeel verliezen.. dus ze gaan die eigen koers toch redelijk veranderen naar wat de massa op dit moment het meest koopt in de wereld... en dat is 4 inch touch telefoons met een eye candy ervaring.
Leuk, zo'n voorbeschouwing! Ben benieuwd naar de nieuwtjes. Ik vind het ook cool dat jullie er zo nuchter onder blijven; een euforisch "OH WIJ MOGEN OOK NAAR GOOGLE" zou voor de hand liggen, maar kudos voor jullie dat jullie dat (gelukkig) niet hebben.

Ik kijk uit naar de berichten en wens jullie succes! :)
100 % dat ze wel even een feestje hebben gebouwd na de toestemming om daarheen te gaan ;)
2.3.4 is al uit hoor, dus niks geruchten ;)
Klopt, en als ik het goed heb is het alleen voor de Nexus modellen. Google Talk zal gewoon een update krijgen via de Market zoals het met andere Google software het geval is.
2.3.4 Bevat gewoon bug fixes voor de Nexus.

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door F4c2Q op 3 mei 2011 00:39]

Niet enkel op de nexus modellen, bijna elk model wat door Cyanogenmod wordt ondersteund... Ik draai het op me LG 2X :)
Dies nog niet stable toch? Ik zit nog wel eventjes op 2.3.3 totdat de stabiele versie is uitgebracht
Ben je van je geloof gevallen?
Ik draai het sinds vandaag zelfs op mijn oude vertrouwde HTC Hero.
Werkt beter dan 2.3.3 maar sinds versie 2.2.1 kan je er eigenlijk weinig meer mee als je hardware zo oud is.
Ach, lijkt me dat een verslag van Blackberry World of Google I/O even interessant is als een verslag van Apple WWDC. Er worden normaal gesproken minimaal evenveel interessante nieuwe technologieën, apparaten en ontwikkelingen getoond. Ik ben in ieder geval vóór een verslag!
Die Apple events zijn zwaar overtrokken vind ik, het is allemaal revolutionair. Google brengt het altijd wel heel leuk moet ik zeggen :)
Het punt zinvol is niet echt van belang voor de bezoekers. De meeste van ons vinden dit waarschijnlijk erg interessant om te lezen en zullen dan ook wel blij (?) / tevreden mee zijn als tweakers.net hier aandacht aan besteed. Ik kan me voorstellen dat er alleen wel iemand op kantoor zit die de cijfertjes bekijkt en denkt van hm... het kost zoveel, wat staat er tegen over en past het wel in de begroting.

Ik zou zeggen schijt aan de accountant, maar zo werkt het in een gezond bedrijf natuurlijk niet. Ik hoop dan ook van harte dat alles goed gaat en de verslaggevers daar met een boel leuk, nieuw en baanbrekend nieuws komen :D
Top initiatief. Ik ben zeer benieuwd. Het feit dat er niet veel media uit nederland mee gaan geeft toch een streepje voor. Wellicht wat Nederlandse scoops. Misschien wat mensen aan hun jasje kunnen trekken over specifiek nederlandse info die vaak wel ontbreekt. Wellicht ergens weer even een toestel sneaky bekijken bijvoorbeeld :+
Succes de komende tijd *ThumbsUpIcoontjeVanGoT*
Goed bezig Tweakers!

JUIST omdat er verder niet al te veel aandacht is uit NL is het mooi dat jullie wel gaan om ons op de hoogte te houden.

Ik zeg laat maar komen die nieuwtjes :Y)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee