Door Arnoud Wokke

Redacteur

LG Optimus: waar voor je geld

Doorbraak

De LG Optimus biedt niets minder dan een revolutionaire prijs-prestatieverhouding: nog nooit was een zo complete smartphone voor zo'n lage prijs te koop. Features die enkele jaren geleden nog waren voorbehouden aan dure smartphones, zoals wifi, 3g en gps, zitten nu in een toestel van 130 euro.

Het toestel valt in sommige opzichten enorm mee: door de standaardresolutie kunnen gebruikers elke willekeurige applicatie draaien. Bovendien is de framerate van de interface hoger dan die van duurdere modellen en beschikt de Optimus over mogelijkheden om divx- en xvid-video's af te spelen.

Er is echter ook een aantal nadelen: de tekstinvoer verloopt moeizaam door het matige toetsenbord en het relatief kleine scherm. Bovendien is het resistieve scherm minder gevoelig dan de schermen van duurdere concurrenten.

De tekortkomingen nemen echter niet weg dat de de Optimus voor weinig geld bijzonder veel waar biedt. Op de smartphonemarkt is de GT540 dan ook beslist een doorbraak: momenteel geeft geen enkel ander toestel zoveel knal voor je knaken.

Reacties (110)

Wijzig sortering
Vodafone heeft hem nu inderdaad op zijn site staan voor 129,99. Maar nog wel met een "Coming Soon" banner er overheen. Het is inderdaad wel een prepay pakket dus hoogstwaarschijnlijk niet simlockvrij.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 28 juli 2010 21:51]

Ondertussen staat er:

End of Life
Dit product is niet (meer) leverbaar.

Zouden ze er dan toch vanaf zien? Wellicht vermoeden ze dat er veel tweakers nu interesse in dit toestel hebben om te unlocken?
Wat ik niet begrijp: jullie hebben het over een toestel van 130 euro terwijl die in de PW 200 kost.
De pricewatch geeft losse toestelprijzen: de 130 euro is icm met een prepaidpakket (en providers geven dan wel eens voordeel op de losse toestelprijs omdat je klant wordt :))
Een toestel wat gemaakt is voor het internet met prepaid..... Is dat niet vragen om hele hoge kosten in de maand?
Vodafone heeft Internet Blox, waarmee je voor een tientje per maand internet kunt nemen (iedere maand activeren, als je dat niet doet gewoon geen internet, handig als je bv. op vakantie gaat) als je dat wil.

Gaat gewoon van je beltegoed af, maar het is dus niets duurder dan internet bij een abonnement.
Inderdaad, bij Vodafone gaat ie 129,- kosten in een prepaid pakket.
http://www.androidworld.n...-prepaid-eclair-op-komst/
Ik vind het raar dat je dat niet in het artikel erbij zet of eingenlijk vooral raar dat je niet gewoon de toestel prijs zonder enigerlei combinatie pakket gebruikt
In een combinatie met een prepaid pakket moet je toch een verplicht beltegoed kopen bij een provider die mogelijk niet je eerste keus is en heb je meestal een simlocked toestel. Dat is niet hetzelfde.

De toestelprijs in de concluderende pagina anders voor te stellen dan die werkeijk is vind ik volksverlakkerij (maar van de redactie mag dat woord blijkbaar niet).
Precies: providers geven korting als je klant wordt. Kortom: 200 euro is de echte prijs, niet 130. Ik werd gelokt door die prijs, zoals genoemd op de homepage en voel me nu, na het lezen, gewoon besodemieterd. Tweakers: pas het aan!
toestel is toch simlock vrij, aangezien simlocks volgens de wet niet zijn toegestaan op telefoons zonder abonnement, of met een verlopen abonnement zijn ze verplicht om hem sim-lock vrij te maken (als de klant daar om vraagt)
is dat dan de unlocked prijs of zijn dat Nederlandse prijzen met een abonnement?
Nette review. Mooi dat de mythes rond Android ook effe doorprikt worden.
Tis maar hoe je het bekijkt. Ik zie het dat de feiten rond het monopolisten gedrag van microsoft, apple en de amerikaanse patent wetgeving weer even worden bevestigd. Zo staat het er ook. De reden dat android geld kost is niet omdat Google er geld voor vraagt maar omdat je een rechtzaak aan je broek krijgt van MS en Apple.
ALS (let op als) Google in Android gebruik maakt van zaken waar MS voor betaald heeft (hetzij door ze op te kopen hetzij door ze te ontwikkelen) dan is het volkomen redelijk dat MS daar geld voor vraagt, heeft niets met monopolisten gedrag te maken.

Dat iets open source is wil niet zeggen dat andermans werk zonder vergoeding gebruikt mag worden!
Maar daar gaat het hier helemaal niet over. Het gaat erover dat als jij als fabrikant android wilt installeren op je GSM de enige kosten die je hebt de rechtzaken die microsoft tegen je aanspant.
Sterker nog, HTC heeft toch feitelijk al toegegeven dat Android inbraak maakt op MS patenten want anders hadden ze echt niet ingestemd met een of andere overeenkomst van MS.

Bovendien is het kennelijk ontzettend duur een nieuwe android versie naar een device te porten (terwijl dat eigenlijk heel onlogisch is).
Ik vind dan eigenlijk ook dat de makers van de telefoons het er ook een beetje naar maken. Als zij hun drivers niet zouden encrypten en de communities als xda niet op elk punt tege zouden werken, dan kon Android nog eens veel goedkoper voor hun zijn. Als ze hun software onder een open-source gelijke variant vrijgeven die alleen eist dat je het alleen bvb op hun hardware mag gebruiken dan zouden ze voor de gemiddelde gebruiker nog steeds de meerwaarde houden van de interface. En dat terwijl ze voor de tweakers onder ons ook nog eens superinteressant zouden worden omdat dan zoiets als sense en touchwiz gewoon vlak na de release van een nieuwe android wel door de community geport zouden worden, mits ze een populair device hebben gemaakt. De gemiddelde smartphoneuser root zijn telefoon misschien maar runt er geen customroms op. Zakelijke gebruikers al helemaal niet.
Het zou ne niets verbazen als het een van al die onzinnige en veel te vaag omschreven patenten is waarvan je als weldenkend mens echt bij jezelf denkt "Jeetje, dat had iedereen kunnen verzinnen" alleen M$ heeft er een patent op aangevraagd. En nu moet HTC lappen.

Verder is het porten van android niet zo duur, wat het duur maakt is dat ze perse al hun aanpassingen er op willen hebben, en die moeten ze dan weer voor elke volgende release ook weer aanpassen. Die bedrijven snappen nog niet hoe open source werkt. Verander zo min mogelijk in de source en probeer dingen die je wel graag verander ziet upstream er in te krijgen. En als je al wat wil veranderen doe het dan in de cosmetische laag en laat de api intact.
door te schikken beken je GEEN schuld, onmogelijk zelfs. Het enige wat ik zeg dan is "mijn onschuld bewijzen gaat duurder worden dan jou af te kopen", that's it.
Als ik ervoor kies om een appel te stelen bij de groenteboer zou ik ook niet raar opkijken als ik een rechtzaak aangespannen krijg (ok, misschien wel dat ik een hele rechtzaak om een appel krijg, maar verdiend heb ik het dan wel).
Of hoe Google het vertaald naar de buitenwereld?! Google is geen kleine jongen en heeft geld genoeg om in research te stoppen. Het is niet dat Google Android maakt om de wereld "gratis" te maken. Google wil aan dat model verdienen. Als het dat wil doen moet het dan ook maar voor de kosten voor research betalen.
En Apple heeft een rechtzaak aan de broek van Nokia. Dit is schering en inslag in dit wereldje.

Verder zijn er geen details bekend gemaakt over de deal tussen MS en HTC. En als Android daadwerkelijk patenten schendt, dan zouden toch alle fabrikanten die Android leveren aangeklaagd moeten worden?

Maar ach, een Apple fangirl is natuurlijk erg bang voor Android en zal graag FUD rondstrooien over Android.
Dat zie je maar al te graag, nog steeds is Android gewoon open wat er ook gezegt wordt door jouw of tweakers, dat daar bepaalde consequenties aan zitten welke niet aan gesloten zitten is ook duidelijk, maar het blijft een feit dat iedereen die het wil de source van Android kan downloaden (weliswaar niet specifiek voor je telefoon) en dat valt dus gewoon onder het kopje "open source". Niks meer niks minder ;) Het is dus geen mythe het is namelijk gewoon open, dat dat voor de gebruiker anders uit kan pakken doet daar NIKS aan af...

Tevens is het vrijwel een feit dat gratis niet bestaat, op wat voor manier dan ook je betaald er voor (met zeer geringe uitzonderingen hier en daar)! Dat geld ook voor Open Source, uit eindelijk krijgen de mannen (en vrouwen) die het maken toch ergens centen vandaan!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 juli 2010 10:27]

Dat kan je wel zeggen, maar alle code ik heb bijgedragen aan verschillende open source projecten heb ik gewoon gratis weggegeven.

En met mij hebben meer mensen dat gedaan, en als dat genoeg mensen zijn, dan heb je een compleet programma dat toch echt gratis is.
€200 is m.i. minder knal voor je knaken..
Pcies. In het hoofdscherm van tweakers staat 129 Euro, maar de goedkoopste winkel boedt 'm aan voor 200... Nou dat is wel een heel grot verschil.
lees eens hierboven.. daar staat dat als je hem los koopt, hij 200 euro kost.

Koop je hem in combinatie met een prepaid bundel, word hij goedkoper (de provider bied hem dan goedkoper aan omdat je klant word).
Ik had het ook zo gelezen.

Als je ergens een abo of prepaid neemt wordt het toestel altijd goedkoper, tot zelfs gratis. Dus eigenlijk had je 129 euro in de pricewatch verwacht :)
Nog steeds goed voor een smartphone met wifi en 3G
prachtig dingetje. Denk dat dit mijn volgende telefoontje word, ik zoek nog een eigen telefoontje (met android), maar heb geen zin om aan een duur abbo te zitten.

Dit is een prima keuze, alleen heb ik geen ervaring met LG, op telefoongebied, maar daar zal niet veel mis mee zijn denk ik?
LG is meestal van het KIJK WE MAKEN NU 9 MOBIELTJES DE KOMENDE MAAND
en geven er daarna geen updates meer aan.

Wat je hier dus kunt verwachten is de 2.1 update en daarna nooit meer iets.
Verder maakt LG meestal wel mooie toestellen
Hmpf, ik heb nu een GW620, en in juni zou de update naar 1.6 komen. Deze is echter afgelast omdat LG de noodzaak er niet meer van inziet.

Ik zou die update naar 2.1 dus ook maar enigszins onder voorbehoud houden.
dus eigenlijk kan je hem beter halen, zodra de update al aangeboden wordt. Dan weet je iig zeker dat je hem kan krijgen :)
Ach, even op XDA kijken. Daar kan je zo 1.6 downen en goed werkend op de GW620 zetten. Alles functioneert perfect, alleen is `ie in het Engels.
en geven er daarna geen updates meer aan.

Wat je hier dus kunt verwachten is de 2.1 update en daarna nooit meer iets.
Wie doet het dan beter? HTC?
HERO standaard met 1.5 geleverd. Nooit een 1.6 voor geweest. Wel onlangs de 2.1. En 2.2 kunnen waarschijnlijk ook wel vergeten vwb de HERO. Dus de LG is niet de enige. Samsung en Motorola doen hetzelfde. Het laten kopen van een nieuw device levert gewoon meer op. Software maken kost alleen maar geld.

Nokia is de enige die veelvudldig nieuwe updates uitgeeft.Maar die doet niet aan Android :)
Vind het altijd maar onzin van die fabrikanten...

Ze moeten niks aan Android aanpassen, het is een prachtig besturingssysteem zonder alle troep. Zorg gewoon dat het met de hardware kan communiceren..

Heb zelf een Galaxy, en omdat Samsung geen updates uitbrengt moet ik aan de custom roms. Deze worden nog sneller gemaakt door 1 persoon dan dat een heel team daar bij de fabrikant kan.
Enkel het testteam van die ene developer is 10x groter, namelijk JIJ wat een normale fabrikant niet kan maken, daarbij is het bijna nooit 1 dev maar gebruikt die weer trucjes en dingetjes van 5/10 andere devs (staat niet voor niks overal een "thank you"-note bij)... Hoewel er wel 1 kan zijn die meer doet dan de rest maar meestal zit daar nog een aardig team omheen

ben het wel met je eens dat die fabrikanten gewoon lekker Android aan moeten bieden zoals het is, maar dat zie ik niet gebeuren ;)
Hm, ik herinner me de lang uitgestelde 2.1 update van de Hero. Als LG dat sneller doet, zijn ze toch al fijn bezig imho.
Maar ja, je hebt wel een beetje gelijk, mijn LG Secret is ook brak, en wordt ook niet geupdate :(
LG lijkt een beetje op samsung. Veel plastic en voelt niet echt lekker aan. Niet echt mijn favoriete merk dus maar op zich kun je er prima mee bellen en werken de toestellen over het algemeen redelijk. In ieder geval niet minder goed dan die van andere merken. Gewoon proberen zou ik zeggen.

Nokia is wat mij betreft nog de fabrikant met de stabielste telefoons maar Apple doet het met de iPhone natuurlijk ook niet aardig. (Maar ja, Apple positioneert zich aan de top van de markt en hoeft dus weinig keuzes te maken om kosten te drukken)
Ik werk in een electronicawinkel en het merk dat het MEEST terugkomt voor herstelling is LG!!

Ik moet dit merk nooit hebben! Leve de nokia smartphones (met gratis gps)!!
Ja, want Nokia heeft alleen maar fantastische telefoons. De eerste N95 zat vol met bugs, de N96 kunnen we maar beter vergeten en de N97 is nu nog steeds niet goed te noemen (de N97 is naar mijn mening nu redelijk). En ik ben geen Nokia basher, want ik loop zelf nog rond met een N97.
Mee eens. Heb zelf ook een N97. De 'bouwkwaliteit' van Nokia toestellen is (meestal?) goed. Al zijn er diverse mensen met N97 toestellen waar het "unlock-slider" knopje is afgebroken. Lijkt me een ontwerpfout. Plus dat de verf op knopjes bij mij (na een jaar) begint af te slijten, al valt dat denk ik onder 'acceptabele' gebruiksschade (net als krasjes op het scherm).
Wat software betreft is de N97 inderdaad redelijk nu. Er zijn helaas nog een boel fouten niet opgelost. Wat dat betreft overweeg ik ook een overstap naar Android. Misschien begin 2011 wel een "HTC Desire-met-QWERTY"-achtig toestel op de markt? Of de Samsung Galaxy Q...
:9~

On-topic: mooie doorbraak, knap dat ze dit nu kunnen doen voor die prijs. Ik hoop alleen dat de bouwkwaliteit in orde is. Zoals in het artikel al genoemd wordt dat de voorkant ingedrukt kan worden (op een manier zoals het niet bedoeld is) - en de reacties hier. Dat zal de compromis zijn die LG maakt, op de materiaalkosten bezuinigen. :?
0Anoniem: 317813
@-Markster-27 juli 2010 12:25
Ik heb een LG Arena. Ziet er prachtig uit.

Voor de rest.... ik heb 'm nog net niet uit het raam gegooid. Wat een sloom pokkeding!
Android zou open en gratis moeten zijn, maar in de praktijk blijkt dat flink tegen te vallen. Fabrikanten als HTC en Motorola doen hun best om te verhinderen dat gebruikers custom roms op hun toestel plaatsen. Fabrikanten kunnen Android wel aanpassen zoveel ze willen, maar dat kost tijd en geld, en bovendien brengt Google zoveel updates uit dat de fabrikanten het maar met moeite kunnen bijhouden.

Hoewel Google geen licentiekosten rekent, is het nog maar de vraag hoe gratis Android voor fabrikanten is. HTC heeft een overeenkomst met Microsoft moeten sluiten omdat zijn Android-toestellen patenten zouden schenden. Bovendien zit Apple met een rechtszaak achter HTC en indirect achter Android aan. De kosten van het gratis Android blijven dus nog even onbekend.

De belofte van het gratis en open OS was dat Android kon doordringen in alle lagen van de telefoonmarkt. Dat bleek tot nog toe een illusie: de eerste toestellen waren high-end en pas met de HTC Tattoo en LG GW620 kwam de losse toestelprijs onder de 300 euro - en dat is nog altijd best duur.
Ik merk dat ik voor onafhankelijke reviews steeds vaker naar ander sites ga. Op tweakers krijg je steeds vaker reviews die uit de marketingafdelingen van bedrijven lijken te komen of geschreven zijn door fanboys van de een of ander.

Bijvoorbeeld deze ontsierende tirade tegen android, die kant nog wal raakt, omdat we hier een toestel van LG en niet HTC testen.
Nou ik ben het met je eens dat met name de laatste alinea niet gefundeerd is. Samsung heeft inmiddels best wel wat toestellen met android er op die goedkoop zijn.
En dat android nog steeds niet 100% open is, is waar, ga maar eens ril of fotocamera softwaren proberen te porten. Je zult zien dat je constant tegen proprietary libraries aan loopt (zeer irritant). Je moet het ook tegen de tijd afzetten, telefoonfabrikanten hebben ook gewoon een product cyclus, tegen de tijd dat de eerste versie van de software klaar is kan ik het me goed voorstellen dat google al weer met iets nieuws op de proppen komt. Je kunt je alleen afvragen in hoeverre dit uitmaakt. Bij een closed source word gewoon veel later iets naar buiten gebracht waardoor het lijkt alsof je snel iets nieuws hebt..
Ik kan alleen maar aanmoedigen dat je T.net niet als enige bron gebruikt om je mening op te baseren. Goede zaak :)

[ironie]Ja, klopt. Of we schrijven een review die beinvloedt is door onze oneindige bewondering voor HTC/Nokia/Samsun/LG/Apple/Android/Symbian/Maemo/Sony Ericsson, of de pr-bureaus leveren ons kant-en-klare-reviews aan die we rechtstreeks doorplaatsen[/ironie]

Nee, even serieus. Als je dat echt denkt - wat ik niet kan geloven, maar goed - , dan raad ik je vooral aan om op het kruisje te klikken bovenaan dit tabje en T.net te verlaten. Ik kan alleen zeggen dat ik conscientieus (en zoek het woord op als je het niet kent) en in volledige onafhankelijkheid werk. En dat kan ik ook doen, want T.net is groot genoeg om niet afhankelijk te moeten zijn van inkomsten uit Mobile (of een andere individuele tak, for that matter :)). Dat in tegenstelling tot veel telecomsites, die rechtstreeks afhankelijk zijn van de markt waarover ze schrijven en bovendien veelal lezers hebben die minder kritisch terugpraten dan wij hebben: bij wie ligt je loyaliteit dan? Toch zie ik zelfs bij mijn concullega's een voldoende mate van onafhankelijkheid om hun reviews serieus te nemen en als het zo uitkomt, dan raad ik mensen aan om die te lezen :)

Om mijn positie duidelijk te maken: ik ben fanboy van Android. En van Apple. En van Nokia. En van HTC. En van Samsung. En van Sony Ericsson. En van LG. En van Blackberry. En van Symbian. En van MeeGo. Afijn, ik ben fan van smatphones in het algemeen. Thuis heb ik smartphones liggen op alle gangbare OS'en en ik gebruik ze allemaal. Alleen niet tegelijk :P

Maar dat ik fan ben, betekent niet dat ik mijn ogen sluit. Ik zie nadelen aan vrijwel alle smartphones en OS' en. Enkele nadelen van Android heb ik in de inleiding gezet: mocht je daar feitelijk onjuistheden in vinden, dan hoor ik ze graag. Dan kan ik ze eruit halen (en dat Apple zich op HTC heeft gericht, heeft te maken met het uitzoeken van de zwakste tegenstander. Heb je enig idee hoe groot LG is? Bovendien is Apple afhankelijk van LG, bijvoorbeeld met de schermen van de iPad. Zo'n relatie is er niet met HTC :))

Denk gerust wat je wilt denken. Maar dit is hoe ik erin sta, wat ik denk en waarom ik niet afhankelijk ben van marketingafdelingen of mijn eigen faboyism tov wat dan ook :)
Ik kan alleen maar aanmoedigen dat je T.net niet als enige bron gebruikt om je mening op te baseren.
Dat zou je zelf ook kunnen doen voordat je een artikel voor T.net schrijft.
Ik kan alleen zeggen dat ik conscientieus (en zoek het woord op als je het niet kent)
Zo, kan het nog meer denigrerend? (en z... nee laat maar).
"dan raad ik je vooral aan om op het kruisje te klikken bovenaan dit tabje en T.net te verlaten"

Ondanks de overdaad aan reactiemaskerende smiley's vind ik dit nogal een verzuurde reactie en een T.net webreporter onwaardig...

En als je mooie puzzelwoorden gebruikt, vergeet dan niet het trema op de eerste e toe te passen: consciëntieus. Of schrijf gewoon: "gewetensvol, zorgvuldig".

Edit: ja hoor, mod maar lekker weg...

[Reactie gewijzigd door F0nz0 op 24 juli 2010 17:48]

Als je ook bedenkt dat het scherm in de iphone 4 ook door LG is gemaakt... Hehe
Hoe zit het met de death grip van dit toestel? Gezien de antennagate zal dat als het aan Appel ligt een vast onderdeel worden van reviews. ;)
Onder het kopje ontvangst. Eigenlijk hoort dit bij elke telefoon review. Hoe is de belkwaliteit? Zuiver te verstaan of slecht? etc..
Daarom is het geen review, maar een preview. Het uitgebreid testen van telefoons, zoals we doen met smartphones als de HTC Desire, iPhone 4 en SE Xperia X10 kost ongelofelijk veel tijd.
Of een toestel wel of niet een volledige review krijgt, hangt af van de interesse die lezers erin hebben. Dat is redelijk meetbaar, maar niet volledig. Ik schatte in dat in dit geval het sop de kool niet waard zou zijn geweest :)
Wat mij betreft is dit zéker de moeite waard. Een volwaardig Android-model voor minder dan 200 euro zie je niet zo vaak, lijkt mij juist het testen waard, omdat het geen enorme supermegafantastischegeweldige smartphone is.

Lijkt mij een leuk ding om uit te proberen, zou best mijn volgende telefoon kunnen worden, alhoewel ik toch meer fan ben van de Legend.
BTW, over dat toetsenbord, je kan ook gewoon de .apk van het HTC toetsenbord installeren, werkt prima op de X10 :)
Alleen maak ik me een beetje zorgen over multimedia, games e.d.
Ik wil toch wel even fijn een goed spelletje kunnen doen, en het is maar de vraag of dat hierop goed tot zijn recht komt...
Wat jou betreft wel inderdaad, maar er zijn ook mensen die graag diepgravende reviews zien van de Samsung Corby en dergelijke toestellen. Het gaat om de grootste gemene deler en de beschikbare tijd :)

Om te checken of ik ergens een uitgebreide review van moet maken kijk ik naar in het algemeen naar de volgende zaken:
- Hoe lopen topics over het toestel? - in dit geval is er geeneens een topic. En dat is vreemd, want het toestel is al een halfjaar geleden aangekondigd. Meestal wordt er dan al een topic geopend en over gebabbeld.
- Hoeveel mensen checken het toestel in de Pricewatch? - totdat deze preview online kwam niet veel. En nu staat hij in de top 100 rond plaats 30. Ook niet echt heel hoog voor een product waarvan net een preview is verschenen
- Hoeveel mensen lezen nieuwsberichten erover? - iets onder gemiddeld, meeste artikelen over Androids van LG rond 10.000 views.
- Hoe zijn eerdere reviews gelezen van dit merk? - De LG GW620 deed het redelijk met 115.000 views, veel eerdere LG's bleven rond 80.000/90.000. Niet heel slecht, maar het haalt het niet bij HTC, Nokia, Apple, Samsung en SE.
- Hoeveel tijd heb ik? - zoals je wellicht kunt raden, ben ik druk bezig met een fruitige review. Tijd is er helaas niet te over, mede omdat ik bezig ben met de voorbereidingen van iets experimenteels (iets voor het forum en forumleden, later meer hierover :)).
- Is er iets bijzonders aan het toestel dat een review rechtvaardigt? - ja, de prijs.

De meeste van deze overwegingen vallen negatief uit voor dit toestel. Vandaar dat ik het houd bij deze - toch ook best uitgebreide - preview. Die je bovendien hier kan lezen voordat andere telecomsites in NL hebben gepubliceerd.

Mocht je nog op zoek zijn naar een uitgebreide review van dit toestel, dan kan ik je deze aanbevelen. Dan hoop ik dat je Engels kunt lezen, anders is het alleen plaatjes kijken :)
Nette review, dank je.
Ik denk toch echt dat het nodig is. Geef het een interessante titel waar jullie zo goed in zijn, 'koning der budgets' of zoiets spannends.
Als ik wist dat deze telefoon bestond had ik er wel een topic over gemaakt, maar helaas wist ik dat niet. En ik ben juist geïnteresseerd hierin, oh wacht, nu snap ik je punt. Ik vind het interessant, maar je vraagt je af of andere mensen dat ook doen. Ik denk van wel, maar dat is slechts mijn mening.
Als ik wist dat deze telefoon bestond had ik er wel een topic over gemaakt, maar helaas wist ik dat niet.
Je kan toch nog altijd een topic starten? Wie houdt je tegen?
Ik denk dat deze telefoon een beetje onder het niveau ligt van een tweaker hier. majha viel mij dus ook al op dat er geen topic van was..
Android 1.6! In begrijp nog steeds niet waarom fabrikanten met 1.6 komen terwijl 2.2 al beschikbaar is.

Op de foto's zie ik stof, maar ook veel krassen. Hoe krasbestendig is deze toestel?
Android 1.6! In begrijp nog steeds niet waarom fabrikanten met 1.6 komen terwijl 2.2 al beschikbaar is.
1.6 werkt op zich prima, vrijwel alle software is te gebruiken. Ik werk ook nog steeds met 1.6 en mis de 2.1 of 2.2 features totaal niet.
Je merkt dat software ontwikkeling blijkbaar heel veel tijd kost, er zijn maar weinig merken die de Google releases bij kunnen houden. Sowieso, je kunt beter een stabiel, bugvrij 1.6 systeem hebben dan een hippe buggy 2.1 of 2.2.

Ik zou de LG niet kopen als je het belangrijk vindt en er rekening mee houdt dat 2.1 in Augustus (zoals gepland) uitkomt. Ervaring leert dat de planning nooit gehaald wordt en in enkele gevallen uitstel tot afstel leidt.
+1Anoniem: 82404
@Thlinx24 juli 2010 22:27
2.1 is niet buggy en werkt een stuk vlotter dan 1.6.
Dat zeg ik ook niet, na implementatie op deze LG kan het echter wel buggy worden. Het is niet even een kwestie van overzetten, anders hadden ze 2.2 er wel direct opgezet.
1.6 is ook niet buggy. Het is alleen slomer en bevat minder functies. Maar voldoet genoeg aan deze mobiel hoor. Ik hoor ook niet veel SE X10 gebruikers klagen over 1.6
Nee omdat ze niet beter weten ;)
2.0 op de milestone supersnel!!!
toen kwam 2.1 en ik moest lachen om 2.0 toen ik eigenlijk merkte dat dat helemaal neit zo snel was :D Zelfde op de Nexus van 2.1 naar 2.2 was echt een verademing terwijl ik nooit had geklaagd als 2.2 er niet kwam, maar toch is het vele malen sneller :D
Ik zou die ervaringen met LG toestellen dan ook maar mijden! Overigens heb je bijvoorbeeld bij KPN al een Legend voor 15 euro in de maand, en dat is incl. onbeperkt internet! Dit is toch wel net even een iets beter toestel dan deze (en alle) LG's!
0Overigens heb je bijvoorbeeld bij KPN al een Legend voor 15 euro in de maand, en dat is incl. onbeperkt internet! Dit is toch wel net even een iets beter toestel dan deze (en alle) LG's!
Bron? Volgens mij vergis je je.

Sowieso is het appels met peren vergelijken en kun je alleen een goede vergelijking maken met de simlockvrije toestellen zonder abonnement. Dat vind ik ook een beetje jammer aan deze review. Het toestel is geen 130 E, het kost simlockvrij en zonder abonnement 200 E (zie pricewatch).
Als je dan kijkt naar de Legend is deze 375 E, oftewel bijna 2 x zo duur.

Het goede nieuws is echter dat deze LG eenvoudig is te unlocken zie http://www.cellcorner.com...ne-simlock-unlocking.html

Voor iets meer dan 150 E een nieuw en simlockvrij Android toestel.
15 euro in de maand met internet haha! Ten eerste 15 euro is vast exclusief internet en ten tweede je zit 2 jaar vast aan dit toestel.

Deze LG kost een eenmalige bedrag van 130 euro. Als je hem zat bent kun je hem later lekker doorverkopen ;)
0Anoniem: 212478
@Relief200925 juli 2010 11:09
Tegen de tijd dat je 'm doorverkoopt kost ie nieuw 8 tientjes en krijg je er 2e hands een zak lollies voor. En die zou ik dan aanpakken en wegrennen, want beter wordt het niet.

Of denk je goud in handen te hebben? LG is zo waardevast als een onderbroek.
Zou deze mobiel ook binnenkort bij een abbo komen wat redelijk betaalbaar is?
Mijn abbo is bijna afgelopen, dus ben opzoek naar wat anders... hoop dat ie binnen een maand bij een abbo te krijgen is.
Persoonlijk zou ik een dergelijk goedkoop toestel nooit met abonnement nemen. Gewoon los kopen, en een simonly erbij nemen. Alleen zul je dan wel òf het toestel moeten unlocken, òf de duurdere simlock vrije versie kopen (welke ik nog steeds te duur vind voor een abonnements-toestel.
Soms kun je overigens geluk hebben, dat een abonnementskaartje past in een prepaidtelefoon.
Deze telefoon met een simonly abo van United Consumers van € 4,95/5,95 is geen slechte deal....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee