We hebben voor deze hands-on lang niet alle mogelijkheden van Aura kunnen bekijken, maar de applicatie ziet er in ieder geval veelbelovend uit. De 3d-beelden zijn een aardige toevoeging en in- en uitzoomen gaat op een iPhone heel soepel. De app reageert snel en is vrij uitgebreid.
De interface werkt niet op alle punten even intuïtief, maar voor een deel is dit gewenning en mogelijk voert Sygic nog wat veranderingen door. De 3d-beelden komen de overzichtelijkheid niet altijd ten goede, wat vooral tijdens het autorijden lastig kan zijn. De beelden zijn bovendien maar voor een beperkt aantal steden opgenomen en een uitbreiding zit er op dit punt niet in. Een ander probleem is voorlopig dat de bruikbaarheid van de geïntegreerde sociale netwerken deels afhankelijk is van het aantal mensen dat ook Aura gebruikt.
Het eenvoudig vinden van vrienden en de mogelijkheid hen grafische routebeschrijvingen te sturen is een mooie feature, maar ook andere partijen werken al aan dergelijke functionaliteit. De vraag is dan ook wat grootmachten als Google, Nokia, Garmin en TomTom gaan doen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook zij een vorm van social networking in hun systemen inbouwen. TomTom geeft bijvoorbeeld al hoog op van zijn TomTom-map community, die zorgt voor het aanpassen van kaarten voor de MapShare-dienst.
Het enige voordeel dat Aura dan nog op zijn concurrenten heeft, is dat het op veel platformen zal verschijnen, maar voordat dit streven gerealiseerd is zijn we waarschijnlijk vele maanden verder. Wie een echt uitgebreide navigatie-app voor de iPhone wil hebben, kan hoogstwaarschijnlijk beter voor het vrijwel even dure alternatief van TomTom kiezen. De overige functionaliteit die Sygic biedt, lijkt onvoldoende om het bedrag van tachtig euro te rechtvaardigen, al zal het programma eerst daadwerkelijk moeten verschijnen voordat daar een definitief oordeel over geveld kan worden.