Ten opzichte van voorgaande cpu-reviews wordt er gebruikgemaakt van een nieuw besturingssysteem: Windows Vista werd naar de schroothoop gebracht en vervangen door Windows 7. Daardoor zijn de resultaten van de nieuwe cpu-benches niet meer vergelijkbaar met de oude. In deze review wordt dan ook enkel gekeken naar het verschil tussen de oude en de nieuwe stepping. Uit een voorgaande review is verder reeds gebleken hoe de Phenom II X4 965 zich verhoudt ten opzichte van bijvoorbeeld de Core i7 920 van Intel.
Aangezien het slechts om een nieuwe stepping gaat, en niet om een geheel nieuwe cpu of nieuwe architectuur, is er wat betreft benchmarks ook gebruik gemaakt van een iets andere aanpak. We draaiden alleen AutoMKV, Far Cry 2 en SuperPi, om te kijken of de cpu's überhaupt van elkaar verschillen wat betreft hun prestaties. De cpu's werden hiervoor in een Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P geprikt en met de standaard-instellingen getest.
Het Gigabyte-moederbord is niet alleen voor een normaal systeem een prima moederbord, ook voor overklokkers die met LN2 aan de slag willen, zou het een uitstekend moederbord zijn. Tijdens onze sessies met vloeibaar stikstof hield het moederbord zich dan ook uitstekend, en legde het de cpu's geen strobreed in de weg in het bereiken van topsnelheden. Het bord heeft wel het nadeel dat het over slechts twee pci-e x16-slots beschikt, waardoor het niet mogelijk is om een quadcrossfire-opstelling te bouwen.
:fill(white)/i/1257293708.jpg?f=thumb)
:fill(white)/i/1257293709.jpg?f=thumb)
Gedurende het overklokken werden er uiteraard ook een aantal benchmarks gedraaid. Met zowel vloeibaar stikstof als met luchtkoeling hebben we ons beperkt tot de benchmarks SuperPi en 3DMark03. Bij het overklokken met vloeibaar stikstof draait het vooral om het halen van zo hoog mogelijke scores; of de cpu lange tijd stabiel is, is hier minder van belang. Met luchtkoeling is een stabiele overklok wel belangrijk, maar de gebruiker zal zelf uit moeten vinden wanneer zijn overklok stabiel is voor 24/7-gebruik: wij geven slechts een indicatie van de mogelijkheden.