Door Femme Taken

Architect

Dutch Power Cows

De verschillende projecten

MEDISCH

 • D2OL (Drug Design Optimization Lab):
  Dit project heeft als doel medicijnen te vinden voor de ziektes ebola, miltvuur (anthrax), pokken (smallpox), SARS en malaria. De 5 meest besmettelijke ziektes op aarde. D2OL doet dit volgens het sleutelgat/sleutel principe, het "past" moleculen van mogelijke medicijnen in moleculen van de ziektes. De beste kandidaat-medicijnen (volgens de computerberekeningen) worden dan in het laboratorium van TRI (The Rothberg Institute) getest door wetenschappers. Dit instituut is een non-profit instituut, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze bakken met geld willen verdienen met jouw computerkracht.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

 • FaD (Finding a Drug):
  Het FaD (Find-a-Drug) project heeft als doel het vinden van medicijnen tegen verschillende ziekten. Het project richt zich het meest op kanker en HIV. Maar ook andere ziekten als malaria, multiple sclerosis, diabetes, alzheimer en SARS komen aan bod. Er worden proteïnen geselecteerd die vermoedelijk een rol spelen bij een ziekte. Bijvoorbeeld een proteïne die zorgt voor een verhoogde aanleg van bloedvaten in een tumor of een proteïne die celgroei reguleert. Vervolgens worden op deze "targets" één voor één grote aantallen moleculen "gepast". Dit "passen" vereist veel rekenwerk, en dit is werk dat jouw PC zal uitvoeren als je mee doet. Op deze manier worden uit zo'n 500 miljoen moleculen enkele honderden moleculen geselecteerd die erg hoopvol lijken. Deze moleculen worden dan in het laboratorium getest op het werkelijk uitschakelen van de proteïne en genezing van de ziekte. Een aantal keren per jaar worden de laboratorium resultaten bekend gemaakt en kunnen de deelnemers zien of zij één van de gelukkige vinders zijn van een potentieel geneesmiddel voor bijvoorbeeld kanker of HIV.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

 • Folding@home:
  Het doel van het F@H (Folding at Home) project is meer te weten komen over eiwitten. Met name over wat ze doen en hoe ze vouwen (folden). Eiwitten zijn de werkpaarden van het lichaam, maar voordat ze kunnen werken moeten ze zich op een bepaalde manier rangschikken, het zogenaamde ordenen of: folden. Dit folden is fundamenteel voor alle biologische wezens, maar voor de mens eigenlijk bijna een compleet mysterie. Dit folden gebeurt constant in het lichaam, maar het gebeurt wel eens dat dit misgaat, het zogenaamde misfolden. Soms is er niks aan de hand als dat gebeurt maar het kan ook gebeuren dat het grote gevolgen heeft. Een aantal ziektes zijn gerelateerd aan dit misfolden, bijvoorbeeld alzheimer, BSE (gekke koeien ziekte), CJD (Creuzfeld Jacobs Disease), ALS en parkinson.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

 • TSC (Tuberous Sclerosis Complex):
  Bij dit project wordt gezocht naar een medicijn tegen Tubereuze Sclerosis Complex (ziekte van Bourneville-Pringle). Dit is een ernstige kinderziekte. Het is een erfelijke afwijking die kan lijden tot tumors in meerdere organen zoals de hersenen, nieren, hart, ogen, longen en andere organen. Het project is begonnen om efficiënter en tegen lagere kosten naar potentiële medicijnen te kunnen zoeken. Men test met computerberekeningen moleculen tegen verschillende ziektes door gebruik te maken van de TSC client. Moleculen die positief uit de test komen worden aan wetenschappers doorgegeven, die ze dan in het echt kunnen testen tegen de ziekte.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

 • UD-Grid:
  Bij dit project wordt gezocht naar medicijnen tegen kanker. In april 2001 is het onderzoek gestart met de eerste fase van het project, met behulp van de analysemethode THINK. In deze fase werden ongeveer 3,5 miljard moleculen oppervlakkig gescand op sommige eigenschappen, met als doel de meest kansrijke kandidaten voor een medicijn te selecteren. In de zomer van 2002 is de tweede fase van start gegaan, met een andere analysemethode, namelijk LigandFit. De moleculen die in de eerste fase van het project grof gefilterd zijn worden opnieuw bekeken en aan andere, uitgebreidere onderzoeken onderworpen.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

WISKUNDIG

 • OGR (Optimal Golomb Ruler):
  In de wiskunde refereert de term "Golomb Ruler" aan een reeks van niet-negatieve natuurlijke getallen die zo is samengesteld dat geen paar van nummers uit de reeks hetzelfde verschil hebben. Qua concept lijkt dit op een liniaal die zo is gemaakt dat geen paar van het verschil tussen twee strepen dezelfde afstand vormen. Een Optimale Golomb Liniaal (Optimal Golomb Ruler (OGR)) is de kortst mogelijke Golomb Ruler uit een gegeven aantal markeringen. Let wel: het vinden (en bewijzen) van OGR's wordt exponentieel moeilijker naarmate het aantal markeringen toeneemt. OGR's hebben veel toepassingsmogelijkheden waaronder sensorplaatsing voor röntgen, crystallografie en radio astronomie.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

 • RC5-72:
  In het RC5-72 project wordt geprobeerd aan te tonen dat op dit moment veel toegepaste beveiligingen niet afdoende zijn, zelfs niet als de beveiliging wordt aangevallen met "brute force". "Brute force" wil zeggen dat simpelweg één voor één alle combinaties worden geprobeerd totdat de juiste is gevonden. Het project is uitgeschreven door de bedenkers van de encryptie, RSA-labs. Het doel is niet alleen het aantonen van de zwakheid van veel huidige versleutelingen, die zelfs op overheidsniveau worden gebruikt, maar ook het meer onder de aandacht brengen van het probleem van veiligheid van data zelf.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

 • SoB (Seventeen or Bust):
  Dit project zoekt naar het kleinst mogelijke Sierpinski getal. Het project draait om de formule k * 2^n +1. Als k oneven is en n >= 1 dan levert dit algoritme zogenaamde Proth getallen op. Nu is het zo dat voor bepaalde waarden van k, elke willekeurige n een composiet (niet priem-) getal oplevert. Deze getallen (k) noemen we Sierpinski getallen. 40 jaar geleden bewees ene John Selfridge dat k = 78557 een Sierpinski getal is. Veel wiskundigen geloven dat dit het kleinst mogelijke getal is, maar hier is nog geen bewijs voor geleverd. Om dit bewijs te leveren moet voor elk getal kleiner dan 78557 worden bewezen dat het geen Sierpinski getal is. Anders gezegd: voor elke k lager dan 78557 moet bewezen worden dat er een uitkomst is waarbij n een priemgetal is. Bij aanvang van het project waren er nog 17 waarden van k waarvan dit niet bewezen was, inmiddels heeft het project al bij 7 van deze waarden bewezen dat het geen Sierpinski-getallen zijn.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

ALGEMENE WETENSCHAP

 • DPAD (Distributed Particle Accelerator Design):
  Het experiment waar dit project aan meewerkt heet de Neutrino Factory. Neutrino's zijn fundamentele deeltjes, wat wil zeggen dat de wetenschap er (tot op heden) vanuit gaat dat ze niet opgebouwd zijn uit nog kleinere deeltjes. Het onderzoek richt zich op de vraag of neutrino's onderweg van type kunnen veranderen (want er zijn drie typen), en of ze een massa hebben. Dit project zal naar verwachting in 2015 van start gaan. Om dit onderzoek uit te kunnen voeren moet er een gigantische deeltjesversneller worden gebouwd. De rekenkracht in dit project wordt gebruikt om een zo optimaal mogelijke deeltjesversneller te ontwerpen.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

 • SETI@Home (Search for Extra-Terrestrial Intelligence):
  SETI is het grootste Distributed Computing project dat er is. Het maakt gebruik van miljoenen pc's over de hele wereld om te zoeken naar tekenen van buitenaards leven. Dit gebeurt door "geluid" uit het heelal te onderzoeken dat met een schotel met een diameter van ruim 500 meter in Puerto Rico is opgenomen. Het geluid wordt door je computer doorzocht op pieken en patronen. Deze geanalyseerde data wordt dan terug gestuurd naar Berkeley, de Amerikaanse universiteit die dit project organiseert.

  Handige links:
  FAQ
  WDO Projectpagina
  Project website

Reacties (286)

Wijzig sortering
Het kan zijn dat het dom over komt maar ik ben nu 15 min 'lid'. Bedoelen jullie met dat grazen iedere keer dat regeltje
...10%.....20%....30%....40%....50% enz??
Moet je nou een account maken ofzo?

Het rottige is dat ik op deze pagina geen plaatjes zie dus het is moeilijk uit te leggen. Het werkt wel alleen wat ik bij de uitleg mis is dat je een account ofzo moet aanmaken. Ook het progje opzich. Wat houd dat flush work in? En fetch work?

kan iemand mij dit uitleggen?
Hallo, ik heb hetzelfde als robbie007. Jammer dat de plaatjes niet werken, misschien kan het gemaakt worden? Graag ff wat hulp! }:O :?
In een oude reference als deze zul je weinig antwoorden op vragen krijgen omdat meer ervaren DPC's de reacties hier niet meer lezen. De heren graashelden zijn echter wel altijd actief op het DPC forum. Post hier je vragen of gebruik de zoek funktie op het forum en je zult antwoord krijgen.

dpc-forum

http://gathering.tweakers.net/listtopics.php/5

search op het forum

http://gathering.tweakers.net/search.php

* 786562 klerkx
Zo...een p3-866 en een p2-350 laten }:O -en.
Maar een kort vraagje heb ik wel... Hoe maak ik een subteam binnen DPC ? Ik ben van plan met een groot aantal vrienden samen te gaan werken.
Volgens mij kan dat gewoon door met al je vrienden samen een e-mail adress te gebruiken. Zo komen alle blokjes op 1 adress te staan.

Maart probeer niks zonder dat je het zeker weet, want elk blokje minder = zonde!
Zoiets dacht ik al, maar als iemand dit nu nog even officieel kan bevestigen.

Dan kunnen mijn }:O }:O een kudde beginnen te vormen. Het graast altijd lekkerder in een wei met collega }:O -en.
Zo, weer 2Mkeys/s er bij van me duron 600@600.
Nu es ff met me K6-2 350 onder linux aan de slag.
Een K6 kun je beter op OGR zetten .... die draaien niet zo snel onder RC5 , en aangezien we daar ook eerste willen worden natuurlijk, kun je beter dat doen ... ik heb m'n K6-2 450 ook vandaag ff op OGR gezet ... draait gelijk een stuk sneller.

Voor wat snelheid voorbeelden : Distributed Computing Speed Calculations
(ff geript van onze concurrenten ;))
Anoniem: 21644
6 februari 2001 21:07
:) ok leuk dit allemaal maar het gebruikt wel gewoon de volle 100 % van je processor .... niet erg voor op school maar thuis .... nee toch maar niet ik zet wel op 100 computers het aan we hebben totaal toch maar 300 op de school staan hehehehehe Greetings COOLZERO van de horizon college :Z
is alleen maar Idle tijd
merk je helemaal niets van bij het gebruik!
en PC staat toch wel aan neem ik aan
Ik ben net lid geworden van deze club.
Aangezien ik zelf maar over 3 pc beschik die samen nog niet eens de 1000 MHz halen. Heb ik nu enkele (gehackte) servers mee laten doen... gaat een stuk sneller zo! :p
Lekker slim :( Je weet dat heel DPC daardoor in een kwaad daglicht komt te staan? Je weet dat je daardoor uit de stats gegooid kan worden?

Haal ze dus maar gauw weg ... :(
Ik heb ook eens ergens gelezen dat je ook zo'n zelfde project hebt maar dan voor het ontwikkelen voor een medicijn tegen Kanker :(
weet iemand hier misschien wat meer vanaf?
Want als ik klaar ben met }:Ograzen }:O voor DPC dan wil ik wel }:Ograzen }:O voor zo'n leuk medicijntje :)
Dat bestaat en daar doen de Dutch Power Cows ook aan mee. Het project heet Think en het is van United Devices (met Intel als hoofdsponser).

Meer info is o.a. te vinden in de DPC handleiding http://www.dutchpowercows.org/full.dsp?id=167
Hoe kun je nou grazen voor 'n medicijn???? ik bedoel, van die labaratoor...jdlkfjal;djkf lui die maken dat toch wel? :?
er is weer een nieuwe keyproxy voor DPC :

poort 2064 en 80

spaart voor de MF op 4 mei
stats ben ik nog mee bezig, maar proxy werkt al
da's mijn PC, voor de duidelijkheid....
een Dell P2-350, 128 MB, 6.4 GB, Win2000
Op dpc.tcw.cx staat een overzicht van alle keyproxy's plus waarvoor ze op dit moment sparen. Ook staan hier links naar alle andere sites die over Dutch Power Cows gaan.
Ga naar configuratie menu naar Buffer update Options >>>> zet hier Disable updates from/to a keyserver op YES.

Nu flusht ie niet meer automatisch, maar kan jezelf bepalen wanneer hij flusht.

Als je in je client windows op je rechter muisknop drukt, kan je kiezen uit fetch, flush of update buffers.
Als je gewoon veel wilt sparen, doe je een fetch, en haalt ie nieuwe workunits binnen.
Bij flushen verzend hij de WU's die jij hebt gedaan.

Je moet alleen ff opletten dat je wel op tijd fetcht, anders gaat ie random blokjes draaien, en die leveren doorgaans niks op. (iig heel weinig)

ik hoop dat het duidelijk is.

Wil je meedoen aan een megaflush moet je instellingen aanpassen. door te flushen naar een andere keyproxy, die voor jou op een megaflush datum, je blokjes verstuurd.
Kijk maar ff op het forum onder DPC.
1 2 3 ... 27

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee