Alle moderne (oled)televisies zijn plat en hebben extreem dunne bezels. Tenzij televisies voorzien zijn van een zichtbare speakerbar, zit het verschil wat design betreft hem dus vooral in de voet. Bij de Philips OLED 807 is dat niet anders. Het nieuwe model staat op een grote T-vormige, metalen voet met een chromekleurige afwerking. Persoonlijk vind ik de voet bijzonder fraai, maar dat is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak. De voet steekt relatief ver voor het scherm uit, waardoor een eventuele soundbar dus ook vrij ver voor, in plaats van onder de tv zal komen te staan.
De tv is voorzien van smalle bezels die omgeven worden door een zwarte rand die een licht reliëf heeft. De 'druppel' met daarin de ontvanger voor de infraroodsignalen van de afstandsbediening en de lichtsensor bevinden zich bij de 807 in een langwerpig, hoekig uitstulpsel rechts onder het scherm, dat wat design betreft goed aansluit bij de eveneens hoekige vormen van de voet. Net als bij veel recente Philips-tv's is het merklogo alleen op de voet aangebracht en niet op het scherm.
Ambilight
De OLED 807 is voorzien van vierzijdig Amblight. Rondom de behuizing zitten achterop rgb-leds die de muur achter de tv kunnen verlichten. Hierdoor kun je de muur laten meekleuren met het beeld, maar desgewenst kun je de leds ook op het geluid laten reageren of in een kleur naar keuze laten schijnen. Ook is er een koppeling mogelijk tussen de tv en Philips Hue-lampen.
Ambilight-leds worden nu per stuk aangestuurd, in plaats van in groepen, waardoor de overgangen tussen verschillende kleuren nu wat minder abrupt zijn.
Aansluitingen
In de doos
De Philips OLED807 wordt geleverd in een smalle doos van ongebleekt karton. Het scherm is verpakt in een kunststof zak met daaromheen PS-hardschuim (piepschuim) dat niet biologisch afbreekbaar is.
De verpakking bevat naast het scherm en de voet van de tv een afstandsbediening, netsnoer en een poster met installatieinstructies. De volledige handleiding is online beschikbaar.
De meeste aansluitingen zijn verstopt achter een klep aan de achterkant. In de klep zit een uitsparing zodat je hem kunt terugplaatsen om de achterkant mooi af te werken. Dit werkt alleen goed als je niet te veel kabels aansluit en de aansluitingen aan de zijkant niet gebruikt. De enige aansluiting die niet achter de klep zit, is die voor het netsnoer. Je krijgt een lang exemplaar van 2,5 meter meegeleverd. Het is voorzien van een haakse stekker, wel zo handig bij muurmontage.
Alle aansluitingen, behalve die voor het netsnoer, zijn onder een hoek van negentig graden gemonteerd, waardoor de stekkers niet in de weg zitten bij het ophangen aan de muur. Onderaan treffen we de volgende aansluitingen: een optische digitaleaudioaansluiting (Toslink), een netwerkaansluiting, een satellietaansluiting, een antenneaansluiting, twee van de vier HDMI-aansluitingen en een van de drie USB-aansluitingen. Alle HDMI-poorten zijn voorzien van een audio return channel, maar alleen HDMI-poort 2.1 is ook voorzien van e-arc, waarmee geluid met een hogere bitrate naar een aangesloten audiosysteem kan worden gestuurd.
Aan de zijkant bovenaan zitten een CI+-slot, een 3,5mm-koptelefoonaansluiting die ook als analoge audio-uitgang kan dienen en twee van de drie USB-aansluitingen. Een daarvan is geschikt voor High Speed, oftewel 480Mbit/s-USB 2.0. Onderaan zitten twee van de vier HDMI-aansluitingen. Alleen HDMI-poorten 1 en 2 zijn geschikt voor 4k-beelden met maximaal 120fps; 3 en 4 gaan tot maximaal 60fps. Aan de zijkant zit ook een seriële aansluiting, maar die is uitsluitend bedoeld voor servicetoepassingen.