€ 60,50 bij DectDirect.NL

TP-Link TL-SG1016DE Review

27 mei 2014, laatste update op 21 augustus 2014, 5.147 views Rapporteer

Goeie switch voor het geld. Snel en werkt perfect.

Pluspunten

• Snel
  • Laag energie verbruik
  • Mogelijkheid tot VLANS
  • De behuizing houdt de Switch Koel
  • Geen ventilatoren

Minpunten

• Nog geen

Deze switch besteld omdat er voor de thuisservers en nas wat meer poorten nodig waren. Eerst een aantal standaard TP-Link switches gehad van 5 poorten maar daar lager er nu alweer 2 van en had nog meer poorten nodig.
Even rond gaan kijken en uit gekomen op deze TP-Link.

Heb ook een vergelijking gedaan met de HP: pricewatch: HP Procurve 1810-8G v2 Die iets goedkoper was maar dan ook wel wat minder poorten. Toch de overweging gemaakt om alle 16 poorten in 1 switch te doen anders werd de HP de hoofdswitch en daar achter nog 1x een 5 poorts TP-Link. en die weer gebruiken voor het langzamere deel van het netwerk.

Waarom deze TP-Link Managed Switch van 16 poorten.
Heel simpel hij heeft een hoge doorvoersnelheid van 32Gbps. en kan ook nog eens overweg met VLANS.

Verder spreekt het 40% Less power consumption me wel aan. Hierdoor worden er minder watts gebruikt en volgens mij worden zelfs de poorten die niet gebruik worden uitgeschakeld als deze niet gebruikt worden.

Verder moet het op dit moment een simpele switch zijn die met 5 poorten aan de VMWARE server hangt en met 4 Poorten aan de Synology DS1513+
En dan nog met 2 poorten door gaat naar de switch op de begaande grond.

Heb jij ook een TP-Link TL-SG1016DE?

Onlangs heb ik zelf het grotere broertje (TL-SG1024DE) van deze switch geïnstalleerd, maar deze had wel gewoon een IEC 60320 - C13 schuko power cord. In de specs staat ook dat er een "netkabel" bij zit. Bedoel je misschien wat anders?
Look fine deze switch
zoek ook een managed switch; vooral voor mijn synology 415+
zeg vraagje?

Heb je link aggregation op je nas aan staan in combinatie met deze switch ?

En zo ja hoe draait dat?

Groet,

Ad
Synology doet voornamelijk Dynamic LACP (802.3ad) en dat kan deze switch niet. De switch doet alleen static LACP. (ondanks dat dit een oud bericht is, kan het wel handig zijn voor de zoekende mensen) :)
kan me in de review vinden maar vind het wel gaar dat ie geen snmp ondersteuning heeft, had ik niet op gelet en ook niet verwacht eigenlijk.
Heb laatst toevallig nog de laatste firmware gedownload in de hoop dat het daar in zat maar ook niet :-(
nee sinds ie draait niks mee gedaan, qua updates.
Ik wel, maar helaas geen SNMP :-(

Binnenkort wordt hij vervangen door een Edgeswitch 24 Lite.

Maar hij staat bij mijn ouders, en ben de laatste keer vergeten een Edgeswitch mee te nemen :-(
Heeft deze switch ook 802.1x ondersteuning? Heeft mn huidige TL-SG108e helaas niet :(
Heb je de mogelijkheid om er een verbruiksmeter tussen te hangen? Ben wel benieuwd wat deze switch uit het stopcontact slurpt.
Heb hem helaas niet meer, is vervangen voor een Edgeswitch.