Review WD Mycloud 2TB
Ik kocht de Mycloud omdat ik behoefte had aan extra opslagruimte. Mijn harde schijf van 1TB raakt langzaam vol. Tevens wilde ik series en films kunnen streamen binnen mijn netwerk en daarbuiten.
Ik was op zoek naar een voordelige NAS waar al een harde schijf ingebouwd zat. Met die criteria kom je al snel uit op de WD Mycloud. Ik betaalde, netto, 125 euro wat op zich niet duur is anno mei 2014.
het unboxen
In de doos zitten:
- De NAS zelf
- Een voeding met engelse adapter. De Mycloud slikt 12v
- een netwerkkabel. Ik ben niet thuis in de terminologie hierover, maar zou gigabit ethernet moeten ondersteunen
- handleidingen
Het gebruik
Eigenlijk is het plug-and-play. Ik verbond het kastje met mijn router via de meegeleverde kabel en klaar. Er is een softwarepakket wat je moet installeren van de website. Ik gebruik die functionaliteiten echter niet; ik werk liever via de verkenner.
Overigens denk ik dat het kastje ook te benaderen is zonder de bijgeleverde software, ik had echter geen zin in gezeik en echt storend vind ik het niet.
Verbindingen
Ik heb zelf geen gigabit ethernet liggen en het kastje zelf ondersteunt geen wifi. Daardoor ben ik gebonden aan een maximale doorvoersnelheid van krap onder de 10MB/s. Eigenlijk aan de krappe kant, maar dat ligt dan ook aan mijn netwerk en niet aan de NAS.
Eigenlijk doet de kast precies wat ik wil: ik sleep een bestandje in mijn verkenner naar de juiste map en ik kan het bestandje gelijk zien op mijn blu-ray speler.
Uitbreidmogelijkheden
Hier kan ik kort over zijn - deze zijn er eigenlijk niet. Je kan 1 extra harde schijf via USB aan het kastje hangen als backup of uitbreiding, maar daar houdt het bij op. Er zitten geen bays in om zelf schijven in te bouwen.