Na ook ik de RPI een beetje zat begon te worden heb ik de Zotac Zbox id18 aangeschaft. Dit alleen om te gebruiken als Mediaspeler met XBMC.
Het idee was om deze te gebruiken met een USB3 stick icm Openelec Live
Na hier een dag mee gespeeld te hebben heb ik maar een ssd 120GB harde schijf aangeschaft om snel te booten naar Windows en direct XBMC te laten starten en wow (nee, niet dat spelletje) wat een snelheid
De reden dat ik voor de SSD heb gekozen is omdat ik Netflix geintregeerd wilde hebben in XBMC en hiervoor Silverlight nodig heb uit Windows en ook dit werkt nu goed.
Gebruikte onderdelen:
Verder heb ik de Logitech K400 wireless toetsenbord aangeschaft omdat er een touchpad muis in het toetsenbord zit.
Totale kosten zat ongeveer op 250 euro in totaal (kan rond de 100 euro goedkoper als je bespaart op het toetsenbord en Yatze gaat gebruiken en het gebruiken van een USB stick om daarvan te booten naar XBMC
Na alles ingebouwd te hebben direct Windows 7 geïnstalleerd en de XBMC versie voor Windows (openelec 4.0 rc1) erop gezet en de snelkoppeling van XBMC in de startup folder geplaatst zodat als Windows is geladen, direct XBMC opgestart zal worden.
Dit gaat supersnel met de SSD, Het loading screen van Windows is amper te zien en voordat het welkomst deuntje van Windows is afgelopen is XBMC al gestart en klaar voor gebruik
De media staat op een NAS die ik stream met het NFS protocol
In XBMC heb ik alle zware skins geïnstalleerd om te proberen en ze werken allemaal supersnel zonder enige hickups of lagg
Uiteindelijk is de keuze gevallen op transparency omdat ik deze skin lekker duidelijk vindt en makkelijk in het gebruik.
Gisteravond een filmpje gekeken en kreeg na ongeveer 60 minuten even stotterend beeld voor ongeveer 5 seconden maar dit kan zijn doordat Windows iets begon uit te voeren want ik zag veel hdd activiteit op dat moment.
Heb Windows 7 nog niet echt goed ingesteld om dit soort processen uit te schakelen.
Over het algemeen ben ik super tevreden over de Zotac id18