17 januari 2009, laatste update op 17 januari 2009, 774 views
Rapporteer
Sinds enkele dagen heb ik de Nokia 5000. Mijn SE 810i was dringend aan vervanging toe (joystick doet het niet meer). Wegens tijdsgebrek heb ik iemand anders gevraagd de GSM te kopen. Ik had niet veel eissen: Goede standby tijd, muziekspeler, klein en mooi.
Voor 90 euro heb ik de Nokia 5000 gekregen. Maar het viel me meteen op dat ik eigenlijk maar plaats had om 1 liedje op te slaan, maw dit is niet de juiste telefoon voor mij.
Pluspunten
- Makkelijk te gebruiken, lijkt een telefoon die lang kan meegaan. Een beetje een opvolger van de 3310
Minpunten
- Geen MicroSD slot, de hoofdreden waarom deze telefoon te duur is voor wat ie kan.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Toch heb ik eens de andere eigenschappen getest. Het is een typische nokia telefoon, makkelijk te besturen, maar er zit soms ergerlijk veel vertraging op de interface. (voor trage mensen is dat natuurlijk geen probleem) Verder vind ik de gui wel ok. Al mis ik wel sommige mogelijkheden van bij SE, dat is gewenning. Echter is het toestel wel al blijven vasthangen bij het eerste gebruik, vandaar dat ik de stabiliteit in vraag stel.
Bouwkwaliteit: Ziet er zeer degelijk uit, is licht, klein. De toetsen zijn te klein, hoewel de bolletjes op de SE K810i nog kleiner waren, maar deze liggen dan weer los van elkaar, wat veel meer typ-comfort biedt. ik vind het wel een heel mooi design, minder blingbling, maar juist strak en to the point.
de features:
Bellen: Het kan aan de situatie liggen, maar hoewel de ontvangst zeer goed was, en er geen gekraak en geruis was, versta ik bijna niks door de telefoon. Ik ben teleurgesteld.
Smsen: De typische nokia interface. Ik ben er niet zo'n fan van, ik heb liever een volledig blanco scherm waar je de tekst neerpent, maar hier kan ik wel aan wennen. ook dat je eerst een nr moet invoeren is een design-beslissing bij nokia die ik nooit echt helemaal heb begrepen. Verder werkt het zoals het moet
Browser: Opera mini, ik ken opera mini, een goede keus om dit als standaard browser in te stellen, maar ik ga het niet gebruiken
Fotocamera: Eentje om wazige foto's mee te maken, dit zit erop, maar echt bruikbaar is het niet. Tenzij je iedere contactpersoon van een foto wilt voorzien, dan heeft het misschien wel nog een doel.
Bleutooth: je beschikt over bleutooth, maar wegens de beperkte geheugenruimte vraag ik me af of je hier wel iets aan gaat hebben. Genomen foto's zijn het waarschijnlijk niet waar om doorgestuurd te worden. Wel heb via bleutooh mijn GSM probleemloos kunnen syncen met mijn macbook, dus BT heeft toch al een dienst bewezen.
Thema's: Die heb je ook, maar ben heel teleurgesteld dat je geen flash (swf) kunt embedden. Nu mist deze telefoon taloze mogelijkheden om informatie te tonen in het home-screen, in het GROOT. BTW: De klok, de ontvangst, de batterij zijn allemaal heel kleine symbolen, maar ik ondekte toevallig dat je een grote klok + datum krijgt als je op de rode telefoon duwt, als de toetsen zijn geblokeerd. Gelukkig - is dat euvel tenminste al omzijlt.
Agenda-functies - Compleet, maar is het bruikbaar?
Je hebt de mogelijkheid om slechts 1 wekker in te stellen, maar ook de snooze time. Meerdere wekkers vind ik thans wel handig soms.
Kalender: Overzichtelijk, zoals het moet.
Taken, notitiies.. gaat iemand dit echt gebruiken?
Dit is een echte Basic telefoon, je kunt er evenwel ook radio op luisteren, en je kunt afbeeldingen weergeven in je contactenlijst, toch een functie die ik miste op de SE K810i. Nu moet ik nog aan afbeeldingen geraken. Ik heb gemengde gevoelens over de telefoon. Enerzijds, hij is af, anderzijds hij is zo basic, en toch 90 euro. Veel te duur, voor 60 euro heb je hetzelfde, met een iets minder mooi design
Ik heb de 5310 al besteld...
Update: En de 5320 ook...
Binnenkort in aanbieding (nieuw, enkel uitgepakt...)