€ 29,57 bij Max ICT B.V.

Microsoft Wired Keyboard 600 (US) Zwart Review

HvdVen
30 maart 2014, laatste update op 30 maart 2014, 877 views

Microsoft Wired Keyboard 600 (US) Zwart

Sinds enkele jaren ben ik in het bezit van dit Microsoft Wired Keyboard 600. Zonder te overdrijven kan ik zeggen dat dit het fijnste toetsenbord is dat ik ooit heb gehad. De vormgeving van het toetsenbord is slank, compact, eenvoudig en no-nonsense. De randen om het toetsenbord zijn niet onnodig groot en zowel met ingeklapte als uitgeklapte voetjes is het toetsenbord stabiel. De indicatie-LEDs voor NumLock, CapsLock en ScrollLock zijn duidelijk en niet overdreven fel. Aansluiten op de computer gaat zoals tegenwoordig gebruikelijk is via USB. Midden bovenaan het toetsenbord bevinden zich een afspelen-/pauze-toets en drie extra toetsen voor de volumeregeling (zachter, harder, dempen). Verder zit er boven de NumLock-toets een toets om de...

Pluspunten

• Slanke en compacte vormgeving
  • Solide
  • Makkelijk schoon te houden
  • Prettige toetsaanslag
  • Stil

Minpunten

• (geen)

Midden bovenaan het toetsenbord bevinden zich een afspelen-/pauze-toets en drie extra toetsen voor de volumeregeling (zachter, harder, dempen). Verder zit er boven de NumLock-toets een toets om de Windows rekenmachine te starten. Dit zijn de enige extra's die bij dit toetsenbord aan te treffen zijn, maar in deze prijsklasse is dat niet verbazend. Voor wie deze toetsen echt niet wil hebben is er de Microsoft Wired Keyboard 400 for Business die afgezien van het ontbreken van de extra toetsen identiek is aan dit toetsenbord, maar niet of nauwelijks goedkoper.

Ondanks de slanke vormgeving is het toetsenbord erg solide, zelfs het extra pak rammel dat het toetsenbord bij mij af en toe krijgt tijdens het gamen of uit frustratie wordt prima verdragen. De toetsen laten zich met een schroevendraaier makkelijk loswippen wat het schoonmaken van het toetsenbord tot een koud kunstje maakt. Bovendien is het toetsenbord morsbestendig, geen ramp dus als er eens een plens cola overheen gaat.

In het dagelijks gebruik is dit toetsenbord simpelweg uitstekend. De toetsaanslag is ondiep en trefzeker en de weerstand is precies goed. Wat echter het meeste opvalt is de geringe geluidsproductie tijdens het typen; dit toetsenbord is met afstand het stilste dat ik ooit gehad heb. De bovenste rij toetsen (Esc, F1 tot en met F12, PrintScreen, ScrollLock en Pause/Break) is op halve hoogte uitgevoerd; in het begin is dit misschien even wennen maar het draagt wel bij aan de compactheid van het toetsenbord.

Na enkele jaren van vrij intensief gebruik begint de witte opdruk op de toetsen wat af te slijten, maar dit beschouw ik niet als minpunt omdat het slijtage door normaal gebruik is en ik het bij veel duurdere toetsenborden nog sneller heb zien gebeuren.

De prijs van dit toetsenbord ligt zo rond de 15 euro en gelet op wat je ervoor krijgt is dat een koopje. Wie een degelijk, prettig en praktisch toetsenbord zonder onnodige toeters en bellen wil zal met dit toetsenbord echt geen miskoop doen.

Heb jij ook een Microsoft Wired Keyboard 600 (US) Zwart?

Zijn de toetsaanslagen niet enorm veranderd met die tijd? Ik heb er zelf ook eentje liggen, maar na een paar maanden ging dat ding al hard achteruit. Toetsaanslagen voelen vreemd en toetsen blijven hangen, niet van vuil trouwens. Mechanische toetsenborden houden het bij mij veel en veel langer uit.