waarom heb ik hem gekocht, ja omdat ik geen slechte review gevonden heb.
Daarna zijn de problemen begonnen anders had ik nooit geen LG gekocht.
Nu wat is er slecht aan LG. De kwaliteit van LG is ondermaats. En als men dan nog slechte producten heeft dan kan een goede na service veel verhelpen. Het kost de producent altijd geld defecte materialen vervangen of herstellen.
Bij LG is het een en al miserie. De repararaties word door servilux gedaan en hun manier van werken is al even slecht.
Waarom, daarom:
LG monitor van meer dan 1000 euro en blu-ray writer 300 euro. De writer was kort na aankoop reeds kapot,
de LG monitor na een jaar. De monitor had nog een resolutie van 1250 x 800 ipv 2560 x 1600 dus de helft. Men zegt dat het aan mijn VGA kaart ligt, nieuwe VGA kaart gekocht, zelfde resultaat. Het ligt aan de PC een nieuwe PC aangesloten geen verandering, dan was het de kabel, de orginele kabel was niet goed! Door persoonlijke problemen en omdat ik dit spelletje moe ben blijft de monitor in de garage staan. Een jaar later haal ik hem terug van stal en begin terug met de testen.
En ik ben ondertussen tijd zeker dat de monitor wel degelijk defect is.
Ik zend hem op naar servilux. Men zegt dat de monitor volledig kapot is, zonder meer.
LG wil hem eerst niet onder garantie herstellen later dan wel weer.
Door de vele tijd voor ik hem kon opsturen was de monitor buiten garantie gekomen.
De monitor had ongeveer 8 maanden gewerkt +/- 3 uur per dag, dus zo goed als nieuw.
Het is ook duidelijk een hardware fout niet slijtage of zo.
LG wil geen omruiling doen en zeggen tegen servilux hem toch proberen te repareren.
Servilux moeilijk bereikbaar, men krijgt geen informatie over de herstelling, noch kan men de personen die aan de monitor werken bereiken. Na weken over en het weer mails, zou de monitor herstelt zijn. Ik krijg hem thuis ipv herstelt werkt de monitor helemaal niet meer, is niet meer te gebruiken.
Het probleem is niet verholpen, in tegendeel er is een probleem bij gekomen. In-slaap toestand word het een disco bar, scherm kleurt rood, wit, blauw, groen en de hitte van de monitor loopt daarbij hoog op. Dus zonder te testen stuurt servilux mij de defecte monitor. Na weken over en weer gepraat, het lag aan mij en dergelijke onzin.
De monitor terug naar servilux, en weer krijg ik een bericht van servilux dat de monitor volledig defect is. Het zou het beeldscherm zijn, ik krijg daarvoor een factuur van 1600 euro + btw. Ze willen hem weer niet meer onder garantie herstellen.
En daarbij, ik heb de monitor gekocht tegen ongeveer 1000 euro en zij vragen mij voor alleen het scherm bijna 2000 euro! En met maar 3 maanden garantie, gewoon lachwekkend.
Ik heb zelf de monitor open gedaan en alles was van Dell, Dell had dezelfde monitor alleen ander nummer. Ik zag dat de voedingsprint in slechte toestand was, slecht gesoldeerd en veel sporen van zuuraantasting. Het toestel was geproduceerd in Polen, niet een land waar ik veel vertrouwen in heb.
Na veel gepalaver met LG willen ze hem toch weer in garantie herstellen.
Nieuwe printen worden besteld zonder resultaat, een nieuw scherm word geprobeerd, ook dat lukt niet. Ze hebben bijna alles vervangen en toch de fout niet kunnen herstellen. Maanden zijn we weer verder, van aug. 2012 was het eerste contact.
Weer keert LG en servilux hun kar en willen ze het toestel niet meer onder garantie herstellen.
Weer over en het weer mail en telefoons en dan sturen ze mij een mail waarin ze hun goedkoopste monitor in ruil geven. Resolutie 1366.
Ik koop een dure hoge resolutie monitor en krijg een goedkoop monitor in ruil.
Ik ben er niet mee akkoord, weer gaan weken voorbij, steeds met nieuwe leugens dan weer via servilux dan weer via een medewerker. Niet dat lange wachten, niet die monitor werkt mij het meest op mijn zenuwen maar wel hun gefoevel met de klant.
Ik heb mijn vertrouwen gegeven en dat hebben ze met alle middelen beschaamd.
Is het nu min of meer duidelijk dat men geen LG moet kopen, niet dat alles slecht is maar als u problemen hebt dan is het bloed, zweet en tranen.
[Reactie gewijzigd door op 23 juli 2024 16:37]