Bekijk alle reviews

Xtreamer Multi-Console 16GB Review

+1
Anoniem: 583692Newbie 6 maart 2014, 1.645 views

Xtreamer Multi-Console 16GB

Pluspunten

  • Uiterlijk en stevigheid

Minpunten

  • Het product is niet af!
  • Erg veel configuratie-keuzes!

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 2
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Geluidskwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 1
Beeldkwaliteit Score: 3
6 maart 2014. Vandaag Xtreamer Multi Console per post van Xtreamer webshop (HongKong) ontvangen. Ruim 5 weken onderweg geweest! (Let op extra kosten voor invoerrechten! Totaal, inclusief invoerrechten ongeveer 169,00 euro)
Direct aan de slag gegaan om het ding aan te sluiten. Wifi op de Xtreamer Multi Console werkt wel maar kan niet verbinden met Netgear router. Dus toen dan maar bekabeld aangesloten. Hierna de voorgeïnstalleerde Apps ge-update en aan de slag met de multimedia configuratie..........
Drie uur later heb ik het opgegeven! De bijgesloten remote werkt wel maar ijlt na en is traag. Kalibreren van de (remote) muis op het scherm is een doorlopend probleem. Hierdoor is het lastig om de menu opties goed te selecteren (ook op een 37" TV scherm!). Voor regulier gebruik is dit erg lastig! Aansluiten van een extern bluetooth toetsenbord mislukte herhaaldelijk.

De schermafhandeling van de Apps onder Android werkt enigszins traag en daardoor verwarrend. In combinatie met de remote muis vaak prikkelend!

Had de Multi Console willen gebruiken als mediaspeler (had een sidewinder) maar de Archos en XBMC apps ondersteunen dan weer de audio codecs (o.a. AC3) niet, dan weer de video codecs (o.a. MKV) niet (compatibiliteit probleem!). De overige Xtreamer Multi Console menu opties zijn voor mij minder interessant.

In vergelijk met de Apple TV verhoudt deze Console zich als een Trabant tot een Porsche Carrera (om een goed gebruik, nl electronica met auto's vergelijken, in ere te houden. Waarbij de Porsche, de Apple TV vertegenwoordigt.)

Ik krijg het idee dat van een ander merk (MiniX) een gelijkwaardig apparaat ook te koop is. Vind je het leuk om te knutselen, dan is het een juiste keus. Voor regulier gebruik raad ik de Xtreamer Multi Console (voorlopig) af.

Heb jij ook een Xtreamer Multi-Console 16GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (3)

Wijzig sortering
Helemaal eens. Ik heb de xtreamer meteen op marktplaats gezet. Wat mijn grootste bezwaar was is dat ik geen 24p video output voor elkaar kreeg. Alle video output zowel netflix als xmbc bleef op 60 hz afspelen wat ik ook in de instellingen aangaf en dat ziet er toch enigszins vreemd uit.

[Reactie gewijzigd door BurnsMM op 8 maart 2014 18:17]

Reageer
0Anoniem: 583692
8 maart 2014 15:21
7 maart 2014. Gisteren een verse ROM (Ver 2.4.1.27) geflashed. (download van de Xtreamer download website(http://www.xtreamer.net/d...are-release-2-4-1-27.aspx)). Ook een Xtreamer mini keyboard aangesloten (30 euro). De bediening is nu beter en makkelijker. (maar het blijft opletten!)
Na de reboot lijkt de Xtreamer Multi Console stabieler en sneller te zijn. Van de diverse standaard meegeleverde Apps direct een (groot) aantal verwijderd, wat de perfomance van de Multi Console ten goede komt. (Apps linkjes blijven wel zichtbaar in de Xtreamer GUI)
Wifi verbinding krijg ik nog steeds niet aan de gang.
Hierna maar weer aan de slag met de multimedia configuratie.
Spotify was eenvoudig en werkt goed.
Na een ruime tijd zoeken en proberen, constateer ik dat UPnP verbinding met de QNAP NAS diverse video bestanden (formats) niet goed aanlevert (geven een foutmelding in XBMC en Archos en MX Player) . Met een SMB (CIFS) verbinding gaat het (voorlopig) wel goed. Tot mijn verbazing werkt ES File Explorer3 het best om video's af te spelen. SMB verbinding maken onder File Explorer 3 en afspelen!
XBMC en Archos blijven problemen geven. (Waarschijnlijk zie ik door de vele mogelijkheden, de juiste configuratie items over het hoofd, maar na een aantal uur zoeken en testen was ik het wel zat!).
Toch eindelijk (na een flink aantal uren uitzoeken, installeren en configureren), zonder problemen een film kunnen kijken op de Xtreamer Multi Console. Kan bijna niet wachten op een verbeterde ROM! ;-)
Reageer
0Anoniem: 583692
5 april 2014 16:05
5 april 2014, Een maand geleden een Xtreamer Multi Console gekocht. Een review gepost op tweakers (zie boven). Ik kocht de Multi Console (met android) om o.a. te onderzoeken wat de toekomst op het gebied van multimedia zal brengen. Dagen bezig geweest met configureren, testen, installeren, herstarten, her-configureren, installaties verwijderen en ga zo maar door. Het ding blijft stotteren, haperen en dingen doen waar helemaal niet om gevraagd is. Ik heb er genoeg van. Vandaag besloten het ding aan het "ovale archief" toe te vertrouwen. (Metafoor: een auto met veel stickers hoeft geen goede auto te zijn!).
Dit was mijn laatste bijdrage over de Xtreamer Multi Console.
PS: Android (in het algemeen) is nodig aan herziening toe. Het besturingssysteem is zeker nog niet geschikt om op dit type devices gebruikt te worden. En dan te bedenken dat men dit jaar (2014) TV's met Android wil gaan verkopen. Dat kan nog voor lastige kwesties gaan zorgen. Succes iedereen.
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee