7 maart 2014. Gisteren een verse ROM (Ver 2.4.1.27) geflashed. (download van de Xtreamer download website(
http://www.xtreamer.net/d...are-release-2-4-1-27.aspx)). Ook een Xtreamer mini keyboard aangesloten (30 euro). De bediening is nu beter en makkelijker. (maar het blijft opletten!)
Na de reboot lijkt de Xtreamer Multi Console stabieler en sneller te zijn. Van de diverse standaard meegeleverde Apps direct een (groot) aantal verwijderd, wat de perfomance van de Multi Console ten goede komt. (Apps linkjes blijven wel zichtbaar in de Xtreamer GUI)
Wifi verbinding krijg ik nog steeds niet aan de gang.
Hierna maar weer aan de slag met de multimedia configuratie.
Spotify was eenvoudig en werkt goed.
Na een ruime tijd zoeken en proberen, constateer ik dat UPnP verbinding met de QNAP NAS diverse video bestanden (formats) niet goed aanlevert (geven een foutmelding in XBMC en Archos en MX Player) . Met een SMB (CIFS) verbinding gaat het (voorlopig) wel goed. Tot mijn verbazing werkt ES File Explorer3 het best om video's af te spelen. SMB verbinding maken onder File Explorer 3 en afspelen!
XBMC en Archos blijven problemen geven. (Waarschijnlijk zie ik door de vele mogelijkheden, de juiste configuratie items over het hoofd, maar na een aantal uur zoeken en testen was ik het wel zat!).
Toch eindelijk (na een flink aantal uren uitzoeken, installeren en configureren), zonder problemen een film kunnen kijken op de Xtreamer Multi Console. Kan bijna niet wachten op een verbeterde ROM! ;-)