Inleiding
Ik heb een vrij lange tijd mijzelf geörienteerd op verschillende koptelefonen, en een hoop uitgeprobeerd.
De criteria was;
- Budget: 0-300
- Fijne punchy bass, warme mids
- Stijlvol, word on the move gebruikt
- Over-ear
- Gebruikt op mobiel, geen versterker
- Optioneel: Noise cancelling
Al snel heb ik verschillende koptelefonen uitgeprobeerd, waaronder;
- Audio Technica ATH-M50
- Beyerdynamic DT770 pro
- Beyerdynamic DT1350
- Beats by Dre Solo
- Beats By Dre Studio 1
- Beats by Dre Studio 2
- Philips CitiScape Uptown Bruin
Van alles.. is de volgende in zowel mijn oren- als ogen de winnaar.
Beats Studio 2013
Na de enorme teleurstelling dat de Beats Solo en de Beats Studio's waren is Beats zijn naam in de audio wereld geheel kwijtgeraakt.
De beats voorheen waren niets anders dan twee goedkope subwoofers die met een krakkemikkig bandje aan je hoofdzaten.
Verpakt in een stylish uiterlijk waardoor iedereen ze wou.
Echter heeft Beats zich na het beïndigen van de samenwerking met Monster een totaal andere weg in geslagen. En goed ook. Dit zal ik verder uitleggen.
De verpakking
Bijgeleverd:- Beats Studio Mk2 Koptelefoon
- Hard-case opbergtas
- Reinigingsdoekje (Ja.. Serieus..)
- 1x USB to MicroUSB
- 1x 3.5mm jack to 3.5mm jack + Microfoon / Remotecontrol. 1.36m
- 1x 3.5mm jack to 3.5mm jack. 1.36m
Uitgebreid over bijgeleverd / Overige funcites
Net zoals de vorige series en producten van Beats en Monster is er enorm veel aandacht aan het uiterlijk besteed.
Zoals je kunt zien kom je bij het uitpakken tegen een hard-case opbergtas. Deze doos is zeer stevig en lastig in te drukken. Niet zoals de voorgangers die toch nog flink indeukte en dus niet de bescherming geven die je zou hopen.
Voorderest word er een reinigingsdoekje meegeleverd om evt. de vingerafdrukken van je koptelefoon af te halen.
Een overbodige luxe in mijn ogen, ik had liever gezien dat ze de koptelefoon beter bestendigt tegen vingerafdrukken hadden gemaakt.
Ook word er een USB to MicroUSB kabel bijgeleverd om de koptelefoon op te laden.
De telefoon werkt op een li-ion batterij en houd het +-20 uur vol. Dit heb ik nagerekent en dit blijkt te kloppen.
De oplaadtijd via USB 2.0 is ongeveer een uurtje of twee.
Uiteraard ook twee 3.5mm jack kabeltje in de gebruikelijke rode kleur. Een van deze kabels beschikt over een control panel met microfoon die te gebruiken is om telefoontjes op te nemen, muziek te pauzeren, of door te gaan naar het volgende nummer.
Uiteindelijk zit er natuurlijk ook de koptelefoon zelf in.
De koptelefoon is enorm stevig gebouwt, en vrijwel niet kapot te maken.
De vorige beats studio's hadden vaak last dat de headband doorknapte en de koptelefoon in tweeën lag.
Dit is bij beats opgelost door een aantal van de plastic onderdelen door metaal vervangen is.
Geloof je niet hoe stevig en duurzaam de nieuwe beats zijn? Zie deze stress test
YouTube: Ultimate Stress Test on New Beats Studio
Op de linkeroorschelp van de koptelefoon zit een mute-knop. Deze knop is in te drukken om alle muziek én de noise cancelling uit te schakelen.
Erg handig om even in te drukken als er een vraagje aan je gesteld word.
Je moet er natuurlijk niet aan denken om even beleefd te zijn en koptelefoon van je hoofd af te halen en normaal een antwoord te geven.
Nogmaals een overbodige luxe in mijn ogen, dat in de toekomst alleen maar problemen kan opleveren. Stel de knop blijft hangen, er komt water op de chip..
De accu vind ik een goed toevoeging in vergelijking met de batterijen bij de vorige Studio's.
Door middel van een knopje zullen 5 LED lichtjes je laten zien hoe vol de accu is.
De accu word gebruikt voor de actieve noise cancelling.
De noise cancelling is vrij goed. Maar laat nog wel wat te wensen over.
Wanneer de koptelefoon op is zonder muziek hoor je een zachte ruis en hoor je nog wat achtergrond geluid. Echter, wanneer je de muziek aanzet verdwijnt het ruis en al het achtergrond geluid in het niets. In een drukke trein om 7 uur s'ochtends hoorde ik niks van de omgeving.
Om nu maar even verder op de koptelefoon zelf in te gaan.
Het uiterlijk
Natuurlijk dé selling point van deze koptelefoon. De gemiddelde gebruiker die de vorige versie van de koptelefoon gekocht heeft ging het alleen maar om het uiterlijk. In mijn ogen is deze versie van de beats nóg mooier.
Ik heb expres voor de foto's de koptelefoon niet schoongemaakt. Dit is na 1 week intensief gebruik. De telefoon is erg vingerafdruk gevoelig. Dit is zo met het oog niet echt te zien maar als de koptelefoon in het licht is valt het wel op.
Buiten dat ene minpuntje is het gewoon een prachtig ding.
Comfort & Duurzaamheid
De koptelefoon, voorzien van memoryfoam is van alle koptelefonen die ik geprobeerd heb het méést comfortabel. Ik kan uren naar de koptelefoon luisteren zonder vermoeid te worden van de koptelefoon.
De koptelefoon is ook enorm duurzaam en stevig. Dit heb je eerder al gezien.
Het geluid
Natuurlijk, het belangrijkste van de koptelefoon.
Het geluid van deze koptelefoon is in een totaal andere wereld dan zijn voorganger. Weg met de focus op bass.
Natuurlijk is de bass nog steeds aanwezig, het is en blijft een koptelefoon die gemaakt is voor R&B, Hiphop, dance, electronic etc.
Er word nu veel meer focus gelegd op de mids en highs.
Zo worden de hoge tonen en vocals niet meer onderdrukt door de bass en komen de mids er toch enorm veel beter boven uit.
Zo is het plaatje compleet. Mooi, warm, gebalanceerd geluid met een krachtige maar fijne bass.
Ben je op zoek naar een goede, duurzame, portable koptelefoon dan is deze koptelefoon zeker aan te raden.
Uiteraard zijn er voor deze prijs (Of wat minder) soortgelijke of nét wat betere koptelefonen te vinden. Maar geef je graag wat extra voor het merk. Dan is dit helemaal wat voor jou.