Review LG G2 van Graizie
Ik ga ook maar eens poging wagen voor een review. Mijn LG G2 gaat daarvan het middelpunt worden, het product waar een blik op geworpen wordt, de telefoon waar kritisch naar gekeken wordt, etc, etc. Maar eerst...... een stukje voorgeschiedenis. Want welke telefoons heb ik hiervoor zoal gehad? Best wel wat. Kijk voor de hele lijst maar eens op mijn profiel. Een greep daaruit: verschillende Samsungs, iPhone's, Blackberry's, Nexus toestellen, afijn. Momenteel de G2 dus.
Wat heb ik persoonlijk met telefoons? Ik werk in een T-Mobile winkel. Ik werk dus vrijwel dagelijks met alle merken en ik weet van alle merken de voor- en nadelen en kan deze ook vertalen in klantvoordelen. Ik vind het bijhouden van geruchten over de nieuwste telefoons ontzettend leuk en meestal heb ik daar bij mijn werk ook nog eens wat aan. Anyway: de G2
Waar ga ik het over hebben?
• De aankoop
• Accu
• Bereik
• Conclusie
De aankoop
Ik zat al heel lang op de G2 te azen, wat een prachtig toestel leek mij dat. Qua prijs kon ik er helaas lang niet aan komen. Toen de Nexus 5 uit het niets werd aangekondigd en een paar uur later al te bestellen was bij Belsimpel, was ik één van de eersten. Helaas heeft de Nexus mij niet kunnen overtuigen wegens het slechte geluid en de matige camera, zaken die later - so I've heard - opgelost zijn. Ik heb de G2 middels een vraagadvertentie in december op Tweakers verkregen. Ik word tot nu toe altijd helemaal blij van de mensen op V&A
De eerste indruk
Een eerste indruk wat betreft mijn eigen G2 was er niet echt, ik had 'm al vaak genoeg in mijn handen gehad in mijn winkel. Toch was het een magisch moment om het doosje te openen. Wat een toestel is het toch! Maar wel groot...... Ik heb wat kleine handen en dat is niet altijd even praktisch. Bij het aandoen: wat een scherm! Und so weiter. Alles mooi.
Software
Ja, de software van LG. Dat is wat. De één vindt het verschrikkelijk, kinderachtig, niet-aankoop-waardig. De ander zweert erbij. Ik vind het ietwat kinderachtig ogen, maar ik moet zeggen: alles went. Na een tijdje Nova Launcher met een KitKat skin gebruikt te hebben, ben ik toch weer teruggestapt op de LG Skin. Wel heb ik het toestel geroot en gebruik ik
G2 Xposed om het één en ander te tweaken. Nog één klein, maar heel groot positief punt. Komtie: KNOCKON! Twee maal tikken op het scherm om de telefoon te ontwaken en hetzelfde om de telefoon weer in slaapstand te zetten. Werkt als een tierelier en zou standaard op elke telefoon moeten zitten.
Behuizing
Het toestel is van plastic en het voelt als plastic. Als ik op de achterkant tik klinkt het wat hol. Als ik wat 'knijp' in het toestel kraakt het. Nee, de bouwkwaliteit van de behuizing ben ik niet weg van. Toch is de telefoon me nu een keer of drie uit m'n handen geglipt - niet van heel hoog - en ik zie er helemaal niets van. Pluspuntje dus.
Back Buttons
Kleine toevoeging op het kopje behuizing. De back buttons. Het beste wat mij is overkomen in een telefoon wat betreft gebruikersgemak. Ook hierbij geldt: de één vindt het geweldig, de ander moet er niks van weten. Wat ik wel weet is dat ongeveer iedereen die het voor het eerste ziet het heel apart vindt. Maar nogmaals, alles went. Of nou ja, kan wennen. In mijn geval went het. Wat een uitvinding. Mijn vinger rust constant op de knop, ik weet 'm blindelings te vinden en ik hoef niet gauw meer terug naar een telefoon met een knop aan de zijkant a la Nexus 5. De telefoon gleed daarbij wel eens uit mijn hand bij het indrukken van de power knop, of ik maakte ineens een screenshot omdat ik blijkbaar ook de volume knop indrukte. Ja ja mensen, het leven met kleine handen gaat niet over rozen.
Scherm
Het scherm is perfect. Ik heb 'm eigenlijk altijd op volle helderheid. Scherp scherp scherp. Ook het feit dat de bezels zo smal zijn maakt het een hele mooie verschijning.
Camera
De telefoon schiet prima plaatjes. Ik ben geen fotograaf en maak louter foto's om vervolgens door te sturen op whatsapp. Of van mijn katten, maar dat mislukt toch altijd daar katten het natuurlijke instinct hebben van pose te veranderen zodra er een camera op ze gericht wordt. Pfff, katten. Oh ja de camera, die is voor een telefoon helemaal goed.
Accu
Kun je lang en breed over praten, die is superieur. Een dergelijke accuduur zul je niet snel in een toestel vinden. Ik heb niet veel technische kennis, maar LG heeft een nieuwe soort techniek gebruikt voor de accu. Hierbij zou ik er graag termen als 'componenten' en 'trapsgewijs' in willen gooien en dat zal vast kloppen, maar dat weet ik niet precies. Mijn ervaring is dat ik prima 2 dagen kan redden met fanatiek gebruik. Dan moet ik wel op de helderheid van mijn scherm letten. Dat doe ik niet, tweaker.net veel, game wat hier en daar, luister veel Deezer, hier en daar wat apps, vaaaaak per dag, en ga naar bed met 40%. Helderheid dus 100%. Conclusie van de accu: hallelujah wat goed.
Bereik
Op de 1 of andere manier valt mijn bereik om de zoveel tijd (lees: ongeveer om het half uur) weg voor 10 seconden. Ik heb Hi en ga straks over naar T-Mobile. Dit is de enige telefoon waarbij ik dat gehad heb en een andere simkaart heeft daarbij niet geholpen. Het lijkt in de telefoon te zitten. Valt me wat tegen.
Ik ben heel positief over dit toestel. Dit is denk ik één van de beste toestellen die ik ooit heb gehad. De telefoon is ontzettend snel, ziet er mooi uit en ligt goed in de hand. Ondanks dat is hij misschien net wat te groot voor mijn handen en de bouwkwaliteit valt me ietwat tegen. Maar zo lang de telefoon nog heel is hoor je mij daar verder niet meer over.
Toelichting foto's:
• Foto 1: Homescreen met
Nova Launcher Prime;
• Foto 2: Huidige homescreen met
12hours als klokwidget;
• Foto 3: G2 incl. accessoires.
NB: dit was mijn eerste review. Feedback is welkom!
Graizie