Miele S 771 Review

EvertSchut
4 januari 2014, laatste update op 22 januari 2014, 3.178 views

Miele S 771

Onze vorige stofzuiger, de Miele S250, doet het nog steeds.
Dat kon ik na 3 dagen niet van deze nieuwe Miele zeggen. Wat een afgang.
Omdat het snoer niet meer in de stofzuiger oprolde en ik wel ns een nieuwe wou heb ik de S771 Tango gekocht. Ik had wel gekeken naar de consumentenbond tests en daar komen goedkopere stofzuigers erg goed uit. Toch ben ik voor een Miele gegaan, de onderdelen zijn tot in lengte van jaren te krijgen en het is Deutsche Grundlichkeit. Nou niet dus in dit geval.

Pluspunten

• Sorry, Miele, dit was echt niks.
  • Prutding voor een prijs en merk waar je kwaliteit van verwacht.

Minpunten

• Herry
  • Snel stuk
  • Lijkt oud ontwerp maar dan niet zo goed als de oude Miele's

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Onze vorige stofzuiger, de Miele S250, doet het nog steeds.
Dat kon ik na 3 dagen niet van deze nieuwe Miele zeggen. Wat een afgang.

De S8 lijkt een erg mooi model maar ik vind m veel te duur. En dan zag ik ook nog vele klachten her en der. Leuk, schokbrekers en led verlichting en een soort computer in je stofzuiger, maar die stop ik liever in een ATX kast ofzo. En die repareer ik graag maar een Miele koop je omdat je geen gedoe wilt. (..)

Er is een S8 energy, die maar 1200 ipv 2200 watt gebruikt, en dat deed me beseffen dat bij een stofzuiger energieverbruik wat mij betreft geen issue is. Tenzij hij standby stroom vraagt staat ie maar soms aan en dan kort.

Bij het aanzetten viel na de soft-start de geluidsproductie negatief op. De vorige was 1200-1600 watt, deze trekt tot 2000 watt. Nu hadden we van tevoren gezegd dat dit geen criterium was, vergelijk energieverbruik, soms staat ie aan, jammer dan even. Eerlijk gezegd is dat wel een tegenvaller, maar hij kan met een draaiknop op 6 voorkeuzes worden gezet, traploos, dus ook er tussen in. Daarmee dim je meteen ook de herrie.

Ik denk dat de softstart de reden is van na 3 dagen helemaal niks meer doen. Zoeits las ik ook al van de S8. Dit simpelere model hoopte ik dat deze niet die gevoeligheid zou hebben, maar pech.

De zuigmond is smaller en hoger. Dat is minder fijn maar ik kom er toch nog mee onder de bank, dus voldoende. De oud bleek soms uit elkaar te gaan, dan viel er een asje uit dat dan teruggeschoven en opnieuw geborgd moed worden. Ik denk vergelijkbaar met vroeger.

Er zit een telescoopbuis bij, de 250i een na te kopen optie (50 e) . Die is echter niet zo goed meer te verstellen, ik hoop dat deze beter verstelbaar blijft als die voorganger. Op zich is verstelbare lengte handig, aan te passen bij de gebruiker.

Hij zuigt (zoog) prima, hij glijdt in de gladde vloeren (parket?) stand weer over onze plavuizen en gelukkig nu niet met metaal op steen zoals de vorige. Over tapijt gaat hij zelfs op de gladdere stand wat stroever. Had toch verbetering verwacht, misschie nieuwigheid maar de tijd heeft stilgestaan lijkt het, of het is erger geworden.

Handig is dat de bestaande FJM zakken er gewoon ingaan. Dus beschikbaarheid van zakken geen probleem.

Mijn ervaring met onderdelen is dat Miele spul heel goed verkrijgbaar is. Daarom had ook geen "onbekend" merk gekozen. Miele is vaak backwards compatible. Heb ik getest ook, en ja het past, oud op nieuw, maar ook weer niet, de oude slang krijg je amper meer los als ie in de nieuwe stofzuiger is geklikt. Eigenlijk had ik exact dezelfe stofzuiger al ik had prima gevonden. Dat ding was en is goed.

Mijn vreugde was kort, ik dacht voor 139 (zogenaamd ander 169) euro een betaalbare Miele te hebben gekocht. Niet stil maar weer was weer even nieuw . Echter, hij deed exact wat ik niet wou: gedoe geven en meer herrie maken als de vorige en voegde niks toe.

Lof voor de winkel op de hoek Goylaan / Croeselaan in Utrecht (Expert?). Ik heb een tijd naar andere stofzuigers gekeken en kreeg daarna mijn geld terug. Prima!

Ik weet niet hoe exemplarisch dit was, reviews van de S8 weerhielden me al daarvan (vele defecten en Miele webcare die al online begon te blussen). Ik heb de indruk dat er iets fout zit bij Miele stofzuigers momenteel. Ik raad je geen Miele stofzuiger aan, mijn oude gaat gewoon nog weer even mee.

Dyson, AEG, Bosch en Elektrolux ga ik eens wat in de gaten houden. Misschien heeft de consumentenbond gelijk, dat er voor <100 euro prima stofzuigers zijn. Maar of je die na 5 jaar eenvoudig kunt repareren zoals Miele, ik vraag het me af. De ultra stille Elektrolux heeft tig specifieke filters, die gaan je veel geld kosten als inkt bij een goedkope inktjetprinter vrees ik. Dyson vind belachelijk duur, plastikkerig en ook niet stil. Ik hou mn oude Miele voorlopig!

Heb jij ook een Miele S 771?

Nou ja als je stofzuiger na drie dagen stuk gaat kan je gewoon aanspraak maken op de garantie. Het is vervelend maar het kan gebeuren.
Anoniem: 126717 23 januari 2014 09:51
Mocht je de oude toch willen vervangen kan ik de Dirtdevil aanbevelen. Niet te duur, hij zuigt prima, geen zakken, en de filters kan je onder de kraan uitwassen.
Ik heb deze nu een half jaar en hij doet alles wat hij moet doen, en dan nog wat meer. Ik heb al menig kattespeeltje, ondergoed en sokken uit de machine moeten halen. De zuigkracht is zondermeer uitstekend te noemen.