Deze laptop heb ik deze laptop een week geleden gekocht. Ik kocht hem vooral omdat ik goede reviews had gelezen van mede-tweakers en ik het gewoon een erg mooie laptop vond. Deze review zal niet erg uitgebreid zijn, maar ik hoop jullie toch nog enigszins te informeren.
Scherm
De voornaamste reden om deze laptop aan te schaffen is natuurlijk het scherm. Het scherm is erg goed. Er is geen sprake van bleeding en je kan prima werken met fel licht op de achtergrond. Het scherm is kantelbaar tot ongeveer 150 graden. De kijkhoeken zijn zoals bekend ook uitstekend, op het scherm valt niets aan te merken in mijn ogen.
Toetsenbord
Ik vind het toetsenbord erg fijn tikken, het typt in ieder geval sneller en fijner dan mijn toetsenbord dat bij mijn desktop zit van HP.
Geluid
Kan ik weinig over zeggen, de meegeleverde subwoofer werkt niet - ik weet niet of het aan de aansluiting of aan de subwoofer zelf ligt. Het geluid zonder subwoofer is redelijk schel, maar niet zo matig als bij andere laptops.
Touchpad
FIjn, doet geen ongewenste dingen, maar verwacht er geen wonders van.
Snelheid
Ik heb deze laptop gekocht met de intentie om er zo snel mogelijk een SSD in te plaatsen. Ik moet zeggen dat de snelheid met de HDD ook nog wel redelijk was. Het was lang niet zo slecht als ik had verwacht. Toch zou ik iedereen aan raden om een SSD te kopen. De laptop start met SSD binnen 10 seconden op. Het openen van photoshop en dergelijke gaat ook bijzonder snel. De SSD maakt van je laptop echt een snelheidswonder. Voor het plaatsen van de SSD heb je wel een speciale schroevendraaier nodig (TORX 5). Ik heb de mijne gehaald bij de Praxis. Binnenin de laptop had ik ook nog twee verschillende schroevendraaiers nodig, maar ik denk dat de meeste mensen die wel hebben. Ik heb er nog veel mee gegamet, maar ben dit wel van plan. Age of Empires 2 ging in ieder geval prima
Accuduur
Onder normaal gebruik (Powerpoint, Word en internetten) gaat de laptop tussen de drie en de vier uur mee. Bij het kijken van films haalt hij net aan 2,5 uur. Brightness staat bij mij net over de helft in alle gevallen. Als ik game, dan zit de laptop altijd vast aan de netstroom, over die situatie kan ik niets zeggen. De laptop laat bijzonder snel op.
Warmte
Alleen boven het toetsenbord bij intensief gamen. Je merkt er eigenlijk niets van. Ik heb ook geen last gehad van warme lucht.
Overige opmerkingen
De laptop is erg solide. Je kan hem goed op schoot houden. Bij het vervangen van mijn SSD heb ik wel krassen gekregen aan de achterkant van het scherm. Dit terwijl ik mijn tafel redelijk goed had schoongeveegd. Ik zou iedereen die zijn SSD nog gaat vervangen dus aanraden om dat te doen op een zachte ondergrond. Dat kan al een heleboel voorkomen. Ook vind ik dat er belachelijk veel bloatware op de laptop zit. Je kan het er weliswaar afgooien, maar dat kost toch weer tijd en moeite. Ik had verwacht dat deze laptop erg zwaar zou zijn, maar hij is prima te vervoeren.
Aanpassing 09-03-2014
Bluetooth schijnt niet te werken op dit apparaat. Hij connect niet met logitech bluetooth adapter en ook niet met mijn lg g2.
Aanpassing 09-03-2014
Inmiddels is ook de aansluiting van mijn koptelefoon/luidspreker kaduuk. Drie dingen werken niet op een laptop van destijds ruim 900 euro. Ronduit slecht.