Sinds deze maand is deze Wireless Charging Kit ook in het zwart leverbaar. Ik heb hem direct aangeschaft; Ik had al ervaring met de eBay setjes in een Galaxy SIII en ben erg gecharmeerd van het draadloos laden.
Het is echt ongelooflijk makkelijk om niet met een USB-kabel te hoeven prutsen en je mobiel gewoon lekker op je matje te kunnen leggen, gevolg is ook dat mijn mobiel veel minder vaak leeg is; omdat je hem zo makkelijk op de 'pad' legt, wordt je mobiel in de praktijk een stuk vaker opgeladen dan wanneer je zelf de USB-kabel in het apparaat moet steken.
De Pad is, ook bij de zwarte editie, wit. Dat is jammer, want het past niet goed bij de look & feel van de zwarte Galaxy SIV. De backcover is wel exact hetzelfde als de originele, qua kleur.
Hij is wel iets dikker, maar niet storend.
Zonder hoesje vind ik eigenlijk dat hij zelfs beter in de hand ligt met de iets bollere achterkant. Zelf heb ik een Neo Hybrid case om mijn IV, die heeft een rubberachtige achterkant die netjes meestretched met de iets dikkere case.
In het begin even wennen, want dat rubber wordt wel wat 'harder' omdat het wat rekt, maar het past zeker en wordt ook door Spigen ondersteund.
De onderkant van de pad is met rubberachtig plastic bekleed zodat de pad niet schuift en geen krassen maakt op het oppervlak waar hij op staat.
De bovenkant is met iets harder plastic bekleed, maar nog steeds zachter dan 'normaal' plastic; ook je telefoon zal niet krassen of beschadigen op de pad.
De pad heeft daarnaast nog een
indicatieledje om aan te geven of er (juist) geladen wordt. De LED kan uit zijn, (-niet laden-), groen; correct gepositioneerd en aan het laden en oranje; Telefoon wordt geladen, maar ligt scheef of te ver van de pad; (érg) traag laden.
Het bereik van de lader is in orde; je kunt hem niet onder een nachtkastje monteren en je telefoon op je nachtkastje leggen om te laden, maar het reikt wel (met groene LED) door mijn Neo Hybrid case.
Ik zal binnenkort eens meten hoe lang de lader doet over een volle lading in vergelijk tot een normale lader.
Samsung beveelt aan om de pad met een
2.0 Ampère lader te gebruiken, momenteel gebruik ik hem op een USB-poort van mijn PC, 0.5 ampère, en werkt het ook prima. Binnenkort meetresultaten op 2.0 Ampère