Adata Nobility N005 Pro 16GB Grijs Review
3 december 2013, laatste update op 3 december 2013, 261 views
Rapporteer
Ik wilde een snel USB-stickje om altijd de meest recente versies van onze software en wat extra files mee te kunnen nemen. DVD's zijn te onhandig (krassen, zijn groot en relatief lastig bij te werken).
Deze stick had een goeie prijs/prestatie-verhouding (€17 voor de 16GB-versie) en dus deze maar besteld.
Hij zag er in eerste instantie goed uit (metalen behuizing, snelle bestandsoverdracht - niet met software getest, maar een simpele transfer in Win7 gaf waarden tegen de door de fabrikant opgegeven max (60MB/s lezen, 22MB/s schrijven) aan), maar had direct ook twee probleempjes: de stick is relatief groot en bezet bij veel systemen dus meer dan 1 poort, en het dopje viel er constant van af.
En na een week gebruik stopte hij ermee: Windows...
Pluspunten
- Goeie prijs
- Hoge overdrachtsnelheden over USB3.0
- Metalen behuizing
Minpunten
- Onbetrouwbaar (twee stuks, beiden na <20 keer gebruik stuk)
- Beschermkapje vliegt constant van de stick
- Grote behuizing (bezet op sommige systemen twee poorten)
2 van 5 sterren (Slecht)
En na een week gebruik stopte hij ermee: Windows vroeg benaderde hem ineens als apparaat met verwisselbaar medium en vroeg naar een kaartje.
Onder garantie een nieuwe gekregen, die het ook binnen een maand begaf.
Ik heb het ding altijd netjes 'veilig verwijderd', maar dat mocht kennelijk niet baten.
Gelukkig was de data die beide keren verloren ging puur een kopietje om klanten snel van een installer te kunnen voorzien, maar irritant was het wel.
Onze leverancier heeft de stick de tweede keer omgewisseld voor een S102Pro die nog iets sneller is, en die doet het al een maand of twee goed. Hopelijk blijft dat zo...