AVM FRITZ!Box 6810 LTE (Int'l Edition) Review

TOYS
14 november 2013, laatste update op 14 november 2013, 705 views

AVM FRITZ!Box 6810 LTE (Int'l Edition)

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest om een 4g verbinding op te zetten op de fritzbos 6810LTE. Na een zakelijke 4g simkaart van vodafone te hebben ontvangen ging ik aan de slag.
Het instellen van de router opzich viel erg mee. Alleen de 4g verbinding wou niet tot stand komen. De APN stond netjes op office.vodafone.nl en er waren LTE masten in het bereik.
Wat mij op viel is dat je ( bij internet - account information) geen internet service provider kan selecteren zoals dat bij mobiele telefoons wel kan.
Na een tijdje zoeken kwam ik achter het volgende:

Pluspunten

• prima behuizing
  • makkelijke interface
  • uitgebreide mogelijkheden

Minpunten

• Alleen 2,4ghz wifi.
  • Alleen 4G mogelijk. Geen 3g.
  • Lastig om de verbinding op te zetten en daarbij de vraag of het stabiel blijft.
  • Prijs is aan de hoge kant.

3 van 5 sterren (Voldoende)

Na een tijdje zoeken kwam ik achter het volgende:
Onder LTE information en vervolgens het tabblad Network List zijn de netwerken binnen het bereik te zien. Na wat googlen kwam ik er achter dat een PLMN met het nummer 20404 van vodafone is.

Als dit bijvoorbeeld de 2e cell in de lijst is moet je het volgende doen om de verbinding werkend te krijgen:

1. Ga weer naar internet - account information
2. Ga naar de advanced view (onderaan de pagina)
3. Er staat een optie Select provider (default staat select provider automatically aan.
4. Als bij de LTE informatie de 2e mast van vodafone is dan moet je hier ook de 2e (home network) aanvinken.

Als het goed is springt hij nu op het 4g netwerk.

De router heeft niet niet lang gedraait dus het is even afwachten hoe stabiel hij de verbinding zal blijven houden.

Ik heb nog wat screenshots bijgevoegd van de instgellingen.

Success

Heb jij ook een AVM FRITZ!Box 6810 LTE (Int'l Edition)?