Eerste indruk
Op het eerste gezicht was ik erg gecharmeerd van de strakke vormgeving van deze kast, helemaal geen tierelantijnen, maar toch lekker praktische knoppen en aansluitingen bovenaan op de voorkant. Het "chroomplastic" randje had voor mij niet direct gehoeven, maar totaal vind ik de kast gewoon mooi.
Update 10 december 2011: drie jaar na aanschaf
De kast is nu drie jaar in gebruik, en functioneert in principe nog prima. In de tijd is er veel meer bij gekomen, waaronder ook een enorme koeler. De kast zit nu dus echt vol. Toch werkt het prima, al zou ik als ik geld heb wel een grotere kast willen aanschaffen. Toch is dat nog niet per se nodig.
Binnenkant
De binnenkant is natuurlijk het belangrijkst, en hier blinkt de kast in uit. Verwacht geen superafwerking, alle componenten moeten bijvoorbeeld nog ouderwets geschroefd worden en er zijn geen anti-resonantierubbers voor harde schijven. Ook geen kliksystemen ofzo, al heb ik daar slechte ervaringen mee. Als je de kast toch niet vaak uit elkaar haalt, is dit alles helemaal niet erg.
Het viel me wel op dat niet alle maten van een ATX-moederbord goed passen. Mijn oude ASUS A7V8X-X paste perfect, ik kon alle schroefgaatjes gebruiken. Maar mijn nieuwe Gigabyte GA-MA790X-DS4 is iets smaller, waardoor sommige schroeven niet meer uitkomen met de gaatjes. Jammer, dat doen andere (duurdere) kasten beter.
Standaard zit er een voeding en een 8 cm fan in de kast ingebouwd. De voeding geeft 350 watt, en heeft een 8 cm fan (geen 12 onderop jammergenoeg). De doelgroep voor deze kast is waarschijnlijk een gemiddelde gebruiker, die weinig eist van zijn pc. Daar is de voeding vast genoeg voor, maar ik heb meer nodig. De 8 cm fan in de kast doet zijn werk verder prima, maar maakt wel veel lawaai.
Voor componenten is ruimte genoeg, er kunnen 3 5,25 inch-apparaten en 5 3,5 inch-apparaten in. Voor een game-pc is dat meer dan genoeg, en als je een kleine raid-array wilt bouwen, gaat dat ook prima. Er kunnen 3 fans in, voor de harde schijven heb ik zelf een stille 12 cm fan geplaatst, en achterop een 9,2 cm fan. Een 12 cm fan past hier niet, modernere kasten zoals een Antec Three Hundred hebben dit nadeel niet. Voor mijn pc is het genoeg. Verder zijn sommige randjes wel vrij scherp, maar ik vind het niet opwegen tegen het effectieve ruimtegebruik.
Inmiddels zit de kast vol. Er is twee jaar geleden een Scythe Zipang cpu-cooler in gegaan, die is 14 centimeter groot. Om die erin te krijgen moest de voeding en de grafische kaart er eerst uit. De grafische kaart is niet buitensporig lang, maar de voedingskabel moet aan de achterkant van de kaart worden ingestoken. Daardoor overlapt de kabel met een plek voor een harde schijf.
Klik voor een afbeelding:
De kast is spotgoedkoop en stelt daar veel tegenover. Dat is voor mij een belangrijk argument geweest om deze kast te kopen, ik hoef niet het allerhipste. Ook is het heerlijk dat felblauwe leds schitteren door afwezigheid (die zijn toch zo hip, maar tegelijk kamerverlichting). Inbouwmogelijkheden zijn te over, er past gewoon veel in, en dat gaat prima. Een game-pc met een lange videokaart kun je beter in een andere kast stoppen, en grote koelers ook. De afwerking is ten slotte niet je van het, maar daar betaal je dan ook niet voor.