Bij het bouwen van mijn nieuwe quadcore systeem, heb ik gekozen voor deze voeding van Tagan op aanraden van de klantenservice van Alternate.
Volgens de mensen van Alternate is Tagan een heel goed merk met een laag uitvalspercentage.
Uitrusting en Afwerking
Dit is gewoon top, extra dikke geleiders (draden) welke zijn beschermd door een afscherming, zodat je je draden niet zomaar kapot kan schuren langs een scherp randje.
Verder was het geluidsreducerende rubbertje een leuk extraatje.
De voeding zelf zag en voelde heel solide, geen scherpe randjes of wat dan ook, mooi afgewerkt, mooie laklaag. Ook een fijne functie is de temperatuursgeregelde fan.
De voeding is beveiligd met OVP (Over Voltage Protection) en OCP (Over Current Protection)
De datasheet is te bekijken op
Aansluitmogelijkheden
Die waren voldoende aanwezig, hieronder een kort lijstje met specificaties:
Modulair: Nee
+5 V=: 24 A
+5 V=SB: 3 A
Uitgangsvermogen trafo: 500 W
Massa: 3,08 kg
Aansluitmogelijkheden genoeg, alleen jammer dat er geen PCIe 8 polig of 6+2 aanwezig was.
Verder zat er een extra geleider bij ter vereffening van de kast, wat misschien niet direct noodzakelijk is, maar voor sommige mensen waarschijnlijk net een wat veiliger gevoel geeft.
Prestaties & Stabiliteit
Dit punt was nogal beroerd, ik vond dit model/merk zeer onbetrouwbaar, heb in een half jaar tijd 3 keer een nieuwe voeding gehad omdat na verloop van tijd de spanningen gingen schommelen met alle gevolgen van dien, uiteindelijk ben ik maar overgestapt naar Enermax.
Geluidsproductie
Dit is weer juist zeer positief, bij normaal gebruik is de voeding niet waarneembaar, qua geluid.
Geen minpunten dus.
Warmteproductie
Ook op dit punt doet de voeding het goed, bij normaal gebruik wordt ie niet zo heel warm, wat de geluidsproductie ook ten goede komt. (Fan is temperatuur geregeld)
Koelvermogen
Valt een beetje samen met de vorige 2 kopjes, Koelvermogen is goed aangezien hij redelijk koel blijft bij een laag toerental.
Prijs
De prijs van €85,- destijds is wat je mag verwachten van een A-merk voeding, al zou ik het achteraf geen A-merk voeding willen noemen.