Samenvatting
Hierbij zal ik mijn eerste review plaatsen van mijn pas aangeschafte laptop. Dus feedback is altijd welkom, daar leren we tenslotte van!
Sinds 23 Oktober ben ik de trotse bezitter van een MSI Classic CR61 2M-214NL. Ik heb deze laptop aangeschaft, omdat ik op korte termijn een laptop nodig had voor school. Omdat er op school veel met VMware gewerkt wordt, was ik dus op zoek naar een laptop die dit zonder problemen aankon.
Natuurlijk zijn er laptops die dit zonder problemen aankunnen maar de prijzen van deze lagen iets meer of ruim boven mijn budget van 600 euro. Tijdens mijn zoektocht bij ASUS kwam ik voor 600 euro niet verder dan een i3 met 6GB aan RAM terwijl mijn voorkeur toch uitging naar naar minimaal een quad core met 6 GB aan RAM. Uiteindelijk was ik dus uitgekomen bij de MSI Classic CR61 2M-214NL met een prijskaartje van 565 euro. Met zijn i5 processor van Intel met 2,5Ghz en 8GB aan DDR3 RAM was dit dan toch de ideale laptop waar ik naar op zoek was!
Ik heb altijd al een laptop van 15,6" gehad en ik wilde het het liefst ook hierbij houden, omdat ik al genoeg sport bij de fitnes.. Met zijn 2,4kg is het dan ook behoorlijk lichte laptop naar mijn gevoel.
Specificaties
Windows 8
Intel Core i5 4200MSnelheid 2,5GHz
Maximale turbo frequentie 3,1GHz
Intel Mobile HM86
Schermdiagonaal 15,6"
Schermresolutie 1366x768 (WXGA Wide)
Backlight Led: Edge-lit
Intel HD Graphics
Gewicht 2,4kg
Hoogte 37,6mm
Lengte 249,5mm
Breedte 383mm
Geheugengrootte 8GB DDR3 (SODIMM)
Hardeschijftype 5400rpm
Netwerk
(Ethernet) Ethernet 1Gbps
(wlan) 802.11 (onb. type), 802.11b, 802.11g, 802.11n

Uiterlijk
Deze jongen mag zich gerust knap noemen! Natuurlijk is het geen game laptop dus zal je ook niet van alle kanten gekleurde accenten of lichtjes terug zien. Maar met zijn soort van donker aluminium achtige uitstraling maakt het zeker een mooie laptop! Boven het toetsenbord zitten de 2 speakers met daar tussenin de on/off knop en de actionbuttons voor SCM (hier kom ik later nog op terug).

Scherm
Op het scherm valt niet veel op aan te merken. Enkel dat het geen Full HD 1920*1080 scherm is maar 1366*768 met non-glare LCD wat toch fijn is tegen lichtinval et cetera. Verder valt er niet veel te piekeren want de kijkhoek van dit scherm is zeer goed! Ook dimt het scherm zelf, enkel weet ik niet of die dit aanpast aan de applicatie of aan het daglicht zelf.. Voor mij nog een mysterie dus.
Accu
De accu gaat tot zover bij intensief gebruik 2,5 a 3 uur mee. Hierbij heb ik geen tweaks of iets dergelijks uitgevoerd, enkel dat die meestal wel op eco modus staat. Weet niet of de accu nu na 4 keer opladen helemaal optimaal zijn werk doet of dat dit nog een paar keer laden duurt.
Zodra je het scherm dichtklapt springt de laptop natuurlijk in slaapstand. Door middel van het on/off knopje in te drukken gaat de laptop weer uit zijn slaapstand en spring dan in ongeveer 3 sec aan! Overigens is de functie van de klep dicht doen, on/off knop in drukken aan te passen. Normaliter is bij de laptop de on/off knop indrukken ook de knop om de laptop in slaapstand te brengen, maar nu ik de knop indruk sluit de laptop zich helemaal af wat ik wel lekker "lui" vind.
SCM (System Control Manager)
Het zegt het eigenlijk al System Control Manager. Met deze feature kan je met de actionknoppen waar ik het bij de uiterlijk van de laptop over had simpel de modus van de laptop instellen, wifi en bluetooth in- en uitschakelen zelfs de cd speler laten uitwerpen, camera in- en uitschakelen en zo nog een aantal dingen waarvan je overigens de meeste opties ook met hotkeys op je toetsenbord kan instellen.
Update 18-1-2014
Heb een kleine update over de accu. Nu ik de laptop zo een kleine 3 maanden in gebruik heb, merk ik dat de accu lichtelijk beter is geworden. Voorheen kon ik met de accu zo een 2,5 á 3 uur overweg, maar nu is dat zeker 4 uur geworden zelfs met intensieve gebruik van VMware! Dit is dus zeker een pluspuntje!
Nogmaals dit was mijn eerste review dus feedback is altijd welkom!