Logitech MX620 Laser Cordless Mouse Review

Pixeltje
14 juni 2009, laatste update op 14 juni 2009, 1.352 views

Logitech MX620 Laser Cordless Mouse

Ik had een Microsoft laptopmuis die zijn werk vrij goed deed, maar ten eerste aan een koordje zat, wat dus altijd geknoopt uit de laptoptas kwam, en ten tweede eigenlijk net te klein was. Ik heb die muis vervangen door deze Logitech MX muis, die eigenlijk voor desktops is. Hij is groter dan de VX revolution (zijn tegenhanger op laptopmuizengebied), en dat vind ik erg fijn. De vorm van de muis sluit goed aan, en de muis ligt lekker in de hand. Hij is voor een muis vrij zwaar en zeer degelijk gebouwd. De werking van de muis is in mijn optiek subliem. De muis reageert snel en nauwkeurig, ook op rommelige ondergrond. (getrommeld hout en het leer van de bank, bijvoorbeeld). De extra functieknoppen zijn met de bijgeleverde software helemaal naar...

Pluspunten

• Vorm
  • Functie
  • Degelijkheid
  • Software

Minpunten

• USB module kan niet in de muis

De werking van de muis is in mijn optiek subliem. De muis reageert snel en nauwkeurig, ook op rommelige ondergrond. (getrommeld hout en het leer van de bank, bijvoorbeeld). De extra functieknoppen zijn met de bijgeleverde software helemaal naar wens in te stellen. Ook de knoppen voelen degelijk aan, en ze zitten niet in de weg (ook niet bij het gamen). Zo druk je nooit per ongeluk op de verkeerde knop, maar hoef je je hand nauwlijks te bewegen om er expres eentje in te drukken.

De software is omvangrijk en stabiel. Met het bijgeleverde programma kun je de batterijstatus in de gaten houden (De batterij gaat erg lang mee!) en zoals eerder gezegd de diverse knoppen van een andere functie voorzien. Als je dat wilt, kun je voor applicaites knoppen een andere toewijzing geven dan normaal. Je kunt, als je dat wilt, voor alle applicaties andere functies instellen. De software geeft wat informatie over de muis, en wat links naar de site van Logitech etc. Naar mijn idee gebruikt de software weinig systeemkracht, en het nestelt zich stilletjes linksonderin je startbalk. Prima dus. Desgewenst kun je de software eenmalig of voor altijd laten verdwijnen uit de taakbalk.

De prijs, ik heb de muis gekocht voor 50 euro geloof ik, en dat is hij ook wel waard. Ik vind 50 euro voor een muis veel geld, maar ik heb goedkopere muizen gehad, en die doen dan ook in prestaties en bouwkwaliteit onder aan deze.

Overig:
De muis gaat uit na een periode van inactiviteit. Dat bespaart batterij, omdat er dan niet gecommuniceerd wordt met de pc. Door de muis te bewegen (ergo: je hand erop te leggen) komt hij weer tot leven, en ik vind dat hij snel wakker is. Ik heb nog geen vertraging mee mogen maken

Het enige minpunt aan de muis, omdat ik deze in combinatie met een laptop gebruik, is dat de (overigens erg kleine :) ) USB module niet ín de muis geschoven kan worden. Dit is wél het geval bij de VX revolution, maar omdat de MX 620 niet bedoeld is als laptopmuis, is die mogelijkheid niet ingebouwd. Immers laat je een desktopmuis vrijwel altijd ingeplugd.

Even een kleine update: Heb het apparaat nu al een tijdje in gebruik, en heb laatst voor het eerst de batterijen eens vervangen. Volgens het programma kon ik er nog 20 dagen mee werken, dus mooi moment om ze te verversen. Ik heb dus bijna anderhalf jaar met de batterijen gedaan. De muis wordt dagelijks, intensief gebruikt. Lijkt me netjes!

Kortom: Ik ben een zeer tevreden gebruiker van deze laser muis.

Heb jij ook een Logitech MX620 Laser Cordless Mouse?

Hey, een fototje is altijd wel makkelijk, hoeven we niet te googlen en fleurt het geheel meteen op :).
Point taken, bij deze.
Ik heb de MX610 (de linkshandige uitvoering), ook een prima muis. Zie dat jij de muis ook al ruim een jaar gebruikt; nooit last gehad van een haperende muiscursor?
Dit is nu al de derde logitech muis waarbij ik dit probleem heb (en de internetfora staan vol met dit probleem en GEEN echte oplossing).
Het treedt op, op een laptop, een desktop, onderweg, op kantoor, thuis. Met Windows XP, Vista, Windows XP 64-bit. Kortom talloze kombinaties. :(
Enige ervaring met dit probleem?

Logitech support wil de muis omruilen (dat hebben ze al een keer gedaan), maar dat is niet de oplossing van het probleem (blijkbaar).
Nee, ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar nooit problemen mee heb gehad. Wat wel eens wil voorkomen is dat de muis moeilijk doet (is iets van de laatste tijd) in Autocad, maar ik denk dat in dit geval te wijten is aan de autodesk software, omdat de muis het overal goed doet.

Ik hoop dat je probleem wordt opgelost, het is een heerlijk stukje hardware:)
Het bereik van mijn draadloze MX610 is dus nog maar 30cm. Volgens Logitech veels te weinig en ze zouden een nieuwe opsturen.
Prima service van Logitech!