2. Gebruikersreviews

Logitech Harmony 1000 Advanced Universal Remote Review

hwmook
31 maart 2010, laatste update op 31 maart 2010, 2.846 views

Logitech Harmony 1000 Advanced Universal Remote

Heb de Harmony 1000 nu ca 2 jaar in gebruik. De afstandsbediening bevalt nog steeds goed. Sinds een jaar heb ik er ook een Harmony Extender bij welke ik iedereen aanraad die deze afstandsbediening heeft aangeschaft. Dit omdat de afstandsbediening niet gemakkelijk in de hand ligt en dus eigenlijk met 2 handen bedient moet worden. Hierdoor vindt ik de extender een vereiste. ---Verpakking--- De AB komt in een erg stevige verpakking via de post binnen. In de doos zitten alle benodigdheden: • De AB zelf. • Het laadstation • USB kabel • De Accu (al goed geladen) • CDrom met de software (eigenlijk onnodig, want je wilt toch de nieuwste versie downloaden) • Getting Started Guide in verschillende...

Pluspunten

• goed verpakt
  • makkelijk in te stellen
  • erg gebruiksvriendelijk
  • helder display
  • grote database met apperatuur
  • ZEER GOEDE HELPDESK

Minpunten

• ontbreken van de RF extender
  • toch enigszins aan de prijs
  • scherm bevriest regelmatig

---Verpakking---
  • De AB zelf.
  • Het laadstation
  • USB kabel
  • De Accu (al goed geladen)
  • Getting Started Guide in verschillende talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans)
---Installatie---
Na alles te hebben uitgepakt de Harmony gelijk aangesloten op mijn PC (had al een eerdere installatie van de software gedaan). In de software kan je gemakkelijk aangeven dat je een nieuwe Harmony heb aangeschaft en registreer je deze erg gemakkelijk. Aantal instellingen gewijzigd en de Harmony 1000 geupdate. Daarna natuurlijk even testen bleek toch dat er nog een aantal dingen anders ingesteld moesten worden. Dus even op geschreven wat allemaal niet goed functioneerde het hem nog maar eens aansluiten. Hierna functioneerde zo goed als alles. Enkel het veranderen van het input kanaal van mijn TV werkte nog niet optimaal.

Het instellen van activiteiten is een uitkomst. Echter zijn alle voorgeprogrammeerde activiteiten niet gemakkelijk aan te passen. Zo luister ik altijd muziek via mijn PC echter een activiteit toevoegen die enkel mijn receiver op de juiste ingang zet was niet gemakkelijk toe te voegen.

---Helpdesk---
Ik had zoals ik hier boven zei nog enkele kleine problemen met het instellen van mijn nieuwe Harmony. Hiervoor belde ik met de helpdesk, na een minuut of 3 in de wacht werd ik doorverbonden (stuk sneller dan bij Ziggo). Kreeg in dit geval een Nederlandse jongen aan de lijn (soms krijg je ook Engels sprekende mensen aan de lijn bij de Harmonysupport). Deze vroeg uiteraard naar mijn probleem. Na het probleem uitgelegd te hebben heeft hij voor mij een soort groep met opdrachten aangemaakt die het probleem zouden moeten verhelpen. Zelf hoefde ik niets te doen alleen kijken hoelang het duurde voor dat mijn input keuze menu op mijn TV verscheen nadat het toestel ingeschakeld werd. Na dat hij deze actie lijst op mijn profiel had gezet hoefde ik alleen nog maar op updaten te klikken en te testen. Alles werkte.

---Features---
Na het apparaat een tijdje zo gebruikt te hebben ging ik toch eens op internet zoeken wat er allemaal nog meer mee mogelijk was. ik vond een website (http://www.harmony-forum.nl) waar erg veel gebruikers ervaringen uitwisselen over hun Harmony. Hier kwam ik er achter dat je ook een favoriete zender lijst kon maken. Hier ben ik uiteraard mee aan de slag gegaan, leuke bijkomstigheid is dat je bij elke favoriete zender het zender logo in je Harmony kan zetten. Op de net genoemde website zijn hier hele pakketten voor te downloaden. (ziet er wel grappig en chic uit). Ook kan je er dingen vinden over het maken van bijvoorbeeld een eigen screensaver (als je het toestel op het oplaadpunt zet verschijnen er een aantal afbeeldingen in het scherm, deze kan je aanpassen).

Het laadstation is erg ideaal! Geen batterijen meer kopen en je weet altijd waar je je AB hebt neer gelegd! Daarnaast is het helemaal niet nodig om de Harmony 1000 vaak op te laden. Ik denk dat ik als ik hem regelmatig gebruik dat hij zonder laden toch zeker wel een week of 2 a 3 mee gaat.

Instellen activiteiten is zeer effectief. Alles wordt gelijk op het juiste kanaal/ input gezet. Zeker met de extender heb je hier geen omkijken meer naar. 1 druk op de knop en alles staat bijvoorbeeld ingesteld om TV te gaan kijken.

---Helpfunctie---
Op de harmony1000 zit net als op elke andere afstandsbediening van logitech een help functie. Ik vind deze help functie op de 1000 zeer omslachtig. Men klikt op help en krijgt gelijk de vraag of het probleem is opgelost (beetje onlogisch). Vervolgens wordt elke instelling langs gelopen in een vaste volgorde. Als er bij de laatste instelling iets mis is duurd dit dus wel even.

Handiger was geweest als de apparaten zichtbaar waren ik bijvoorbeeld mijn receiver kan selecteren en aangeven dat deze niet op de juiste input staat.

---Extender---
Sinds enige tijd ben ik ook in het bezit van een Logitech extender wat het mogelijk maakt om mijn apparatuur achter gesloten deurtjes alsnog te kunnen bedienen. Het instellen van de extender is erg gemakkelijk in de software geef je aan dat je een externder gaat gebruiken en vervolgens moet je je extender en je Harmony beiden updaten en klaar is het.

Echter is het wel weer een extra handeling bij aanschaf van een nieuw apparaat. Externder loskoppelen en updaten moet nu in alle gevallen (zelfs bij het toevoegen van een nieuw netwerk icoon). Daarnaast liep hij een aantal keer vast met het updaten dit was echter na een telefoontje met de geweldige helpdesk zo verholpen.

---TouchScreen---
De laatste tijd heb ik heel vaak het idee dat mijn touchscreen bevriest. Ik moet dan eerst een aantal aanslagen op het touchscreen loslaten om hem weer tot leven te wekken. Dit is erg vervelend zeker als je even snel wilt door zappen of een film even vlug op pauze wil zetten omdat de deur bel gaat. Ook is er duidelijk nog geen eenzijdige oplossing voor dit probleem.

---Komst Harmony 1100---
Met de komst van de Harmony 1100 ben ik toch een beetje teleurgesteld geraakt in Logitech. Het toestel heeft, naar horen en zeggen, praktisch dezelfde hardware als de Harmony 1000. Daardoor vind ik het erg achterbaks van Logitech dat zij hun hi-end gebruikers, die toch vaak zo'n 2 a 3 honderd euro hebben uitgegeven aan hun top afstandsbediening (de 1000), niet de mogelijkheid bieden om een software-upgrade te laten uitvoeren.

---Conclusie---
Al met al vind ik het een erg fijne afstandsbediening. OK hij is misschien wat aan de grote kan voor een AB maar ik heb het ding toch niet continu op mijn schoot liggen. Toestel voldoet aan mijn eisen kan er op dit moment alles mee bedienen, enkele jammer is dat ik voor mijn lampen nog de RF extender moet aanschaffen maar dit gaat zeker gebeuren! Daarnaast valt de prijs van 200 Euro tegenwoordig ook reuze mee. Maar voor veel mensen zal dit toch een hele investering zijn voor een universele afstandsbediening.

Na twee jaar gebruik is mijn conclusie toch iets veranderd. Zo valt het mij op dat het touchscreen/ knoppen zeer regelmatig bevriezen en dat ik hierop moet wachten. Ook is laatst de volledige afstandsbediening gecrashed waardoor ik nieuwe firmware moest installeren via de veilige modes.

Een ander klein nadeel vind ik het volgende: Het touchscreen wordt natuurlijk elke keer gebruikt en hier komen vingerafdrukken op te staan. De Harmony heeft geen optie om dit scherm tijdelijk inactief te maken waardoor het scherm met een doekje gereinigd kan worden.

Heb jij ook een Logitech Harmony 1000 Advanced Universal Remote?

Heb ook de 1000.
Het euvel van het bevriezende scherm komt me bekend voor. Vaak haal ik dan de accu er ff uit voor een volledige reset.
Volgens mij is daar niet echt een oplossing voor.

Die van ons is inmiddels ook zo'n 1,5 jaar oud en ik merk ook dat de bewegingssensor wat minder gevoelig geworden is. Je moet flink schudden wil het scherm weer oplichten.

Nog een puntje: bij sommigen akties, blijft de Harmony maar zenden. B.v.b je drukt op volume hoog/laag of zender wisselen en dan blijft die aktie maar doorgaan (net alsof je de toets continu vasthoudt)
Wat foto's in actie zouden niet overbodig zijn geweest!

tip: maak wat meer gebruik van opmaak! Ook kan je kopjes waarover jij een beoordeling afgeeft gebruiken als onderwerp om over te schrijven.

Algemene Indruk, Ergonomie, Functionaliteit, Configuratie, Vormgeving, Bouwkwaliteit, Drivers / Support, Prijs

[Reactie gewijzigd door loewie1984 op 25 juli 2024 06:26]

Zal zodra ik thuis ben eens kijken of ik wat foto's kan plaatsen!
Verder zal ik kijken of ik wat aan de opmaak kan doen. Maar ik gebruik toch ook een soort kopjes die ik als onderwerp gebruik of begrijp ik het even verkeerd?