Samsung Galaxy Note 3 Zwart Review

11 oktober 2013, laatste update op 11 oktober 2013, 73 views Rapporteer

Daar is hij dan, de Samsung Galaxy Note 3. Twijfels heb ik er zeker over gehad, dit omdat ik sinds jaar en dag een HTC fan ben en ik dit ook zeker zal blijven. Punt is dat dit het enige toestel is met de specs het uiterlijk en de beschikbaarheid die bij mij aansluiten. De Note 3 dus, hierop de review.

Pluspunten

• Een groot glanzend zwart scherm, dat gaapt mij aan als de doos opengaat, wanneer ik het aan doe zijn de kleuren weliswaar over-saturised maar ze springen werkelijk er vanaf. De kleurechtheid is geen groot issue voor mij en dit is uiteraard ook aan de passen naar meer natuurgetrouwe weergaven. Een dikke plus dus, vooral het zwart is veel dieper dan mijn voorgaande Htc one en one X. Al is de One een stukje scherper en kan ook het scherm beduidend helderder.
  • De hardware is uitstekend, 'een 2.3Ghz quad-core met 3Gb aan ram', enkele jaren terug was dit nog heel normaal om in een PC aan te treffen, en nu weten ze dit in een kastje ter grote van een chocolade reep te persen!
  • Qua uiterlijk kan ik de telefoon mooi noemen. Het lelijke glimmende van de Samsung Galaxy S4 is weg en dit is ingeruild voor een meer slijlvol mat plastic met een lederpatroon, dat bovendien minder snel krast en minder snel vuil lijkt.
  • De 13 megapixelcamera: Megapixels zeggen niets, een goede lens en sensor wel. Mijn Htc One en one x maakten uitstekende foto's en dat doet dit toestel ook. Veel kwaliteitsverschil is eigenlijk niet te zien wanneer je een foto voor een social media postje grbruikt. Maar in het donker deed de One het toch echt een stukje beter.

Minpunten

• Jammer vind ik de software, ik mis een stukje simpelheid en de (in mijn opinie) onnodige extra's worden constant opgedrongen, hetgeen ik daar een hekel aan heb.
  • Ook vind ik dat deze telefoon een stukje minder elegant is dan een iPhone 5s of een gemiddelde HTC. Ik ga graag voor een telefoon die niet iedereen heeft, zoals destijds de HTC EVO 3D, die een echte wowfactor had. Maar dit soort telefoons zijn helaas niet meer te vinden op een telefoonmarkt waar het enige wezenlijke verschil tussen telefoons vaak de buitenkant is.
  • Ook ben ik bang dat ik snel een 'oud toestel' heb, dit aangezien Samsung afgelopen jaar maarliefst 62 modellen op de markt bracht.
  • Al bij al een super toestel op enkele persoonlijke aanmerkingen na! O+

Heb jij ook een Samsung Galaxy Note 3 Zwart?