Aankoop
Nadat zowel de DVD-Brander in mijn laptop als in mijn Desktop was overleden, was het tijd voor een makkelijke en goedkope oplossing om de DVD-branders in beide apparaten te vervangen.
Na even zoeken in de Pricewatch was de goedkoopste oplossing de externe DVD-Brander van Samsung.
Ik heb de brander uiteindelijk gekocht bij de 4launch, het was op één winkel na niet de goedkoopste, maar had al vaker bij 4launch besteld en dit was mij goed bevallen. Op dinsdagavond besteld, woensdag verzonden met de post en donderdag zou het bezorgd worden. Ik was toen helaas niet thuis en de dag erna ook niet. Dus uiteindelijk op maandag het pakket opgehaald op het postkantoor.
Verpakking
De brander komt in een klein wit doosje en aangezien foto's meer zeggen dan 1000 woorden hieronder een aantal foto's.
Voorkant:
Achterkant:
Zijkanten:
Inhoud
Na het openen van de doos komt eerst de USB-kabel te voorschijn, na verwijderen van een stukje karton zie je de brander en de handleiding-cd zitten.
En een lijstje van de inhoud:
- Brander
- Usb-Kabel
- CD-Rom met uitgebreide handleiding, Nero Express Essentials, Nero BackItUp en Nero Kwik Media
- Quick Installation Guide in het Engels
Uiterlijk
De brander is afgewerkt in mat-zwart plastic en is zo'n 14 bij 14 bij 2,5 cm. Ik vind de brander er netjes en strak uit zien, het is duidelijk te zien dat het plastic is, maar dat is vanwege de prijs ook logisch en stoort niet.
Wat wel erg stoort is dat het plastic een echte vingerafdrukmagneet is. Bij het aanraken van de brander staat er de hele handafdruk erop.
Daarnaast is er nog één ander ding waar minder goed over na gedacht is. Wanneer er een nieuwe dvd/cd in de tray wordt gestopt, dan helt de brander naar voren. Waardoor het op den duur zo kan zijn dat de tray door de speling af gaat breken.
Specificaties
Drive Type: DVD Writer
Enclosure Type: External
Drive Height: Slim (12.7mm)
Loading Type: Tray
Interface: USB 2.0 / 3.0
DrIve Mounting: Horizontal
Buffer Memory: 1MB
Supported Disc Formats:
DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-ROM, DVD-Video, DVD+R DL, DVD-R DL, DVD-RAM, CD-ROM, CD-R, CD-RW, CD-DA, CD+E (G), CD-MIDI, CD-TEXT, CD-ROM XA, Mixed Mode CD, CD-I, CD-I Bridge (Photo-CD, Video-CD), multisession CD (Photo-CD, CD-EXTRA, Portfolio)
AV Connectivity: Yes
Weight: 0.3kg
Volledige Specificaties zijn
hier te vinden
Werking
Direct na het inpluggen van de USB-kabel in mijn laptop, wordt de brander herkent en installeert Windows automatisch de drivers, ook in Windows 8 worden de drivers automatisch geïnstalleerd.
Schrijven
Vervolgens heb ik twee dvds gebrand, respectievelijk met Nero Burning Rom en Imgburn.
Resultaten staan hieronder verwerkt:
Img burn na 5 minuten: 7,5 KiB/s:
Img Burn na 9 minuten: 10,4 KiB/s:

Dit is tevens de maximale snelheid die bereikt wordt. Hij haalt dus net niet de opgegeven maximale snelheid van het branden.

Na 10 minuten is het branden van 4,36 GB klaar, dit zou volgens de 8x snelheid ongeveer 6 minuten in beslag moeten nemen. Met Nero is hetzelfde resultaat te zien, in Nero zijn alleen geen snelheden af te lezen dus daarom zijn daar geen screenshots van.
Lezen
Ik heb ook een test gedaan met een DVD lezen, dit ging met een snelheid tussen de 6MB/s en 7MB/s
Ik heb voor de rest geen testen uitgevoerd met andere soorten media, omdat ik de brander voornamelijk gebruik voor lezen en schrijven van DVD's.
Voor 30 euro een prima externe dvd brander. Helaas worden de maximale snelheid wat betreft branden van DVD's niet bereikt en duurt het ongeveer 4 minuten langer dan verwacht, maar daar weeg ik niet te zwaar aan vanwege de lage prijs.
Mochten er verder nog vragen of wensen zijn, feel free to comment