Asus N76VB-T4045H Review
25 augustus 2013, laatste update op 25 augustus 2013, 2.855 views
Rapporteer
Na 8 jaar met een fujitsu siemens laptop te hebben gedaan was het dit jaar tijd voor een nieuwe laptop.
Aangezien ik een laptop gewoon voor erbij heb en het geen hoofdcomputer voor mij is, zijn mijn eisen aan een laptop niet zo heel hoog, maar ik wil als ik een laptop gebruik wel gewoon de dingen kunnen doen die ik op een desktop ook kan.
Mijn eisen waren:
Moest sneller zijn als mijn oude maar een topcpu is niet nodig.
Moet goed mijn programma's zoals facturering software kunnen draaien.
Voldoende geheugen.
Voldoende grote harde schijf.
Moet ook een game kunnen spelen.
Moet ook fullHD films kunnen afspelen.
Na een zoektocht van een week kwam ik bij de Asus N76VB-T4045H uit.
Je ziet door de bomen het bos niet meer op een gegeven...
Pluspunten
- stevig
- scherm
- geluid
- looks
- prestaties
Mijn eisen waren:
Moest sneller zijn als mijn oude maar een topcpu is niet nodig.
Moet goed mijn programma's zoals facturering software kunnen draaien.
Voldoende geheugen.
Voldoende grote harde schijf.
Moet ook een game kunnen spelen.
Moet ook fullHD films kunnen afspelen.
Na een zoektocht van een week kwam ik bij de Asus N76VB-T4045H uit.
Je ziet door de bomen het bos niet meer op een gegeven moment als je echt op zoek gaat naar een leuke laptop, maar deze kwam toch elke keer weer boven drijven.
i5 cpu met 6gb geheugen , 500GB hdd en een leuke geforce 740m grafische kaart voor een leuke prijs (765€).
Op het moment dat ik aan het zoeken was was dit de enige met deze specs en prijs beneden de 800 euro, de rest van de fabrikanten zaten er met dezelfde specs ver boven.
Besluit genomen en besteld bij komplett op zaterdag en op dinsdag werdt de Asus N76VB-T4045H geleverd.
uitpakken:
positief verast door de goede kwaliteit van de verpakkingen zowel door asus als door komplett.
Eerste indruk uiterlijk:
Solide! hij voelt erg stevig aan, de behuizing van het scherm en toetsenbord zijn van aluminimum en doet erg luxe aan. Met name het scherm heeft een mooie geborstelde look.
Aan de acherkant van het scherm zit een chromen logo die als de laptop aan is ook nog eens verlicht is.
Eerste ingebruikname:
Onmiddelijk vallen de verlichte toetsen en het verlichte logo op, en met name de verlichte toetsen vind ik een dikke plus waard, dat zie je niet veel bij laptops beneden de 800 euro.
De toetsverlichting is op 3 niveaus in te stellen en de toetsen voelen bovendien stevig aan, het zijn geen gammele toetsen.
Het opstarten verloopt vlot zoals je mag verwachten met een i5 in combinatie met w8 en na de nodige instellingen die w8 vraagt zit je naar een paar minuten in desktop omgeving.
Tuurlijk even afsluiten en weer opnieuw aan om te zien hoe vlot dat gaat en na 10 seconden zit je al in desktop, waarbij wel gezegt moet worden dat er op de achtergrond dan nog dingen geladen worden. maar al met al zeer goed voor een 5400 toeren schijf, ik had het slomer verwacht.
De response van de laptop is zeer goed te noemen, nergens moet je wachten tot iets geopend word , het verloopt allemaal erg vlot.
Het scherm:
De laptop heeft een fullHD beeldscherm 1920x1080.
Wat mij direct opviel was het goede wit dat het scherm laat zien, geen gelig gedoe maar echt wit, hetzelfde kan ik zeggen over het zwart, het is ook echt zwart.
Het scherm is erg helder en heeft een goede kijkhoek, de kleuren komen erg echt op mij over en al met al ben ik erg aangenaam verrast dor de goede kwaliteit van het scherm.
Geluid:
Kan ik helder over zijn, erg goed!
Asus heeft in samenwerking met Bang en Olufsen het geluid naar een andere dimensie getild.
Er zit een subwoofertje bij en met die erbij aan kun je heel goed films kijken en muziek luisteren, net als op de tv thuis.
Hij kan erg hard zonder dat de kwaliteit van het geluid slechter word.
Het is met afstand het beste laptop geluid van alle laptops die ik gehoort heb.
Algemeen:
4 USB 3.0 poorten ,1 HDMI poort, display poort, headset aansluitingen, DVD alles zit erop en werkt naar behoren.
WIFI ben ik ook tevreden over, een goed bereik en de verbinding valt niet weg, zelfs met de telefoon als hotspot.
Toutchpad is lekker groot en voldoet erg goed.
Asus heeft nog allerhande features erop zitten die ik niet ga bespreken maar erg leuk zijn en de funtinalitieit ten goede komen.
Grafisch:
Erg goed, de gforce 740m zorgt ervoor dat je fatsoenlijk de nieuwste games kunt spelen en presteert dus goed.
Ook erg leuk:
de goede bereikbaarheid van het geheugen en de hardeschijf.
Er zit 1 HDD in maar er is ruimte voor 2 en die 2e is ook voorbereid, dus je kunt erzo een schijf bijprikken of een SSD erin stoppen.
Je kunt dus erg makkelijk een keer een upgrade doorvoeren van het geheugen en HDD/SSD.
Zelf ga ik nog geen SSD erin doen, ik vind de laptop op dit moment snel genoeg.
Conclusie:
Voor de helft van de prijs van mijn vorige laptop het ik nu een systeem die waarschijnlijk weer een jaar of 8 meekan voor mij.
Ik ben erg tevreden met de Asus N76VB-T4045H want ik kan alles ermee doen wat ik wil, games flimpje enz alles gaat mooi.
Even zoeken naar de juiste webshop loont met de Asus N76VB-T4045H want prijzen liggen bij de meeste webshops nog rond de 850 euro, ik heb hem bij komplett vandaan voor 765.