TP-Link TL-WA830RE V2 Review

26 juli 2013, laatste update op 26 juli 2013, 4.315 views Rapporteer

Gewoon een betrouwbaar dingetje dat doet wat het moet doen. Ik gebruik hem als range extender (wifi repeater in de volksmond).
AANSLUITEN:
De meeste moderne modemrouters hebben een WPS knop. Zo ook de onze, je schroeft de antennes uit de doos vast, drukt de stekker erin en zet de TP Link naast het modemrouter. Achterop de TP Link zit een range extender knop, die houd je vast, vervolgens druk je op de WPS knop op je modemrouter en de TP LINK stelt zichzelf in. Als het range extender lampje blijft branden trek je de stekker eruit en druk je de stekker er weer in op de plek waar je de TP LINK neer wilt zetten. Supersimpel.
BEREIK

Pluspunten

• 2x opschroefbare antennes van 5dbi
  • mogelijkheid om antennes te vervangen voor sterkere
  • goed bereik
  • zeer simpel binen 2 min via WPS te installeren
  • gemakkelijk verplaatsbaar
  • goede prijs / kwaliteit
  • prima design, over smaak kan getwist worden

AANSLUITEN:

BEREIK
Wij wonen in een oud huis met een paar brandmuren van grofweg 40 cm dik (anderhalf steens). Deze extreem dikke muren zijn een crime om doorheen te komen met WIFI. Repeatertjes zonder antenne komen er niet doorheen, een model van 45 euro zonder antenne bracht niet de gewenste resultaten. De TP Link kan op 10 meter door een dikke vloer, EN 2 bakstenen muren heen communiceren met het modemrouter. Vervolgens stuurt hij een sterk signaal door de beruchte brandmuur heen waardoor het vertrek daar achter 4 van de 5 strepen aan WIFI bereik heeft. Ook is het bereik in een tuinhuis op 15 meter van de TP Link zeer stabiel, daarvoor moet het signaal eerst door het geïsoleerde dak heen. Downloaden wil in dat tuinhuis, op 25 meter afstand van het modemrouter met een heleboel dikke muren, vloer en een dak ertussen met de helft van de snelheid die beschikbaar is direct naast het modem. Dat mag voor 32 euro indrukwekkend genoemd worden.

AANBEVELING!
De TP-Link TL-WA830RE V2 is stabiel, geeft standaard al een krachtig signaal af en is makkelijk te installeren. Daarnaast zijn de antennes afschroefbaar, voor een tientje per antenne vervang je je 5 dbi standaard antennes voor 9 dbi varianten waardoor de signaalsterkte enorm verbeterd kan worden. Als het door de ouderwetse, dikke muren en vloeren van ons huis komt gaat dit in ieder modern huis goed komen. In het geval van twijfel zou ik juist kopen aangezien je met éen of twee antennes van een tientje de boel alsnog significant kunt upgraden.

Ik raad het product aan, ben er erg enthousiast over, heb ergens reviews gelezen van oudere heren en dames die hem niet aan de praat krijgen. Vraag alstublieft uw (klein) zoon of dochter. Het is namelijk allemaal supersimpel.

Aanwezig:
- TP LINK
- 2x antenne (5dbi)
- Stroom adapter voor 220 of 230 volt stopcontact met ong 1.2 meter snoer.
- Handleiding in 10 talen oid (ook NL en engels) met in elke taal 3 of 4 verschillende manieren van aansluiten duidelijk beschreven (gebruik de WPS manier als je modemrouter niet uit de steentijd komt, extreem simpel, staat ook beschreven).
- Garrantiebewijzen, en nog wat papierwerk, zoals je merkt heb ik dat papierwerk niet echt door hoeven nemen omdat t direct werkte.
- CD rom met data die eventueel bij het installeren kan helpen.

Heb jij ook een TP-Link TL-WA830RE V2?

Beste mensen
wie kan mij helpen, ik heb deze extender gekocht want mijn tele2 modem had niet z'n grote bereik ,maar ik weet niet of ik het helemaal goed heb aangesloten.
ik heb hem eerst via de kabel aangesloten en de Quick stappen gevolgd hij vindt wel mijn netwerk en maakt het ook contact ,maar wat bereik betreft blijft gewoon het zelfde net als mijn draadloze tele 2 modem.
hoe weet ik of ik het goed heb geïnstalleerd, welke lampje moet branden of knipperen.
Als ik de extender knop indruk branden alle lampjes maar de laatste lampje gaat weer uit na een paar keer te hebben geknipperd.
wat doe ik fout
wie kan mij helpen
ik hoor het graag

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 24 juli 2024 07:51]

Hey wakwali,

Er is een grote kans dat uw modem een "wps" knop heeft. Als u de quick stappen gewoon netjes volgt kunt u daarmee je TP link configureren. Het klikt alsof u dat ook al gedaan heeft.

Als ik uw verhaal zo lees heeft u de TP link nu nog steeds naast uw modem geinstalleerd. DIT is het probleem. Als ik de TP link simpel uitleg zeg ik altijd dat het een soort doorgeefluik is.

De bedoeling van het apparaat is dat u na het configureren de stekker eruit trekt en hem ergens anders in het huis neer zet. Het liefst midden tussen uw Tele2 modem en de plek waar u wilt internetten.

Een voorbeeld: Stel dat uw huis een begane grond heeft, een eerste verdieping en daar boven een zolder. In die situatie zou het goed kunnen zijn dat u op uw zolder niet kunt internetten als uw Tele2 modem op de begane grond staat. Als u dan uw TP Link configureert, de stekker eruit trekt, en vervolgens op de eerste verdieping weer aansluit. Vangt de TP Link het netwerk op dat van beneden komt, en stuurt hij het naar boven toe.

Wat heeft u hier nou aan? Wat moet u nou doen? U heeft waarschijnlijk de TP link gekocht omdat u ergens in uw huis niet kunt internetten waar u wel WILT kunnen internetten. Dit kunt u als volgt oplossen:

1- configureer de TP link volgens de "Quick stappen"
2- trek de stekker er weer uit, de TP link gaat uit, dat is niet erg.
3- BELANGRIJK! Plaats de TP link MIDDEN tussen uw Tele2 modem en de plaats waar u wilt kunnen internetten (en waar het nu nog niet kan). Zoek daar het dichtstbijzijnde stopcontact en steek de stekker er in. U hoeft verder niets meer in te stellen!
4- Wacht even tot het wifi icoontje brand (tweede van rechts) en tot het meest rechter icoontje brand.
5- ga nu naar de plaats waar u wilt kunnen internetten en test of u wifi kunt ontvangen op de gewenste plaats. Lukt dit niet? Probeer dan iemand die u kent in te schakelen om het voor u nogmaals te proberen.

Bij mij branden 4 lampjes. De buitenste twee staan constant aan, en de tweede van links en tweede van rechts knipperen beide. Het middelste lampje is constant uit bij mij.