Hmm, je hebt gelijk, zal dat later vanavond of morgen nog even wat verder toelichten
Inderdaad, de One heeft alleen een terug en een home knop. Het zal gewenning zijn, dat zeker, maar helemaal slim vind ik het niet. Het feit dat ik nu steeds op terug klik in plaats van Home omdat dat bij mijn vorige telefoon andersom zat is puur gewenning.
Ik vond het altijd al jammer dat Google ongeveer anderhalf jaar geleden besloten heeft de hardwarematige menuknop te schrappen. Ik vond het juist één van de voordelen van Android; een menu altijd beschikbaar via dezelfde knop. Lekker overzichtelijk en duidelijk. Echter die knop is van alle telefoons verdwenen, dus wellicht geen eerlijk minpunt. Hetzelfde vind ik overigens gelden voor de Search knop die op de eerdere Android telefoons nog wel te vinden was.
Voordelen van Android zijn multitasking en (vind ik althans) Google Now. Beide zitten nu verder weg dan noodzakelijk. Natuurlijk is even dubbeltappen op Home voor multitasking niet zo moeilijk, maar ik vind een dedicated knop daarvoor prettiger. Immers het is een functie die overal hetzelfde is en het vormt een integraal onderdeel van Android. Ik vind dan ook, dat die knop fysiek aanwezig dient te zijn.
Google Now ligt wellicht wat lastiger, het is immers 'maar' een app. Eventueel zou een gesture oplossing voor zoiets op zijn plaats zijn denk ik. Bijvoorbeeld het naar boven swipen vanaf het HTC logo.
Desalniettemin, alle functies (behalve een uniforme search dan) zijn gewoon beschikbaar. Even wennen dus, al vind ik de periode van gewenning erg irritant. Bij vorige telefoons was ik binnen een paar uur volledig om, met de One erger ik me na een week nog steeds wel een aan de button layout.
Daar staat overigens tegenover dat het ook een design kant heeft. Had het HTC logo daar niet gestaan had het bovenaan het scherm gestaan, en dat had er niet uit gezien. Net als twee knoppen aan beide kanten van het logo.