Deze review gaat over de revisie van de G5 en niet de originele, grootste verschillen zijn de toevoeging van een volgende knop en een ander motiefje met anti-slip.
- Ergonomie
- Drivers en onder- steuning
- Prijs
- Algemene beoordeling
Ergonomie
De ergonomie van deze muis is goed en slecht tegelijk te noemen, de muis ligt lekker in de hand en zelfs na lang gebruik krijg je geen last van krampen. Voordat ik deze muis heb gekocht had ik een MX518, doordat ik nu al 4 jaar met hetzelfde soort muis werkt is mijn hand zich een beetje gaan vormen naar de muis en als ik dus mijn linker- en rechthand langs elkaar leg dan is mijn rechterhand wat boller geworden. hoewel dit raar uitziet zul je er verder niet echt een gebrek door hebben.
Functionaliteit
De functies van de muis zijn voor mij grotendeels niet nodig, de dpi insteller gebruik ik alleen om hem op het laagste niveau te zeggen.
De mensen van logitech lijken te hebben geluistert naar de consument, die hebben gemeld dat ze het gebrek aan een volgende knop toch wel een gemis vonden, ook ik vond het een gemis daarom was ik blij toen ik hoorde dat de v2 uit kwam met een volgende knop, ik had hiervoor zoals al eerder genoemd een MX518 welke deze knop wel had, deze had ik in Counter-Strike ingesteld voor een HE grenade. Daardoor heb ik gewacht met het kopen van een nieuwe muis tot ik een muis zag die net zo fijn was als een MX518 maar dan een stapje hoger.
Een ander zeer goed bedachte functionaliteit is het gebruik van de weight cartridge, deze kun je eruit halen en 8 gaten waarin je gewichtjes van 1,7g of 4,5g in kunt doen en zo dus de muis zwaarder of lichter kunt maken. Ook zijn de gewichtjes veelzijdig te gebruiken, een van de 4,5g gewichtjes doet dienst als bierviltje voor mijn pc kast

Precisie
Zoals wel bekend mag zijn, heeft elke muis in de G reeks van logitech een Laser, hierdoor is een dpi van 2000 mogelijk, maar ook en lage dpi instelling van 400 is geen probleem voor deze muis. Doordat ik zelf een lowsens gamer ben heb ik geen echt nut bij dit soort hoge dpi mogelijkheden.
Update:
De precies is toch niet wat ik er van verwacht had. Ten eerste heb ik als ik aan het gamen ben en ik precies moet aimen, Sniper of gewoon via de barrel. Dan beweeg ik de muis een heel klein beetje maar gaat mijn aim in rondjes alsof ik constant rond aan het bewegen ben, ik weet niet op het ligt aan de laser zelf of dat de ondergrond slecht is. Waar ik ook nog last van heb is als ik een muismat gebruik met een extra reflecterende ondergrond dat de muis dan überhaupt niet meer werkt. Als jullie het met mij eens zijn dat die niet hoort dan zal ik eens contact op nemen met Logitech en vragen hoe het zit. Mocht het standaard zijn dat de muis zo doet dan ga ik een MX518 halen, aangezien ik deze hiervoor had en daarover nooit klachten had.
Vormgeving
De vormgeving is zo'n beetje gelijk aan de MX serie muizen met uitzondering van de gebruikte materialen, in plaats van gladde materialen is bij de G5v2 uitsluitend gebruik gemaakt van ruw materiaal, zo zit er een soort anti-slip op de bovenkant van de muis en aan de zijkanten ruw plastig.
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit is net zoals bij de meeste producten van logitech uitstekend te noemen, het enige wat mij wel opvalt is dat de muis de neiging heeft na een maandje of 3 merkloos te worden, net zoals bij mijn MX518.
Drivers en onder- steuning
Ik gebruik geen Setpoint omdat ik genoeg heb aan de standaard instellingen, dus verder geen mening hierover.
Prijs
De prijs is redelijk te noemen, hoewel de MX518 in de meeste gevallen een net zo goede keus is, vond ik het aanwezig van anti-slip materialen en een weigth cartridge de meerwaarde boven een MX518 het waard. Met de G5 heb ik ook minder last van zweethanden dan met de MX518.
Algemene beoordeling
Over het algemeen een erg fijne muis voor de prijs, hoewel er tegenwoordig wel betere opties zijn, vind ik dat die iets te radicaal of dat er niet genoeg over is nagedacht, wat je over de G5 allerminst kunt zeggen.
Comment en Tips zijn zeer welkom.
edit:
Precisie aangepast