Aankoopbesluit:
Na weken lang zoeken naar een laptop kwam ik uit bij een ASUS, maar 1 week voor ik genoeg geld bij elkaar had gesprokkeld kwam ik op de frontpage van Acer het nieuwe Gemstone design tegen. Na wikken en wegen toch de gok genomen om deze laptop te kopen, die in tegestelling tot de ASUS nog geen product revieuws had.
Eerste uren:
Toen ik de laptop uit de doos haalde was ik verbijsterd hoe deze laptop er uit zag.
Ik had bij een vriend van mij het oude Gemstone design wel gezien, maar dit oversteeg al mijn verwachtingen.
Zoals gewoonlijk duurt het even voordat alles werkt als je hem voor de eerste keer opstart. Ik denk dat ik 2 tot 3 uur heb zitten wachten, ik heb niet echt op de tijd gelet.
Nadat alles van Acer was geinstalleerd, heb ik gekeken welke onderdelen ik wilde houden, en welke onderdelen ik er af wilde hebben. Ik heb ongeveer de helft van de software verwijderd, omdat ik deze niet of nauwelijks zou gebruiken.
Mening na enkele weken:
Nu heb ik de laptop reeds enkele weken in bezit, en ben er nog steeds erg blij mee.
Ik gebruik de laptop voor schoolwerk, waar ik vooral Office voor gebruik, en AutoCAD. AutoCAD is een 3D programma, en dit vraagt veel van de laptop. Maar de laptop trekt het allemaal makelijk.
Daarnaast gebruik ik de laptop voor muziek te luisteren. Dan wel via mijn surround set, dan wel gewoon via de laptop speakers. Deze standaard laptop speakers leveren een goed geluid. Er zit een 5.1 systeem in. Deze subwoofer noemt Acer "Tuba". Als het geluid vol aan staat, wil de subwoofer wel eens kraken, door de laptop opnieuw op te starten, of het geluid laag te zetten is dit probleem verhoplen. Ik weet niet of dat aan mijn laptop licht, of dat alle laptops hier last van hebben. Ik wil wel benadrukken dat dit alleen gebeurt als je het geluid op MAXIMAAL zet. Als je het op normaal volume zet, is er geen enkel probleem.
Naast het luister van muziek game ik er ook op. Ik heb verscheidende spellen er op gespeeld, en ik vind het mooi beeld. Ik heb onder andere Assasins Creed, Crysis, ET: Quake Wars gespeeld, en grafisch is het echt een heel mooi beeld.
Accuduur:
Ik heb geen ervaring met de accu, omdat ik mijn laptop ALTIJD op netstroom heb staan. Ik haal expres de accu er uit, om hem niet te belasten.
Overige opmerkingen:
De laptop heeft allemaal lampjes branden. Op de deksel van de laptop brand het Acer logo, als de laptop is ingeschakeld. Op de scharnierpunten branden 2 blauwe lampjes, deze branden als de laptop op netstroom staat, ook als de laptop is uitgeschakeld. Ook de aan/uit knop is voorzien van blauw licht. Deze zijn overigens niet hinderlijk als het donker is, ze reflecteren niet in het scherm.
Warmteproductie:
De laptop wordt amper warm. Dit komt door de nieuwe Core 2 Duo processor, en de nieuwe grafische chip. Deze zijn kleiner, en produceren dus minder warmte.
Windows Vista Prestatie Cijfer:
Onderdeel; Details; Score
Bepaald door laagste score; 4,5
Processor; Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5750 @ 2.00GHz; 4,9
Geheugen (RAM); 4,00 GB;4,5
Grafisch; NVIDIA GeForce 9500M GS; 4,6
Grafische weergave voor spellen; 1791 MB totale hoeveelheid grafisch geheugen; 5,3
Primaire vaste schijf; 63GB beschikbaar (111GB totaal) ;5,1
Aantal processorcores 2
Geschikt voor 64-bits Ja
Opslag
Totale grootte van vaste schijf/schijven 219 GB
Schijfpartitie (C:) 63 GB beschikbaar (111 GB totaal)
Schijfpartitie (D:) 23 GB beschikbaar (108 GB totaal)
Mediastation (E:) Cd/Dvd
DirectX-versie DirectX 10
Netwerk
Netwerkadapter Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN
Conclusie:
Goede laptop voor mooie prijs. Nadeel is de Core 2 Duo, die voorzien is van 2 MB cache.
Verder werkt de laptop goed, is snel, en leverd verder weinig problemen.
(ik wil nog afbeeldingen invoegen, als ik tijd heb zal ik dat doen) voor op of aanmerkingen sta ik open, maar reageer wel aardig