Voor wat goedkope pc's was er een goedkoop kastje nodig dat de µATX bordjes die we gekozen hadden kon huisvesten. Omdat het ging om computers waarvan de kasten niet meer open gaan na de installatie was het niet nodig om een erg dure kast te pakken en de bouwkwaliteit van wat minder belang was. De kast die we tegenkwamen was de Gigabyte GZ-M1 µATX. Bij de groothandel stond deze voor 19€ ex BTW, erg aantrekkelijk geprijsd dus. rdOsEqT7 Het kastje is glanzend zwart, wat er vrij luxe uitziet voor zo'n kast. Het ding is erg licht maar toch vrij stevig. Zeker als ik het vergelijk met andere kasten die ik in handen heb gehad. De kast wordt geleverd met voldoende schroefjes om het moederbord en alle drives vast te zetten. Verder...
Gigabyte maakt wel kasten, al zie je ze niet zo heel veel in dit segment. Ze staan voornamelijk bekend om de Poseidons e.d.Goh, ik wist niet dat Gigabyte ook al kasten maakt. Heb ook nog niet zoveel in dit segment rondgestruind.
Als ik zo je positieve review lees en zie hoe elegant de kast eruit ziet, lijkt hij mij wel wat om een HTPC systeem in te bouwen. Is hij daar stil genoeg voor, ook als je een tweede fan aan de voorkant erbij zou zetten?
Dat klepje zit aan de onderkant van de kast en is zeker degelijk gemaakt. Dat het snel afbreekt ben ik niet zo heel bang voor.Het oogt zeer fraai, die aansluitingen achter zo een klepje. Echter door ervaring wijs (?) geworden, ben ik bang dat zo'n klepje maar een relatief kort leven beschoren zal zijn. Als het systeem op de grond staat zal er vroeger of later een keer tegenaan getrapt worden. Als HTPC (afhankelijk van de plaats natuurlijk) is dat minder een probleem.
Inderdaad. Dat je een beetje moeite moet doen voor kabels neem ik voor lief. Dat heb je altijd in compacte systeempjes.Ja, dat het een beetje woekeren met de ruimte is, kan niet als een verrassing komen. Ik denk dat je ook zeer terecht opmerkt dat je daar een vrij "constant" systeem in moet bouwen en dat het dan allemaal wel mee valt. Per slot van rekening is één van de charmes van deze kast zijn grootte.