Ik heb (een absoluut probleemloze) 750 F1 32 Mb als losse back-up schijf. Dus is niet in RAID geschakeld.
Toen ik de schijf kocht was er probleemzending geweest, waardoor alle schijven in die batch slecht waren of niet werkte (zie o.a.
de review van fevenhuis). Ik kocht mijn schijf precies daarna, dus niets gemerkt van problemen. Wel waren er toen ook twee kampen één die zei dat de schijf zeer stil is en één die zei dat dat allemaal wel mee viel. Uit
de test van Hardware.info komt overigens ook na voren dat de Samsungs (zowel de 750 GB als de 1 TB) behoorlijk wat geluid produceren (resp. 42 en 42 dB(A) Idle en stressed zullen we nooit weten vanwege een fout in de review

Mijn schijf
vind ik stil, behalve dan dat als hij aan het werk gezet wordt je af en toe de wel bekende "plonk" hoort. Maar dit is absoluut niet hinderlijk.
Zou het kunnen zijn dat bij de 1 TB versie er ook enige inconsistentie in de kwaliteit is waar te nemen? Jouw metingen zijn ongetwijfeld correct, maar hoe zit het dan met de metingen van de anderen? Natuurlijk zijn stil, warm, enz. relatieve begrippen, de een woont rustig langs een autobaan, terwijl een ander een hutje op de hei nog lawaaiig vindt. Om maar te zwijgen over de hitte die een Eskimo ervaart

Echter jouw metingen tonen feitelijkheden aan, die alleen verklaard kunnen worden door hetzij een slechte serie, hetzij een slechte airflow. Je geluid kan natuurlijk niets met de airflow te maken hebben....
Zou je even aan willen geven wat voor soort problemen in RAID (RAID 0 naar ik mag aannemen) er zich voordeden. Het klinkt mij heel vreemd in de oren dat een schijf daarvoor verantwoordelijk kan zijn (mits niet stuk natuurlijk). Ten eerste neem ik aan dat dat soort zaken uitvoerig getest zullen zijn bij zo een gerenommeerd merk als Seagate en ten tweede lijkt het mij meer een probleem van de controller.
Ik kijk dan ook vol spanning uit naar het vervolg als je beschikt over twee goede schijven.
/edit
Jouw 98 MBps is dat een gemiddelde waarde, of de waarde aan het begin of het eind van de schijf?
[Reactie gewijzigd door Pjerry op 23 juli 2024 00:56]