Tweakers
Tweakers
Al jaren wacht ik op een tablet welke ik kan gebruiken voor meer dan een beetje surfen en content consumeren. Hiervoor heb ik verscheidene laptops gehad en ik wilde niet inleveren op de mogelijkheden die deze bieden. Ik gebruik voor mijn werk verschillende software pakketten die een 'echt' OS en hardware/processor nodig hebben. Dus alle IPad en Android tablets vielen af. Typen op het scherm is geen optie (leuk voor op de bank) dus een los toetsenbord of iets dockables is noodzakelijk.
Toen Microsoft in Juni de Surface Pro aankondigde (RT is geen optie) was dat voor mij de oplossing. Ik heb serieus gekeken naar andere Windows 8 tablets, maar de feature set van de Surface Pro was voor mij toch het beste:
-Core i5
-128 Gb SSD
-Full HD...
Hier is een alternatief voor (alhoewel ik de quicklist zoals hij in 7 was ook mis): Als je word aan je taakbalk vastpinned dan krijg je bij een rechtermuisknop de recent documents quicklist te zien. Binnen het nieuwe startmenu is daar nog geen mogelijkheid voor.Wat ik wel mis is de lijst met ‘ gepinde’ bestanden per applicatie, bv Word. Nu moet je eerst Word opstarten en zie je dan alleen een lijst met recent gebruikte documenten.
[Reactie gewijzigd door Felyrion op 23 juli 2024 13:21]
Waar je wel even meer rekening moet houden is dat je vinger geen rechtermuisknop heeft!rechtermuisknop
Hier staat een prachtige demonstratie van de mogelijkheden van de surface pro in combinatie met de pen en OneNote[...]
Ik ben trouwens nogal benieuwd naar je ervaringen met de pen. Hoe bevalt dat, en dan bedoel ik bijvoorbeeld als je het wil gebruiken om aantekeningen mee te maken.
De pen zou nauwkeuriger moeten zijn vanwege een dedicated digitizer en handpalmdetectie, zodat je echt kunt schrijven en niet zoals bijvoorbeeld bij de iPad je hand moet laten zweven.. dat werkt niet.