Krups Pixie Titanium Review

renekatier
20 maart 2013, laatste update op 20 maart 2013, 5.455 views

Krups Pixie Titanium

Het is een prachtige compacte machine. Zeer snel klaar voor eerste gebruik. Uiteraard heb ik gelijk de koffie geproefd en deze is zeer lekker.
Wel een wat lawaaierige machine dat viel even tegen, maar ook de koffiepad machines zijn erg luid. Dus dat zien we door de vingers
De nespresso pixie is een leuk en eenvoudig apparaat. De koffie is er in diverse smaken. Voor iedere liefhebber van koffie is er wel een smaak beschikbaar en wat ik een verassing vind zijn de cafeïnevrije smaken. Die heb ik nog nergens lekkerder gevonden. Wat ik ook top vind is dat van de cupjes nieuwe behuizing voor nieuwe apparaten gemaakt wordt en de cupjes op die manier gerecycled worden.
Je kunt het apparaat afstellen voor 40 ml of 110 ml of de knop vasthouden...

Pluspunten

• Het is een mooi klein apparaatje!
  • Het opvang systeem van de cupjes is ideaal en zorgt voor weinig geklieder en deze cupjes kunnen worden bewaard en op vele inlever punten worden afgegeven om te worden gerecycled en da's top!
  • De vele verschillende smaken koffie die tot je beschikking staan nodigt uit en de versheid van de koffie is een genot!
  • Voor mensen die van veel variatie en lekkere verse koffie houden is het een aanrader

Minpunten

• Er komt veel geluid uit een klein apparaatje.
  • Dure capsules voor deze machine.
  • Minpuntje is dat de cups niet zomaar in de winkel verkrijgbaar zijn en moeten worden besteld, dus dat vergt wat denkwerk om niet zonder te zitten plotseling.

Je kunt het apparaat afstellen voor 40 ml of 110 ml of de knop vasthouden voor een andere dosering. De koffie is lekker warm (niet lauw zoals bij de koffiepadmachines). De smaak en geur is echt heerlijk. Het opvangbakje is een uitvinding, heel netjes en schoon (in tegenstelling tot de vieze koffiepads).
Koffiezetten gaat ook lekker snel. Hij maakt wel even herrie, maar ach... De koffiecups zijn wel prijzig, 37 cent per cup geloof ik. Dus als echte koffieleut is een traditionele koffiezetter toch misschien handiger. De pixie is lekker klein, je hebt erboven niet veel ruimte nodig, dat was bij de Senseo wel, pastte bij ons lastig in de keuken.

Ik vind het dus ook zekers een aanrader.

Heb jij ook een Krups Pixie Titanium?

Cups zijn ook te verkrijgen in de Nespresso shop die in bijna elke Bijenkorf te vinden is. Verder ben ik het eens met de punten die je opnoemt :)
Leuke review, het helpt mij in ieder geval bij de keuze! Is er eigenlijk nog een verschil tussen Krups en Magimix? Die hebben allebei een model dat Pixie heet en de eigenschappen lijken helemaal gelijk.

Nou ja, eerst moet ons huidige Senseo-kreng nog stuk, want eerder mag er geen nieuwe koffiemaker komen :)
Ik heb de Magimix, en die is alleen optisch net wat anders, technisch zijn ze gelijk.
Fijne review, dank je wel. Ik heb ondertussen de Pixie ook besteld en ben heel benieuwd.

Wat de beschikbaarheid van de cups betreft: die zijn inderdaad niet gewoon in de winkel te koop maar het bestellen online is zo geregeld. Als je lid wordt van de Nespresso Club, kun je een alert instellen voor je volgende bestelling (optie beschikbaar na je eerste bestelling). De bestelling laat ik bij een Kiala-punt afleveren. Bij je bestelling krijg je een gratis recycle bag voor de lege cups. Deze bag kun je gevuld ook gewoon bij je Kiala-punt afgeven.

Er is ook een appje (iOS en Andriod) met een store locator en de mogelijkheid een bestelling te plaatsen.

Wat bas-r ook al aangaf, er is alleen een optisch verschil tussen Krups (XN300x) en Magimix (M110). De beschikbare kleuren verschillen en de een heeft sleuven (Krups) en de ander gaatjes (Magimix) in het lekroostertje. Ook verschillen de koffie-uitlopen iets. Verder zijn ze identiek.

Nadeel is wel de prijs van de cupjes. Ik drink niet zo heel veel koffie dus voor mij zal de schade meevallen maar als je veel koffie drinkt, moet je hier wel degelijk rekening mee houden.